Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fruit.amour (törölt)

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Naiv ügyfél nem nagyon foglalkozott vele, hogy a Raiffeisen hozzácsapott egymilliós hitelkeretet a számlájához. Viszont mivel ezt az első adandó alkalommal nem mondta le 2300 forintért, a következő levonás már 19800 forint vont a nem kért és nem használt, gyakorlatilag nem létező…..
fruit.amour (törölt) 2013.05.10 10:10:53
@NemNick: Értem én, hogy érték. De egy felújításra szoruló, bútorozatlan lakás, ott mire kér el 100-150 ezreket? a 30-40 éves kapcsolókra, lámpákra, kádra, repedt mosdóra, szakadt konyhára, linóleumra meg ilyenekre.... egy normális állapotú, értéket képviselő lakásnál, ami esetleg még bútorozott is, nem vonom kétségbe a kaució előnyeit. Laktam olyan helyen félig-meddig felújított panelba, ahol bekért 2 havi kauciót, azt amikor beköltözés után ez is szar volt, meg az is szar volt és megvettem blokkra, számlára, kifizetni meg baszta. AMikor meg kiköltöztem, szépen leszereltem a lámpár, a zuhanyrózsát, a csengőt, és ő volt felháborodva és nem akarta visszaadni a kauciót... nekem az albérletekkel kapcsolatban csak rossz tapasztalataim vannak. Nem találkoztam még korrekt tulajdonossal... de ez még mindig egy fokkal jobb annál, aki hetente teljesen változó jelleggel állandóan megjelent amikor nem voltunk otthon és jól láthatóan feltúrt mindent pl. a szekrénybe.... soha el nem tűnt semmi, de a ruhák, papírok mindig át voltak mozgatva. Zárat cseréltem, kulcsot csak akkor kapott, amikor kiköltöztem...
fruit.amour (törölt) 2013.05.10 10:14:09
@telkoe: Saját tapasztalatom szerint, a kaució sokaknak nem erre kell, pedig erre kellene félre tenni... volt olyan akihez beköltöztem, majd legközelebbi találkozóra kocsival jött, kérdezem tőle, hát ez meg... mondja, hogy végre tudott gumit venni rá, meg levizsgáztatta és mosolygott a kis hölgy és mutatott rám meg a lakásra... na mondom szép, ez elköltötte az első havi díjat és kauciót erre.
fruit.amour (törölt) 2013.05.10 10:16:53
@Nevem Earl: nekem is... az elejétől kezdve, emiatt bicskanyitogató az egész levél. Nekem is van tartalékom, keresetem is magasabb mint az átlagnak, még sem dörgölöm a plebs orra alá, sőt a mindennapi életben sem mondaná meg rólam senki, még csak terepjáróm és BMW-ém sincs, egy 10 éves Focussal járok, meg BKV bérletem van (persze a céges kocsi azért komolyabb, de egy fillért nem adnék egy olyan autóért, mert fillérbaszó vagyok...)
Péter megdöbbenve szemlélte tegnap uzsonna után a Mammut KFC-ben, hogy egy alkalmazott nem csak az asztalról gyűjtötte össze az épen maradt papírpoharakat, de még a szemetesből is kiszedte a jobbakat. Pánikra semmi ok, valószínűleg a gyerekének gyűjti őket, a mosogatógépet…..
fruit.amour (törölt) 2013.05.08 23:18:26
@agresszív kismalac: miért, ez eddig nem volt egyértelmű? :)
fruit.amour (törölt) 2013.05.08 23:19:38
@Fenimore: jahj a blogod... hát mi az? úgy beszélsz, írsz róla, mintha mindenki azon csüngene és nem a FB-okon..... :D
fruit.amour (törölt) 2013.05.08 23:32:39
@Fenimore: mi van nek4em kiírva a nevem mellé???? mi????

moderálás nem egyenlő a cenzúrával...
Jófejség az Auchanban: ha direktben veszélyes hulladékot adnak el, ingyen tesznek rá pár extra zacskót, hogy hazáig ne büdösödjön meg a bevásárlószatyor/autó: 2013. 05. 05-én, késő délutáni órákban a családi program végeztével a napot még megspékeltem egy Auchanos…..
fruit.amour (törölt) 2013.05.08 18:28:32
@vénszivar: területi képviselő, rendelés kezelő hipermarketeknél, egy üdítős multinál, munkaszerződésem szerint kereskedelmi igazgató helyettes...
fruit.amour (törölt) 2013.05.08 18:29:35
@Kifordított kacagány: a bicajt kitoltam a sorból, nézegettem, beszólt az őr, ott a placc közepén kihajtottam a kitámasztót és ott hagytam neki, szenvedje vissza a többi kb. 100 bicaj közé, ahogy akarja...
fruit.amour (törölt) 2013.05.08 20:57:36
@Kifordított kacagány: Az asszony is ezt mondta, meg az asszisztensem aki ott volt velem, hogy ők elengedték volna, az asszony még hozzá tette azt is, hogy ráejtette volna "véletlenül" az őr lábára...
Nem létezik, hogy ezt a mindenkivel eljátszották, aki valaha felmondta a számláját az OTP-nél. Vagyishogy kiszámláztak utólag valami nevetséges összeget, amiről aztán elfelejtették értesíteni naiv ügyfelet, hiszen már nem az ügyfelük. 5-10-15 évvel később aztán csak…..
Az Allianz Biztosítóval másnak is vannak problémái, például amikor kétszer szedik be a díjakat, vagy csak simán megszüntetik a szerződéseket nemfizetés miatt: Tájékoztatok minden olvasót, hogy a közel húsz éve biztosításaimat intáző ALLIANZ az elmúlt kettő évben…..
fruit.amour (törölt) 2013.04.28 18:24:41
Én nagyon sokáig az Allianznál dolgoztam, üzletkötőként kezdtem a 90-es évek közepén, majd amikor kirúgtak középvezető voltam vidéken.

Még 2000-es évek elején elkezdődött egy racionalizálásnak nevezetett valami, amivel először leépítették a volt Hungária biztosító megyei igazgatóságait. A többsége tényleg felesleges volt, adminisztratív munkaerő felesleg és vezetők. Akit lehetett nyugdíjaztak, a többségnek felajánlottak más pozíciót (többségében üzletkötő).

A következő folyamat a regionális igazgazgatóságok megszüntetése volt, de ezt húzták, vonták és az anyacég sem értett vele egyet 100%-ban.

Patait új vezér váltotta fel, kicserélődtek a fiók vezetők, igazgatók, majd az új vezér megcsinálta a regionális igazgatóságok megszüntetését. 3 központ maradt, BP, Kelet Mo és Nyugat Mo.

Ekkor már elég sokan kerültek lapátra, így én is. Egész egyszerűen megszüntették a regionális igazgatóságot, majd lapátra tettek.

Az átalakítással egy időben indult az Allianz Bank.

Fejetlenséget legjobban jellezmi pl., hogy Gyöngyösön hamarabb volt Allianz fiók mint Egerben a megyeszékhelyen. Itt közel 30-40 éve egy helyen volt a cég, majd elköltözött egy teljesen kieső részre, ami alkalmas volt bank fióknak. Majd amikor megszűnt a bank az Allianz ügyfélszolgálata is, az FHB banknak épült be. Az Allianzos alkalmazottakat elhajtották. Majd nyitottak egy kisebb irodát egy harmadik helyen, de azt meg jóformán csak üzletkötők "lakják", ügyfélszolgálat továbbra is az FHB-nál.

A lényeg:
nagy átalakítások voltak, többségében leépítés, mert akkorát buktak az Allianz Bankkal, mint még soha bank itthon, ami kivonult. Boldog-boldogtalant szélnek eresztettek, a 3 régiós központban van maroknyi adminisztratív munkaerő. Az üzletkötőket egytől egyig mindet kivágták egyéni vállalkozásba.
fruit.amour (törölt) 2013.04.28 20:05:39
@ColT: Látom, megértetted a mondanivalómat. Itt nem azzal van a gond, hogy az üzletkötőket kirakták ev.-nek. Hanem azzal, hogy teljesen leépítette a hátteret, így egy akadozó valamit lett az egész, bár korábban sem volt olajozott a mechanizmus. Én csak annyit, hogy 3 éve mióta nem vagyok ott, már egy életbiztosítást kivéve elvittem onnan mindent. És nem azért mert haragszom a cégre. Hanem azért mert amatőr társaság lett nagyon. A többször lehívom a díjat és társai teljesen általánossá vált a cégnél. Sok volt ügyfelem, akinek annak idején kötöttem keres meg a mani napig, hogy ez a baj, most az a baj a fizetéssel, és ha az ott maradt ismerősnél utána is járok, eddig minden esetben kiderült, hogy nem az ügyfél volt a balfarock. :)
fruit.amour (törölt) 2013.04.28 23:36:37
@ColT: Így kell odavágni egy jól működő cégnek... mindegy. Én kivettem a magam pénzét onnan, nem panaszkodhatom. De azért majdnem 20 év munkaviszony után szarul esett, hogy kör e-mailben kaptuk meg közel 200-an egy névsorban, hogy ki vagyunk rúgva.... Tisztelt Cím, alábbi listában közüljük, hogy a racinalizálás sajnálatosan munkaerő töbletet hoz, ezért létszámleppítésre kerül sor... tárgyhó végének utolsó napját az alábbi dolgozók tekintésg cégünknél utolsó munknapjuknak. Felmondási idő nincs, szabadságok, egyebek (végkielégítések, jutalmak, cafeteria) kifizetésre kerül:...................................

További jó munkát, aki nem szerepelt a listában, és mégis megkapta a levelet elnézést.....
A Tv2 saját szappanoperája, a Barátok közt-alternatívának is tekinthető Jóban Rosszban nemcsak az anyacsatornán, hanem a Super Tv2 késő délutáni sávjában is látható, és nem ismétlésekkel, hanem az aznap esti epizódokkal, a nagyon türelmetleneknek. A 16:45-17:20 közötti…..
fruit.amour (törölt) 2013.04.20 18:50:14
@atom|ant: Lehet, hogy Te nem. De ebben az időpontban tényleg a munkanélküliek, kismamák vagy a nyugdíjasok érnek rá..... :)
fruit.amour (törölt) 2013.04.20 22:35:19
fruit.amour (törölt) 2013.04.21 09:33:56
@agimano: Ezt nem tudtam, azt viszont igen, hogy feltűnően sokat mutogatják a TV2-ben egy pár hete a rossz anyagi helyzete és megváltozott életkörülményei miatt.