Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Carun

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha problémád van az Opera asztali verziójával Windows, Linux vagy Macintosh rendszeren, itt kérhetsz segítséget! Ha az Opera Minivel kapcsolatban kérdeznél, akkor kattints ide! Próbáld meg a problémádat pontosan körülírni. Írd le, hogy mi okozta a gondot, mit csináltál éppen,…..
Carun 2013.08.02 12:47:49
@aNiTa: Hmm... 4 böngészőből 1-el működnek az oldalak? Akkor bizony a hiba a te készülékedben van. Lehet bekaptál egy vírust? Futtass le egy vírusírtót, szedd le és rakjad fel újra az Operát, vagy állítsad vissza a rendszert akkorra, mikor még minden rendesen működött, s aztán tedd fel az Operát :)

Én legalábbis ezt tenném, de vannak itt nálam sokkal okosabbak ezen a téren.
Sajnos túl sok újdonságról nem tudunk beszámolni, mindenesetre valamelyest megint jobb lett a böngésző. Az Opera Next 16 ma megjelent frissítése a Chromium 29.0.1547.23 kiadásra épül, ezenkívül javításokat tartalmaz azok számára, akik nagyon sok, vagy éppen elég kevés lappal…..
Carun 2013.07.29 14:41:30
@RaidX: Olyannyira használom, hogy mióta kijött a 15, azóta ez a főböngészőm.
...sajnos csak Norvégiában. Kétségtelenül jobb, mint a 35 fokos hétfők. És akkor következzen a változáslista. Kiemelt változások: Ctrl+Insert, Shift+Insert gyorsbillentyűk újra működnek a címsávban Ctrl+Shift+V billentyűparancs: "Beillesztés és Ugrás" Maximizált ablak…..
Carun 2013.07.02 13:39:04
@Baldric2: Sajnos linkként tényleg nem működik, meg jó lenne, ha valahova szinkronizálná a cuccokat, hogy bárhonnan elérhessem... Mondjuk ritkán vagyok más gépen, de sosem lehet tudni :)

Az InstantFox-ot én is használom, teljesen meg vagyok vele elégedve.

Az Opera 15 véglegesre is reagálva... Hát nem tudom, végigolvastam a Deskop Team-en a hozzászólásokat, lehet le sem töltöm. Inkább megvárom a következő verziót :(
Carun 2013.07.04 13:11:12
@penge™: Nos, Intel Core i3, 2,3 GHz, 2GB-os Asus laptopom van Win 7-el. Nem egy erőgép, de nem is akartam azt venni, mivel nem használok semmiféle olyan programot / játékot / mifenét, ami ezt megkívánná tőlem.

A FF-nak valószínű nem tetszhet a 2GB memóriám, ezért szórakoztat, ami érdekes, mert a nagy memóriaigényű Chrome-nál sosem éreztem a Mozillánál tapasztalt lomhaságot, nem fagyott, nem omlott. Bizonyára egy erősebb gépen hasítana, de így számomra csak szenvedés vele böngészni, ezért aztán marad az Opera.
A másik, hogy a Last Pass-ban egyszerűen nem volt hajlandó elfogadni a megadott billentyűkombinációt (vagyis átírhattam, csak nem működött), sőt nálam az alap beállításra sem reagált.

Miért?

Ugye pár hónappal ezelőtt váltottam, nincsen különösebb oka, meguntam a Chrome-ot és kerestem valami újat. Az Operával már régóta szemezgettem, s most, hogy ilyen forkolt bizbasszá vált, nekem még nem ok arra, hogy visszatérjek a Google böngészőjére, mivel semmi sem hiányzik onnan, ami ebben nincsen meg (néha a normál könyvjelzők, de mint írtam nekem nincs belőlük több száz). A Gyűjtőlapot viszont szeretem, s kész öröm, hogy nem kell Pocket-et, meg más programokat használnom.
Mindamellett reménykedem, hogy a fejlesztők észbe kapnak egy kicsit.

Azt még hozzátenném, hogy azért a FF-ot se istenítsük, magam is olvasom a fórumokat, és úgy néztem nem csak nálam lassú, omlós, stb. Mellesleg nincsen bajom vele, szépen be lehet lakni, remek kiegészítők vannak hozzá, de mint mindennek, ennek is vannak hibái. Tény, hogy az Operás power usereknek az egyik legjobb alternatíva, hacsak nem történik valami csoda az Opera háza táján :P
Be- és felterjeszteni ugyan nem, de kiterjeszteni annál inkább érdemesebb az új Operát. Valószínűleg a „Presto és a Blink tábor” tagjai is egyetértenek abban, hogy most minden korábbinál nagyobb szükségünk lesz a jó kiterjesztésekre. Senkit nem szeretnék álomvilágba…..
Carun 2013.06.21 20:38:03
Akinek hiányzik az Opera Notes felülete (mint nekem), annak ajánlom a Chrome Áruházból letölthető Simple Notepad-ot.

chrome.google.com/webstore/detail/simple-notepad/ghnkdbkeniegahdcjeeikjoaapakeomf?utm_source=chrome-ntp-icon

Telepítés után a beállításokban még Opera Notes style layout is van.

Kijelölt elemeket ugyan úgy egy kattintással a Notepad-ba lehet menteni, a forrást pedig alapból hozzáadja.
Sajna a jegyzeteket mappákba rendezni nem lehet, de ez is több mint a semmi :)
Az automatikus frissítés beélesítve, ahogy ígérték. Akár a friss levegő, mondja Daniel (remélem ezzel nem a konfigurálhatatlanságára célzott). A következő, említésre méltó változások történtek: Változások listája: gyorsabb betöltődés a gyorshívóban érzékenyebb…..
Megjegyzés: A cikk régebbi (2013 február 26.), de most akadtam rá. Az Opera Software egyik alapítótagja és korábbi vezérigazgatója, Jon Stephenson von Tetzchner hosszú idő után végre interjút adott a ComputerWorld-nek. Kifejezte csalódottságát mind az Opera Software új…..
Carun 2013.06.14 13:19:54
@Krissz5435: Én is ezt használtam a 12.15-el, mert az M2 szórakozott a Gmail-el. Viszont az "új" levelező jól működik vele, miért nem szeded le azt? :)
Hangot is ad, ha az ember beállítja, persze ehhez mindig nyitva kell lennie az ablaknak (még), de annyira nem zavaró... szerintem :)
Talán a cikk megjelenési idejéből is látszik, hogy kicsit problémás újra felvenni a lépést. Mármint a folyamatosan érkező előzetesekét, amitől alaposan elszokhattunk az év első felében. A múlt héten azonban megjelent a radikálisan megváltoztatott Opera 15 első kiadása, ami -…..
Carun 2013.06.08 13:25:02
@Chuck Boung Ace Eck: Nekem nem volt ilyen problémám, bár csak három kiegészítőt használok jelenleg (Last Pass, Ghostery, Google Translate).

@MosoMasa: Úgy emlékszem írták, hogy az importálást követően a Next profilja elveszik, így a Gyűjtőlap tartalma is.
Carun 2013.06.11 17:24:40
@sanyix: Nálam nem tapasztalható ez az ncore-os probléma, privát módban sem omlik... sőt, mióta kijött, és felraktam a Nextet folyamatosan ezt használom, de egyszer sem omlott össze.

Viszont azt napi szinten egyszer eljátsza, hogy lefagy úgy 1 percre, aztán minden megy tovább.
Magyar Opera Next, next... finish? 2013.05.31 19:44:07
Már éppen lefekvéshez készülődtem, amikor tudomásomra jutott, hogy megjelent az új Opera első előzetese. Pedig már jó ideje elérhető volt a Desktop Team blogon, de ez is jellemzi az utóbbi időket. Olyan régen jelent meg érdemi verzió, hogy már teljesen elszoktam az oldal…..
Carun 2013.06.01 14:36:32
@Dzsini: Érdekes, de tényleg így van. Elolvastam jó pár blogbejegyzést a Deskopt Team-en, valamint végigfutottam több száz hozzászólást, és a drámán kívül nem sokmindent találtam. Eddig azon ment a sírás, hogy "legalább valamit mutassanak már", most meg, hogy dobtak egy csontot mindenki fújol :D

Worlon83-al egyetértek, kicsit finomabban kellett volna előadni ezt az egészet, mert először én is csak néztem, hogy a megszokott dolgok 90 százaléka hiányzik.

Második napja használom az új verziót, egészen megszoktam, még így lemeztelenítve is. Nekem személy szerint tetszik a Gyűjtőlap funkció, nem kell külön könyvjelző mappa (jó, most még nincsenek könyvjelzők sem) a később elolvasásra szánt dolgoknak, vagy egy Pocket, Read it Later, mifene... Ami idegesít benne, hogy a mérete mindig visszaugrik az általa alapértelmezettnek véltre.
Magyar Opera Itt az Opera 12.15 2013.04.04 17:09:50
Mi pedig arra vállalkozunk, hogy a dolog pozitív oldalát vizsgáljuk meg. Először is kezdjük azzal, hogy miért érdemes frissíteni: az Opera 12.15 három böngésző biztonsággal kapcsolatos javítást tartalmaz, melyek közül az egyik egy közepesen súlyos probléma orvoslása. A…..
Carun 2013.04.25 13:15:35
@ZeGa: Ja, igen x86 :) Akkor lehet adok még egy esélyt az x64-nek, végülis jól elfér egymás mellett a két Opera.

Hmm... Azt hiszem kipróbálom ezt az urlfilter-es dolgot, nekem ne zabáljon memóriát egy bővítmény.

Nagyon tetszik, hogy pár kiterjesztéssel milyen remekül el lehet ezzel a böngészővel boldogulni (Last pass, Ghostery, Translator), a többi funkció meg alapból benne van. Miért nem töltöttem le előbb? Na, de jobb később, mint soha.