Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AnyaMama

148 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Biztosan én vagyok nagyon szűklátókörű, de egyszerűen nem bírom befogadni ésszel, hogy emberek hogy kockáztathatják a saját gyerekük és mások egészségét azzal, hogy nem oltatják be őket olyan betegségek ellen, amelyeknek a következményeivel éppen azért nem találkoztak, nem…..
Ne mondjon a gyerek Lackfit és Varrót… Ettől kész vagyok, és már nem egyszer, nem egy helyről hallom. A szomorú pedig az, hogy ezt nem akárkik mondják, hanem tanítók a gyerekeknek illetve szülőknek az iskolában vagy éppen szavalóverseny előtt. Nem tudom megérteni, hogy miért,…..
AnyaMama Irracionális félelmeink 2015.02.19 07:01:00
Mitől félünk szinte megmagyarázhatatlanul? Vannak félelmek, amik néha egészen felnőttkorig is megmaradnak, és már az eredetükre sem emlékszünk, hogy miért is félünk az adott dologtól? Vagy éppen nagyon is? Mert valaki vagy valami elültette bennünk a félelmet. Most a korizás…..
Nem tudok szó nélkül elmenni egy megható és megosztó kezdeményezés, és a rá adott reakciók mellett, aminek képeit nemrég láttam. Egy kilenc hónapig várt gyermeket, akinek az életéről az ember rengeteget tervezget már születése előtt, elképzeli, hogy milyen lesz, hogy alakul…..
Az utóbbi napokban sokat lehetett hallani a kilencéves általános iskola tervéről, ennek kapcsán jutott eszembe, ha már megint változások lesznek a rendszerben, amely véleményem szerint (és a gyerekek kapcsán) első kézből szerzett tapasztalatom szerint még az első nagy…..
AnyaMama Várandós hasak kifestve 2014.07.14 07:02:00
Egy művésznek persze bármi lehet vászon. Testfestőknek, tetoválóknak az emberi test. Jelen esetben pedig várandós nők kidomborodó pocakja. Kétségtelenül szebbek, mint a terhességi csíkok, bár egy kismama hasa láttán nem egy festmény elkészítése jutna eszembe, de hát nem is…..
AnyaMama Játék a világ körül 2014.07.02 06:55:00
Ha már múltkor a szabadtéri játékok fontosságáról esett szó, meg hogy a mai gyerekeket, legalább is a nyugati kultúrában sok szempontból egy túlóvó, másrészt a technológiára alapuló környezet veszi körül. Akkor most jöjjön néhány kép egy igen látványos…..
Tanév közben rohannak a napok. Eleve ott a suli, a különórák, gyakran alig jut idő bármire is a hazaérkezés és a lefekvés között. Aztán egyszer csak itt a szünet, nyakunkba szakad a szabadság, helyesebben a gyerekekébe, és akkor most mi is legyen. Egy kedves ismerősöm mondta,…..
AnyaMama Apák anyaszerepben 2014.06.13 13:19:05
Nem is olyan régen született egy poszt apukákról, ahogy gyermekük születését fogadják. Most apák napja közeledtével egy pár olyan képet osztanék meg veletek, amikor apukák olyan tevékenységet végeznek a gyerekeik körül, amit általában nem az erősebb nemmel hozunk…..
AnyaMama Szülés valóságshowban 2014.06.06 06:57:00
Vajon meddig megyünk el? Bár ma már időről-időre felröppennek hírek arról is, hogy valaki a szüzességét árulja interneten vagy a világháló nyilvánossága előtt lesz valaki öngyilkos. Persze szülést is lehetett nem egyet látni, az élet legintimebb pillanatai milliók szeme…..
Éppen mostanában mondta egy ismerősöm, hogy most hogy jó idő van, a gyerekek lemennek az udvarra és estig nem kerülnek elő. Azt azért hozzáteszem, hogy egy lakóparkon belüli zárt területről van szó, de mondjuk a szülők nem néznek percenként rájuk. Egy másik ismerős mesélte,…..
AnyaMama 2014.06.03 18:11:06
@zsoka78: Igen, az aggódás, azt hiszem kiküszöbölhetetlen még jó pár évig. Csak az embernek alighanem egyre inkább magában kell megharcolnia vele. :-)
AnyaMama ugyan a blog címe, de ma foglalkozzunk egy kicsit az apukákkal (már csak a közelgő Apák napja alkalmából is...), mégpedig azért, mert a napokban belefutottam egy olyan fotósorozatba, amit nagyszerű ötletnek tartok. A képek készítőjenégy éjszakát töltött el egy londoni…..
AnyaMama Napi 1 fotó 18 éven át 2014.05.24 07:01:00
18 éven keresztül minden áldott nap lefényképezte a lányát egy büszke apa, Munish Bansal, mert szerette volna nyomon követni a változást, amit többnyire azok látnak igazán, akik ritkán látják a gyermeket. A szülőkön csak folyamatosan múlnak a napok, és akkor lepődnek meg,…..
Amikor valahol kisgyerek születik a prioritások hirtelen átrendeződnek, hirtelen kevesebb idő jut elsősorban magunkra, de például a barátokra is. Nem lehet már bármikor egy hirtelen ötlettől vezérelve elmenni moziba vagy vacsorázni, bulizni. Mert akkor meg kell oldani, hogy ki…..
Hogyan gyakorolhat a gyerek anyanyelvi beszélőkkel? Az ötlet szuper! De nem az egyetlen. Egy brazíliai nyelviskola megkeresett egy amerikai idősek otthonát, és összehozták az angolt gyakorolni akaró gyerekeket, az idős emberekkel, akik meg örülnek, hogy beszélgethetnek valakivel,…..
AnyaMama Szuper gyerekszobák 2014.05.13 07:05:00
Gyerekkorában az ember csupa kalandról álmodik, és például varázslóiskolát képzel el megának, ezért tartja unalmasnak az igazi sulit. Így a gyerekszoba is minél varázsosabb, fantáziadúsabb, annál jobb. Emlékszem, nekem a nagy álmom a csúszdás emeletes ágy volt, de nem volt…..
AnyaMama Újszülöttek képekben 2014.05.10 14:13:40
Múltkor kicsit kikeltem a babafotók ellen, főleg mert nem találtam elég kreatívnak a legutóbbi sorozatot. A most következőkkel kapcsolatban azonban más állásponton vagyok, ugyanis újszülött fotók következnek mindenféle változatban. Személyes kedvenceim a Harry Potter ihlette…..
AnyaMama Munka kisgyerek mellett? 2014.05.08 08:53:43
Mindig leveszem a kalapom azok előtt az anyukák előtt, akik pici gyerekek mellett is képesek otthon dolgozni, esetleg közben valamilyen sulit is végezni vagy vállalkozást elindítani. Most, nagyobb gyerekek mellett persze a dolog már sokkal egyszerűbb és volt is részem benne bőven, de…..
AnyaMama 2014.05.08 13:01:36
@Tomasz_a_gozmozdony: Igen, én is pont ezt írtam. Egyrészt, hogy mindenki előtt le a kalappal, aki bírja mindet, másrészt nehezen elképzelhető, hogy valamelyik ne sérüljön: "ne várjunk magunktól „szuperanyui” képességeket, mert segítség nélkül valószínűtlen, hogy a munka, a gyerek sőt még a házimunka is hiánytalanul megvalósul, ezt tudatosítsuk partnerünkben is."
Néhány ötlet, elsősorban apukáknak, amihez nem kell más csak egy kis kreativitás, illetve idő és gondoskodás, no meg persze a gyerekek, hogy anyának legyen egy jó napja. Úgyhogy apukák figyelem!!! Nem kerül pénzbe, nem kell előzetesen előkészülni sem. 1. Vigye el a…..
AnyaMama Kevesebb játék, több? 2014.05.02 11:30:02
Igen, minket is elborítanak a játékok, amik az évek során összegyűltek. Nagyon sokkal nagyon jókat játszottak és játszanak, de sok valóban csak porfogónak jó. Egyes vélemények szerint a kevesebb játék pozitív hatással van a gyerekekre, mindjárt megnézzük, miért. Az…..
AnyaMama Miből lesz a cserebogár? 2014.04.30 07:16:00
Volt egy nagy kedvencem, a BBC dokumentumfilm sorozata: a Miből lesz a cserebogár? (Child of our Time) A készítők nem kisebb dologra vállalkoztak, mint hogy végigkövetik, 25 gyerek életét születésüktől felnőtt korukig. A babák mind 2000-ben születtek, eltérő szociális és etnikai…..
Tündéri, édes és cuki, tényleg. Lehet, hogy csak én sokalltam be, de úgy érzem, mintha az anyukák mostanában „bazári majmot” akarnának csinálni a gyerekeikből. Persze mindenkiben ott a késztetés, hogy megossza a szeme fényéről a képeket országgal-világgal, és ez rendben is…..
AnyaMama 2014.04.30 00:35:20
@Littlewood: Nem is a kínról van szó, mert nem gondolom, hogy kínzás lenne, hiszen az anyja készít róla képeket, saját bevallása szerint gyorsan. Inkább az, hogy azon kívül, hogy egy ilyen kisgyerekről minden kép cuki, túl sok fantáziát nem látok az egyformába öltöztetett gyerekben és kutyában, inkább erőltetettnek, mint ötletesnek érzem. Például ellentétben az alvó gyerek köré fantáziaképeket készítő anyukával, valahogy ott sokkal jobban átjön a kreativitás, legalábbis számomra.
Azt szokták mondani, egy nő két dologért képes mindent megtenni, azért hogy legyen gyereke, illetve azért hogy ne. Ugyanakkor egy kicsit olyan, mintha ezen a téren is túlzásokba esnénk, ahogy sok minden másban is. Furcsa új online közösségi szokás vetette fel a fejét a…..
AnyaMama Disney-tojások 2014.04.19 07:06:00
Így közvetlenül húsvét előtt miről is lehetne szó, mint édességről, ráadásul tojás alakban. A Disney nem tudott ellenállni a kísértésnek, hogy tojásba öntse meséit. 20 cukrásznak három hetébe telt elkészíteni a 18 tojást. Azon kívül, hogy szépek, ehetőek is.…..
Előrebocsájtom, hogy nem vagyok sem tankönyvszakértő, sem közgazdász, hanem csak egy egyszerű szülő, akit két iskoláskorú gyereke kapcsán nagyon közelről és elevenében érint ez az egész tankönyvmizéria. A dologgal kapcsolatban az alapvetésem az, és lehet, hogy ezzel…..