Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HaHáromLábonGyábokorsz

0 bejegyzést írt és 61 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sok év után hazatérve megdöbbentő látni a kétségbeesett országot, ahol az emberek magukba zárkóztak, és ahol a reménytelenség riasztó mértékben taszítja az alkoholhoz az embereket. A mai történet főszereplője közel nyolc év után látogatott haza és sokkolta, amit…..
HaHáromLábonGyábokorsz 2014.02.01 18:16:08
@shakti_rom: multisirodas szamitogepelottulos excelfajltnezegetosbol. :)
HaHáromLábonGyábokorsz 2014.02.01 21:05:28
@shakti_rom: ^_^
az ir boom elindulos reszhez nem tudok mit hozzatenni. en nem voltam itt amikor ez elindult. a tortenelmi/kozgaszdasz reszrol meg a wikipedia alapjan foloslegesnek erzem az okoskodast.
nekem itt az egyik nyugdij elotti kollegano meselte, hogy 30 evvel ezelott amikor harmadik gyermeket szulte akkor meg annyira szegenyek voltak, hogy a gyerekek mellett kotogetett kis ruhacskakat maguknak es eladasra is. ma a holgyemeny a szalonbol kihozott par honapos Nissan nemtudomilyen tipusu terepjarojaval maszkal es csak azert dolgozik mert unatkozna otthon ha nem tenne.
masik kollegano meselte, hogy 12 evvel ezelotti eskuvojet Vegasban tartottak 75 fo volt meghivva es mind ott volt. elmondasa szerint 2 hetig unnepeltek. iszonyatos mennyisegu penze volt az ireknek a celtic tiger ideje alatt. most pedig pislognak nagyokat, hogy uj adonemek, meg vizdij stb kerul bevezetesre. es sirnak, hogy dehat ez mennyire rossz nekik. es, hogy tonkremegy az orszag es innen csak elmenekulni lehet. ezert mondom, hogy erdekes ez a kinek mi a rossz meg az elhetetlen.
HaHáromLábonGyábokorsz 2014.02.01 21:07:03
@HaHáromLábonGyábokorsz: haha! "kozgaszdasz", en is kezdek am faradni mara. :)
Határátkelő Megszívtuk 2013.12.20 06:46:00
Itt változás nem lesz, csak ha vér folyik. Rossz itthon élni, rossz látni, ahogy ezt a csodálatos adottságú országot eladja és kifosztja a maffiaként működő politikai és gazdasági elit, ahogy a lakói jobbágysorba kerültek. Miért maradok mégis? – teszi fel a kérdést a mai…..
HaHáromLábonGyábokorsz 2013.12.20 16:13:55
@Aye aye: szia. nekunk van otthon egy kis lakasunk. meg nem adtuk el. ugy voltunk vele, hogy megprobaljuk a kulfoldot. bejonnembejon. legalabb van hova hazamenni utana. kiadtuk egy tobb szuron atfutott parnak akik nagyon rendesen karbantartjak. az egyetlen problema veluk, hogy kulfoldi sikereink alapjan felbuzdulva mar ok is nezelodnek kifele... :) nade. igy 3 ev elteltevel kezdtunk el azon gondolkozni, hogy csak el kellene adni. haza nem fogunk menni soha. meg nyaralni sem szivesen. ahol jelenleg vagyunk nem biztos, hogy hosszu tavu. jo-jo demegsem. gondolkodunk a tovabbkoltozesen csak elobb befejezzuk az egyetemeket amiket csinalunk. aztan uccu.

de azt en sem igazan ertem hogy miert kellene azonnal felszamolni mindent amikor kiteszi az ember gyereke az orszagbol a labat. nem kell. ha bejon es ugy erzi, hogy megtalalta a szamitasat akkor persze szepen lassan neki lehet ezeknek allni, de nem kell orult modon mindentol megszabadulni. szerintem. ^_^
HaHáromLábonGyábokorsz 2013.12.20 16:30:31
@swGuru: uh, annyira igazad van!
mondok egy masik peldat. terhes kismama. mert ez szokott meg hatraltato ero lenni.
az elmult honapokban sok valtozas volt a cegnel ahol dolgozom. kezdi kinoni magat stb ennel fogva sok volt a belso mozgas. van nehany terhes holgyemeny is. kozuluk egyet kineveztek managernek. rohadtul nem szamitott hogy 4-5 honap mulva elmegy szulni es nem lesz itt 1 evig. senkit nem erdekelt. neki volt meg a tudasa es kesz. azt ha meg hozzateszem hogy a harmadik gyerekevel terhes akkor tuti megvadolnak azzal hogy hazudok. mert az nem lehet. egy kismama akinek mar alapvetoen is van otthon masik ketto az nem lehet vezetonek kinevezve. de itt igen. egyszeruen az embereknek annyira mas a mentalitasuk es a vilagnezetuk, hogy ez nem szamit. az hogy van eleted a munkadon kivul, hat jo neked, legyen, hozd el a kolkoket a hetvegi kirandulasra amit szervezunk a csapatnak, mert jo.

ilyen.
Bevallom, szeretem azokat a posztokat, amelyek már némi idő és tapasztalat távlatából képesek felmérni egy adott város, ország, élet előnyeit és hátrányait. Ezek az írások legalább olyan izgalmasak nekem, mint azok, melyek szerzője frissen érkezett és az első tapasztalatait…..
HaHáromLábonGyábokorsz 2013.12.19 13:13:14
@diggerdriver: en most nagyon szemtelen leszek es bocsanat. de neked van feleseged? a kepeid alapjan sosem gondoltam volna...

a cikkhez pedig, bravo bravo, koszontem. jo volt olvasni!
HaHáromLábonGyábokorsz 2013.12.19 16:46:08
@diggerdriver: ah, en az avatar kepeidre celoztam. ;) cheeky... tudom. :)
Határátkelő Magyarán szólva 2013.12.13 06:44:00
Kicsit gondban voltam, mit is írjak a mai poszt elé. Eddie írása ugyanis alighanem komoly indulatokat fog kavarni, de hát ez nem újdonság errefelé. Nem feltétlenül értek egyet mindazzal, amit leír, de nem is ez a dolgom, viszont érdekesnek és megvitathatónak tartom. "Ez a poszt…..
Az orosz konyha számomra mindig is misztikus dolog volt, amit megismertem belőle (nem volt sok) az sem nagyon lelkesített fel. Így aztán külön érdeklődéssel olvastam Kutya79 legújabb írását, amely éppen a gasztronómiát járja körül. Kiderül belőle, hogy a menzakaja nem is olyan…..
Még a nyáron jelentkezett az akkor frissen Svájcba érkezett Edina. Azóta jó pár hónap eltelt már, és most itt az újabb beszámoló, amely az akkori, a kikerülést leíró történettel szemben már az első időszak tapasztalatairól szól. Nem túl hosszú, de én mindig nagy…..
HaHáromLábonGyábokorsz 2013.11.21 13:50:59
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: tudom hogy nem tartozik a mai poszthoz, de ezt a kis videot a figyelmedbe ajanlom. Csak mert mindig toled lehet hallani hogy az nem no aki nem viselkedik/oltozik/utalkozik ugy. ;)
www.upworthy.com/if-3-little-girls-did-this-to-my-house-id-do-everything-i-could-to-get-them-full-rides-to-stanford?c=ufb2
Kalifornia, azon belül is Los Angeles Európából nézve az álmok világa. Közelebbről azonban már egészen más a kép, legalábbis a mai poszt szerzője számára, aki több mint 3 évnyi budapesti élet után nemrégiben költözött vissza a családjával az Egyesült Államokba. A…..
Vasárnap lévén ismét blogokat (pontosabban posztokat) ajánlok, és igyekeztem minél szélesebb körből meríteni, mind földrajzilag, mind tematikában. Így aztán járunk ma Angliában, kapunk némi jó tanácsot is a kiköltözéshez, aztán ellátogatunk Chilébe, ahol kiderül, hogy a…..
HaHáromLábonGyábokorsz 2013.10.13 10:18:31
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: szerintem egyetlen megoldas van erre. meg tobb stadiont kell epiteni... :D
Ma olyan helyre megyünk, ahová elég ritkán jut el a blog: az úti cél Finnország, kalauzunk pedig Feri, aki családjával már három éve él. Sok minden kiderül ma, amellett, hogy mennyire veszíti el az ember Magyarországgal a kapcsolatot ennyi idő után, egészen addig, hogy mit reagál…..
HaHáromLábonGyábokorsz 2013.10.10 13:48:45
@bpetya75: ahhah. igazad van. fogalmam sincs. ez jott. :)
Ma tovább boncolgatjuk a nyelv és határátkelés kérdéskörét (a sorozatot Max kezdte a minap, posztját itt olvashatjátok el), ezúttal Tilmir svájci tapasztalatait olvashatjátok. Ami nekem külön tetszett, hogy sok saját példát hozott, folytassuk tehát innen a…..
HaHáromLábonGyábokorsz 2013.10.08 16:31:55
@Bebbi: szervusz. mar megirtam a velemenyem errol a postrol, de nem tudok elmenni melletted. a multkor amit leirtal es most a kommentek, szerintem igazad van. Mind kulonbozoek vagyunk, nyilvan mas korosztaly is. Egyszeruen masok az igenyeink es az elvarasaink. Szerintem mi is hasonloan fogunk hozzaallni a gyerekhez, ha lesz egyszer. Es nem latok ebben semmi rosszat sot tovabbmegyek, nem ertem, hogy mi a rossz ebben. Beszelni fog magyarul is nyilvan kell a nagyszulok miatt is stb de nem gondolom, hogy akademiai szinten kellene tudnia. Foleg hogy meg en sem tudok ugy. :P :)

A srac meg akit megemlit Tilmir a posztban, hogy nem kapta meg a pozit mert nem beszelt magyarul. Hat en nem tudom. Nekem otthon - mikor meg otthon dolgoztam - az osszes munkahelyemen angol/amerikai anyanyelvu fonokom volt, akik nem beszeltek magyarul 2 szot sem, igy sokszor pl tolunk is meg volt kovetelve hogy angolul beszeljunk egymas kozott is, amikor ott vannak velunk egy legterben. Erdekes hogy ok megkaptak a vezetoi pozitiot igy is...
HaHáromLábonGyábokorsz 2013.10.08 18:19:26
@Bebbi: megertelek es igazad van, hogy a rossz helyesiras negativ kepet fest. de ezt tudjatok gyakorlassal elkerulni amikor pl irni tanul majd jatekosan be lehet vinni a magyar betuket is. nekem pl nagyon tetszik az a modszer is hogy meghallgat egy meset es le kell irnia a sajat gondolataival. vagy valaszolni 1-2 rovid kerdesre a tortenettel kapcsolatban. ezzel a lokigajat es a felfogokeszseget is fejleszted plusz a helyesirast is kordaban lehet tartani. vagy hetvegi magyar iskolaban ha van a kornyeken ilyen. errol a hetvegi iskolazasrol mindig a Bazi nagy gorog lagzi cimu film jut eszembe. :) vannak olyan konyvek/tanulmanyok illetve forumok amik ezzel foglalkoznak ha nagyon aggodsz akkor ott utana tudsz nezni.
HaHáromLábonGyábokorsz 2013.10.08 18:19:27
@tilmir: ahhah. okes. semmi gond nincsen csak furcsalltam. :)

es persze, en sem ellened beszelek, szoktam szeretni a meglatasaid, ne vegyel magadra. ;) nekem mas a velemenyem es ennyi. ez termeszetesen nem jelenti azt hogy a tied a rossz vagy az enyem a rossz. csak mas.
Határátkelő Mennyit kerestek? 2013.10.04 06:45:00
Mielőtt bárki a szívéhez kapna, természetesen nem érdekel senkinek a fizetése, ám Heni mai (erősen rendhagyó) írása éppen arról szól, hogy miért nem vagyunk képesek békén hagyni a másik magánszférájának olyan részeit, amelyhez valójában semmi közünk. A poszt…..
HaHáromLábonGyábokorsz 2013.10.04 12:11:51
@tilmir: @Kovermadar: szervusztok. en ertem, hogy van akinel ezt konnyebben meg lehet oldani. de pl az en esetemben, ahol az egesz csalad ilyen, azt nehez am elkerulni. igyhat en orommel olvastam, hogy nemcsak en futok bele ilyenekbe. non-stop. amikor telefonalok avagy megerkezem oda haza. :) sok esetben inkabb eltitkolom, hogy utaztunk vagy kocsit csereltunk vagy barmi, mert az egesz falu ettol frocsog. amit aztan egy ismerostol hallok vissza a fovarosbol... :D

Egyszer olvastam egy konyvet (Cápakaka cimmel) egy bizonyos Ördögi Roy Slade-tol. Hasonlo igazsagok vannak benne, ajanlom. :)
HaHáromLábonGyábokorsz 2013.10.04 12:11:51
@nyuszigonosz: a portugalok es az eszak-olaszok is szeretnek panaszkodni. legalabbis akikkel en talalkoztam. ^_^ a portugalokkal meg versenyeztunk is, hogy kinek a hazaja panaszkodosabb. vegul dontetlenben egyeztunk meg. :D
Azzal kezdem, amivel a mai poszt szerzője is kezdi: alighanem komoly indulatokat kavar majd a mai írás, de én fontosnak tartom, hogy a határátkelés ezen vetületéről is szó essék. Eperke Svájcban dolgozik, prostituáltként a testéből él. Természetesen senkinek sem javaslom ezt az…..
HaHáromLábonGyábokorsz 2013.10.01 15:56:11
@charlieharper: "Teljesen mast jelentett eddig szamomra a luxusprostit, nem kupiban dolozo holgyet. "

Nekem is. Total. Attol meg, hogy van jacuzzi a munkahelyen attol ez meg nem az.

A poszt amugy szerintem korrekt.
Az irotol azert szeretnem megkerdezni, hogy minek vesz hazat hitelre? Marmint nem volt meg eleg? Pont ezert kellett belevagnia egy ilyen jellegu meloba. Es lassuk be ahogy egy no oregszik annal kevesebb ferfinak kell ebben a munkakorben. De persze annyira nem latok bele (szerencsere), tevedhetek is.
Sajnalom, hogy ide jutott, en biztos inkabb takaritottam volna. De persze mind kulonbozunk. Kitartast es sok sikert az uj karrierhez.
Ma három blogbejegyzést ajánlok a figyelmetekbe. Az első a Jobbegyenes blog már címében is sokatmondó posztja a „wannabe emigránsokról", melyben nem túl kedvesen próbálják meg tipizálni a határátkelőket. (Egyébként tableno lőtte és ajánlotta tegnap.) A másik Bandirepublic…..
Egy ország, ahol az elmúlt tíz évben mindig évi 5 százalék fölött nőtt a gazdaság (igen, a világválság ellenére!), egy ország, amely földrészén sok területen a második legjobb mutatókkal rendelkezik, ahová folyamatosan térnek vissza az elmúlt évtizedek határátkelői –…..
HaHáromLábonGyábokorsz 2013.09.25 15:31:12
@Rich.mond: ahhhahah. jol hangzik!
amugy en szeretem a hideget, valojaban a Dublinon ulo felhovel sincs sok bajom. csakneha. ;)
Határátkelő Irány a Riviéra! 2013.09.20 06:45:00
Jókedv, napsütés, tengerek, finom borok és sajtok – kinek ne lenne kedve a Riviérán élni és dolgozni? (Nekem lenne.) Úgyhogy mai szerzőnknek, Sándornak igen jól megy a sora arrafelé, különösen, hogy még a mézesheteket éli (utóbbit már csak én teszem hozzá). Nézzük tehát,…..
A miniszterelnök szerint az elmúlt tíz évben 350 ezer magyar vállalt munkát külföldön. Ők jellemzően vendégmunkások, akik azért távoznak, mert máshol könnyebben tudnak boldogulni és ez a szám a népességhez viszonyítva még csak nem is magas. Szemöldökfelvonás…..
HaHáromLábonGyábokorsz 2013.09.18 12:41:48
@Quercus58: Szia. Olyan erdekeset irtal, hogy felmerult bennem par kerdes. Mar en is nagyon sokat gondolkoztam ezen.
A szavazas nemszavazas kerdeskoren. En eddig becsulettel mindig elmentem szavazni. Bevallom en komcsi parti vagyok. Nem MSZP vagy MSZMP kategorias, nem ezt akarom mondani. Egyszeruen nekem a marxi, engelsi elvek sokkal jobban fekszenek mint a masik oldal. Mondjuk azt, hogy en az Ejszakai orseg tagja lennek inkabb egy Lukjanyenko konyvben. Szerintem a TSZek felbontasa volt otthon a legnagyobb hiba stb. Ez az en kis szemelyes velemenyem. Es akkor itt jon be a kerdes. 3 eve elek kulfoldon. Soha nem fogok visszakoltozni abba az orszagba, tortenhet akarmi is.
Jogos-e ha elmegyek szavazni?
Es ha elmegyek szavazni kire szavazzak?
LMP nevetseges. Jobbik? Tenyleg? Azok minek vannak egyaltalan? MSZP? HA! ne nevettessuk egymast. Fidesz. NEM!! Nem valok kormanyzasra. Soha nem is voltak. Nem ertenek hozza, csak egy valag nagydumas akiknek tenyleges tudasa es hozzaertese egyenlo a -12vel. Szoval akkor ki? Nincs mas.
Es ez a baj. Abban az orszagban a jelenlegi helyzetben nincs 1 olyan part akire szavaznek. Ergo marad a Fidesz.
Amugyis az elmult evek intezkedesei mellett ha egy masik part kapna meg pulpitust 1 torvenyt/modositast stb nem tudnanak veghezvinni. Minden vezeto pozicioban Fideszes ember ul. Meg az iskolak igazgatoi is azok. Nem is beszelve a nagyon befolyasos helyekrol. Es a legszebb hogy ezek mind torvenybe vannak iktatva. Nem lehet oket elmozditani a helyukrol. Ergo az orszag mindenkeppen vesztett akarhogy is szavaz. Mindenkepp a Fidesz fog iranyitani teljesen mindegy hogy ki van kormanyon.
Akkor erdemes-e egyaltalan gondolkozni ezen?
Szerintem. ;)
HaHáromLábonGyábokorsz 2013.09.18 15:45:06
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: szervusz. szerintem igaza van Quercus58-nak. kivancsi lennek, hogyan iranyitana egy nem fideszes kormany egy olyan orszagot ahol a jegybankelnoktol kezdve mindenki Fideszes avagy kozeli. nem lehet. egy dontes nem fog atmenni a rendszeren.

abban nyilvanvaloan igazad van hogy nem lesz tobb 2/3.
HaHáromLábonGyábokorsz 2013.09.18 15:45:14
@Quercus58: Egyetertunk. :)
Egy hete olvashattátok Bence írását arról, milyen volt másfél év után Magyarországra látogatni Walesből. Nos, szerencsére azt is megírta, miként került ki (és miért éppen Walesbe és nem Londonba), úgyhogy ma olyanok leszünk kicsit, mint azok a hollywoodi filmek, ahol az…..
HaHáromLábonGyábokorsz 2013.09.09 16:19:27
@puhacica: szervusz. paromnak volt ugy, hogy 2 honapig probalt irodakba jelentkezni nem vettek fel sehova mikozben en mar regesreg dolgozgattam. aztan elment ruhat hajtogatni napi 4 oraban es mellette tovabbra is keresgelt meg jart interjukra vegul 3 honapos ruhahajtogatas utan felvettek olyan allasba amit az elejetol fogva szeretett volna. ergo 5-6 honap kieses utan sikerult bejutnia a szakmajaba, konyvelo/berszamfejtonek.
tudom, hogy ez nem 100%ig fedi a kerdesed, csak gondoltam ha latod, hogy 6 honap kieses utan felvettek egy szo nelkul akkor az segithet.

OFF:
@ MINDENKI: koszi a segitseget autovasarlas teren. Megvan az igazi. Kiscsunya. Nem fogom banni ha megkoccan itt-ott. Egy 2005-os Chevrolet Kalos. Azt mondta a garage ahova elvittem utana, (miutan megvettem egy masikban), hogy ezek a modellek mar Opelek. Az hogy ebben mennyi az igazsag azt nem tudom, de en megorultem neki. :) A lenyeg, hogy a kovetkezo 1.5 evet kibirja, amig kifizetek egy eskuvot utana mar lehet beruhazni igazi autoba is. ;) Kozben meg akar vezetni is megtanulok.
HaHáromLábonGyábokorsz 2013.09.09 19:07:36
@diggerdriver: ahhah. okes ezt jo tudni. :) koszi egyebkent a sok tippet a multkor, eltettem az infokat, legkozelebb majd hallgatok a nagyokra. ;)
Ma ismét egy olyan történet következik, melynek szerzője, András, nem anyagi gondok elől ment el Magyarországról, hanem azért, hogy tanuljon. Méghozzá Milánóban, mert hova is mehetne egy designernek készülő fiatal, ha nem az észak-olasz városba? Ráadásul azok is örülhetnek,…..
HaHáromLábonGyábokorsz 2013.08.26 16:33:11
@think different: ah, koszi, meno. nemannyira erdemes ujat venni (ugy ertem uj-ujat), mert most tanulok vezetni es ugyis csak ossze fogom torni. ezert is volt jo a punto amig meg nem halta magat. :)
HaHáromLábonGyábokorsz 2013.08.26 18:15:05
@Taxomükke: ehheh. csak magambol indultam ki. nem is feltetlenul karambolra gondoltam. csak a szokasos oszlopba tolatas vagy fal mellett parkolasos meszeles, ilyenek. de az mindenkeppen pozitiv hogy vannak olyanok akik nem csinaltak ilyeneket. van remeny. ;)
HaHáromLábonGyábokorsz 2013.08.26 18:57:26
@Shanarey: ah, koszi szepen ez tok hasznos volt! majd utanaolvasok kicsit.
Augusztus közepén lesz két éves a Határátkelő, nemrégiben volt egy éve, hogy itt vagyunk az Indexen, és e két dolog egyenként is számvetésre késztetett a blog jelenével és jövőjével kapcsolatban. A számvetés eredménye egyfelől az, hogy örvendetesen nagy a közösség, sok a…..
Néha egészen furcsa dolgokba fut bele az ember, szembe jönnek vele olyan mondatok, amelyekkel nehéz mit kezdeni. Legutóbb például a foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár mondott egy érdekeset, kíváncsi vagyok, mit gondoltok róla, hogyan látjátok ti (akár otthon, akár…..
HaHáromLábonGyábokorsz 2013.07.24 11:51:47
@Énbagoly: harom dolog.

1. Sikersztori: en egy multinal dolgozom, Dublin, Irorszag a helyszin. volt a cegnel egy romaniai takarito lany, nagyon kedves, mindenki szerette, egyutt ebedelt velunk stb, sosem ereztettek vele, hogy te csak egy takarito vagy. mikozben dolgozott napi 8 orat o nagyon szorgosan jart foiskolara majd amikor meghirdettek egy asszisztensi allast akkor a fonokseg megkerdezte, ha mar ugyis mindenki ismeri, mindenki tudja, hogy jar suliba, nem hulye stb, elvallalna-e ezt. azota eltelt fel ev, a lanyzo tovabbra is vegzi a sulijat es kozben aktakat tologat a konyveloknek. kezdo allasnak nem rossz es persze innen meg mindig valthat kesobb. csak mondom, hogy ilyen van.

2. az enyem: en is bebisinterkedessel kezdtem itt. azota eltelt par ev es mar megjartam nehany szoftverfejleszto ceget. :)

3. a parom most vegzi az egyik itteni sulit (melo mellett mondjuk nem nappalin). o probalkozott otthon is de valahogy sosem jott ossze neki. most BA level8-at csinal accounting and finance. 4 targya van 1 felevben. nagyon elvezi. rengeteg a csoportos feladatuk, nagyon arra megy ra az oktatas, hogy az ember gyereke megertse, hogy mirol beszel a tanar nem a tomegek ertelmetlen oktatasarol a penzrol es a diakok mihamarabbi kiszorasarol. peldanak okaert pont az o csoportjaban volt 1 srac akinek nemannyira ment a szamviteles resz es a tanar kulon behivta egy beszelgetesre, hogy miert nem, hogyan tud segiteni illetve hogy lehet erdemes elgondolkoznia egy masik agon folytatni. itt is lehet mindenfele osztondijakat szerezni, vannak diakszallasok es rengeteg diakmunka is. teljesen termeszetes es elfogadott az ha valaki 20 orat dolgozik sot a diakoknak ennyi a megengedett munkaido. ezzel minimalberen kb 800 eurt tud havonta keresni netto. a parom igy, hogy estin es fizetoson csinalja az eves tandija 2200 EUR. utana kell nezni az osztondijaknak es az allamilag tamogatott lehetosegeknek.
mas orszagokrol nem tudok nyilatkozni, de ezt a rendszert en embersegesnek erzem. remelem tudtam valamit segiteni nektek. :) sok sikert a lanynak!
HaHáromLábonGyábokorsz 2013.07.24 12:47:09
@zseketto88: teljesen jo. szimpi az az orszag is. :) az ilyen infok szerintem sokat segitenek azoknak a szuloknek akik magyarhonban aggodva szamolgatjak, hogy hogyan tudjak fizetni a gyerek iskolaztatasat. koszi!
HaHáromLábonGyábokorsz 2013.07.24 13:28:56
@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: hahha, olyan egy allat vagy. de vicces. :D
Mióta a külföldi munkavállalás és letelepedés ilyen fontos és gyakori beszédtéma lett, állandó találgatás tárgya, vajon hány magyar is választotta a határátkelést. Nos, az elmúlt napokban két, egymástól független felmérés is nagyon hasonló eredményre jutott, úgyhogy…..
HaHáromLábonGyábokorsz 2013.07.12 12:57:23
@KrisztinaKrisztina: ne mergelodj masokon feleslegesen. Van erre egy szolas errefele "Don't feed the troll" A nikilaura felek azok pont azert irnak ilyeneket mert 1. nem erti hogy mirol beszel 2. senki sem latja az arcat, megteheti 3. o ettol most sokkal nagyobbnak erzi magat. Egy nicknev ne mondja meg, hogy mit csinalsz rosszul. Foleg amikor jol csinalod amit csinalsz. :) Nagyon ugyesek vagytok! Gratulalok a dontesert es csak igy tovabb! ;)

A blogbejegyzeshez pedig annyit, hogy sokan vagyunk kint. Teljesen mindegy, hogy mi a szamadat amit kozze tesznek. Az aki kint van az dolgozik, termel, gazdasagot porget, szorgalmasan leteszi az asztalra amit maganak jonak itel. Magyarhon sokat veszt velunk. De semmit nem tett/tesz ertunk, ami arra sarkalt volna hogy mindezt otthon tegyuk. Ne rohogtessenek mar a visszailleszkedesi programnak nevezett "segitseggel" es hasonlok. Jajj. Aki egyszer megjarta kulfoldet annak pont nem a beilleszkedessel lesznek problemai... :D
Miután Ágnesnek elege lett abból, hogy egy helyben topog, gondolt egyet, kiadta házát és nekiindult. Angliai munkahelyén meg kellett küzdenie a diszkriminációval, a sokkoló közös szállással, de sikerült túljutni a nehézségeken. „Gondolkodtam, hogy írjak-e egy posztot…..
HaHáromLábonGyábokorsz 2013.07.10 11:42:38
@Mr. Long: Nekem adodott. Amikor az XY roppant okos politikus egy beszedeben bejelentett valamit es megzuhant a forint. Bar nekem nincs hitelem de edesanyamnak van. Es en vagyok olyan becsuletes (hulye?) hogy nem fogom hagyni, hogy tonkremenjen abba, hogy az egesz fizeteset elviszi egy 2 szobas panel... Viszont igy meg az en fizetesem fele tunt el a csaladi kasszankbol es a parom sem kereste magat halalra...
Vagy amikor bezartak a bolcsiket a kornyeken mert draga a fenntartasuk es csak a fizetesesek voltak nyitva. Hova teszed a gyereket a semmibol? Es akkor minden no menjen vissza dolgozni, de szuljon meg mellette es vigye a haztartast is meg segitse a szuleit, mert azok ehenhalnak a jelenlegi dontesek miatt. Igenis az en eletem befolyasolta a politika otthon! Nehez elhinnem hogy a tiedet nem.
HaHáromLábonGyábokorsz 2013.07.10 12:33:21
@Mr. Long: a hiteles dologban igazad van. Viszont azzal nem ertek egyet amit a politikaval kapcsolatban irsz. Szerintem az, hogy az emberek megbiznak egy csapat felnott, ertelmiseginek gondolt embert azzal, hogy iranyitsanak egy orszagot azzal ok nem kovettek el hibat. A hiba ott van, hogy a csapat felnott, ertelmiseginek gondolt ember valojaban egy valag durcas gyerek akik kaptak egy uj jatekot es most azt hiszik, hogy azt csinalhatnak vele amit csak akarnak mert a felnottek eppen kint kaveznak a konyhaban es senki sem figyel. Ez szerintem nagyon szomoru.
De aztan meg mindenki azt gondol amit szeretne en ugy hataroztam peldaul a csaladdal, hogy mi nem varjuk meg mig kidobja valaki a jatekot miutan ripityomra lett torve.
En amugy kovetem a politikat itt is, sot a kollegak nyilvan napi szinten megbeszelik egymassal. Sokszor meglepodom rajtuk, de a politikusok mindenhol ugyanolyan galad szemetnek vannak beallitva mint otthon. A kulonbseg az csak annyi, hogy mondjuk az itteniek (amellett hogy lopnakcsalnakhazdunak) azert valamennyit vissza is tesznek a gazdasagba, kicsit megporgetik, befektetnek segitik az embereket uj munkaehlyek teremtesevel stb. Mig mondjuk ezt otthon en teljesen maskepp erzem. Otthon azt latom, hogy ugy vannak vele, hogy hat van ott meg az aljan egy kicsi majd abbol csinalunk valami latszatjot...
Az elmúlt napok eseményeit elnézve sok minden eszünkbe juthat a polgárháború szélén táncoló Egyiptomról, legkevésbé talán a béke, és a barátság. Pedig mint Timi beszámolójából kiderül, belülről teljesen másképp néznek ki a családi emberi kapcsolatok, mint a jelenlegi…..
HaHáromLábonGyábokorsz 2013.07.04 12:01:36
@magyarlanykairoban: nekem nagyon tetszett ez az iras, olvastam volna meg. :)
a kommentelok egy reszet pedig ne vedd magadra. en olvastam mar ezen az oldalon a kommentelok kozott olyat, hogy a nonek a konyhaban van a helye esatobbi. de most meg ugrabugra van, hogy az a kultura elnyomja a noket.
erdekes, hogy egy ember velemenye milyen iranyban valtozik amikor egy arab kulturat hasonlit ossze egy europaival. hirtelen maris jobbak vagyunk valamiben. pedig tegnap meg azt mondta, hogy a no masra se jo csak hogy gyerekeket potyogtasson es a ferfi ele etelt tegyen... nem latom a kulonbseget.
Egy nagyon érdekes kutatásba futottam bele a minap, amely azt fejtegeti, mennyire megnehezíti a beilleszkedést és a nyelvtanulást az internetes korszakkal elérkezett számtalan kommunikációs lehetőség. A megállapítások felettébb izgalmasak, én pedig kíváncsi lettem rá, mit…..
HaHáromLábonGyábokorsz 2013.06.25 10:29:07
@Kovermadar: En is azt hittem Verne Gyulara hogy magyar amikor kicsi voltam. :D Es nalam ez meg nagyobb erteku is volt, mert az akkor oriashosnek es vasembernek latott apukam is Gyula. Es en ezt valami hatalmas nagy komoly dolognak ereztem. Aztan persze kiderulthogynemaz. Tenyleg csalodas volt.
HaHáromLábonGyábokorsz 2013.06.26 00:41:22
@33621: mar sokan lehurrogtak erte, ezert nem szoktam hiresztelni. :) de neked titokban elmondom, hogy Dublinorszagban elek.