Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Booksi

0 bejegyzést írt és 101 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Bombaként robbant a hír pár napja, miszerint Spielberg és Harrison Ford is visszatér az Indiana Jones 5. részére. A Kristálykoponya királysága címet viselő negyedik epizód bevételeit tekintve sikeres volt, ám megosztotta a rajongókat  - az eredeti trilógiához persze nem ért fel, de baromságai…..
A cél szentesíti a bevándorlót, vagy a bevándorló szentesíti a célt? A történtek fényében szinte mindegy. A volt miniszterelnök lépésének mindet kétséget kizáróan humánus voltát gyanakodva figyelem. Elsősorban 23 millió okból kifolyólag. Alig egy napja az ATV robbantotta a…..
Gondoltátok volna, hogy az Alien franchise már hét filmnél jár? Ezek között akadnak remekművek és olyanok is, amikre nem szívesen emlékszünk vissza, én pedig megpróbálom összeszedni, hogy…..
Akinek halálhírét keltik, sokáig él. A western műfaját már  hosszú évtizedek óta temetik, ehhez képest nagyon is jó egészségnek örvend, még mindig készülnek nagyon is jó darabok belőle, még olyan elsőre meglepő helyen is, mint Ausztria (szégyen, hogy a sógorok ilyen jó…..
Filmnézés közben mindig is szerettem meglepődni, érezni magamon egy-egy nagy fordulat okozta sokkot. Emiatt egy idő után már elkezdtem vadászni az ilyen alkotásokra, sőt a mai napig is keresem a rejtettebb gyöngyszemeket. Persze a legtöbb egy kaptafára készül, nagyon sok film süti…..
Mindenki szereti a játékokat. A jó játékokat meg pláne. Az ezredforduló környékén hatalmas változások jelentek meg a konzolos, illetve PC-s játékiparban, főként a kinézet és a játékmenet terén. A grafika mondhatni csúcs volt, a számítógépekbe már komoly alkatrészek kellettek, hiszen nem lehetett…..
Hírnegyed Botoxolt sztárok 2014.09.04 23:23:54
Vajon szebb leszel, ha nincsenek ráncaid? Kellemes az érzés, ha egy jóízűt nem tudsz nevetni? Én a ráncos mamákra szavazok. Barbara Hershey Kim Basinger 60 éves Raquel Welch 73 éves Pamela Anderson 45 éves Vanessa Williams  Demi Moore 50 éves Renée Zellweger átszabatta…..
Ezért jó a köztévénél showmannek lenni: mindegy, hányan nézik az ember műsorát, a nagy lóvét simán le lehet szakítani az állami tőgyről - már ha az embernek beveszi a gyomra az ilyesmit illetve elég vastag a bőr az arcán ahhoz, hogy zsebre tegye a pénzt. A Vasárnapi Blikk…..
Booksi 2014.09.14 11:14:43
@sixx: OK! Ebben igazatok van! :-)
Booksi 2014.09.14 11:24:56
@V-ger: Valahogy én is így voltam vele, de aztán nagyon kifáradt és monoton lett.

Az meg, hogy kinek mi tetszik ízlés dolga. (nekem se tetszik) Azért a Sas kabarét is nézik néhányan. -ott is elgurult néhány adó(csaló)forint-
Tudom, az sem a köztévén ment...
Booksi 2014.09.14 13:25:22
@speirs: Sokáig gondolkoztál ezen az intelligens hozzászóláson?
Kár volt. Csak bemutattad, hogy mennyire primitív vagy.
Nos való igaz a finanszírozás más. De azért ne hidd, hogy a kertévék az udvaron a fáról szedik a pénzmagot.
Az egyik adókból működik, a másik a reklámbevételekből. Az utóbbiak ára meg ugyanúgy szépen beleépül a termékekbe, és azt is fizetgeted szépen.
Tehát a HH ripacsait is közvetve fizeti mindenki, ha tetszik ha nem.

További szép napot! :)
Manapság naponta születnek sztárok, megjegyezni is képtelenség - és nem is érdemes - a közepes filmek még közepesebb szereplőit (tisztelet a kivételnek természetesen). Látszólag dübörög a filmipar, valójában erősen stagnál, egymást érik a puccos premierek, de egyre kevesebb…..
A Marvel Studios immáron 2008 óta boldogít minket szuperemberekkel, a Földet leigázni vágyó űrlényekkel, gonosz és jó istenekkel és végre valahára ezek köreiben köszönthetjük az óriás szuperfákat és mutáns mosómedvéket, hogy a többi rosszarcúról már ne is…..
Booksi 2014.08.14 15:22:31
@Globetrotter2014: Nagyon megharagudhattál rám, hogy a tranzisztorokkal akarsz büntetni. :)
Én nem éreztem jónak egyáltalán ezt a filmet. Látványilag ott volt, de szerintem nehezen indult be, az első órában szinte semmi sincs, csak civakodnak.
Sajnos annyira megutáltam Lokit már az elején,(annyira hiteltelen volt számomra) hogy nem tudok már másként tekinteni rá.
Ettől függetlenül még lehet, hogy jól játszik, csak tudod az első benyomás....
70-es évek 20 legjobb filmje I.rész Top20-19 (előzmény)http://filmertek.blog.hu/2014/08/04/a_70-es_evek_20_legjobb_filmje_i_resz_20   10. Francia kapcsolat (1971) French Connection Rendező: William Friedkin Ha pusztán csak azt a bizonyos vonatos-autós üldözős jelenetet néznénk is…..
Booksi 2014.08.11 22:57:54
@thedirector: Nem szoktam könnyen feladni semmit. :)
Ennek is többször nekirugaszkodtam. Való igaz, hogy az első kettőnél kb 1 óra után mindig elaludtam, de akkor azt gondoltam, hogy fáradt vagyok.
Harmadszorra nagyon kipihentem és eltökélten álltam neki. Hát mit mondjak... lehet,hogy nekem volt más elképzelésem a filmről, de akkora csalódás volt, hogy azt nem lehet leírni.
Semmi nem jött át, a zenéje idegesített, irgalmatlanul hosszú volt. (rendezői változatot néztem)
Továbbra is ebben a témában nekem a Szakasz az etalon. Valami hasonlóra vártam, vágytam de egész mást kaptam. Több esélyt nem adok már neki.
Sokkal nehezebb dolgom volt a 80-as évek filmes listáját összeállítani, mint a 70-eset. Ott az első 3 film volt nagyon szoros versenyben, itt viszont nem volt olyan "durván" kiemelkedő és egyértelműen az elejébe kerülő film. Sok nagyon egyformán jó és magas színvonalú film…..
Booksi 2014.08.11 16:53:28
@thedirector: Na jó, de akkor a lósz@r sem lehet rossz, hiszen annyi légy nem tévedhet... :)

Valószínűleg csak nekem nem jött be, de igazából többszöri nekifutásra sem tudtam végignézni.
Vannak ilyen kisiklásaim, utálom pl. a szárnyas fejvadászt, a ponyvaregényt is. Pedig ezeket is majd mindenki isteníti, én meg már többször elaludtam rajtuk aztán mindig próbáltam esélyt adni nekik, és mire sikerült végig vinnem őket rájöttem, hogy az alvással jobban jártam.
Booksi 2014.08.11 22:39:44
@álfirkász:
Egyébként te miket sorolnál fel abból a korszakból?
Mert az látjuk, hogy miket nem. Annak ellenére ezeknek a filmeknek a rendezői a mai napig a legelismertebb szakemberek hálivúdban és azon túl.
A Rambo 1 egyébként a később szériává bővülő "eposz" legjobb darabja. Közel sincs annyira elrugaszkodva a valóságtól mint az utána következő részek.
Mivel itt ízlésről, próbálsz meg vitatkozni, ezt nem tudod megtenni anélkül, hogy meg ne bánts valakit, kivéve ha kellő intelligenciával rendelkezel. Mivel feltételezem, hogy ez így van nálad, ezért praktikusabb, ha elmondod, hogy te milyen filmeket raknál egy ilyen listára.
Kíváncsian várom a jelöltjeidet.
Egy igazi modern, már-már loft hangulatot árasztó, belső jegyeiben az indusztriális stílust és a nagy egybefüggő tereket előtérbe helyező dizájnvilágot hordozó házra bukkantunk Magyarország legmediterránabb hangulatú városában.A 105 négyzetméternyi formabontó életérzés…..
A reklámadóval nem tett semmi mást az ország második kétharmados tolvaj bandája, csak azt amit szokott. Leszeletelt egy újabb gazdasági területet magának, ezúttal a média piacán. Mivel túlnyomó többségben ezen a területen már a Fidesz érdekeltségébe tartozó piaci szereplők…..
Booksi 2014.06.15 12:03:42
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Igazad van, szerintem sem fér össze vele.
Csak egy lehetséges verziót vázoltam, nem biztos, hogy így lesz.
Egyébként, ha korábban léptek volna fel ellenük ilyen eszközökkel, akkor helyeselném, mert nem lenne politikai felhangja.
Kifejezetten bosszant amikor főműsor időben a legótvarabb műsoraikat reklámozzák és tojnak rá, hogy gyerekek is lehetnek a képernyő előtt.
Egyébként szerintem ma Magyarországon nics diktatúra és sajtó szabadság van. Legfeljebb elmozdulás történt a korábbi helyzetből, amikor kifejezetten a baloldal irányította a médiák jelentős részét.
Persze, hogy jobb lenne egy teljesen független, objektív tájékoztatás, de ez sehol a világon nincs így. Sajnos.
Booksi 2014.06.15 12:14:23
@nu pagagyí:
A név választásod tetszik. Gyerek koromra emlékeztet, amikor alig vártam ezt a szovjet rajzfilm sorozatot.

Sajnálom, hogy néhány leírt gondolat alapján egyből minősítesz.
Rendkívüli tehetségre vall, hogy ennyiből megtudod állapítani valakinek az intelligenciáját.

Nem mocskolódtam senkivel, nem fenyegettem senkit, hiszen egyrészt nem is tenném,(mire fel?) illetve nem is vagyok olyan helyzetben.

Egyszerűen csak elképzeltem egy lehetséges verziót.
Ha szólás szabadság van, akkor ez nem lehet baj.

Egyébként korántsem örülnék, ha politikai megfontolások alapján ilyen történne.

A műsor tartalom alapján viszont, már régen meg kellett volna történnie.

A reklámadót helyeslem, fizessenek csak a médiák is.

Úgy is ránk erőltetik, mindenhonnan a képünkbe nyomják a sok rohadt reklámjukat, egyre agresszívebben.

Vissza térve a régi "no megállj csak!" időkre, emlékszem a tv műsorban külön fel voltak tüntetve a reklámok, és gyerekként még szerettük is őket. Azt azonban el sem tudtuk képzelni, hogy valamit tíz percenként megszakítsanak velük, és így élvezhetetlenné tesznek bármit.

További szép napot.
10 évvel ezelőtt, amikor beléptünk az EU-ba, egy francia folyóiratnak úgy jellemeztem a magyarok Európához való viszonyát, hogy nincsenek „se mellette, se ellene”. Szerintem ez azóta sem változott. Vagy mégis? Nagy port vert fel a közelmúltban az a közvélemény-kutatás, amely…..
Booksi 2014.05.02 19:55:18
Európa jó.
De nem mindenkinek, és nem mindenhol.
Nálunk sajnos kevésbé jó.
És ennek éppen a brüsszeli vízfej az oka.
Pénzt adnak, hogy a borászok irtsák ki a szőlőjüket, mert kvóta van.
Pénzt adnak, hogy a gazdák számolják fel a cukorrépa földjeiket, mert kvóta van.
Pénzt adnak felzárkóztatásra, (ami jó lehetne) de nem elsősorban gazdaságira, mert nehogy már veszélyeztessük az érdekeiket.
Életbe léptet számtalan életszerűtlen hülye szabályozást. (pl.baromfi termelők belerokkannak, hisztiznek az akácok miatt, stb)
A demokráciát annyira védi, hogy szinte mukkja sem volt amikor 2006-ban véresre verette a nyílt hazugságokkal hatalomra került rezsim.
Nem számított az sem, hogy megtévesztették őket az akkori szélhámosok.
Azonban támadnak minket folyamatosan úgy, hogy nincsenek tisztában a valós helyzettel, csak amit a saját, többségben lévő politikai közösségük hazai tagjai elferdítve tálalnak nekik, azok alapján.
Ezért kezdenek nálunk sokan már nem úgy tekinteni az EU-ra mint amikor még a népszavazáson dönthettünk a tagságról.
Tény, a mi helyzetünkben jelenleg képtelenség az EU nélkül léteznünk. Azonban látni kell, hogy a brüsszeli adminisztrációnak nem érdeke, hogy a perifériális államokat az ő szintjükre emelje, mert akkor lényegesen kevesebb extra profit kerülne a támogatóik zsebébe.
A jelenlegi EU nagyon is vérkapitalista módon működik. A nagyhalak meg eszik a kis halakat.
Azért kell nekünk minden gúnyolódás ellenére szabadságharcot folytatnunk Európán belül, Európa közepén.
A Kossuth téri fakivágások arroganciáját teljes valójában éppen a jogellenességet megállapító határozat mutatja meg. Ez a kisember tehetetlensége: akkor adnak igazat neki, amikor az igazával kitörölheti a fenekét. A tér átadásával egy időben rendre derülnek ki az…..
Booksi 2014.03.24 16:02:22
@♔batyu♔:
Őszintén sajnálom, hogy nem érezted az iróniát a hozzászólásomban.

Eléggé nagy baj lenne, ha valaki azért háborogna mert végre elindult a város rohadásának megállítása.

Inkább azt érzem, hogy végső elkeseredésükben most sokan belekötnek mindenbe, hátha lehet valami kis balhét, botrányt csinálni és nyerni még néhány szavazatot az összefosásnak.
Minél közelebb kerülünk a választásokhoz, annál több jel figyelmeztet arra, hogy Magyarországon természetesen megszűnt a jogállam. Korábban hihetetlennek nevezhető intézmények és döntések születnek (és ezek nyomán megengedhetővé válnak olyan rég elfeledett képességeink,…..
Booksi 2014.02.21 08:52:26
@h.kovacs: Nos az a 2006-os helyzet elég speciális. Valóban volt egy demokratikusan megválasztott kormány. Amiről aztán kiderült, méghozzá a megválasztása után nem sokkal, hogy becsapta a választókat. Ezt ugyan látszólag törvényesen de valljuk be teljesen etikátlanul végezte. (pl. a nagyon rossz gazdasági helyzet elhallgatása amit akkor még nem a világgazdasági válság idézett elő, hanem saját alkalmatlanságuk, és a külső bajok csak erre erősítettek rá, és ezáltal az akkori vezetés mintegy felmentve érezte magát a bekövetkező megszorítások alól) Ezt követően a vérlázítóan hazug miniszterelnök (tisztázatlan körülményekkel kiszivárgott beszéd a bűntársak között)ellen a becsapott és megtévesztett polgárok tiltakozni kezdtek amik azután komoly zavargásokba csaptak át.
Ha valóban demokrata lett volna akkor a miniszterelnök, akkor lemond kiírják az új választásokat és az akkori ellenzék bizonyíthatta volna, hogy mire képes. Egyébként a beszédben elhangzottakért normálisnak tűnő demokráciákban vagy jogi eljárás indul, vagy az elkövető egy életre eltűnik a politikából mint oda egyáltalán nem való személy.
Ehhez képest napjainkban ismét mint demokrata tetszeleg, fel sem mérve azt, hogy személye éppen az általa elkövetett hazugságok miatt a választók egy jelentős számára már sohasem lesz elfogadható.
törökgáborelemez HV - A kihívó 2014.02.09 15:44:18
Mesterházy egy amatőr politikus, aki még egy rendes lejáratókampányt sem képes végigcsinálni – nyilatkozta a napokban Kövér László, a parlament elnöke. A szocialista politikushoz egészen mostanáig meglehetősen ambivalensen viszonyult a kormányoldal. Bár az MSZP elnöke már…..
Az Orbán-Putyin paktum megköttetett, az oroszok már a spájzban vannak és az osztályharc is fokozódik.  Nem is csoda, hogy a FIDESZ-frakció korábban kezdi a síszünetet: szerdán rendkívüli ülésen tárgyalja a testület a csütörtöki ülés előterjesztéseit. Ilyen ez az…..
Bajnainak különös tehetsége van a bukáshoz. Ahova ő lép, ott fű nem terem. Bajnainak ugyanis sikerült immáron nem csak a cégvezetés területén többször elérnie a totális bukást, hanem – már másodjára – politikai téren is. Bajnai és fantompártjai összeomlottak. Tavaly…..