Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lyzX

372 bejegyzést írt és 267 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Birtokunk A húsvéti nyuszi titka 2021.04.05 08:58:17
Nagyon haragudtam akkor Nagypapára. Bár ez a méreg nem kifejezetten ellene irányult, inkább a keletkezett helyzetre, amiben azért ő is bőségesen ludas volt. Az öreg ideje nagy részét a kertben töltötte, a már akkor is roskatag padnál, melyet még ő ácsolt össze, valami hulladék fából. Egy egyszerű,…..
A tavasziasabb időjárás hamar rügybe fakasztotta a gyümölcsfákat, amit a márciusi fagyok sajnos jelentős részben el is vittek. Viszont így is egyre sürgetőbbé vált egy - ismételt - alakító metszés a gyümölcsös háza táján. A gyümölcsfák ezúttal egy drasztikusabb, fazonalakító metszésen estek át,…..
Nagy-Milic: csúcspont Ismét a füzéri vár alatt Tavaly év végi Kéktúrázásunk beszámolójának utolsó darabkájával jelentkezem, melyet csak hosszabb átfutást - és egy közbeékelődött téli balatoni bejegyzést - követően most tudok prezentálni. (Ez úton is köszönöm a türelmet azoktól, akik várták még ezt…..
Az elmúlt héten körbejárták a sajtót és a közösségi oldalakat a fagyos Balaton mentén kialakult különleges jégképződményekről készült felvételek. A látnivalót mi sem hagyhattuk ki, és igyekeztünk még a teljes olvadás előtt megörökíteni őket. Az alábbi fotók és videófelvételek Balatonszárszó…..
lyzX 2021.02.20 14:57:43
@Tesztelo.hu: Szia! Köszönöm a véleményezést és kiokítást, de nekem nem kell megmagyaráznod, hogyan videózunk. :D A további kisfelvételek shorts videónak készültek, aholis az állított kép formai követelmény. (Máskülönben magam sem rajongok az állítva készült videókért, alap esetben ki is zárnám az életemből, de ezek direkt ilyen céllal készültek.) A jó hír, hogy ezek a shorts, vagy rövidvideók max. 1 percesek, így sok vizet nem zavarnak. Mivel témába vágott, és ez is weboldalba illeszthető, így szintén felkerültek. Talán idővel PC-n, illetve böngészőben nézve is kapnak élvezhetőbb formát (az oldalsávok helyett) - mobilon már kellemesen kitöltik a képernyőt. Weboldalban tényleg elég béna.
Köszi a hozzászólást! :)
Múlt hétvégén nem gondoltam volna, hogy néhány nappal később, mikor e sorokat pötyögöm, már lényegében megkésett téma lesz a havas vidéki tájkép. Úgy tűnik, ismét egy nagyon rövid téli csendéletet sikerült kifognunk, szinte csak egyetlen hétvégére szólt - de a gyerekek legnagyobb örömére. (Eddig…..
Téli séta a hófödte Bálványos fehérbe öltözött utcáin. Hótakaró alatt... "Sár" utca Sósdomb felé Elágazás (Sósdomb) Sósdomb Focipálya felé... Most a focipályát is fehér hótakaró borítja Dózsa György utca Kishíd Református templom "Sár utca" "Sár utca"..
Hollóháza: a Kék kiinduló - vagy éppen befejező - pontja Pecsételőhely Hollóházán Bodó-rét: a napi túránk (pecsételési) célpontja Október végi kéktúrázásunk összefoglalóját a 27. szakaszról itt találjátok, részletezett túranapjaink közül pedig az előző két részt itt olvashatjátok el:1. rész:…..
A kisebbek nagy örömére, hétvégén mégtöbb hó esett Bálványosra. Vasárnapi felvételek... Kossuth Lajos utca ("sár utca") Sósdomb Sósdomb Dózsa György utca "Sár utca" "Sár utca" Ködbe vesző lábnyomok a sár utcában..
Pecsételés Bózsván Elindulás után, Füzér utcáin... Visszaérkezés Füzér vára alá 2. rész Október végi kéktúrázásunk összefoglalóját a 27. szakaszról (itt olvasható, nézhető), valamint 1. túranapunk (Bózsva - Nagyhuta - Vágáshuta) részleteit, bonyodalmait (itt) már közzétettem, így most…..
lyzX 2021.01.12 12:03:23
@fofilozofus: Köszönöm kedves hozzászólásod!
Igen, van valami vadregényes a zempléni kis településekben, ahogy kozmetika és túláradó idegenforgalom nélkül, tényleges valójukban tekintheti meg őket az ember. Lassan nem nagyon marad ilyen, mert amiben lehetőség látszik, abból hamar látogatóközpont, kirakatfalu lesz...
Télen sajnos mi sem nagyon tudunk eljutni túrázgatni, de bízom benne, hogy tavasszal lesz rá ismét alkalmunk. :)
További szép napot, jó kirándulásokat!
"Sár" utca Éjszakáról virradóra egy kis hó Bálványos utcáira is jutott... Kossuth Lajos utca Tűzoltó szertár "Sár utca" (Kossuth Lajos utca) Sósdomb felé Kossuth Lajos utca Látkép a református templom felé Faluház mellett..
Birtokunk Habcsók és Tiramisu 2021.01.10 21:55:55
Rózsaszín habkarikák, habcsókok Ezen hasábokon csak alkalomszerűen osztok meg receptet, ezek is elsősorban a saját termesztésű hozzávalókhoz vagy vidékies, hagyományos ízekhez kötődnek. A tradicionális, karácsonyfa alatt lapuló habcsókot és habkarikákat még ide is sorolhatjuk, de hogy az olasz…..
Pecsételés Nagyhután Vágáshuta, napi túránk végpontja 1. rész Október végi kéktúrázásunk összefoglalóját a 27. szakaszról már közzétettem (itt olvasható, nézhető), így most ígéretem szerint következzen az egyes túranapok részletes beszámolója.A kiinduló-pont minden esetben kovácsvágási…..
Hollóháza: OKT keleti végpontja 0. rész ElőszóAz Országos Kéktúra 27. szakaszából bejárt távokról szóló beszámolónk ezen részét amolyan "nulladik fejezetnek", egy összefoglalónak szánom, melyben csak összegezve mesélek a túra ezen részeiről, távjairól, bejárásáról. A kirándulásunk részletesebb…..
Szinte pontosan 6 évvel ezelőtt (legalábbis a geocaching.hu adatlapom tanúsága szerint 2014.10.19-én) jártunk korábban a Gulács-hegy csúcsán, melyről akkori, meglehetősen kalandosra sikerült utunkat ITT olvashatjátok. Mivel véletlenül - közel napra azonosan (2020.10.18-án) - ugyanazt az évszakot…..
Rocinante, a zarándok csacsi A zarándok... Pecsét Banka Roland Rocinante, répával felszerelve :) Bővebben: https://www.facebook.com/rolandyrocinante/ https://rolandante.blog.hu/..
Birtokunk Lepkenapozó 2020.10.07 11:40:39
ElőzményElég régóta nem jelentkeztem kertünk háza tájáról, konkrétan a nyár teljes egésze kimaradt beszámolóimból. Ennek egyik oka, hogy az idén tényleg nem lett semmilyen veteményesünk (na jó, icipici paprika és paradicsom palánták, de azok is csak balkonládában, hozott anyagból). Ez most…..
Korábbi (ideköltözésünk okait taglaló) bejegyzésekben már pedzegettem, hogy döntésünket nagyban elősegítette a Balaton közelsége is. Általánosságban elmondható, hogy a Magyar Tenger mindenkiben kellemes érzéseket idéz, így egy Balaton-régióban elhelyezkedő ház egy fajta euforikus örömöt okoz, de itt…..
Birtokunk Tavaszi kerti virágok 2020.05.18 11:31:21
Kertünkben évről-évre megjelennek néha mókusok, majd pár évig ismét nem nagyon mutatkoznak. Volt, hogy találtunk utánuk hátrahagyott bundás farkincákat - feltehetően ragadozó kapta el szegény párákat. Általában környékbeli nagyobb fákon tanyáztak szívesen, de az évek során ezeket vihar, vagy…..
Május 15-én LOMTALANÍTÁS lesz!..
Római katolikus templom Református templom Satzger-kastély Sós-domb Focipálya..
A kialakult rendkívüli helyzetre való tekintettel az BÁLVÁNYOSI ÓVODAI BEÍRATKOZÁS e-mailen keresztül történik! Határidő: jövő péntek, ápr. 17.!Az üzenetben fontos szerepelnie, hogy a bálványosi oviba, és hogy szeptembertől szeretnék a szülők járatni a gyermeket. A szűk létszám miatt mindenkire…..
Recept íratás jelenleg: rendelési időben, telefonon...
Kedves Bálványosiak! A 2020-ra esedékes Falunapot, illetve búcsút biztosan sokan vártátok, készültetek rá, azonban a rendkívül helyzet ezt is érinti, így elmaradnak ezek a programok. Az egészségünk megőrzése és védelme most mindannyiunk érdeke és feladata! Vigyázzatok Magatokra,…..
Szeretjük a kelt tésztás finomságokat, de azért elég nehezen állok neki. Nálam általában két felállás van: vagy nincs időm, energiám kidagasztani a tésztát (és így nyakig ragadni benne, ugyanis olyankor harcképtelenné válok egy időre, mikor pl. a legkisebbet kellene valamilyen extrém tevékenysége…..