Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Attisch

14 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most, hogy a magyar baloldal egyes élcsapatai lassan-lassan rácsatlakoznak a világkommunizmus nemzetközi utópia-fanclub 21. századi álmára, a feltétel nélküli alapjövedelem eszméjének terjesztésére, egyszerű javaslattal élnék az idea támogatói számára. Lehetne ez egy…..
Attisch 2015.04.11 14:40:51
@jose maria padilla: Akkor neked se!
Attisch 2015.04.11 17:59:12
@agent_x: @Ilona45:
Akár még igazatok is lehetne, de....
Első és legfontosabb érv mellette, hogy nem majdnem, hanem minden segélyt megszüntethetne. Megoldhatóbbá tenné a szociális ellátásokat, hiszen jelenleg a szociális ellátó rendszer legnagyobb energiája arra megy el, hogy alapvető létfenntartást biztosít. Az állam joggal mondhatná és mondania is kellene, hogy nincs egyéb, hiszen megkaptad, ami jár. Az egyéb felzárkóztató segítségnyújtásokat komolyabban lehetne végezni minden népcsoportnál(ld cigányság, bár jelenleg Mo-n nem ők jelentik a legnépesebb problematikus népcsoportot!)
A civil szféra könnyebben tudna egyéb segélyeket nyújtani, hiszen nem a létfenntartásról kellene gondoskodniuk az Állam helyett.
Valóban mindig lenne akinek nem elég. Ők a sajnálom kategória (Ma is sok ilyennel dolgoznak, dolgozunk együtt)
A forrásról csak annyit, hogy szerintem, bár nem ismerem a költségvetést, az NJA-hoz szükségesnél jóval több fogy el a mostani, véleményem szerint működésképtelen, rendszer fenntartására.
agent_x: A te ötleted pedig szimplán diszkriminál. A társadalom egyre kevesebb munkát tud és akar biztosítani. Mindenhol az automatizáció van előtérben és ez egyre kisebb élőmunka igényt támaszt. A társadalmi rend fenntartásához szervesen hozzá tartozik, hogy minél elégedettebb legyen a társadalom nagy része. Ez akkor könnyebb, ha van egy közös alap.
Innen aztán mindenki a maga tehetsége és/vagy szorgalma alapján hozzá tehet a magáéból. Ki többet, ki kevesebbet. Amivel többet tudsz hozzá tenni, annyival leszel társadalmilag magasabb szinten annál aki mondjuk lustaságból nem tesz semmit.
Ha adtál kenyeret a népnek, akkor utána az elvárásokat sokkal könnyebben elfogadják, mint ha csak elvárásaid vannak.
Elvileg ez egy konzervatív blog. A konzervatívok állítólag keresztények is.
Jakab apostol levele pontosan beszél erről:
"És azt mondja nékik valaki ti közületek: Menjetek el békességgel, melegedjetek meg és lakjatok jól; de nem adjátok meg nékik, a mikre szüksége van a testnek; mi annak a haszna? "(Jak 2/16)
Érdemes az egészet elolvasni! :)
Átgondolandó és kidolgozandó a téma.
Múlt-kor Jézus nem is létezett? 2014.10.03 16:15:03
"A Názáreti Jézus valójában egy mitikus, kitalált történelmi szereplő" - állítja egy kutató. Michael Paulkovich erősen vitatható feltételezését azután fogalmazta meg, hogy munkája során 126, 1-3. századi szerző műveit nézte át, s ezekben nem talált igazolható utalást…..
Attisch 2014.10.04 12:46:14
  Kedves Mindenki!   A Pénteken tartandó HCS. Kihelyezett alkalom lesz. Angyalföldön jövünk össze Imádkozni, ha az időjárás is engedi.   térkép itt..
Kedvenc Lelkipásztorom szájából hangzott el a fenti mondat. Azt mondta, hogy amikor jól ment az üzlete és kiemelkedő anyagi körülmények között élt, ő is nehezebben tolerálta, ha egy szegény, nyomorban élő kért segítséget tőle. Most ezt meg is erősítették egy felméréssel.…..
A mai Istentiszteletet követő "röpgyűlésünk" témája a jövő hét eseményei voltak. Megállapodásunk szerint a jövő héten, mind a pénteki Házi-csoport, mind a Vasárnapi Istentisztelet elmarad! ..
…." Előbb, vagy utóbb megértettük, hogy a felépülésben legnagyobb szükségletünk „Isten velünk kapcsolatos akaratának felismerése „…. JFK   Csak gondoltam ezt nem árt tudnotok :)..
Hajvágás ingyen Mikor az ember ilyen cikket olvas, akkor egy picit arra tud gondolni, hogy van még remény ebben a világban :) ..
Kedves látogató! Ha az Ön környezetében van olyan alkohol problémával küzdő személy, aki segítséget kér akkor ajánlom figyelmébe a Kék Kereszt Egyesület következő Gyógyító hetét: 2014.09.01 - 2014.09.13 Gyógyító hetek http://www.kekkereszt.org/     ..
A teljes cikk itt olvasható Egy összefoglaló írás az incesszusról. Az író maga is foglalkozik áldozatokkal és maga is túlélő. ..
Itt olvasható a teljes cikk Egy jó írás arról, hogy hogyan kellene hozzáállni a szexuális bántalmazáshoz. A cikk tartalmaz a témáról való tájékozódáshoz linkeket! ..
"Mi a haszna, atyámfiai, ha valaki azt mondja, hogy hite van, cselekedetei pedig nincsenek? Avagy megtarthatja-é őt a hit? Ha pedig az atyafiak, férfiak vagy nők, mezítelenek, és szűkölködnek mindennapi eledel nélkül, És azt mondja nékik valaki ti közületek: Menjetek el…..
Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ λόγος, καὶ ὁ λόγος ἦν πρὸς τὸν θεόν, καὶ θεὸς ἦν ὁ λόγος...
Meggyőződésünk szerint Gyülekezetünk Budapest XIII kerületében kell az Isten Üzenetét hirdetnünk. Angyalföld északi részén, a lakótelepi környezetben szeretnénk egy Gyülekezetet meggyökereztetni. Pillanatnyilag, Imában és Böjtben keressük a pontos helyet, illetve a…..
2001-ben kaptam meg az elhívást az alkohol problémás emberek segítésére. Eltelt 13 év és most már elmondhatom azt, hogy a munka elkezdődött. A mai naptól aktívan részt kívánok venni a szolgálatban, amit hitem szerint Isten bízott rám! Ha tudsz, segíthetsz! Olyan…..
Hova mehetek, ha baj van? Help me! 2014.08.18 22:41:47
Segítsünk együtt   Ma Magyarországon hivatalosan mintegy 800 000 alkohol problémás ember él. Elismerten 30000-40000 hajléktalan honfitársunk szorul segítségre. Statisztikák szerint minden 5. nő kerül élete során olyan kapcsolatba, amelyben bántalmazzák. Ez jelenleg…..