Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DesretRose

154 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbi levelet küldtem szét, több, mint 100 címzettnek. Ha csak 1 ember figyelmét felkelti, és tesz valamit, akkor már jó. Ha bármi esély van rá, hogy hatásos lesz, behozta magát az idő- és energia ráfordítás. Most pedig magamra koncentrálok, Uff.   To: <bkv@bkv.hu>,…..
DesretRose 2019.05.27 15:04:38
@Mária Batáriné Orosz: Szia Mária, ne haragudj, hogy nem válaszoltam, de már a www.eniways.com oldalon blogolok, ritkán járok erre, csak ha keresek valamit. Én is szeretettel ülvözöllek! Milyen fejlődések történtek az elmúlt 2 évben?
Sziasztok,  Ugyan ide már nem írok, de aki másképp nem találná meg a riportot, annak ide is felteszem. Kattintsatok a képre!    ..
  Nem szűnik, meg, amit eddig ide írtam, az itt marad, csak lett egy egységesített honlapom, és mostantól oda fogok írni. Amit 2015. február 1. után írok, immár az eniways.com oldalon fog megjelenni. Ez az egyesített blogom, az összes írásom itt fog megjelenni, több témában. A…..
Kaptam egy levelet, amelyben az egykezes cipőkötésről kérdeznek:   "Kedves Eni! Egyik ismerősöm tavasszal stroke-ot kapott. Ősszel kikerült a rehabról, karácsonyig megoldotta a család, hogy tudtak rá vigyázni, most már egyedül van otthon. Tud járni, nagyjából megold…..
DesretRose 2015.01.22 11:56:01
@Hoppácska: Mármint a stroke? Dehogy. Hívhatjuk gutaütésnek, szélütésnek, agyi infarktusnak, agyi érkatasztrófának is. De az angol neve jobban elterjedt.
Általában nem szeretünk a dolgok anyagi oldaláról beszélni. Én sem szeretek, ezért nem írtam eddig erről. Nyilván minden súlyos betegségnél ugyanez van, de a a stroke témában vagyok otthon, úgyhogy ebből a szemszögből írom le. Manapság egyre több aktív korú dolgozó ember…..
Van ez a műsor, az RTL-en, a Dr Tóth. Azoknak mondom, akik nem ismerik, hogy az amerikai Dr. Oz show mintájára készült egészségügyi talkshow-ról van szó. Még a műsor megjelenése előtt, szeptemberben vették fel ezt a részt, amiben mi is benne vagyunk. Megtalálták a blogomat, és…..
Az első találkozó sikere után (beszámoló itt) ismét a Western Pub Budapest fog otthont adni a blogtalálkozónak, amit már 2. alkalommal tartunk meg. Minden évszakban szeretnénk ilyet csinálni, az első ősszel volt, akkor ez most a téli, és ezt majd tavaszi követi, stb. Már…..
Azért csinálok erről külön bejegyzést, mert fontos, hogy aki bármilyen szinten érintett a stroke-ban - még ha ő maga nem is az, de családtagja, ismerőse egy stroke-osnak - hogy olvassa a friss híreket, információkat, életmód tanácsokat ezzel kapcsolatban. Mivel a mi modern…..
DesretRose 2014.12.23 11:28:51
@Pitykoúü: Szia! Pár hónappal utánam kaptad, jó hosszú ideig voltál rehabon, de a lényeg, hogy ilyen szépen felépültél Te is :) István, csatlakozott a stroke közösségünkhöz :) www.facebook.com/groups/strokecsoport/?fref=ts, várunk szeretettel!
Ezek a területek még fehér foltok, még ha egyes orvosok tudnak is róluk, csak tünetileg kezelik őket. Antidepresszánsokkal, szorongásoldókkal, nyugtatókkal, hangulatjavítókkal nyomják el ezeket az utózöngéket. Ezek akár évekig a betegség kísérőtünetei lehetnek, és akár…..
DesretRose 2014.12.18 11:49:07
@Gábor (hasznaldfel.hu): Ide lehet még sorolni az elhagyatottság érzést, mint ahogy a csoportban is írtad, ez is nagyon vissza tud vetni, hogy a stroke-ot átélt embereken kívül igazán senki nem tud megérteni, akárhogy próbálja. Nem tudják átérezni a problémáidat, a fájdalmaidat. Ez is mocsok egy érzés, de ez is elmúlik. Ez a kulcsszó, hogy ELMÚLIK. Semmi sem marad úgy, mint az elején, amikor a legrosszabb. És hogy mennyire nem marad úgy, az szinte teljes mértékben az egyénen múlik. Azon, hogy mennyit hajlandó megtenni a gyógyulásért. A fizikai gyógyulást pedig nem leget elválasztani a lelki gyógyulástól, átalakulástól. Ezen is múlik, hogy az ember hogyan gyógyul. Vannak sérülések, amik nem tudnak teljesen meggyógyulni, mert egyszerűen elhal a stroke során az a terület az agyban, ami az adott területért felelős, de ezzel lehet együtt élni, és noha az ember fizikailag sokszor már nem olyan ügyes, mint annak előtte, mégis több, jobb ezáltal. Mert felépült egy sokszor halálos betegségből, és már másképp néz a világra. Én pl. hiába nem vagyok 100%-os fizikailag, csak 90, semmi pénzért el nem cserélném ezeket a tapasztalatokat, és következtetéseket, amiket a stroke-ból tanultam. Ezeket nem is tudom hány év alatt szedhettem volna össze, ha megtehettem volna egyáltalán. Az ember nyomás alatt tanulja meg, milyen erős, kitartó, értékes tud lenni. Szóval 1 szó, mint 100, az összeg negatívumával együtt is hálás vagyok a stroke-ért, nekem személy szerint jót tett. Nem tekintek magamra áldozatként ;)
Nem részletezem, hogyan, de a professzor felajánlotta, hogy nekünk, stroke-osoknak tart egy előadást karácsony alkalmából. Aki tudja, mi az a vakcina, mai nekünk is egy reménysugár lehet, úgysem kell külön bemutatnom, aki eddig még nem ismeri, az olvassa el, mit írtam róla…..
Többen kérdezték, hogy mit lehet a stroke-ból tanulni. Ez egy erre adott válaszomból indult, gondoltam, bejegyzést csinálok belőle, mert másokat is érdekelhet.  Nos, ez attól függ, ki milyen nyitott szemmel járt előtte, és hogyan foga fel a körülötte lévő világot. Én már…..
 30 éves lettem, 28 éppen elmúltam a stroke idején, azóta rengeteg minden történt. Sokan bepánikolnak ilyenkor, én viszont örülök, hogy élek, mert ez nem volt egyértelmű. Szerintem én ebben a 2 évben nőttem fel igazán, (be)látom a múltbéli hibáimat, és most már megtanultam…..
A stroke sok esetben az arcizmok bénulásával, mozgásképtelenné válásával is jár az érintett oldalon. Ez sokszor látható, kinél hosszabb-kinél rövidebb ideig.   Összeszedtem néhány gyakorlatot, amik segítségével javítható a mimika. Sokszor viccesen néz ki, de a lehető…..
Ez a bejegyzés arról szól, hogy reményt próbáljak adni azon stroke-os, szíves stb* embereknek, akiknek senki sem meri azt mondani, hogy nem lesz következő! Kb. másfél éve, hallottam először erről a vakcináról, és akkor az én reakcióm is szkepticizmus volt. Nem is olvastam,…..
Zsuzsanna sztoriján keresztül szeretném bemutatni, és ezzel ledönteni egy tévhitet, miszerint a stroke mindig vérrög miatt alakul ki. Köszönöm neki, hogy elmesélte a történetét!   Az előzményekhez hozzátartozik, hogy 20 éve autoimmun beteg vagyok. 2014. április 25-én este…..
A foot drop-ról már írtam, ez az a jelenség, amikor a térd alatt elhelyezkedő, a láb külső részén (fibula) futó peroneus longus, és peroneus brevis izmok nem mozognak, az az ideg nem mozog, ami a lábfejet felhúzná. A sérülés az agyban keletkezik, a mozgásért felelős…..
"Mindenek előtt a koleszterin nem egy ártalmas anyag, hanem az anyagcserének egyik pillére, amely nélkül emberi élet nem létezhet. "   A múltkori neurológiai vizsgálat során laborba is elküldött az orvos, a vérnyomásom, a vércukor szintem ugyan nem magas, de a koleszterin, és…..
DesretRose 2014.11.21 17:10:27
@tinke01: Szia! Én nemrég voltam laboron, és neurológusnál, hogy elemezze ki, amit lát. Az összkoleszterin alacsonyabb, mint szokott lenni, a többi nem változott. HDL: 1,03 LDL: 3,48 össz: 5,8 triglicerid: 2.74, a múltkor a húgysav is magas volt, nem emlékszem, hogy mennyi, de most nem mérték. A trigliceridem állítólag magas, de én azt olvastam, hogy csak 10 mmol/l-től súlyos. Nekem is írna, de úgysem szedném, mindenre megpróbálok természetes alternatívát találni. A trigliceridről azt olvastam, hogy omega3 (halolaj) kapszulát kell szedni, én szedem is naponta, legalább fél éve, erről ennyit... A Horváth-féle vakcina híre engem is megtalált, mára már túl vagyok a 7.-en ;) Még nem találtam semmilyen más módszert arra, hogy a 2. stroke-ot megelőzzem. Írtam is róla itt: strokeomvolt.blog.hu/2014/10/06/szenzacios_magyar_koleszteringyogyszer_erelmeszesedesgatlo_dr_horvath_istvan_talalmanya A paleo diétában csak részben hiszek, ennyi hús és zsír nem lehet egészséges, de az jó, hogy lisztet, cukrot nem esznek, legalább nem híznak :). Szerintem az ember szervezete alkalmazkodott a modern táplálékokhoz is, szóval mindent lehet enni, csak mértékkel. Csak a feldolgozott tápláléktól kell tartózkodni, minél több vegyi eljáráson megy át, annál jobban megdolgoztatja a gyomrot, annál nehezebb megemészteni, és több méreg rakódik le belőle. Minél természetesebb az étel, minél kevesebb összetevőből áll, annál jobb, és a szervezet csak azt használja föl belőle, ami neki kell, és nem kell még a mérgekkel is megküzdeni. Azok valahol lerakódnak... A te módszereddel nekem 3,37 jött ki, ez magas, de tudom, hogy ez gyógyszerrel sem lenne megoldható, mert az csak a tüneteket kezeli, nem az eredeti problémát. Ezért remélek sokat a vakcinától. Nálam ez egy zsíranyagcsere zavar, nem jól dolgozza fel a szervezetem a kaját, inkább raktároz. Üdv!
Vannak a stroke-kal kapcsolatban olyan tévhitek a köztudatban, amiket talán még az érintettek sem tudnak. Egy időben terjedtek körlevelek, amelyek felhívták a figyelmet a stroke-ra. Ezek jók voltak, de sajnos pontatlanok. Öntsünk hát tiszta vizet a pohárba.   # 1 - A stroke mindig…..
A Nintedo Wii Fit című nevű verziója eredetileg arra fejlesztették ki, hogy a mozgásszegény életmódot folytató embereket otthoni környezetben is átmozgassa. Hamar rájöttek, hogy ez a videojáték különböző mozgásszervi betegségek rehabilitációjában is segítséget nyújt. A…..
Az alábbiakat Szandra írta, aki maga is átesett a stroke-on, és még mindig épül belőle. 24 évesen kapta, vékony, fiatal lány. Nem magas a koleszterinje, a vérnyomása, a cukra. Nem ideges típus, és nem is örökölte a hajlamot. Ezeket azért írta össze, hogy figyeljünk oda…..
A lábfej dobálása, csapása, fityegése nem csak stroke után alakulhat ki, de ezután gyakori. Lehet gerincsérüléstől, és még több mindentől, a lényeg, hogy ez idegsérülés az agyban, ami ellen akaratlagosan nehéz tenni. Általánosságban igaz, hogy nem a mozgásszerveink…..
Mi elvből nem adunk hálapénzt a családban. Ezért is utálom annyira az egészségügyet. Az inkább betegségügy. Addig vagy biznisz, amíg beteg vagy, és meg lehet csapolni. Utána már senkinek nem vagy üzlet. És azért, hogy normális ellátást kapj, nem kéne plusz pénznek járnia.…..
A Tükörterápiát arra használják, hogy az egészséges oldallal végezve gyakorlatokat, "becsapják" az agyat, mert az elhiszi, hogy a bemutatott gyakorlatokat a gyengébbik oldal is el tudja végezni. Célszerű olyan gyakorlatokat végezni, amelyeket az érintett oldallal nem tudunk…..