Regisztráció Blogot indítok
Adatok
250130

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jamie Oliver (aki sok minden más mellett, kiváló hamburgerséf is!) megnyerte egy régóta tartó háborúját az egyik legnagyobb gyorséttermi lánccal - a McDonald's-al szemben. Miután Oliver pontosan bemutatta hogyan készülnek a McDonald's hamburgerek, a cég végül bejelentette, hogy…..
Eléggé elterjedt nézet a kapitalizmusnak felróni a társadalomban jelenlévő problémák jelentős részét. Kétségtelen, hogy ennek a rendszernek is vannak hátulütői, de korántsem ez az oka sok rossznak, hanem ellenkezőleg, ezen problémák túlnyomó részben pont a kapitalizmus…..
Amerikában statisztikai adatokkal tapinthatóan arányaiban nagyobb mértékben twittereznek, mint Magyarországon. Ezt a tévéműsorok kapcsán ellőtt twitteléseken mérhető le legjobban, nem pedig azon, hogy ki, melyik plázában, milyen rucit vett éppen. Előbbi szempontból jóval…..
250130 2013.10.17 12:56:19
@Gyevi bíró: de nem jó. Bár megfelelő szűrők, csoportok beállításával megoldható lenne, de azzal senki se akar tökölni. Addig nagyon jó volt, amíg csak az ember barátai voltak fenn ismerősnek, a többiek meg mondjuk iwiwen. Addig nyugodtan meglehetett szervezni akár egy esti kiruccanást a falon, bulifotót feltölteni, érdekes dolgot megosztani, zenét kirakni, meg úgy általában bármit kiírni.
Most meg pl. a barátaim szinte semmit nem osztanak meg, ahogy én sem. Mert nem tartozik több száz emberre amit kirakna az ember, a rangsorolás miatt kiírások fele 1 órán belül el is veszik a zajban. Bezzeg a volt általános iskolai osztálytársak megkínzott állatos fotóit, a likeolt oldalak reklámjait és a tumbliról 1-2 hét késéssel átkerült vicces képeket láthatom százával minden nap, amíg nem tiltom őket. Illetve az ügyesen megkomponált like vadász postokat.
És még csak azt sem mondhatom, hogy akkor nem nézek fel facere, mert a facebook chat kinyírta az msn-t, de még az sms-t is.
Szóval jó a facebook egy telefonkönyvnek, event naptárnak. De arra, hogy valaki kiírja, hogy épp nézi az xfaktort, arra pont a twitter való. Csak mindenki kipróbálta egyszer, de nem egyszerre, így nem volt rajt élet és kiábrándult belőle. Most főleg instagramnál mutatkozik meg, hogy nem szeretik az emberek mindenre a fb-ot használni, az oda töltött képek közül nagyon keveset küldenek át fb-ra.
250130 2013.10.17 13:23:25
@jewel79bp: erre meg régen a myspace volt tök jó, össze volt kötve a zenekaroknak, celebeknek twitterével és csak azokat láttad. Felvehettél akár 200at is ismerősnek, nem volt zavaró. Felmentél átfutottad, megtudtad gyorsan, hogy jön új album, videoklip, akármi. Most meg felveszel akár csak 50et fb-ra, vagy twitterre aztán telefossák a promóikkal az egész falat :D
Egervári Sándor lemondott, de ez nem oldja meg azt a felfogást, ami megteremtette a "szerethető válogatottat" vagy, ami egy nem létező bajnokság nem létező nézőinek stadionokat építene iszonyatosan sok pénzből csak azért, mert szeretjük a focit. Ugyanis ebből nem lesz magyar…..
250130 2013.10.12 09:06:54
@kandel: de hát itt is van szinte minden faluban focipálya. A legtöbb városban pedig van lelátókkal övezett komcsi időkből fennmaradt "stadion". Csak le vannak pusztulva, mert senki se használja. Ha lenne rá igény, semeddig se tartana a szétrepedezett betont kijavítani, meg új padokat lerakni.
250130 2013.10.12 12:33:58
@­DezInf: Először rakják rendbe az egészségügyet, fejlesszék a közoktatást, az infrastruktúrát, találjanak megoldást a mélyszegénységre, stb.... na utána költsenek hobbikra. Addig pedig dobjátok össze ti a pénzt a stadionjaitokra, keressetek szponzorokat, befektetőket. Ja hogy nem találtok, mert mindenki látja, hogy a pár ezres jegyeladásokból soha nem térülnének meg? Focizni lehet stadion nélkül is.
A skacok tolják a downhillt, ám egyszer csak eléjük ugrik mérges fater... Csatlakozz hozzánk Facebook-on is! Ha tetszett, nyomd meg a gombot! ..
250130 2013.10.11 09:36:26
250130 2013.10.11 09:44:02
@Megszámolt kórházi ló: hova szórta ki? Utat beszennyezni ugyebár tilos.
Az év 364 napján parkolónak használják, aztán egy napra kiürítik a Batthyány-örökmécses környékét. De október 6-án is csak repedezett aszfalt várja a megemlékezőket, ugyanis ezt a területet eddig minden kerületi burkolatcsere program nagy ívben elkerülte. kép…..
250130 2013.10.05 16:03:10
@rеgress: veled ellentétben nem mindenki él a múltban és kurvára leszarja mi volt 25 éve :)
Szörnyűlködve olvastam tegnap reggel a hírt, miszerint a kaposvári egyetem rektora utasításban szabályozta az egyetem hallgatóinak öltözködését, megjelenését.  Felháborító, hogy mi megy a XXI. században. Ide jutott a Hoffmann-Orbán páros által szétrombolt…..
250130 2013.10.04 12:17:12
@parászta: te szerencsétlen , milyen jó ízlés. Az egyetem csak egy kibaszott iskola. Nem a dress codetól fog ez a huszadrangú vidéki egyetemecske előrébb kerülni a rangsorban. Miért ne lehetne 40 fokba bemenni előadásra meg írásbeli vizsgára egy strandpapucsban meg rövidnadrágban, ha úgy érzi jól magát? Szóbelire még oké, hogy egy kicsit(!) elegánsabban felöltözik, bár ott is szigorúan csak a tudást kellene nézni. Ahhoz meg végképp semmi közük, hogy kinek milyen a haja, szakálla, körme. Ha majd a munkahelye megkövetel komolyabb öltözetet, akkor oda felöltözik, ha meg nem akar, keres olyat ahova nem kell.
Győr belvárosában kapta le a helyi lap egyik olvasója ezt a csendéletet. Nagy terepjárók sorakoznak a Wesselényi utca és a Bartók Béla út kereszteződésében. Alattuk bicikliút. Fotó: kisalfold.hu "Ilyenkor szégyellem, hogy nekem is terepjáróm van. Tudomásul kellene venni,…..
250130 2013.09.13 13:46:41
A napokban több iskolából is arról számoltak be, a mindennapos testnevelés bevezetése rengeteg technikai problémát okozott az iskoláknak. Vajon mi lesz majd akkor, mikor a felmenő rendszer végén az összes osztálynak minden nap lesz testnevelés órája? Egy budapesti…..
250130 2013.09.12 09:11:41
@Illegális pártmunkás: Pluszba még a foci és röplabda, hiába rühelli a gyerek...
Az egyesület jó dolog lenne, de létezik azon túl több alternatív sport is, amihez nem kell egy idegbeteg edzőt elviselni.

Ja a fiatalok puhányságáról meg annyit, hogy 16 évesen nem vagy már menő, ha nem jársz konditerembe. Nyáron strandon lehet látni a sok felfújt kockahasú tinit.
WinMagazin Az évszázad üzlete? 2013.09.03 08:00:00
Valószínűleg legalábbis az évtized üzletét ütötte nyélbe a Microsoft, amely 7,2 milliárd dollárt ad a Nokia telefonos (Devices and Services) üzletágáért. A pletykák már körülbelül azóta rebesgették az üzletet, amióta Stephen Elop megjelent a finneknél, majd a cég…..
A közoktatási törvény módosításai ismertek voltak eddig is - a gyakorlatban azonban sok százezer iskolás és szüleik most, az új iskolaév kezdetével ismerkednek meg a friss rendelkezésekkel. Nem fogok a törvény által előírt változások mindegyikével foglalkozni, kizárólag a 16…..
250130 2013.09.02 10:09:07
@Magánvéleményem: Amikor én voltam általános iskolás nem kellett járkálni gyerekér. Mindenki hazatudott menni önállóan és senkinek semmi baja nem lett amikor egyedül volt otthon. Legtöbben már alsóban is egyedül buszoztak.

Ha meg félted, akkor eddig is volt lehetőség napközire, bár nálunk csak a rossz tanulókat rakták be a szüleik (osztályfőnöki ajánlás után).
Az már más kérdés, hogy ott se csinálták meg a házijukat. :)

@Diotima: sport, művészet, informatika?
Sport? Foci, kosár, röplabda. Hiába utálja a gyerek ezeket a sablon sportokat, ez van.
Művészet? Rajzolj le egy almát, és maradj csendben.
Informatika? Netezz és maradj nyugton. Nem általános iskolában fogják megtanulni a programozást.

Egyedül nyelvtanulás lenne hasznos, de ha napközben nem tudják megtanítani normálisan akkor délután se fogják.
A Rollin' 30s Harlem Crips egy hírhedt Los Angeles-i gengszterklán, melynek a napokban letartóztatott tagjainak telefonjain és közösségi oldalain fegyverekkel pózoló gyerekekről készített képeket talált a rendőrség. Vajon eltéríthetők-e ezek a gyerekek a…..
250130 2013.09.01 18:14:01
@kuki123: fegyverbuzi redneckekről illett volna azért hallanod :)
UTOLSÓ VACSORA - Folytatódik konyhai kísérleteket bemutató sorozatunk a gasztronómia Öveges professzoraival és a közétkeztetés Mythbustereivel: itt az Utolsó Vacsora második évada! Először arra kerestük a választ, miként lehet házilag előállítani a McDonald's legendás…..
250130 2013.08.28 08:51:49
p1.vatera.hu/photos/a9/03/1ba6_1_big.jpg ezzel kicsit egyszerűbb :D
Eltűnhet egy ősi görög város minden maradványa, de helyén csillogó luxusapartmanok és boltok nyílhatnak, ahol a még mindig szegény líbiaiak többsége nézelődhet- merthogy vásárolni nem tud. Megéri? Kinek?  Líbia észak-keleti részében található Cyrene, melyet az ókori…..
250130 2013.08.27 17:27:49
@Laci A Lakli: te gyökér, ez pont, hogy nem az. Ez olyan, mint orbánisztán, ahol az oligarchák bármit megtehetnek ;)
250130 2013.08.27 18:38:04
@jet set: amíg szemét diktátor volt, addig az volt amit a diktátor akart. Ha magának akart volna plázát ugyanúgy megtörtént volna.
A demokráciában viszont bármikor szervezhet mondjuk egy civil szervezet tüntetést, és ha sokan tiltakoznak ellene, akkor nem épül meg.
Ez jobban hasonlít pl. az itthoni fakivágásokra.
A liberalizmust pedig kár idekeverned.
A UPC ma délután jelenti be hogy 240 megabájtos internetszolgáltatást is képes már nyújtani. Üröm az örömben, hogy a a kiszivárgott bejelentéssel kapcsolatban a UPC felhasználói ahelyett, hogy átadták volna magukat a felhőtlen és optimista derűnek, inkább panaszaikkal, pikirt…..
250130 2013.08.25 13:08:51
@álfirkász: a 0 csatornakínálatra, amit ráadásul kedvük szerint változtatnak (discovery, comedy central). A net nálam csak papíron volt gyors, emellett akadozott. Bekötés minősége borzalmas volt.
Inkább fizetek 2 ezerrel többet normálisabb csatornákért meg settopboxért.
Oké, játszhatunk ilyet is. Nem kell ezt túlragozni, tiszta, világos és egyértelmű a történet. De vajon Csatárynak mi köze van a fradihoz? A Ferencváros fideszes elnöke, a fideszhuligánok haverja szerint a drapit becsempészték, aha. A bocsánat vagy a sorry esetleg a sajnálom, az…..
Az utóbbi napok kormányzati kommunikációja az IMF hitel visszafizetésétől volt hangos az amúgy uborkaszezonnak számító nyári kánikulában. Orbán Viktor feltétlen hívei - akik már korábban is a szabadságharcos szemfényvesztés bűvöletében leledzettek - most…..
Olvasgatjuk a kommenteket a blog.hu-n, a Facebookon, és persze hatalmas az ellenzékiek túlreprezentáltsága - de ez ne tévesszen meg minket. Az agresszív kommentelők lámpavasat, elszámoltatást ígérgetnek, ám valójában annak örülhetnének, hogy az ő pártjaik úszták meg…..
250130 2013.08.12 12:48:42
@Online Távmunkás: és mi lesz 18 év után? Angliából küldi majd a gyerek a kiesett pénzt?
Miközben a devizahitelesek megmentésével könnyen tematizálható a közbeszéd, augusztusban szinte észrevétlenül vezényli le a kétharmad az eddigi egyik leggusztustalanabb támadását a magántulajdon ellen. Amilyen kapkodó és dilettáns a gazdaságpolitika, olyan tudatos, következetes…..
250130 2013.08.06 17:33:26
@Macropus Rufus: Így.
Elvették az adójóváírást az alacsony jövedelműektől.
Jönnek a kibaszott rezsicsökkentő dumával, ami egy normális embernél 3-4 ezer forint. Ez kurvára nem kompenzálja azt a 10-15 ezer forintot. Maximum az áthárított különadókat és a megemelt áfát.
Siófok a nyár fővárosa. E semmitmondó és semmit sem jelentő szlogen mellett mostanában a tömegturizmustól agyongyötört tóparti város sokadik ciklusát taposó polgármestere elkezdte bevezetni a "virágos város", "ökováros" és "autómentes város" jelszavakat is. Közben…..
250130 2013.07.30 14:18:24
@nagyfeszültség: költözz el, senki se kényszerít, hogy ott lakj ahol nem érzed jól magad
250130 2013.07.30 14:23:42
@Ensiada Arkoveitie: mondjuk fenyvesről sokan inkább átjárnak máriára bulizni, ahogy zamárdiból siófokra
250130 2013.07.30 14:51:05
@Ensiada Arkoveitie: de siófoknál is ott van széplak, ahol vannak az üdülők, ott egyedül a palace környéke ahol van éjszakai élet, illetve siófokon is vasúttól kifele, de főleg a 7-esen túl már csak a tescohoz járnak
Épp elég hercehurcás lisztérzékenynek lenni, mert az ehhez passzoló étkezés jó sok gondot okoz annak, akit érint ez az istencsapása. Azonban egy nemrég megjelent cikk szerint van, ahol egyenesen sikk a gluténmentes étrend. Még akkor is, ha nyugodtan ehetnél bármit, mert semmi bajod…..
250130 2013.07.29 08:42:51
@allegravelli: salátát zabálsz egész nap? Minden ehető étel lisztből és cukorból készül.
Már itt a Futuristán is esett szó arról, hogy a jövő városi közlekedésének egyik legfontosabb eleme lehet a vezető nélküli autók rendszere. Egyáltalán nem valami távoli jövőben megvalósítható fejlesztésről van szó. Egyes elemei - sávkövetés, közlekedési lámpák…..
Cégvezetőként az elmúlt években több ezer álláskeresővel kerültem valamilyen kapcsolatba. Amikor beszélgettem velük, gyakran merült fel – és merül fel újra meg újra – ugyanaz a problémakör. Sokan kétségbe vannak esve, hiszen nem értik, hogy miért nem találnak hónapok…..
Szép Hölgyek és Jó Urak! Ismét fantasztikus játék kezdődik nálunk, olyan, amilyen eddig még nem volt! A FŐTÁV és az Urbanista közös murijában, a Lakótelep-bajnokságban  Budapest kedvenc távfűtött panellakótelepeit keressük.  Mivel történetesen ezeket a sorokat is…..
250130 2013.07.04 20:15:27
  Én is unom már ezt a devizahitel-dolgot, annyit írtam most róla, de a beérkezett kommentekből kirajzolódott előttem a tévhitek egy meglepően szövevényes hálózata, sőt, még egy olyan elképesztő múltbeli történés is, amitől ez az egész egy ilyen összetett ezoterikus…..
250130 2013.06.30 16:30:55
@Don Quixote de la Ferko: hű de ügyesen csúsztatsz :D