Regisztráció Blogot indítok
Adatok
r_g

244 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Tavaly év végén jelent meg negyedik alkalommal Az év magyar science fiction és fantasynovellái válogatásunk, amelyet évről évre egyre több olvasó vár. Külön büszkeség számunkra, hogy a kötetek a Márai-program segítségével határon túli könyvtárakba is eljutnak, valamint a megújult Zsoldos…..
Akik követik a munkánkat, tudhatják, hogy régóta dolgozunk az első magyar szerzős horror/weirdnovellás antológiánkon, és most végre eljött az ideje, hogy megmutassuk a Légszomj borítóját, fülszövegét és tartalomjegyzékét. A megjelenéssel kapcsolatban egyelőre kénytelenek vagyunk óvatosan fogalmazni:…..
Még egy kiadvánnyal készülünk idén Andrzej Sapkowski rajongóinak: belekezdünk a szerző történelmi fantasysorozatába, a Huszita-trilógiába. Az első kötet, a Narrenturm – Bolondok tornya novemberben érkezik majd a könyvesboltokba. Az író a Vajákhoz hasonló, izgalmas cselekményt humorral vegyíti, és…..
Nagy örömmel jelentjük, hogy egyre közelebb kerülünk a szívünknek különösen kedves magyar SFF antológiasorozatunk harmadik kötetének megjelenéséhez! Elkészült a borító, a festmény ezúttal egy exellero néven futó grafikus munkája. Ez lesz az eddigi leghosszabb kötet, 440 oldal, és a borító alatt már…..
Ahogy azt megígértük, ma eredményt hirdetünk Légszomj című horrornovella-pályázatunk kapcsán. Nagyon sok, szám szerint 193 novellát kaptunk, amelyek közül az alábbiak már biztosan bekerülnek az antológiába: Komor Zoltán: Az embergólya S. Kolozsvári Zsófia: Porszemek Farkas Balázs: Bróda…..
r_g 2020.07.03 11:59:51
@Bence Mervay: Erre sajnos nincs kapacitásunk.
r_g 2020.07.06 08:54:13
@Nimbusz: Közben kitaláltuk a dátumot: 2020. július 13-áig kapcsolatba lépünk az érintett szerzőkkel.

(Írtunk is erről molyos karcot, ha esetleg belinkelnéd valahová: moly.hu/karcok/1467781)
r_g 2020.07.01 18:11:26
@Nimbusz: Lesz határidő, de még nem tartunk ott, igyekszünk jövő hétre kitalálni, és majd nyilvánossá tesszük, hogy senkinek se kelljen hiába reménykednie az adott dátum után.
  Két éve szerkesztjük Az év magyar science fiction és fantasynovellái antológiát, azzal a céllal, hogy megmutassuk, hol tart ma a magyar fantasztikum, már publikált szerzők kisprózáit hozzuk el a közönségnek és új, tehetséges írókat ismertessünk meg vele. Éppen ezért fontos számunkra, hogy a…..
r_g 2020.05.12 12:58:18
@Kim42: Nem maradt el, kommunikáltuk is, hogy lesz eredményhirdetés:

moly.hu/karcok/1418441
Márciusban kiemelten foglalkozunk magyar szerzőink sci-fi és fantasyköteteivel társkiadónkkal, a Ciceró Könyvstúdióval közösen. Ebből az alkalomból nemcsak kedvezményt indítottunk a Dibooknál az e-könyveinkre, hanem rövid körkérdést állítottunk össze a szerzőinknek, amelyben a fantasztikummal,…..
Márciusban kiemelten foglalkozunk magyar szerzőink sci-fi és fantasyköteteivel társkiadónkkal, a Ciceró Könyvstúdióval közösen. Ebből az alkalomból nemcsak kedvezményt indítottunk a Dibooknál az e-könyveinkre, hanem rövid körkérdést állítottunk össze a szerzőinknek, amelyben a fantasztikummal,…..
Amikor Az év magyar science fiction- és fantasynovellái című, tavaly indult antológiasorozatunk anyagának összeállításához elolvastunk több száz pályaművet, feltűnt, hogy jó néhányan horrornovellával jelentkeztek (sőt mindkét eddigi kötetbe bekerültek ilyen írások), emellett évek óta szemmel tartjuk…..
r_g 2020.02.03 09:32:05
@Tair: Nem számítanak bele a karakterszámba.
r_g 2020.02.19 10:01:15
@Toadwart66: Természetesen lehet.
r_g 2020.03.25 12:50:53
@Pandeamonium: Erre nincs módunk.
Márciusban kiemelten foglalkozunk magyar szerzőink sci-fi és fantasyköteteivel társkiadónkkal, a Ciceró Könyvstúdióval közösen. Ebből az alkalomból nemcsak kedvezményt indítottunk a Dibooknál az e-könyveinkre, hanem rövid körkérdést állítottunk össze a szerzőinknek, amelyben a fantasztikummal,…..
Márciusban kiemelten foglalkozunk magyar szerzőink sci-fi és fantasyköteteivel társkiadónkkal, a Ciceró Könyvstúdióval közösen. Ebből az alkalomból nemcsak kedvezményt indítottunk a webshopunkban a szóban forgó könyvekre, hanem rövid körkérdést állítottunk össze a szerzőinknek, amelyben a…..
Márciusban kiemelten foglalkozunk magyar szerzőink sci-fi és fantasyköteteivel társkiadónkkal, a Ciceró Könyvstúdióval közösen. Ebből az alkalomból nemcsak kedvezményt indítottunk a webshopunkban a szóban forgó könyvekre, hanem rövid körkérdést állítottunk össze a szerzőinknek, amelyben a…..
2019 nagyon izgalmas év volt nemcsak a fantasztikum egészére nézve, de számunkra is. Új szerzőket mutattunk be az olvasóinknak, klasszikus sorozatok gondozásába kezdtünk, és amire külön büszkék vagyunk, több magyar szerző kötetét is kiadhattuk. Regények, novellák, sci-fi, fantasy, horror, humoros és…..
r_g 2019.12.22 09:16:45
@Tralfamador75: Örülünk, hogy neked is annyira tetszett A felfedező, mint nekünk, de sajnos kevesen vagyunk ezzel így, ezért bármennyire is szeretnénk kiadni a folytatásait, nem tervezzük.
r_g 2020.01.02 13:06:59
@Péter Hosnyinszky: Az attól függ, a te naptáradban meddig tart a tél. :) Még kérünk egy kis időt a pontosabb menetrend közzétételéhez: amint összeállt, tudatjuk veletek!

Holdstock további könyveit sajnos nem fogjuk kiadni.
Végre megjelent az Ólomerdő-trilógia zárókötete, az Ezüstkéz! Ennek apropóján előbb Csilla írt egy áttekintést arról, milyen volt dolgozni a könyveken, aztán Cserny Timi Pookah-t, a trilógia illusztrátorát kértük fel, hogy mesélje el, neki milyen élmény volt a munka, alább az ő írását olvashatjátok...
A hazai fantasyrajongók körében valószínűleg nem kell bemutatni Andrzej Sapkowskit, a lengyel szerzőt 2017-es budapesti dedikálásán kígyózó sorok várták. Nem véletlenül: Vaják című sorozatával világsikert aratott, és komplett mitológia épült ki a könyvek köré. Lengyelország legismertebb…..
A moly.hu-n nemrég bejelentettük, hogy év végén érkezik Kleinheincz Csilla Ólomerdő-trilógiájának befejező része, az Ezüstkéz. Még mindig van annyi időtök a megjelenésig, hogy újraolvassátok a korábbi könyveket, ha pedig esetleg akad köztetek valaki, akinek még nem volt szerencséje hozzájuk, annak…..
Már nyomdában van minden eddiginél nagyobbat markoló antológiánk, a Gardner Dozois szerkesztette A legjobbak legjobbjai: Két évtized legjobb science fiction novellái. Nem érezzük, hogy lenne mit kifejtenünk: egy ekkora termést felölelő válogatás a szakma egyik legelismertebb szerkesztőjétől…..
Az év magyar SFF novelláit összegyűjtő, tavaly ősszel indult antológiasorozatunk folytatódik! Ahogyan arról sokan tudtok, az idei kötethez is meghirdettünk pályázatot, amely júliusban lezárult, azóta dolgozunk a szerkesztésen, és most végre eljött az ideje, hogy megmutassuk a kiadvány borítóját és…..
Régóta dolgozunk már egy kiadványon, amelyet eddig nagyrészt titokban tartottunk, de most eljött az ideje, hogy bemutassuk: hamarosan érkezik újabb, és minden eddiginél nagyobbat markoló antológiánk, a Gardner Dozois szerkesztette A legjobbak legjobbjai: Harmincöt év legjobb science fiction novellái…..
GABO SFF Sam J. Miller: Orkaváros 2019.04.03 09:53:00
A visszajelzéseitek alapján sokan szerettétek a Strahan-antológiákban bemutatkozó Sam J. Miller novelláit (Jégtömbök, Otthonok szellemei, Szakállas dolgok). Jó hírünk van: a Könyvfesztiválra érkezik Miller első, felnőtteknek szóló regénye, az Orkaváros, amely a Jégtömbök című sztori baljóslatú,…..
Minden egyes könyvünk sorsát figyelemmel kísérjük, de az első magyar szerzős novelláskötetünk utóélete érthető módon különösen foglalkoztat minket. Úgy látjuk, a néhány hete megjelent kiadvány eddigi fogadtatásában van egy visszatérő elem: többen is hiányoljátok az előszót. Bármennyire is suta lehet…..
Amikor idén átvettük Joe Hill életművének gondozását, azt találtuk ki, hogy a közeljövőben évi két könyvvel jelentkezünk tőle, egy újrakiadással egy friss kötettel. Így is lett: a Könyvhétre megérkezett A szív alakú doboz, és most itt van a szerző Amerikában tavaly ősszel megjelent műve. Bár már…..
Alapos kritikát közölt nemrég az sfmag.hu a decemberben megjelent Sötétség című horrorantológiánkról, és a cikk szerzője az alábbi konklúzióra jutott: "... erősen gyanítom, hogy a benne szereplő szerzők háromnegyedétől a következő évtizedekben nem fog megjelenni magyarul novelláskötet, szóval…..
A GABO SFF sorozat egyik utolsó idei kiadványa a Sötétség című antológia lesz, benne huszonöt modern horrornovellával (a többségük most először olvasható magyarul), és végre megmutathatjuk a borítóját is. A festmény Havancsák Gyula, a tipográfia Szabó Vince munkája. A Strahan-féle éves SFF…..
Régóta készülünk erre a bejelentésre, most végre eljött az ideje: zsebkönyvsorozatot indítunk sci-fi és fantasy kisregényekkel! Már jó ideje sajnálkozva néztük, hogy ugyan sok külföldi szerző publikál kisregényeket is, ezek a kötetek valahogy egyik hazai kiadónál sem találtak otthonra. A…..
r_g 2017.10.19 09:44:20
@Tormássyg: elképzelhető, hogy a sorozatban megjelennek majd olyan szerzők is, akik ott mutatkoznak be magyarul, de hogy ebből el tudunk-e jutni a teljes életmű-gondozásig, azt még nagyon korai lenne megmondani. Terveink, vágyaink vannak, de nem csak tőlünk függ. Ami Reynoldsot illeti, az ő regényeit a Delta Vision fogja kiadni.