Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mokrativ

1406 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az új pozíciómra készülvén, hála a kifinomult kereső algoritmusoknak és cookieknak, a Facebook egyből elkezdte dobálni az ingyenes tutoriális programokat. Az informatikai világba való belépés talán sosem volt ilyen könnyű, mint most, ám paradox módon annyi lehetőség adódik, hogy a bőség adhat…..
KódVándor Karrierváltás 2024.03.29 15:58:53
Február elején a kolléganőm behozta a legfrissebb pletykákat akkori munkahelyem életéből:- Felmondott a könyvelő, a céghálózat felét fizetés nélkül kirúgták, lehet vége mindennek, hatalmas a körbetartozás, kérdés, hogy kibírja-e a cég májusig. A kolléganőm imád feszültséggel teli helyzeteket…..
Ugorj Mókus Emberi játszmáim 2022.11.06 10:39:24
Ha az utóbbi 2,5 évre gondolok, mindig az jut eszembe először, hogy szingli vagyok, vagyis nincs kapcsolatom, nem kapcsolódom senkihez. Aztán minap jutott eszembe, hogy igazándiból milyen sok, alternatív módon próbálok kapcsolódni, illetve kapcsolódtam másokhoz. Egyébként, ha komolyan vennénk…..
Egy sima kar-váll-hát tornára számítottam. Már egy ideje fájdogált a jobb csuklóm mindenféle ok-okozati összefüggés nélkül. Klári helyette kikérdez minden eddigi sérülésemről.Az adatok felvétele után azt mondta, hogy azért itt elég erősen kirajzolódik egy minta.Beinvitál a hálószobájába. "Nem erre…..
A leírhatatlan és kijelenthetetlen. Vajon honnan jött a gondolat, mint lehetséges megoldás? Kutakodok a szekrényben, bár ne lett volna motivációm. A motivációval mindig csak a baj van, fluktuál. Az értékrend, az volt csorba és hazug a kezdetektől. A megfelelés kényszere pedig gyötrő, a példa…..
A hűvösvölgyi és a zalai út kereszteződésében állunk meredeken. A pillanat mindjárt megtörténik, a hold fekete lyukat üt a nap fénykoronájába. Kormozott üveget tart gondterhelt arca elé.  - Ne nézz egyenesen bele, mert meg vakulsz. Én pedig egyenesen bele nézek. Vakuljak meg, titkon kívánom. A…..
Megérkezem, mivel nincs jobb gondolatom, előveszem a rajzaimat, A Majdnem Világgá Ment Gyerekről és a legutóbbi imaginációról és egy festett képet, amit az automatikus rajzolásból készítettem. Beszélgetünk róla, mutat egy másik képet, hogy nem vagyok egyedül ezzel a dologgal. Elolvassa az…..
"Rosszul vagyok, ez biztosan valami betegség, vagy nyavalya. Én nem szoktam beteg lenni." - fetrengek az ágyban. Ömlik belőlem a keserűség és szipogok a párnámba. "Nem vagy beteg. Érzel és sírsz." "Hát épp ezaz, biztosan beteg vagyok, én nem szoktam sem érezni, sem sírni." - teszem hozzá…..
Megérkezem, a szokásos hogy telt a hét, hogyan érzem magamat körök elmaradnak, újra feltűnik, hogy új a szőnyeg, egyszínű és nem lehet elcsónakázni a geometriai mintákon, néha meg akarom kérdezni, hogy nem-e hozná vissza a régit, az jobb volt.Kitér az e-mailemre, kétszer is elolvasta. Azt is…..
furcsa kedélyállapotokat halmozok halmokbanhol undorral tekintek a világramegkopott tekintet fátylávalszorongatom kistáskám ésszedem lábam nyomát az időbengyerek kezet fogok gyengédenés mesélek kismadár dobolásúrettegő mellkasnakhogy ez mind-mind aszív művenincs minden veszvelecsitul,…..
Mindenféle fucked up mindfuck ellenére valami kezd beérni...
Ennek a sokrétű mentális mankónak nem én vagyok az eredeti szerzője, nekem/nekünk is megvannak a saját módszereim, de ebből még én is tanultam valami újat, illetve szépen keretezi azt is, amit már jól csinálok/csinálunk így gondoltam közkincsé teszem: AZOK A DOLGOK, AMIK SEGÍTENEK, AMIKOR…..
Létállapotok között hintázom,testem hol reménynek, hol fájdalomnak ágyaÉn vagyok, akit körbe állnak, s az is, akinek merev a válla és a hátamegvetéssel gondolok az ordításra,kitömött szájjal nyelem azt a rengetegkifejezetlentnéma görcsrohamokbanmélázik az időkörülöttem Fejben követelem, hogy…..
Általában egy-egy terápiás brainspotting nem nagy szám. Van egy emlékem, vagy éppen nincs, de motoszkál bennem egy érzet és akkor körbenézek a szobában, valahol megnyugszik a tekintetem, a terapeuta elővesz egy teleszkópos pálcát és nagyjából megpróbálja pont oda tenni a végét, ahová nézek.…..
Az eredeti gondolatindító AV Feron facebook posztja volt:   Én még kiegészíteném ezt a posztot azzal, hogy aztán életed egy meghatározó szakaszában próbálsz "jó buzi" lenni. Kedvesen és türelmesen beszélni az embereknek arról, hogy tehetek-e róla vagy sem, hogy hogy gondolom a gyerek kérdést és…..
Szóval ez az állapot végtelen mennyiségű ön-vicc forrása is tud ám lenni.Gyerekként soha nem tudtam, hogy mi akarok lenni. Volt amikor író, volt amikor festőművész/grafikus, de amikor láttam Egerszegi Krisztinát a TV-ben, akkor olimpiaibajnokúszónő. Így. Most már tudom mit mondanék és mi lettem: egy…..
- Sokat gondolkodtál.- Meglehet Anonymous, meglehet. Beszéltél nekem a projektív identifikációról. Hogy ez olyan, mint a sakk, nem? Hogy a fehér játékos két lépés előnyben van, a célja nem biztos, hogy a nyerés. Olyan stratégiát alkalmaz, hogy a fekete játékos egy adott ponton egy adott bábút rakjon…..
Kicsit messziről kezdem. Tegnap éppen befejeztem egy vidéki munkát, töltöm ki hozzá a hivatalos papírmunkát, akkor látom, hogy a vény 2020-as, tehát ezt sem fogják kifizetni. Zsörtölődöm egy sort a kolléganőmnek, ő felém hajol és el kezd velem üvöltözni meg kárálni, hogy mi a francnak foglalkozom a…..
Megint valami össze-visszaságot álmodtam. Már nem emlékszem minden részletére. Anyuval zsörtölődtem, hogy ki kell pakolnom, rendet kell raknom és nem tarthatom a hátamat az ő dolgai miatt, hogy ami történt az nem helyes és közben kinyitok egy szekrényt, ami tele van kacatokkal, s legmélyen belül egy…..
Megint Alain de Botton egyik írásának fordítása következik, eredeti angol nyelven itt található:Escaping the Shadow of a Parent Ha arra gondolunk, hogy vannak gyermekek, akik szüleik árnyékában élnek, akkor általában kivételes tehetségű, híres, gazdag, az átlagból magasan kiemelkedő emberek…..
Ezt a dalt pár napja találtam és nagyon megtetszett, vannak dalok amik így egyszerűen bekattannak és saját életre kelnek bennem, ezeket szoktam hatszögletű számoknak hívni. Ezt a kifejezést akkor kezdtem el használni, amikor még aktívan drogoztam, bármelyik pszichedelikus szer hatására (gomba, lsd,…..