Regisztráció Blogot indítok
Adatok
álfirkász

16 bejegyzést írt és 2571 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csepelre figyelni kell.             Miért is? Mert a 2014-es országgyűlési, és kisebb részben a májusi Európai Parlamenti választás eredményei is jól mutatják, hogy a sokszor pejoratív értelemben használt „Vörös Csepel” kifejezés tartalma a jövőre nézve…..
 Közép-Kelet-Európai létünk nem tette lehetővé a Turbigó módra elkészített marinírozott vajhal iránti olthatatlan vágy felkeltését, de a rántott húst azért ismertük. Generációk számára a vasárnap egyet jelentett (s sokaknak egyet jelent ma is) a jobb ételek asztalra…..
Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez maradt.  (Fotó: Facebook) Most különösen nem azokhoz szólok, akik mindent és…..
álfirkász 2014.09.27 19:05:54
@bölcsbagoly: ad 1: elvtársaid neked vannak, ti lopjátok szét jelenleg az országot. Az előző banda messze volt mindentől, ami komcsinak nevezhető, max. a ti húggyal töltött koponyátokban fordult meg ilyesmi.
Ad 2: az elkúrás helyrehozásának az a módja, hogy kifosztjátok az ország lakóit? Lásd manyupból elrabolt milliárdok, amik nyomtalanul eltűntek! Vagy az a helyrehozás módja, hogy visszamenőleges hatályú törvényeket hoztok, éljen a jogbiztonság és demokrácia jelszóval? Vagy mire gondolsz, te kis kommancs köcsög?
álfirkász 2014.09.27 19:09:28
@tcom: meg a "rosszabbul élünk" című hazugságot, a "pofátlan végkielégítések" című fosztogatósdit, amit azon nyomban eltöröltek, amint a fideszes elvtársak is érintetté váltak, az orbánék által, képviselőként elkövetett törvénysértéseket (kordon bontogatás, EU parlamentben az EU fellépését kérték Magyarország ellen stb.) és még rengeteg dolgot...
Térdre csuhások viktor, aki mostanában a meleg szarig benyal a katolikus (vagy református?) egyháznak...
Mindent elfelejt neki a sok birka. A lényeg, hogy óbégathassanak a sörös sátornál, hogy Viktorviktorviktor! :(
álfirkász 2014.09.27 19:40:39
@bölcsbagoly: ezt inkább magadtól kérdezd, ha ennyire nem ismered saját magad, amennyire az itteni büfögéseid alapján az látható. Te... kis komcsi kotonszökevény.
Akkora mázlid, mint amekkora a videón látható bringásnak van, csak egyszer lehet az életben, de leginkább egyszer sem… Azt már régen tudtuk, hogy az oroszok mindenre képesek, de hogy egy halálos közúti balesetet is képesek karcolás nélkül megúszni, az túlzás! Szerencséről…..
álfirkász 2014.09.23 17:15:14
@HgGina: de látni, csak HD-ben, normális képernyőn kell nézni.
Ha így nem felel meg, el lehet olvasni a cirill betűs feliratot, megkeresni a google maps-en, ott streetview-ra váltani és meglátod. A kamera felőli irányból kicsit hátrébb van, mint hazai viszonyok közt szokás és a keresztező úton is ott a főútvonal tábla, de szintén messzebb pár méterrel, mint ahol várható lenne.
álfirkász 2014.09.23 18:55:28
@Jack__Bauer: meg kellene nézni még nagyobb méretben, kikockázva, mint ahogy én tudom. Ugyanis a teherautó sofőrje nem volt bekötve (mire elérte a zebrát, már az anyósülésen volt) és mintha eleve nem is látszott volna a kormánynál.
álfirkász 2014.09.23 19:35:13
@álfirkász: közben sikerült nagyobb méretben is megszemlélni, mégis a helyén volt a teherautó vezetője, csak bekötve nem vagy nem jól volt.
Alaposan felkavarta az állóvizet a kerékpáros incidenst megörökítő felvétel, számtalan hozzászólás érkezett a témában. Abban nem sikerült megegyezni, hogy a gyalogos átkelőhelyen szabad-e vagy sem kerékpározni. Maradjunk a kerékpár témánál, és a zebra után jöjjön most a…..
álfirkász 2014.09.22 23:47:16
@zoleebara: csak nem rendőr vagy te fasz? :D
álfirkász 2014.09.22 23:48:49
@álfirkász: a gyengébbek kedvéért, a mai, kerékagyon megjelent posztra utaltam ezzel, ami szerint megbüntettek egy biciklist, mert tilosban biciklizett a hídon. Holott a hídon épp a járdát lenne tilos használni, ennek ellenére ezerből egy biciklis választja az utat, meg talán tíz, hogy tolja, a többi teker a gyalogosokat akár félre is lökve, a járdán.
Ilyen paranoiás kormánypártja az ötvenes évek óta nem volt az országnak. Megszereztek mindent, ami megszerezhető (sőt, azt is, ami nem), nincs senki, aki veszélyeztethetné a hatalmukat, és mégis félnek.  Civil szervezet vagy, amely olyan dolgokkal foglalkozik, amelyekkel amúgy az…..
álfirkász 2014.09.21 17:03:49
@MACISAJT: macika, de még mindig nem gyógyultál ki az elmebajodból? Pedig vénségedre igazán megjöhetne az eszed. :D
álfirkász 2014.09.21 17:04:49
@Trompf: aha... legalábbis a fidesznyik seggnyaloncok ezt állítják. De nem baj, álmodozz csak tovább! Álmodj szép, narancsos világot, ahol minden nemzeti és minden fidesz! :D
Úgy hírlik, hogy a 2000-es évek elején kicsúcsosodó belvárosi bontási hullám – amely főként a Kiskörút–Andrássy út–Nagykörút–Rákóczi út közé eső területet érintette – újfent felkerekedett, hogy elsöpörjön magával jó néhány épületet. Amikor 2008 körül leálltak a bontások az ingatlanpiaci válságnak…..
álfirkász 2014.09.20 10:37:57
@Chris Colombo: gondolom, szakértője vagy a témának.
álfirkász 2014.09.20 11:33:03
@cenzuratroll bosszanto: te meg készülj fel, hogy valami modern betonhíd alatt fogsz élve elrohadni, hála magadfajta férgeknek! :D
álfirkász 2014.09.20 12:47:10
@Istóczy úr: tehát még büszke is vagy arra, hogy egy tetves kis nácika vagy. Köszi.
Egy vásárlásból származó blokk fotója járta be a svéd internetet, amin a náci köszöntés, "Sieg Heil" olvasható. Az ügyben érintett Coop üzletlánc belső vizsgálatot indít. Egy hölgy, Kerstin Stockholmban, miután elhagyta a kasszát, szokásosan átnézte a blokkot, és akkor…..
álfirkász 2014.09.19 11:30:04
@FÁSSISZTA mert szeretem: és azt hiszed, hogy humoros vagy, te köcsög? :(
álfirkász 2014.09.19 14:40:13
@braue: ja, szóval náci vagy. OK, nincs több kérdésem.
Rendszeres vezetőként és gyalogosként van néhány különösen irritáló, és annál rendszeresebb dolog,amelyet úgy látszik szinte senki nem ismer a KRESZ szabályai közül. Mindjárt a legfontosabb: a KRESZ tartalmaz előírásokat a gyalogosokra nézve is. Az, hogy nincs valakinek…..
álfirkász 2014.09.12 16:55:23
@Pityubácsi: én úgy tudom, hogy ha van kijelölt kerékpárút, akkor lakott területre is igaz ez a kitétel.
Amire te gondolsz, az a főútvonalról nagy ívben balra kanyarodás szabályozása. Arra tényleg igaz, hogy lakott területen kívül elvileg le kell szállni és áttolni a biciklit, míg lakott területen kanyarodhatsz leszállás nélkül is.
Egy időben mintha lett volna olyan engedmény, hogy nem kötelező a kerékpárosok számára kijelölt utak használata, de a legfrissebb KRESZ-ben ezt már nem találom.
Jó napot!Hollywood imádja dramatizálni a leghétköznapibb dolgokat is. Részben nekik, részben pedig az internetes anarchiának (bárki bármit bármiről bárhogyan bármibárhó írhat) köszönhetjük (köszönjük is lelkesen), hogy igensok tudományos dőreség tartja magát a tényekkel…..
álfirkász 2014.09.11 15:22:52
@ferko37: bocs, k. rég láttam a filmet, de nem az Alderaan(?) bolygó maradványai közt manővereznek, amikor ilyen sűrűn jönnek a sziklák? :)
1988. május 18. -           Amit én kaptam a blogtól: A múltkor megírtam, hogy zajlott a blog üzemeltetése. A másfél év alatt, amíg írtam, nagyon sokszor elképzeltem, hogy fogom befejezni, mi lesz majd a vége, hogyan írom le az érzéseim. Olyan sokszor elképzeltem, hogy…..
Bajnai Gordon is a KISZ-ben kezd politizálni, Gyurcsány Ferenc innen ismeri. "a helyreigazítási perek nem a lényeget érintették, valóban voltak öngyilkosok"Ferenczi Krisztina (2012. november 13.), a millamédia alant megtekinthető interjúja bajnaival   A bajnai gordon-féle Haza és…..
álfirkász 2014.09.04 16:41:20
@dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata)!: a hozzászólásaidból meg az látszik, hogy te is inkább maradtál volna apádban vagy vert volna egy kotonba... :D
álfirkász 2014.09.04 19:13:37
@dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata)!: egy szalonnáci köcsögtől? Kevés vagy te ahhoz öcsi.
A végtelen nemcsak a filozófusok régi problémája, hanem a gyerekeké is. „Vajon a világ végtelen?”, „Vajon a számok sora végtelen?” – kérdezik a gyerekek. Amikor ezt kérdezik, akkor szülőként, tanárként nem azt válaszoljuk nekik, hogy „De hát mit is jelent az, hogy…..
álfirkász 2014.09.01 16:39:56
@bölcsészmérnök: a véges világegyetem mitől lenne elfogadható? Eléred valahogy a végét ott mit találsz? Falat? További semmit? Esetleg kiderül, hogy a világegyetem túlsó végét, hogy gyakorlatilag egy lyukas fánk formája van a világunknak? Akkor is kell, jogy legyen valami a falon túl, csak fizikailag elérhetetlen számunkra. És persze az is előfordulhat, hogy az a valami valójában a nagy semmi, de hogy vége lenne...
álfirkász 2014.09.02 13:39:08
@6.Lenin: és mi az az egyetlen dolog, amit mindketten értetek??
(Egyet ért <> egyetért!! )
álfirkász 2014.09.02 16:17:24
@6.Lenin: csakazértszóltammertkicsitmárkezddühítőensok "egyet értek" és "egyenlőre" lenne a neten. Természetesen nem a megfelelő helyen.
Már régóta akartam írni egy posztot arról, hogy mennyire pofátlanul olcsó lett a netes tárhely (de ennél sokkal több mindenről akarok mostanában írni, csak hát, lásd: előző posztom). Most, hogy az ismert történelem legnagyobb felhős-képlopásos története van kibontakozóban,…..
álfirkász 2014.09.01 13:09:05
@Manarola: és aki meztelenül ül a gép/mobil/tablet elé?
Egyébként is miért lenne elmebeteg? Te sokkal inkább annak tűnsz az egyetlen hozzászólásod alapján.
álfirkász 2014.09.01 22:32:24
@mioporfeszosz: májdírprofeszoszom! Ha Micike22 nem köthető valamilyen formában gabirohoz, akkor nem tökmindegy ebből a szempontból? Ezek az egyszerű jelszavak általában akkor okoznak gondot, ha a jelszófájlt sikerül illetéktelennek lenyúlni és nincs megfelelően kódolva (vagy az illetéktelen megfelelően erős gépparkkal rendelkezik a brute force-hoz :) )
De szólj, ha rosszul tudok valamit!
álfirkász 2014.09.02 00:04:57
@Kagehiko Yamazaki: miért is degenerált aki mondjuk meztelenül ül a gépe elé, netén meztelen fotót készít magáról? Arra még nem gondoltál, hogy inkább az a degenerált, aki annyira szégyelli a saját testét, hogy még önmaga elől is rejtegeti? (gondolom, még fürödni is ruhában szoktál, mert pfujjj... igaz? :D)
A legelső vizsgálatoknál kezdődik minden. A szülészet falain végig cuki babafotók sorakoznak, a cég logója szem előtt van minden teremben, minden vizsgálóban. Megkerülhetetlen tényező az épületben a babafotók intézménye, nem lehet nem észrevenni ezt, ha mást nem azért, mert…..
álfirkász 2014.08.31 12:41:21
@Kőmíves Kelemen: esze nincs a kis nácipalántának. Ezt rengetegszer bizonyította már blog.hu-n, index fórumon etc.
álfirkász 2014.08.31 20:28:50
@polyvinyl: épp akartam írni, hogy te is már csak örülnél, ha állna. :D
álfirkász 2014.09.01 09:32:13
@polyvinyl: akkor sok olvasó nem tudná, hogy csak az irigység beszél belőled.
  A baloldali szavazók egy része egyelőre kevésbé tudja elfogadni, hogy nem ezek az újságírók gyűjtötték össze Simon Gábor 200 millióját, ültek a Hunvald-per vádlottjainak padján, jelölték az antirasszizmusból nem kérő Pásztor Albertet, állították le az MSZP-t…..
1970 körül. Miskolci URH-s rendőrautók. Warszawa és két Volga...
álfirkász 2014.08.23 00:26:38
@Skorzeny: mintha a tenger nélküli tengernagy urat az akkori magyarok többsége választotta volna... A vén gazember legalább olyan kötélrevaló volt, mint szálasi nevű utóda.

@Alick: tudod vannak, akik a Don-kanyart és az ott elesett családtagjaikat nem tudják megbocsátani annak a vitézlő szarházzy gazembernek. Többek közt neki köszönhetem, hogy a nagyapáimat nem ismerhettem.
A nyilvános vécékre ugyebár a legkevésbé sem ajánlatos ráülni, így hát a nők szükség esetén fölé guggolnak. Ám azoknak a hölgyeknek, akik keveset guggolnak úgy egyébként, például valamiféle sporttevékenység közben, talán brutálisabb kihívás lehet ez a több pillanatig…..
Néhány éve az internetes médiában egy pornóipari vállalkozó azzal keltett feltűnést, hogy számára látszólag teljesen ismeretlen nőket szólított le és vett rá arra, hogy vele análisan közösüljenek. Persze a folyamatot kellően dokumentálta is. A hírverésen jót nevettem,…..
álfirkász 2014.08.22 11:03:09
@maxval a bircaman: inkább a magadfajta seggfejek.
álfirkász 2014.08.22 11:12:05
@Baloldali érték: náciknál meg divat síkhülyének lenni, igaz, kicsi korcs?
Gyakorlatilag mióta tv létezik, vannak benne bűvészek. Ugyanúgy ahogy a mozi megjelenésével is szinte egyidőben jelentek meg a vásznon kollégáink. De nyilván csak a bűvészek egy töredéke jutott régen és jut ma is lehetőséghez ezekben a médiumokban. Így az sem új jelenség,…..
álfirkász 2014.08.19 11:40:46
@Orltran: telefon... csak az a baj ezzel, hogy minimum az "áldozat" telefonjával azonos típusú készüléket kell a preparált üvegbe tenni. Ehhez talán a legegyszerűbb út, ha eleve beépített ember a telefon tulajdonosa. Ez így már nem bűvész, csak minimális pszichológiai ismeretekkel rendelkező csaló.
Ha krízis helyzet van, gyorsan kell cselekedni Ha krízishelyzetben vagy, hívd a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségét a 116-123 hívószámon, ami a nap huszonnégy órájában egész Magyarországról elérhető, és mobilról is ingyenesen hívható (www.sos505.hu)! Ha…..
álfirkász 2014.08.18 21:06:00
@trev: állítólag a lefejezett ember feje egy rövid ideig még él... ;)
(nem tartok nyelvórát, ne haragudj! Ha nem érted, így jártál :) )

----
Érték? Kinek? Mi közöd más életéhez? Milyen jogon akarod megmondani másnak, hogy tekintse értéknek azt, ami annak a másiknak terhére van? Miért gondolod, hogy ha az a másik egyáltalán nem akarja az életét, mert csak egy szenvedés számára (mindegy, hogy fizikai, lelki vagy mindkettő), akkor neked van jogod "leugatni" az illetőt és kötelezni rá, hogy éljen?
Jobbegyenes Kertésztelenség 2014.08.15 17:09:08
Kertész Imre kitüntetése alapjáraton beférne az elmúlt két évtized számtalan „óbazmegjeinek” sorába, és az ember elintézné egy keserű legyintéssel, meg egy nagyfröccsel. Amiért írni érdemes róla, az a döntés indoklása, és az erre érkező reakciók, mert ezek orvosi…..
Még mindig nem értik. A baloldal még mindig nem érti. Annyira egyszerű pedig: bedobnak nekik valamit, ők meg ostobán rácsapnak, mint gyöngytyúk a takonyra. Tépik, marcangolják. Acsarkodnak itthon és külföldön. Körbejárja az összes ostoba,gondolkodásra képtelen ballib…..
Budapest, IV. kerület. Kb. úgy hallom, mintha itt lenne a színpad a ház előtt. Énekest, gitárt, dobot, mindent. Mert ők igyekszenek. És a pihenéshez való jogunkkal mégis mi lesz? Gerendai? Tarlós? Wintermittudoménki (újpest nárcisztika, akinek minden avatáson a fényképezőgépbe…..
Az osztályozás szigorúan a saját tapasztalataimon alapul, és mint ilyen a valósággal való minden egybeesés egyáltalán nem a véletlen műve. :) Kezdjük talán a legkevésbé feltűnő csoporttal. A tök átlagos bringás A tök átlagos bringást senki nem veszi észre, mivel betartja…..
álfirkász 2014.08.14 14:15:28
@oszt jónapot: hogy a sofőr úgymond elismerte, a világon semmit nem mondott pár évvel ezelőttig. Azóta meg biztosan tudom, hogy elég egy agresszív rendőr, hogy beismerjen bármit egy ilyen helyzetben az ember.
Igaz, én csak sértett félként beszéltem egy ilyen paraszttal, de elérte, hogy ne kelljen eljárni az ügyben. (Könnyű testi sértés, garázdaság)

Szerencsétlen bringásnak lett volna lehetősége hátranézni, lett volna kb. öt-tíz métere lassítani, de ezt nem tette meg. A hátranézést valószínűleg én is elmulasztom, mert mostanában nagyon figyelmetlenül közlekedek, de amikor észlelem, hogy mellettem egy autó, előttem meg elfogy az út, a minimum, hogy fékezni kezdek és ha más kiút nincs, felugratok a járdára.
álfirkász 2014.08.14 15:01:36
@oszt jónapot: na pont ezért mentem el megnézni a kereszteződést, amire te azt mondtad, hogy katasztrófa turizmus.
Ha ráhúzza, akkor abusz is a járdán köt ki, de ez sem jut el egyikőtöhöz sem. Amit te ráhúzásnak látsz, az nagyjából a kamera lencséjének torzítása (lásd még halszem objektív)
álfirkász 2014.08.15 09:50:39
@oszt jónapot: úgy tűnik nem eléggé. Na mindegy.