Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Egy_nick

0 bejegyzést írt és 283 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Még egy kis idő, és a világ többé nem lát engem, de ti láttok engem, mert én élek, és ti is élni fogtok.” Az Őrtorony Társulat a János 14:19-et úgy értelmezi, hogy Krisztus visszatérése láthatatlan lesz, és a világ soha többé nem látja Őt. De vajon csakugyan helyes ez az értelmezés?..
Egy_nick 2024.02.17 09:11:35
@Atyek: Akkor szerinted ezek az erőszakos besorozásról szóló hírek is hoax? Egyáltalán van orosz-ukrán háború? Vagy csak annak látszata, hogy egyes zsebekbe dőljön a pénz?
Egy_nick 2024.04.13 10:00:11
Soha az életben nem érdekeltek az ortodox katolikusok, soha meg nem kérdeztem volna, hogy a keresztények többsége miért a római pápát tartja a legfőbb szellemi vezetőjének? Annál is inkább nem érdekelt ez a téma, mivel a Bibliával Jehova Tanúinál ismerkedtem meg. Csak most, a covid-válság után terelődött a figyelmem az ortodoxokra. Akkor kezdődött, amikor kiderült, hogy a román lakóságnak csak a 15 százaléka vette fel az oltást. Ekkor kérdeztem meg, hogy vajon miben mások a románok, mint a többi EU ország lakói? Hiszen nem is olyan régen, a romániai Jehova Tanúi, még amerikai vezetőségük ellen is fellázadtak, külön szervezetet, az Igazhitű Jehova Tanúi szervezetét hozták létre. Mi lehet itt a közös nevező? - Mostanra megkaptam a választ: a mentalitásuk más. Nem katolikus "mentalitásuk" van, hanem ortodox. Ismerek embereket, akik azt állítják, hogy a járásukról képesek a katolikusokat a kálvinistáktól, vagy a többiektől megkülönböztetni. Akkor vajon miért ne nyilvánulhatna meg ez a különbség akkor, amikor sokkal nagyobb dologról van szó? Vajon az 1054-ben kétfelé vált kereszténység melyik fele tudja most (a megfelelő időben) jobban aktualizálni a Biblia azon szavait, melyek szerint Sátán e világ fejedelme, aki a világosság angyalának álcázza magát? Jehova Tanúi akkor beszéltek intenzíven az utolsó idők eseményeiről, amikor az még messze volt. Akkor mondták, hogy "jön a farkas", amikor az még messze volt. Most, amikor a jelek már itt vannak, amikor mRNS méreggel oltották be a fél világot, amikor nano-részecskékkel napelsötétülést terveznek, amikor az emberek elveszthetik a fizikai testük feletti tulajdonjogot, most JT körében egyetemes a hallgatás és valami rejtélyes tömeges elbutulás tapasztalható. Ezt a videót látnia kéne minden szellemileg éhes Jt-nek:
rumble.com/v4ntbue-az-nfelszmol.html
Egy_nick 2024.04.18 09:00:53
@Egy_nick: Ahogy írtam, a románoknak csak a 15 százaléka vette fel az oltást. A bulgárok (szintén ortodox hátterűek) is kb. ilyen szinten vannak, csak pontos számot nem tudok mondani. Viszont a japánok 80 százaléka van (többször) beoltva. Lám, mennyire érdekes egyes nemzetek vagy vallások "alapértelmezett" mentalitása, ami évezredek során "égetődött" az emberek génjeibe! A "Jehova tanúja"-lét vajon milyen irányba módosítja a Tanúk (vagy leszármazottaik) mentalitását? Az biztos, hogy nem a racionalitás és az elemző gondolkodás irányába, hanem inkább az érzelmi alapú tekintélytisztelet irányába. Valami észak-kóreás irányba. Egy baptista szervezet orvosa Észak Kóreában észak-kóreai vak enberek szemét operálta és sok beteg látni kezdett. A kigyógyult betegek első reakciója nem az volt, hogy az operáló orvosnak mondjanak köszönetet, hanem először a falon függő Vezérnek adtak hálát. Neveléssel, megfelelő indoktrinációval az emberi aggyal majdnem mindent el lehet érni. Ezzel az USA-ban már régen kisérleteztek. El kell csak olvasni Drábik Jánosnak a tudatmódosításról írt könyvét. Az is érdekes tudatmódosítás, hogy az egész világ milyen gyorsasággal felejti el a 2020-2022 évek pszichikai terrorját. JT még az átlagosnál is gyorsabban! Érdekes ugyanakkor, hogy az ortodoxok mintha nem lennének annyira fogékonyak az ilyesféle agykontrollra!
A Covid alatt 2 milliárdról 1,4-re (30%-kal) csökkent a prédikált órák száma, a vég idején, és ez 2022-ben sem változott számottevően, amikor már nem volt járvány, úgy hogy a hírnökszám elvileg nem csökkent. A toronyban már látszódnak a sötét fellegek, körvonalazódik a 23-as jelentés, ami szintén…..
A „vadállat” értelmezései A Jelenések könyvében szereplő látomások közül kevés adott annyi táptalajt értelmezéseknek, mint a hétfejű „vadállat” képe a 13. és 17. fejezetben. A korai keresztény írók gyakran értelmezték a „vadállatot” az „Antikrisztusként”, ami magában is egy értelmezést igénylő…..
Egy_nick 2023.08.15 11:36:39
Tudom, hogy a fenti írásaimra rá lehet mondani, hogy összeesküvés elmélet. Főleg ha az Őrtorony legutóbbi (a honlapon megtalálható) definícióból indulunk ki:
"Mit nevezünk összeesküvés-elméletnek? Az összeesküvés-elmélet egy olyan állítás, mely szerint egy jelentős vagy tragikus esemény mögött titokban valamilyen gonosz és befolyásos csoport áll."
Ez kitűnő definíció lenne, ha ateisták lennénk. Ha viszont hiszünk Istenben és ha a világi történelmet Sátán játszóterének (a vitakérdés eldöntése terepének) tartjuk, akkor ez a definíció azt bizonyítja, hogy nemcsak az első században alapított gyülekezet torzult el, hanem az 1918-ban "Jézus által jóváhagyott" is. 1960-as években a romániai Igazhitű JT-k nem hiába érezték a büdöset. Sok igazságot mondtak, mert a román kommunista rezsim olyan elszigeteltségben tartotta őket, hogy érzékeik kifinomultabbak lettek és jobban felismerték a deformációkat. Persze Rutherfordot még abszolút igaznak tartották, és ezért lényegében ők is tévedésekre építettek. Ezért is szűntek meg.
E definíció tagadja, hogy Sátán a világi történelem legintenzívebb befolyásolója. Talán Sátán - démonaival körülvéve és földi szolgáival mint végrehajtóival kiegészítve nem "GONOSZ ÉS BEFOLYÁSOS CSOPORT" ? Ezért az egy definícióért, meg persze azért, hogy elsumákolták az Ivermectint:

wol.jw.org/hu/wol/d/r17/lp-h/101995729?q=mectizan&p=doc&fbclid=IwAR1RygudSDM63U7nbYJT2qTvNxmt4cbrCCvu0kcwDGM9-J5H-RIG8Ehj0nc

Az egész Vezető testületet kéne leváltani, sőt kiközösíteni! Aki meg ezeket olvassa és nem érti, az nem való az Új Világba, mert oda nem talpnyalók valók, hanem olyanok, akik képesek alapelvekben gondolkodni.
Sefatias Lenyugodtam 2022.12.25 17:55:29
Régen írtam már ide. Elment a kedvem tőle. Azóta sok minden történt velem. Az agyam ugyanúgy jár, gondolkodok, keresem a kérdéseimet, és próbálok választ kapni rájuk, vagy rájönni olyan dolgokra, amikkel szembekerülök. Arról már rég letettem, hogy megértsem a világot. És azt a reményemet is…..
"Jehova Tanúi nem oltásellenesek. Személyes döntésnek tekintjük azt, hogy valaki beoltatja-e magát, vagy sem. Sok Jehova Tanúja dönt az oltás mellett."  "Az egészséget érintő kérdésekben mindenkinek magának kell döntenie" "Ez a folyóirat] nem foglal állást egyetlen kezelési mód mellett sem.…..
Egy_nick 2023.04.03 16:59:03
@nicku: Szerintem ez az oltás-dolog egy igazi választóvonal. Például JT Vezető Testülete nem követte azt a jézusi elvet, hogy az igenetek legyen IGEN, a nemetek legyen NEM. Ha valaki megkérdezett egy mezei JT-t, akkor azzal érvelt, hogy a Vezető Testület is beoltatta magát, és lám, szinte senki sem betegedett meg. Úgyhogy az egyszerű mezei JT-nek az jött le, hogy jobb beoltatni magunkat (és akkor együtt élvezhetjük a közös munkát), mint nem beoltatni (ami csak korlátozásokkal és a munkánk akadályozásával jár). Ez a kommunikáció zseniálisan volt kivitelezve. A Társulat hivatalosan nem ajánlotta az oltást, mégis mindenki azt hitte, hogy ajánlja.
De miért nem betegedtek meg JT vezető testülete és a bételben élő "szolgák"? - Pontosan ugyanúgy nem betegedtek meg, amiképpen Vatikán alkalmazottai sem betegedtek meg. Vatikán ugyanis nyíltan támogatta az oltásokat. Azért nem betegedtek meg, mert bizonyos, nagyobb emberi csoportokat befolyásoló kulcsszereplők PLACEBO-t kaptak. Egy orosz professzor szerint az oltások 25 százaléka placebo volt.
Ezek az oltások szerintem azért voltak vízválasztóak, mert a hamisságot elválasztották az igazságtól. Itt van egy 2001-es videó. Lám volt olyan vallási csoport, aki már akkor nyíltan az oltásokra NEM-et mondott.
rumble.com/vspk4o-btor-szakemberek.html?
Mit tudunk a fegyveresről? - A rendőrök a fegyveres férfit Philipp F. 35 éves német állampolgárként azonosították. - Philipp F. a bajorországi Memmingenből származik, Kemptenben (Allgäu) nőtt fel és Münchenben tanult. A dpa információi szerint 2015 óta van bejegyezve Hamburgban. - A fegyveres…..
Általában a tantételek kiigazításának a magyarázata, hogy a Szent Szellem arra indítja a vezetőtestületet. Ha így van(/lenne), akkor nincs más lehetőség, mint a kiigazítás. De van itt egy 40 éves magyarázat is, ami "úgymond" kiigazítja a kiigazítások magyarázatát. Őrtorony 1982. 08. 01. 9.bek. 17.…..
Egy_nick 2023.03.03 10:59:31
@JacobbenAvraham: Hiába láttál ennyi sok videót, mert hiányzik belőled egy képesség: a lényeglátás. Ez az emberi szellem absztrakciós képessége. Szerintem ez predesztinált. Próbáld a legkülönfélébb módon tanítani a majom csecsemőket beszélni. Reggeltől estig taníthatod őket, mégsem fognak tudni soha beszélni. Ennek a párhuzama azon emberek csoportja, akik millió videót néznek, de a lényeget ezekből soha nem tudják kivenni. Jézus amikor azt mondta, hogy a juhok megismerik az ő hangját, nem arra bíztatta a tanítványokat, hogy orrba-szájba nyomják a JT irodalmat meg a videókat, mert a mennyiség erőszakos emelésével (amerikai MLM metódussal) nem lehet új minőséget létrehozni. A szeretet erőszakos kimutatásával, erőltetésével, bohóckodással, NEM KELETKEZIK SZERETET. Ha valaki a világméretű Covid-hipnózisban (az értelemre leereszkedett szellemi ködben) nem hallotta meg az Igaz Emberek hangját - akiket tehát nem szólítottak meg az általam ide feltett videók -, azok lényegében Jézus hangját ignorálták. Hiszen ilyen világméretű csalás és átverés az emberiség történelmében még sohasem volt! És direkt volt ez engedélyezve! Azért volt ekkora nagy az átverés, hogy - akinek van füle - meghallhassa az Igaz Hangot, mert a Bibliából tudjuk, hogy az idők végén akkora lesz a kísértés, hogy még az őszinte hívők is át lesznek verve. Az idők végén tehát léteznie kell egy Szervezetnek, melyben Sátán minden utánzó (Jézust-utánzó !!) képességét felvonultatja, ami direkt az őszinte szívű emberek félrevezetésére lesz kihegyezve. Mindezek ellenére vannak olyanok, kiknek van hallásuk, vagy képesek meglátni a kilógó lólábat. Például abban, amikor JT saját magukat Abbadon sáskáiként azonosították. Ahhoz, hogy ezek az egymástól elszigetelt emberek szintet léphessenek, erre a világméretű Covid-hazugság volt szükség. Ezért nem lehet ezt amnéziát szimulálva ignorálni.
Egy_nick 2023.03.06 07:57:28
@JacobbenAvraham: Korlátoltságom ellenére nem haragszom rád, sőt soraidat olvasva jókedvre hangolódtam :-) Reakciódat természetesnek, a természetednek megfelelőnek találom és ez elégedettséggel tölt el. Máskülönben én régebben meg is írtam, hogy Morrist én soha nem ítéltem el. Azokat ítélem el, aki igyekeznek Morrist lejáratni azért, mert egy évre való whisky-t vett magának és feleségének. Ha egyszer szeretik a whisky-t, és soha nem rúgnak be, akkor miért ne ihatnának minden nap este egy keveset? Nem ilyesmit kell mikroszkóppal figyelni, hanem a nagy elvi, biblia-értelmezési dolgokat! És bizony ebbe beletartozik az is, hogy mRNS "vakcína" (ami nem is vakcína) ürügyén, élve szétszabdalt, abortált embriók sejtvonalán előállított "lőrét" nyomnak az ember vérébe, ugyanakkor a cigarettáért (ami sokkal kisebb szennyezés) JT-it kiközösítik. Ilyeneket kéne észrevenni, nem egy szimpatikus ember whiskyivását!! No persze ha valakinek nincs lényeglátása, akkor csak erre képes.
Egy_nick 2023.03.06 18:24:55
@ORION: Én még ilyen pejoratív szóval sem nevezném, hogy "piálgatás". Hány üveget vásárolt Morris? Már pontosan nem emlékszem, de kb. 30-at. És ezt ketten isszák egy évig, de lehet, hogy néha valakit megkínálnak. Ez 365 napra lebontva olyan sok? Hiszen hányan szedünk rendszeresen, naponta valami tablettát, vagy (nagyon sok JT) dilibogyót, vagy vitaminokat? A rendszeres whiskyivónak lehet hogy nem kell vérnyomáslehúzó. Dédöreganyám reggel rendszeresen 2 féldeci rummal kezdte a napot, és orvos soha nem látta, csak 96 éves korában, amikor elaludt örökre.
"2019 január elején a cég bankkártyájával vásároltak egy 11 570 000 forintos Rolex órát. A számla megjegyzésében időmérő eszközként volt feltüntetve az óra."   https://24.hu/belfold/2022/03/17/ii-kerulet-sport-kft-rolex-orsi-gergely-feljelentes/ Érdekes hír a 24.hu-n!  Vajon a Watchtower…..
Egy_nick 2022.06.11 06:12:35
@leslie07: Írod, hogy " Amíg a talmudisták hamisított írásait le nem fordították a nem zsidó népek nyelvére, addig a Szentírás által erről a tényről informálódtak azok, akik nem fordultak a talmudisták hamis írásaohoz
az igaz írással szemben."

Akkor tehát már Jeromos a Vulgata szerzője közölt hamisított dolgokat? Vagy Jeromost is hamsították? Szerinted hol volt az a történelmi pont, amikor megromlott a szöveg?
Egy_nick 2022.06.12 21:24:48
@leslie07: Köszönöm a linket.
Egy_nick 2022.06.26 07:30:26
JT mint egyének (amiképpen minden egyén önmagában) még lehetnek szellemi egyének, még valamiféleképpen visszatükrözhetik a Szent Szellem fényét, de a Szervezet egy "sötét lyuk". Minél magasabbra kerül valaki a JT szervezetén belül, annál biztosabb nála a lelki halál. Én már régen észrevettem, hogy az index fórumán egyes JT-k mennyire allergiásak voltak arra, hogy ha én a Szent Szellem szót két nagy "Sz"-el írtam. Hogy "az nem személy, hanem erő". Mintha csak személyeket illetne meg a nagy betű. Ezt a hülyeséget (ami grammatikai hülyeség is) próbálják erőszakosan a két kis "sz"-betűvel hangsúlyozni. Mert ha még úgy is lenne, akkor is ez a Szent Szellem szomorítása! Hiszen Istent, szent Lelkét és Jézust dicsőíteni kell. A dicsőítés mit jelent? - Valamiféleképpen FELMAGASZTALÁST. Ha valakit dicsőítünk, akkor több pozitív tulajdonságot tulajdonítunk neki, mint amennyivel rendelkezik. Amikor a kisgyereknek azt mondjuk, "te vagy a világ legjobb focistája", akkor is dicsőítünk. Nem azt mondjuk neki, "te egy tehetségtelen focista vagy, soha nem lesz belőled semmi" - bár lehet, hogy ez lesz igaz. Ezért szent minden kisgyerek. JT ilyen igazságokra teljesen süketek. Pontosabban: annál süketebbek, minél magasabbra kapaszkodtak fel a "szamárlétrán". A Biblia szerint ha valaki Jézust vagy a Mindenható Isten káromolja, még részesülhet bocsánatban. Aki viszont tudatosan a Szent Szellemet szomorítja (például a "szent" gyerekeket botránkoztatja), annak nincs bocsánat.
Persze nemcsak JT szervezetének van ilyen visszafordíthatatlan betegsége, hanem majdnem minden vallásszervezetnek. Majdnem minden olyan vallásszervezetnek, amely hivatalos vallásként van több országban bejegyezve. Azáltal hogy írásban alárendelik magukat a világi törvényeknek (jelen esetben a Covid-őrületnek is), automatikusan a Nagy Babilon részeivé válnak. Ebből a szempontból érdekes a következő link, mely szerintem sokkal több "Szellemet" tükröz vissza, mint a világ vallásainak túlnyomó többsége:
vkpatriarhat.org/hu/
A felkentek életmentő amulettje — nagy becsben tartották A kereszt használhatóságáról vagy tilalmáról nem ír a Biblia. A vezetőtestület mégis az alaptanítások között szerepeltetve a kereszt használata ellen érvel. Az Éleslátás és az Érveljünk könyvek is tartalmaznak szócikkeket a…..
Bűnös tisztánlátók, hűséges tévelygők Jehova Tanúi semlegességét kardinális kérdésnek próbálja beállítani a vezetőtestület, az igaz vallás, így az Isten előtti helyeselt állapot feltételeként. Pedig a mai napig nem azok Jehova Tanúi és soha nem is voltak. Csak meg kell nézni a jw.org…..
A cikk címe James Sire A Szentírás kicsavarása: Hogyan olvassák félre a szekták 20-féle módon Bibliát című könyvéből származik. Ebben a rövid, de hasznos könyvben, Sire azt tárgyalja, hogy a kereszténység szektái (1) hogyan értelmezik félre és élnek vissza a Bibliával, hogy azután olyan tanításokat…..
Egy_nick 2021.11.14 06:07:54
@Ta0066: A 70 ezer áldozat nem azért igazságtalan mert SOK, hanem azért, mert jogilag abszurdum. Hiszen ennek a 70 ezer áldozatnak nem volt választási lehetősége, mert Dávid képviselte Istent és ha Dávid ellen lázadt volna, akkor ez Isten elleni lázadásnak lett volna elkönyvelve. Ennek akkor az a tanulsága, hogy bizony esetekben az embernek kötelessége saját emberi vezetői ellen lázadni. Amiképpen ezt Joáb tette. Az Őrtorony biztosan nem fog erre a következtetésre jutni, ha netán elemeznék ezt a bibliai részt :-)
Egy_nick 2021.11.14 06:23:32
@Ta0066: Aztán van még egy tanulsága. A 70 ezer ember mehalt, de Dávid még egy pofont sem kapott. Legalább - mint Nabukodonozor (aki szerintem sokkal nemesebb lelkű ember volt, mint Dávid), kaphatott volna egy 7 éves bünetést. De semmit sem kapott, ugyanúgy mint Gyurcsány.
Egy_nick 2021.11.15 08:35:02
@Igazság Kereső: "Az tette helyre, hogy más népek(akik amúgy a saját teremtményei) mit fognak szólni, mit fognak Róla gondolni." - EZ IGAZ. Mint JT sok ilyen érveléssel találkozhattunk. Ez egy olyan gondolkodásmód, hogy mindig a külszín a fontos. Az a fontos, ami látszik, ami RÖVITÁVON LÁTSZIK, RÖVIDTÁVON HAT. Ezért sincs a Biblia megfelelő szövege JT fordításában úgy idézve, hogy "szeressetek", hanem úgy, hogy "mutassatok ki szeretetet". Aztán ilyen nyelvi csúsztatással az egyszerű lelkeket annyira lehet hipnotizálni, hogy elfelejti, mit is jelent "szeretni". Ha csak mindig KIMUTAT, akkor a kimutatáson kívül semmi belső, titkos, szívből jövő szeretet nem marad, hanem csak a NAGY SEMMI. Akkor már a pszichika átformálódik (leegyszerűsödik?) olyan gépszerű lelketlenségre, amely mesteri módon képes utánozni a szeretetet. Mintha csak a sötétség (sáska?) a világosság hírnökének tettetné magát. De ennek a megtévesztésnek csak rövidtávon kell működnie, addig, amíg a megcsípett ember "sáskává" nem alakul. A másik ilyen nyelvi csúsztatás - ezt már mindjárt észrevettem - az "igazság" fogalmának a profanizálása. Megvalósult Orwel 1984-je. A tökéletesen kondicionált JT nem tudja, hogy az "igazság" fogalomnak van egy tágabb jelentése, ami nem azonos az éppen aktuális JT-igazság fogalmával. Ezért nem tudnak mit kezdeni az "abszolút matematikai igazság" fogalmával, mivel ez valóban változatlan és valóban igaz, míg a többi agyszülemény változó és pillanatnyi manipulációra való. Olyan mint az amerikából származó gyorsételek. Felfúj, de semmi nincs benne.
Jehova Tanúi nyilvános kijelentéseinek áttekintése a gyermekvédelem kérdésében A szerkesztő megjegyzése: A cikk áttekintése után az alábbi linkek segítségével közvetlenül áttérhetsz az egyes bekezdések megtekintésére. [Az eredeti angol cikkben. - a ford.] “JEHOVA ISTEN a gonoszság minden formáját…..
Egy_nick 2021.10.13 14:37:52
@picket9: Nekem az a gyanúm, hogy a világ eseményeinek a hátterében pontosan ugyanaz a hatalom áll, amely az Őrtorony társaságot felügyeli. Eddig úgy hittem, hogy ez a Hatalom (nevezik Háttérhatalomnak is) lényegében kétpólusú. Tehát sátáni hatalom és isteni hatalom. Lehet, hogy ez volt a látszat, vagy a nagy, évezredes átverés. Egyre inkább arra hajlok, hogy itt egy Egységes hatalom irányít, csak különböző időkben és különböző csoportoknak más-más forgatókönyvet használ, más-más (egymással is küzdő) álarcban jelenik meg. Szerintem ez a mostani, valóban utolsó időkben látszik. Egyre jobban látszik.

Vegyük a dolgokat elölről. JT-t mindig azzal vádolták, hogy a rokonok meg a testvérek között elidegenedést támaszt. Hivatkoztak Jézus szavaira, miszerint a "jó hír" elidegenedést támaszt. Mostanában a Soros-féle liberális ideológia is elidegenedést támaszt. Összekeveri a nemzeteket (migráció), mindenki húzódjon be saját kuckójába, senki se bízzon senkiben, a nemzeti "család" meg a természetes család essen szét atomjaira, a férfinek joga legyen szülnie, stb. Ez egy ideológiai rombolás. Talán nem ugyanolyan, mint amikor egy család régen közösen megünnepelte a nagymama névnapját, aztán az egyik JT-vé változtatott unoka felrúgta ezt a hagyományt?

Vagy egy másik dolog, ami még nyilvánvalóbb. JT 15-20 évvel ezelőtt a szolgálatban nem használtak számítógépet. Még a DOS operációs rendszer alatt futó Karoli Biblia is csodaszámba ment, ha valaki abban keresgélt különféle szavakat, akkor társai gyanakodva néztek rá. Aztán hirtelen, kb. 10 éve valami történt. (Talán 2012-ben, amikor a Maya naptár szerint "világvége" lett ? :-)) A vén testvérek okos-telefont kezdtek a könyv-Biblia helyett használni. Később, már majdnem az összes vén okos-telefonból nézte a szöveget, sőt még előadások alkalmával is azt használták. Mintha az, aki irányította őket, előre látta volna, hogy lesz idő, amikor fizikailag nem lehet összejönni. De hát a 8 milliárd ember 90 százalékának a kiirtásának a terve is az un. Háttérhatalom által már előre el volt tervezve. (Lásd az USA-ba felállított kőtáblákat.) Ugyanúgy el volt tervezve ahogy az első, a második és a most zajló harmadik (Covid-19-nek, majd - talán holnap - a "Nagy Reszetnek" álcázott) világháború is. Ki tervezte mindezt így el? Mintha Isten és Sátán erősen kooperálnának egymással. Hiszen a 8 milliárd ember kiirtásáról JT már régen beszélnek! Most viszont JT szinte elbújnak otthonaikban. A katolikusok már templomba járnak, de JT még Svédországban sem!! (ahol nem is voltak korlátozások) használják a királyságtermeket. Az un. Új Világrendben (ez egyenlőre(!!) nem keverendő össze a JT által használt "Új Világ" kifejezéssel) szükség lesz 1 milliárd alatti engedelmes rabszolgára, akik a maximum 100-ezres (vagy 144 ezres??) ELIT-et fogja kiszolgálni. Nem lehetséges ilyesfajta elrendezés: 500 millió rabszolga (nevezzük őket pogányoknak), majd az őket felügyelő, abszolút lojális JT tagok (kb. 5-10 millió) és a Föld urai az ELIT? Nem lehetséges, hogy e két projekt (Sátán és Isten) projektje lényegében ugyanaz? Ráadásul mindez Asimov Alapítvány-trilógiájában már 70 éve be van mutatva! Én is már 40 éve olvastam és nem tudtam, mit olvasok.
Egy_nick 2021.10.16 17:54:49
@ORION: OK. Te a Biblia alapján így látod Isten projektjének a megvalósulását. Ezt te a Bibliából veszed. Gondolod, hogy Sátán nem tudja a Bibliát olvasni? Gondolod, hogy Sátán nem ismeri a Biblia összes értelmezését? Ha neked valaki egy könyvben pontosan leírná, hogy holnap hogyan fog az úton egy autó elgyúrni, akkor nem ennek ismeretében igyekeznéd elkerülni, hogy elgyúrjon? Érted a kérdést? Sátánnak szabad akarata van? Ha igen, akkor miért nem pl. úgy igyekszik kisiklatni Isten projektjét, hogy öngyilkosságot követ el?
Egy_nick 2021.10.18 14:12:46
@ORION: Szerintem Sátán teremtmény, tehát nem öröktől fogva létezik. Aki végtelen ideig nem létezett, az tud öngyilkos lenni. Sátánnak az a célja, hogy valamiféleképpen győzzön Isten felett, ha máshogyan nem megy akkor úgy, hogy meghazuttolja Őt. Tudja, hogy amúgy is csak idő kérdése, hogy mikor pusztul el. Ha tehát úgyis elpusztul, akkor logikus lenne neki öngyilkosnak lenni, mert akkor a Jelenések könyve nem teljesülhetne be, ugyanis megszűnt létezni az egyik főszereplő. Mivel azonban Sátán még nem lett öngyilkos, ebből az következik, hogy egy méginkább rafiált TERV szeint dolgozik, amit a világon senki nem ismer és senki sem Tudja azt a Bibliából kiolvasni. Az is lehet, hogy valami olyan félrevezető dolog lehet a Biblia legigazabb értelmezésében is, akire senki sem gondolt.
 Kedves Testvérek!   Biztosíthatlak titeket, hogy nem kevésszer jutottatok eszembe! :) Látva  a Tanúk számában történt negatív tendenciát, sokat elmélkedtem, miképpen tudnám segíteni “Krisztus felkent testvéreit”!   A következő javaslatom van! Prófétáljátok, hogy a vég közel van! Ez menni fog,…..
A vezetőtestület nem adott előzetes tájékoztatást a Covid-19 járvány kitöréséről, és az elkerülésére sem írt elő különleges útmutatásokat. A tanácsuk csupán a helyi törvények követése, így nem nyújtanak külön védelmet, mint, amilyet a körülöttük lévő emberek kapnak. Ennek eredményeként a halálozási…..
Egy_nick 2021.03.23 14:59:30
A narratíva egy olyan, megosztott gondolkodási séma, mely értelemmel ruház fel történéseket vagy bármilyen, az emberi idegrendszert érő ingerületet. Szólhat a való világról vagy játszódhat kitalált környezetben. A narratíva időben strukturált, ok-okozati kapcsolatokat teremtő események sorozataként beszéli el az egyes emberi közösségek tapasztalatait.
Bogár László közgazdász szerint a világban zajló események lényegében narratívák (elbeszélési módok) háborúja. Tehát valami jelenség attól válik "objektívvá", HA A BENNÜNKET ÉRŐ INGEREKET ÚGY BESZÉLJÜK EL, MINTHA AZOK VALÓSÁGOSAK LENNÉNEK. Erre a NARRATÍVA-HÁBORÚRA a Tanúk valóban jól fel vannak készítve. Úgyanis JT már évtizedek óta fokozatosan áttértek egy új (orwelli nyelvre), amely máshogy beszéli el a világot, és ezáltal a nyelv beszélői számára egy másik realitást teremt. Ennek egyik eleme az "igazság" szó új értelmezése, meg a szereteté, amely lényegében csak "szeretet kimutatást" jelent. Te ezt írtad:
" a világméretű prédikáló munka leállt. Az összejövetelek látogatása megszűnt."
Ezt azért írod, mert rossz narratívában gondolkodsz és a régi narratívát használod. Nem állt le a prédikáló munka, hiszen csak át lett transzformálva telefonos és e-mailes tanúskodássá. Az összejövetelek látogatása sem szűnt meg, mert ha felkapcsolódunk az internetre, akkor részt vehetünk az összejövetelen. Tehát ebből a szempontból semmi sem történt és nincs ok aggódásra. Olvasd el az Őrtorony 2020 decemberi, az 52. tanulmányozási cikk 2. bekezdését. Az ehhez tartozó kérdés: "Mi minden kedvetleníthet el minket, és miről szól ez a cikk?" Ebben a cikkben meg vannak említve azok a külső körülmények, melyek elkedvetleníthetnek minket. Példaként vannak említve: "nem kapunk meg egy kiváltságot", vagy "a területünkön kívül élő emberek többsége nem hallgatja meg az üzenetünket". Szó sincs arról, hogy a világméretű pandémiának el kéne bennünket kedvetlenítenie. Ez direkt nincs beleírva, mert az új narratívában ez NEM LÉTEZIK INTENZÍVEBBEN, MINT BÁRMIKOR MÁSKOR EZELŐTT, elvégre évtizedek óta halnak meg emberek járványokban, szomjúságban éhségben, stb., tehát semmi különleges ok nincs az aggódásra. Te meg azt állítod, hogy valami megszűnt? :-))
Egy_nick 2021.04.11 09:11:25
@Egy_nick: Látom, hogy senkit sem érdekel a téma. Pedig izgalmas dolog ez! Ha ugyanis a világ valósága lényegében narratíva függő (vagy egy kicsit ezoterikusan fogalmazva: a narratíva teremti a Valóságot), akkor még az is elképzelhető, hogy olyan lesz ez az új világ, melyben pl. nem lesz senki sem öreg, és nem fog meghalni, hogy a nyelvből kiküszöböljük az "öreg" meg a "halál" szavakat. Például az is egyfajta narratíva, amikor a mindenkori dalai láma gyerekkorától úgy van nevelve, hogy (annak ellenére, hogy egy spanyol faluban született, mint egy rendes kisgyerek) ő lényegében az előző dalai láma reinkarnációja. Tehát a dalai láma számára egy ilyen egyszemélyes narratíva működik, és a dalai lámának (az agymosás következtében) még emlékei is lesznek a régebbi dalai lámaságáról. Lényegében Jézus is egy hatalmas főangyal reinkarnációja. A Bibliában a zsidók azt is kérdezgették, hogy Keresztelő János kinek a reinkarnációja: Illésé, vagy valamelyik prófétáé? A narratíva hatalmát mutatja be az Emlékek Őre c. zseniális, sőt profetikus film:
indavideo.hu/video/Az_Emlekek_Ore_12
Bizony, a halál is narratívafüggő. Úgy mint ebben a filmben. Az öregek örömmel mennek a "máshol"-ba és ezt jutalomnak veszik, ahol majd tovább élhetnek, végtelen ideig is akár.
  Jehova Tanút arra utasítják, hogy számukra tilos elfogadni a konvaleszcens plazma terápiát (a gyógyultak vérplazmáját), egy új kezelési módszert, amely úgy tűnik, reményt ad a koronavírusban megbetegedettek számára. Egy Jehova Tanúja körzetfelvigyázótól kiszivárgott emlékeztető úgy oktatja a…..
Egy_nick 2021.04.15 21:16:49
@Ihletett: Ez nem igaz. A Biblia szerint: "A hit pedig a reménylett dolgoknak VALÓSÁGA, és a nem látott dolgokról való MEGGYŐZŐDÉS."

Lehet egy reménylett dolog az, hogy megnyerem a lottót. Viszont ha nem nyerem meg, akkor a reménylett dolog nem válik valóra. Tehát vagy igaz, hogy reményeim valóságosak, vagy pedig nem igaz. Az "igazság" tehát megkerülhetetlen. Ha viszont végtelen ideig élnék, akkor biztosan igaz lenne, hogy egyszer biztosan megnyerem a lottót. Ez viszot a nem látott dolgokról való bizoyosság. Az igazság tehát megint kikerülhetetlen.

Úgyhogy meghatározásod szerintem téves.
Elérhető magyar felirat ehhez a videóhoz, ha rögtön nem jelenik meg a felirat, akkor a beállításoknál kell bekapcsolni hozzá! Elérhető magyar felirat ehhez a videóhoz, ha rögtön nem jelenik meg a felirat, akkor a beállításoknál kell bekapcsolni hozzá!..
Egy_nick 2021.02.11 13:09:33
@Kínai csöves: Ellentmondásban vagy, mert ezt írtad: " ... van amelyiknek meg jót tesz a szekta, mert ha nincs zabla a szájában, még hülyébb lenne." - EZ IGAZ. De az is igaz, hogy az emberiség nagyobb része valóban ennyire hülye. Tehát szükség van a zablára, legalábbis addig, amíg az intelligens gépek nem lesznek képesek minden embert ellenőrizni úgy, ahogy Kínában. Tehát ebből az következik, hogy JT Szervezetének pozitív a hozadéka.
"Olvasók kérdései Megtalálható a Tetragramma (Isten nevének négy héber betűje) a Máté evangéliumának abban a héber szövegében, amelyet Sem-Tob ben Izsák Ibn Saprut, XIV. században élt zsidó orvos másolt le? Nem, nem található meg.   Bár Máté evangéliumának e szövege 19-szer használja…..
 A Vezető Testület továbbra is elnyomja az egyéniséget és totális kontrollt gyakorol Még kisfiú voltam, amikor a nagyapám meghalt. Sokat nem tudok az életéről, csak annyit, hogy ács volt, rendőr, és katolikus. Pontosabban ír katolikus és az a gyanúm, hogy édesapám családja nagyon büszke volt a…..
Egy_nick 2020.12.02 20:44:14
@HanSolo2020: Miért kell mindig személyeskedésbe torkolni a vitáknak? Miért kell az érzelmeknek mindig erősebbeknek lenniük az észérveknél? Szerintem valóban elképzelhető, hogy most az utolsó perceket éljük. A "Béke és Biztonság" kikiáltása szerintem az "Új Világrend" bevezetésével, Soros mindent elsöprő pillanatnyi győzelmével (lásd. pl. Szájer Józsi lelepleződését és a Fidesz lejáratását) veszi kezdetét. A Nagy Babilon leomlása pedig a Nagy Babilont irányító amerikai zsidó maffia teljes felszámolásával. Hiszen az egyházak már évtizedek óta e maffia lélegeztető gépén vegetálnak (lásd pl. a Katolikus Egyház bankját, egész hierarchiáját, sőt, hogy az új pápa Berglio ugyanúgy veri szét az évezredes katolikus dogmákat, ahogy Gorbacsov intézte el a szovjet kommunistákat). Úgyhogy a helyzet annyira folyékony, HOGY MINDEN LEHETSÉGES. No persze ezért kéne valami biztos pont...
Egy_nick 2020.12.02 20:51:41
@Johnny Joker: Ez a "gimme that" nevű "troll" hová tűnt? Kitörölted őt?
"A fizikai erőszakon kívül a következők is zaklatásnak számítanak: Szóbeli bántalmazás. „Sosem fogom elfelejteni, hogy milyen gúnyneveket ragasztottak rám, vagy miket mondtak. Azt éreztették velem, hogy semmire sem vagyok jó. Jobb lett volna, ha megpofoznak” (Celine,…..
Egy_nick 2020.11.29 11:37:15
@Kétkedő84: Teljesen igazad van abban, hogy nemcsak JT-it nézik hülyének, hanem mindenkit, aki Jézusról vagy Istenről beszél. Egyszerűen azt nézik hülyének, aki komolyan foglalkozik a témával. Azt is hülyének néznék, aki egy falut végigjárna azzal, hogy JT-i csalását leleplezze és figyelmeztesse az embereket, hogy ne térjenek el a katolikus tanítástól, mert a pokolba kerülnek. Talán még jobban röhögnének az ilyen emberen, mert JT-it már megszokták.
Egy_nick 2020.11.29 12:57:15
@leslie07: Nekem is megvan ez az ügynöklista, még a Cibulka-féle eredeti, 160 ezer névvel, születési dátummal, fedőnévvel. Ezt azóta átkonvertáltam "xlsx"-be. Ott is vannak Jehova Tanúk. Például a Paksi Imre komáromi. Nem tudom mi volt a gyülekezeten belüli beosztása, hogy vén volt-e, de nemcsak őt találtam ott, hanem olyanokat is, akik még élnek, ezért nem írhatom ide a nevüket. A Paksi már a fűbe harapott.
"Ahol könyveket égetnek, ott végül embereket is fognak" Heinrich Heine híres mondása megint előjött a magyar mesekönyvdarálással kapcsolatban. Én még a Paradicsom könyvből tanultam, melyben volt egy kép (alább látható), mely szerint az I. századi keresztények démonos könyveket égettek el, és ehhez…..
Egy_nick 2020.11.17 18:59:41
@HanSolo2020: De hát jeleleg a klasszikus prédikálószolgálat tiltva van. A COVID miatt nem szabad emberekhez járni, sem megszólítani őket, sőt még házaknál sem szabad őket látogatni. Ez azért teljesen humoros. Csak levelet lehet írni, meg e-mailt küldeni. De e-mailt sem szabad idegennek küldeni, csak ismerősnek. Ma este a városban sétáltam, és "Nagy Babilon" templomaiból szájmaszkos templombajárók jöttek ki. Őt rugalmasabbak, de az Őrtorony önként akar az "Új Világrendnek" maximálisan megfelelni. ((Figyelem, az "Új világ", amit JT várnak, nem azonos az "Új Világrenddel", amit a szabadkőművesek meg a Soros-hívők akarnak megvalósítani!!))
Gratulálunk az 1985-ös év legelső Őrtorony-számában megjelent idézet megfogalmazójának! "Ne az indítson minket a szent szolgálatra, hogy hol is tartunk az idő áramlatában. Szolgáljuk Jehovát önként, készségesen, függetlenül attól, hogy mikor jön el a vég. Most azonban…..
Egy_nick 2020.10.09 11:30:12
@HanSolo2020: Ennek a "tesónak" a véleménye amúgy nem rendhagyó, inkább természetes. Én is valakinek rámutattam egyszer egy olyan dologra, amit a HBR bizonyíthatóan és szemléltethetően rosszul értelmezett és levezettem neki, hogy ez miért ellentétes a Bibliával. Erre nem az volt a válasz, hogy "igazad van", vagy hogy "itt és itt tévedsz", hanem azt mondta, hogy "neki ez nem okoz problémát". Ezzel lényegében lezárta a témát, jelezte, nem kíván róla beszélni. Aztán még valamit meg akartam tőle kérdezni, de már nem tehettem, mert túlságosan erőszakoskodónak tűntem volna. Így hát ideírom: Ha az objektív valóság nem számít, ha nem számít a logika sem, akkor mi a fenének kellett annyi embernek szakítania a régi vallásával, pl. a katolikus vallással? Talán az, aki annak idején megismerte JT tanítását, nem azért szakított a katolikusokkal, mert azok valóban semmit nem magyaráztak meg? Nem azért szakított velük, mert a Tanúknál az írások logikus magyarázatával találkozott? Én legalábbis ezért szakítottam. Ha tudtam volna, hogy egy személyes fejlődési fokon túl, már itt sem fontos a logika, és hogy majd A LOJALITÁS OLTÁRÁN a logikátlanságokat is le kell nyelni, akkor bizony megelégedtem volna a katolikus hittel, elvégre azok legalább produkáltak néha valami természetfelettit is, pl. Fatimát, vagy más egyéb csodaszerű dolgot. Ha valaki egy konkrét logikus dologra azt mondja, hogy "neki ez nem okoz problémát", akkor ez "a szellemi fejlődés" legalja. Olyan, mintha egy bírónak az igazságtalan ítélet nem okozna problémát. Úgy látszik, az ilyen bíró nagyon jól álcázza, hogy neki valójában csak a tyúkszaros élete (vagy a komfortérzete) a fontos, és a többi dolog csak álarc, és őszintétlen "kimutatás". Vagy talán beletörődés és kapituláció?