Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rafael Balázs

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 „Kígyónak lábsó, madaraknak fogsor, diktál a kormány, írja a doktor.”..
Rafael Balázs 2019.03.10 17:04:06
Amióta elkezdődött a Duna Múzeum Finisszázs kampánya, mely a március végi, állandó tárlatot érintő bezárásra hívja fel a nagyérdemű figyelmét, többen kérdezték tőlünk: hogy akkor egy évig mit fogtok csinálni? Nem dolgoztok? Megnyugtatásul elmondjuk ilyenkor, hogy a múzeum munkatársai folyamatosan…..
Rafael Balázs 2018.03.10 13:38:44
Megértem Önt, hogy így néz rám, a tetteimre nincs magyarázat, túl a józan ész határán (ez nem Nietzsche), felháborítónak tartom,  hogy az Ön által húzott párhuzamosokból további szerencsétlen párhuzamosokat csinálok, és azt elküldöm Franz Kafkának, mintha én írtam…..
A Demokratikus Koalíció mai bejelentése kifejezetten okos megoldás. Az ellenzék számos problémáját feloldja, egyúttal szűkíti az eldöntendő kérdések körét. Tényleg Gyurcsánynak van itt a a legtöbb esze. A DK ma bejelentette, hogy továbbra is nyitottak arra, hogy az ellenzék egyezzen meg a 106…..
Rafael Balázs 2017.09.30 21:16:26
@ulpius66: Hát, Éva tán mégse... Habár azóta, hogy ilyet hallottam: Kovács Anikó Házikó - megtéptem magam.

Mi ez a hülye betűtípus?!
- A következő hónapokban dől el, hogy ki lesz benne az EU kemény magjában, a többieket várja a periféria - A nacionalizmus végzetesen megfertőzheti az uniót  - Magyarország a börtönhöz hasonló állapotokat teremtett a két tranzitövezetben, a cél az elrettentés                           ..
Megvolt tehát az a bizonyos utazás. Nem is tudom, hogy foglaljam össze, annyira sűrű volt és fárasztó.Mivel a négy nap jó részét a fülledt hőségben való utazás tette ki és mindenhova a kora esti órákban jutottam csak el, rajzolni alig maradt időm és erőm, mindössze…..
Rafael Balázs 2016.12.29 19:49:48
  Animae scrinium est servitus. A szolgaság a lélek börtöne. Csupán az egyszerűség kedvéért, de tegyük fel azt a kissé túlzó általánosítást, hogy a Fidesz-KDNP konglomerátum (lásd. Convention nationale) minden uniós jogszabályt betű szerint, kínos pontossággal betart. Nem…..
elmélkedés a jóllakott Sári fölött. Már odakint lennék a kertben, ha Sári nem ette volna degeszre magát. Megérkezett az allergiavizsgálat eredménye: huszonkét-féle ételre érzékeny a szentem. A lista élén a csirkehús és a tehéntej áll - a két kedvenc étele. Néhány nap…..
A huhogóknak, hogy "lesz még böjtje..." vagy a téltemetőnek? Sőt, itt a szobában már pompás nyár van: ..
és azonnal forgatni kezdené a Katicabogarak c. filmet. A madár is aranyos, meg szép, mégis borzongunk, ha azt halljuk, hogy Hitchcock: Madarak. Valahogy így érzek most a katicabogaraktól, ahogy megszálltak bennünket. "Jaj, de cuki" három-négy, tizenkettőnél: "mi van, fölhúzták a…..
de már készülődik az őszre. Az udvaron az egyik virágládában még ilyen szép a hópehely. Saját szaporítás, most is készülök rá: csúcshajtásokat vágok, gyökereztető porba mártom, pici cserepekbe elültetem, babusgatom egész télen a kis növénykéket, tavasszal pedig…..
nem hiába néztem meg tegnap ezt a felvételt. Késő este még csak szemergett, ám "nagyobb volt a füstje, mint a lángja", mondhatnám, ugyanis dörgött, villámlott rendesen, le kellett kapcsolnom a gépet, szigorúan áramtalanítani (megjártam már régebben), pedig de szívesen…..
mondjuk, pedig nincs két egyforma tojás... Ez például Kontyos (vagy Búbos) nevű tyúkom tojása. Nem is kell nagyon jellemző jeleket keresni rajta: ez a legnagyobb mindegyik között: Rozi tojja ezt a kis pingponglabdát: Sári tojása igazi klasszikus forma és szín - és mindig…..