Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MrKozlov

123 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A New York-i születésű Nat Osborn igazi világutazó, tanult tablán játszani Indiában, játszott Budapest aluljáróiban, töltött meg nagy koncerttermeket Amerika-szerte és játszott Spanyolország legszebb erkélyein, valamint kitiltották az Egyesült Királyságból - mindezt mindössze…..
Az izlandi zenekarvezető, hangszerelő és harsonás, Samúel Jón Samúelsson tavaly már fellépett az A38 Hajón tizennyolc tagú bigbandjével. A fantasztikus fellépőruháiról, sodró színpadi show-járól, és persze nem utolsósorban vad groove-okra épülő, szvinges-funkos…..
Április 28-án lép fel az A38 Hajón Hollandia és egyben Európa egyik legígéretesebb free jazz formációja, a Cactus Truck. Elsöprő energiájú koncertjeikkel már nem egyszer bizonyították, hogy az improvizatív szabad zenének még mindig vannak aktuális szónokai. A két felvonásból…..
Április 30-án, az A38 Hajó tizenegyedik születésnapján szinte minden helyszínünkön megszólal a zene és bárki megtalálhatja a magának tetsző programot. A már telt házas Umbilical Brothers, a visszatérő Wax Tailor DJ set és a közelmúlt egyik legnagyobb partihimnuszát, a What I…..
A személyes és karakteres gitárpopot játszó Veils régóta a kritikusok és bloggerek kedvence, és most élőben is kiderül, hogy a zenekar lemezeit kísérő lelkesedés teljesen megérdemelt. A karizmatikus énekes-gitáros és zseniális dalszerző, Finn Andrews vezette együttes egyszerre…..
Ha létezik kultikus zenekar Közép-Európában, akkor a Laibach az, elsősorban azért, mert ezt a kultuszt a tagok maguk gerjesztették. A súlyos ipari feldolgozásairól, egyenruháiról és nem utolsósorban végtelen iróniájáról elhíresült Laibach legújabb, 2014 februárjában…..
A közelgő The Veils koncert kapcsán az az ötletünk támadt, hogy versenyt hirdetünk a legmenőbb basszusgitáros csaj címéért. A versenyzők között szerepelnek például az A38 Hajón is fellépett Charlotte Cooper (The Subways), Sharin Foo (The Raveonettes), Jenny Lee Lindberg…..
A hazai underground és progresszív rock szcéna egyik legnagyobb zenekara, a Kampec Dolores április 1-jén lép fel az A38 Hajón. Az együttes több mint két évtizede van jelen a zenei életben, sajátos, elismerten egyéni arculatával. Hét korábbi stúdióalbuma, egy koncertlemeze és a…..
Március 26-án, az A38 Hajón lép fel Magyarország egyik legígéretesebb hárfazenésze, az orosz származású Anasztázia Razvaljajeva. Idén februárban, Környei Miklós gitárossal alkotott duójával elnyerte a IV. Madridi Nemzetközi Spanyol Hárfás Kamaraverseny második helyezését,…..
A Party / Trend / Kultúra 2014 konferencia szervezőivel, Czimmer Tamással a Soundhead.hu főszerkesztőjével és Turza Tamással, az A38 elektronikus zenei programokért is felelős szakemberével, illetve Batta Barnabással, a konferencia programjáért és kommunikációjáért is felelős…..
Március 30-án az A38 Hajón lép fel az idei év egyik legerősebb rocklemezét kiadó angol Gallon Drunk zenekar. A zenekaralapító frontember és majdnem mindenes James Johnston játszott a Nick Cave and the Bad Seedsben, a Faustban, Lydia Lunch Big Sexy Noise-ában, azonban most a…..
Március 13-én lép fel az A38 Hajón Márkos Albert, Dagadu Sena, Gryllus Samu és Szabó G. Hunor közös, Shakespeare-szonetteket feldolgozó projektje, a W.H. A megzenésített szonettekben keveredik a kortárs improvizatív zene, a free jazz, az abstract hip-hop, a spoken word és…..
Az A38 Hajó a TV-ben eheti ajánlatai között Heaven Street Seven, Madball, Corrodal, Kerekes Band, Blank Disc feat. Svetlana Maras. Március 10., hétfő, 23.40 (M2), Heaven Street Seven Sajnálom, Hol van az a krézi srác, Dél-Amerika, Ez a szerelem, Szia - ugye tudjuk, kiről van…..
Május 10-én (hétfőn) mutatja be első stúdiólemezét és indul európai turnéjára a Ministry Of Wolves underground szupergroup. A zenekar csupa ismerős arcokból állt össze, akik az A38 Hajón is felléptek, nem egyszer. A basszusgitáros-énekes Alexander Hacke az Einstürzende Neubauten…..
A kortárs brit folk-punk egyik legnagyobb alakja, a legutolsó lemezével a világsztárok közé lépett, egy teltházas Wembley-koncertet és a londoni olimpián egy nyitóünnepség-fellépést maga mögött tudó Frank Turner március 6-án klubkoncertet ad az A38 Hajón. A…..
Új albummal jelentkezik Közép-Európa egyik legnagyobb hatású zenekara, a szlovén Laibach. Az elmúlt években több kiadvánnyal is jelentkezett a kultikus avantgárd együttes; nyolc évvel ezelőtt a himnusz átiratokat tartalmazó Volk-ot a Laibachkunstderfuge követte J. S. Bach műveinek…..
A napokban jelenik meg a Gallon Drunk, kultikus angol swamp rock zenekar legújabb lemeze, a Soul Of The Hour. A hajtás után kiderül miért tilos lemaradni a zenekar budapesti koncertjéről, valamint bemutatjuk az új lemez két dalához készült videóklipet. Mindenki, aki szereti Nick…..
Az A38 Hajó a TV-ben eheti ajánlatai között: Tudósok, Heaven Street Seven, Amatorski, Egy Kiss Erzsi Zene, Anja Djordjevic & Svetlana Maras. Február 24., hétfő, 23:40 (M2), Tudósok A Tudósok napjaink legkedvesebb avantgárd-underground szuper-gruppja: a mikrofonnál kegyetlen…..
Három remek zenés film - egy road movie, egy stúdiótörténeti dokumentáció és egy portréfilm Kollár Bálint tollából. Strange Powers: Stephin Merrit And The Magnetic Fields „Egyesek szerint a The Magnetic Fields zseniális, a többség viszont még sosem hallott róluk.” –…..
Egy nap alatt forgatta le Szocsiban legújabb videoklipjét a Pussy Riot orosz akcionista csoport. A forgatások, ahogy erre számítani lehetett, nem voltak akadálymentesek. Még február 18-án a formáció két tagját, Maria Aljohinát és Nagyezsda Tolokonnyikovát egy szállodai lopással…..
Anna Calvi megannyi helyről merítve alkotja meg összetéveszthetetlen, sejtelmesen izgalmas világát. A rockzene klasszikusai mellett ott van nála Morricone filmzenéinek atmoszférája, az operák túlcsorduló érzelmei, bátor ívei és a századelő díváinak eleganciája. A klasszikusok…..
Február 22-én Amerika egyik legjobb pszichedelikus zenekara, a Wooden Shjips mutatja be negyedik stúdiólemezét az A38 Hajón. Ezzel kapcsolatosan beszélgettünk az együttes frontemberével, Ripley Johnsonnal az ázsiai pszichedelikus zenékről, szakálláról és Chuck Palahniukról. Az…..
A neves brit hegedűművésznő, Vanessa Mae (Vanessa Vanakorn néven) thaiföldi színekben, sí szlalom kategóriában vesz részt a szocsi téli olimpiai játékokon. Ez elegendő okot adott nekünk arra, hogy összegyűjtsük a top 10 sportoló zenész nevezetességet a brit autóversenyző…..
Az egész sportvilág most a szocsi téli olimpia lázában ég, ezért mi se maradhattunk ki a mókából. Az orosz szervezésű olimpiát rengeteg kritika érte, legfőképp korrupcióval és túlköltekezéssel vádolták Putyinékat. A nemzetközi hírnév és siker érdekében minden idők…..
Február 3-án, Polaroid Picture címmel új EP-t jelentetett meg az A38 Hajón március 6-án is fellépő Frank Turner. A címadó dal mellett az EP-n három feldolgozás szám is szerepel a skót Biffy Clyro, Frightened Rabbit és a kanadai Weakerthans zenekaroktól. A Sweet Albion Blues című…..