Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsukara

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Major Tamás 35 éves színészNagy Lajos egyszer csak megjelent a Nemzeti Színház irodájában, és azt mondta: "Írnék egy darabot, de még csak az első jelenet van meg." Mondom: "Mi ez az első jelenet?" Azt feleli: "Két paraszt fölakasztotta a grófot, és a fa alatt ül és…..
           Magyarországon gyakorlatilag nincsenek nacionalisták. A keleties hülyeségekről fantáziáló miniszterelnök, a szoftfasiszta Jobbik-vezér egy vesztes Magyarországról delirál, tehát nem nacionalista. A nacionalizmus a győztes Magyarországról szól. A győztes…..
Kovács Imre 31 éves író, parasztpárti politikus Rákosszentmihálynál az átvállalt batyut visszaadtam öreg tulajdonosának és elbúcsúztam a zsidó csoporttól. A Thököly-úton elértem a Keleti-pályaudvart, átbukdácsoltam a térre borított, romos törmeléken, a Rákóczi-úton…..
Az első Arany Pedál Hat héten keresztül 8 sofőr küzdött egymással az ISDC (I-Cell Safe Drivers’ Competition) keretein belül az Arany Pedál-díjért. Nem kitalált szereplők, hanem valódi sofőrök, a legismertebb autós szakmák képviselői vettek részt, méghozzá saját…..
Aki maga nem tanár, vagy nincs a közvetlen közelében tanár, fogalma sincs, mi mindent rejtenek a munkaköri kötelességek. Csak azt látják, megtart 22 órát egy héten, szabad egész nyáron, lógatja a lábát havi száz nettóért. Aki még nem tanár, de felmerült a lehetősége, hogy…..
zsukara 2013.05.15 08:59:45
Első gondolatom az volt, hogy ezt a listát + a kiegészítést, mint valamiféle pedagógus katekizmust el kéne küldeni hivatalos helyre. Pl. lehetne ez az újonnan alakuló és általam oly repesve várt pedagógus kar alapvetése, bár az irónia nem kifejezetten erőssége az oktatási kormányzatnak. Nagyon találó, kicsit fanyar, engem tanári életem abszurd élményeire emlékeztető, megmosolyogtató összefoglalása a mai iskolai valóságnak.
Aztán elolvastam a kommenteket.
Arra persze számítottam, hogy ismét megkapjuk, mint mindig, hogy ne sírjunk, ez nem is így van, másnak is milyen nehéz és a tanárok többsége bezzeg nem csinál semmit és utálja a gyerekeket. Hát lehet, hogy csak én voltam szerencsés a tanáraimmal és később a kollégáimmal, de én kevés megkeseredett, alkalmatlan pedagógussal találkoztam. Én is nagyon szeretem a munkám és bármilyen meglepő, szívesen töltök időt diákjaimmal is. Sőt, ad absurdum, a 164 pont nagy részét is szívesen csinálom (kivéve a mindent elárasztó adminisztrációt), de nagyon örülnék neki, ha végre mások is észrevennék, hogy nem a lábamat lógatom heti 22 = 40 = 60+ órában.
Tudom, hogy minden szakma / foglalkozás / hivatás össze tudna állítani egy ilyen listát, de ne vitassuk már el általánosságban a másik szakmai hozzáértését vagy hozzáállását. Sok szülő fenntartás nélkül elfogadja gyermeke magyarázatát az iskolai problémákról, pedig érdemes lenne elgondolkodni azon a régi tanári viccen, hogy "Kedves szülő, ha megígéri, hogy nem hiszi el, mindazt amit a fia az iskoláról mesél, én cserébe nem hiszem el mindazt, amit ő az otthoni eseményekről mond."