Regisztráció Blogot indítok
Adatok
raffera

32 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A címvédő Juventus a Chievo elleni, nehezen kiharcolt győzelemmel kezdte az új bajnoki szezont, s a második fordulóban egy lényegesen nehezebb ellenfél, a Lazio látogat majd az Allianz Stadiumba, ahol első alkalommal léphet pályára a klub nyári sztárigazolása, Cristiano…..
Végülis csak egy pár évtizedet kellett rá várni. Arról a mintáról van szó egyébként, ami egy 1969-es The Winstons-kislemez B-oldalán lévő számban, az Amen, Brotherben bújt el, és később elég rendesen megreformálta az elektronikus zenét, a technótól a breakbeatig elég sok…..
Maxi Jazz és Sister Bliss egy egész nagyzenekarral jön majd Zamárdiba. Az idén 20 éves formáció több szülinapi koncertet is ad világszerte, az egyiket épp a Balaton-parton ejtik meg, szóval aki a 2011-es feloszlásig még nem látta őket Magyarországon (van ilyen ember?), az most…..
Csak kiderült, hogy ki az a fellépő, akit még múltkor belengettek nekünk a Balaton Sound szervezői a fesztivál nulladik napjára: az egykori trance-pápa, mostanában viszont szabvány EDM-et gyártó Tiësto a szerencsés nyertes. Nem először van itt egyébként, négy év után jön…..
Az igaz, hogy a 2015-ös Balaton Soundig még úgy egy fél év hátra van, de már most elkezdték csepegtetni az ilyen-olyan neveket. Erről mindjárt, de legalább ennyire érdekes dolog az, hogy a zamárdi önkormányzat egészen 2020-ig, azaz további 6 évvel meghosszabbította szerződését…..
A berlini klubélet két olyan ikonja jön el hozzánk januárban, akik ugyan nem németek, de már így is leraktak legalább annyit az asztalra, mint ottani társaik többsége. Shackleton és Kangding Ray külön-külön is nagy durranás lenne, de így egyben azért elég sok buli lineupját…..
Elég fekete év ez eddig az elektronikus zenének, halálesetek és nagy elválások követték egymást, szinte minden hónapra jutott valami, ami miatt a fejünket fogtuk. És máris itt a következő: 25 év után újra feloszlik a brit testvérpár, Paul és Phil Hartnoll közös projektje, az…..
Meghalt a dubstep hangja. Október 2-án, a rákkal folytatott ötéves küzdelem után elhunyt Stephen Samuel Gordon, vokalista, költő. Ezt az a Hyperdub tette közzé Facebook-oldalán, ahol a komolyabb sikereit elérte. Két közös albumot és rengeteg kislemezt jelentetett meg a kiadó…..
Jelentkezzen, aki ezt előre látta! Nicolas Jaar és Dave Harrington duója még 2011-ben állt össze, tavaly összerakták az év egyik legjobb lemezét, a Psychic-et, amit aztán szinte mindenhol, többek között a most véget ért Szigeten is megturnéztattak, szóval aki kihagyta őket ott,…..
A címe már ismert, ez a You Are Dead lenne, és az is biztosnak tűnik, hogy október 6-án és 7-én érkezik, előbbi dátum az Egyesült Királyságra utóbbi az USA-ra vonatkozik. Sőt, a zenész honlapja szerint már kéthónapnyi élő turné le is van fixálva, ezek között viszont…..
Mintha csak tegnap lett volna, hogy Calvin Harris zöld lézerei megtörtek az ugráló tömeg fényrudain, a 2013-as Balaton Sound nagyszínpadának utolsó programjaként, máris újra itt a tóparti fesztivál, ami sok visszatérő mellett bőven hoz új neveket is. A kínálat az utóbbi éveket…..
A Fueiho-rendelkezésről van szó, ami azt mondja ki, hogy az országban hajnali 1 óra után tilos táncolni a szórakozóhelyeken. Ennek vethet véget a héten egy ottani kormánybizottság döntése. A testület elnöke, Motoyuki Oka szerint a törvény már erősen idejétmúlt, és annak…..
Frankie Knuckles márciusi halála után újabb csapás érte az elektronikus zene világát, 34 éves korában elhunyt Rashad Harden, vagyis DJ Rashad, a footwork-mozgalom egyik nagy úttörője. A Chicago Sun Times szerint Rashadra egy barátja talált rá chicagói otthonában, a halál oka…..
Sokkoló hír rázta meg ma az elektronikus zene világát: 59 éves korában, március 31-én elhunyt Frankie Knuckles. A gyakran csak a house keresztapjaként emlegetett legendás chicagói dj/producer holttestére saját otthonában találtak rá. A hírt egyelőre Knuckles stábjából senki…..
Damon Albarn szólólemezének megjelenéséig még egy bő hónap van hátra (ez lenne az Everyday Robots, április 28-án érkezik), viszont egy-két számot már most is ismerünk az albumról Először a címadó dal közzétételével indították a sort még januárban, ehhez készült egy…..
A törzsi maszkos Aaron Jerome a brit posztdubstep-hullámba tett egy nagy fejezetet 2010-es debütlemezével, pályája azóta is töretlenül ível felfelé, mostanra már az egész szigetországbéli popelektronikát végigremixelte, az Underwoldtől elkezdve a Basement Jaxx-szen át egészen a…..
Bár még jóval korábban, állítólag úgy 2010 körül, amikor a franciák éppen a Tron: Örökség filmzenéjével voltak elfoglalva, Jay-Z pedig (akinek épp a héten lesz egy titokzatos fellépése Kanye Westtel az SXSW-n) még 3 évre volt attól, hogy leégesse magát a Magna Charta Holy…..
Andy Butler és csapata a 2011-es, elég vegyes fogadtatású Blue Songs után készül megint valami akkora dobásra, mint a debütáló albumuk volt hat évvel ezelőtt. Viszont, ha hinni lehet az előzetes pletykáknak, teljesen más lesz a mostani The Feast Of The Broken Heart koncepciója,…..
Idén áprilisban új albumot ad ki az osztrák experimentál-ambient-guru, Christian Fennesz, akinek  ez lesz a 2008-as Black Sea óta az első szólólemeze. A névadásnak mi magyarok is örülhetünk, mert az előadó azt Ausztria fővárosáról keresztelte el, de nem ám a szokványos Vienna…..
Ez a három dolog Diplóék szerint nem is áll annyira távol egymástól. Kedden jött ki a Major Lazer új öttrekkes kislemeze, az Apocalypse Soon, amin többek között olyan arcok szerepelnek, mint a Daft Punkkal megint együtt dolgozó Pharrell, vagy Sean Paul, és már egy ideje…..
Annyi legendás páros adott már ki közös munkát Nagy-Britanniában, de Four Tetet (aki legutóbb ezt a kérdőjelet produkálta) és Terror Danjah-t ezidáig nem hozta össze a sors. Most egy olyan kislemezzel jelentkeznek, ami megpróbálja a grime-ot és a szabvány UK elektronikát valahogy…..
Sűrűn telt az év araabMUZIK háza táján, idén eddig kiadott egy szerzői és egy remixalbumot is, aztán valamikor tavasszal nem mellékesen még meg is lőtték. Azóta már felépült, újra vállal fellépéseket, na meg belefogott a produceri munkába is, ugyanis egy közelgő…..
Az angol Matthew Barnes, vagy ismertebb nevén Forest Swords nemrég kiadott debütáló lemeze az év egyik legkörülrajongottabb elektronikus megjelenése. A jól végigvitt dubos-őserdős koncepciónak hála a lemez nagyon is fizikai lett, a súly miatt pedig szinte mindegyik szám…..
A brit Red Rack'em-et egyszerre ismerjük a visszafogott, könnyen emészthető zenéjéről, de bemutatta már párszor az elborultabb oldalát is, és úgy néz ki, hogy a következő kislemezén sem a szofisztikáltabb énjét fogja hozni. Az október 28-ára időzített I Trusted You/Converse…..
Egy orosz szülőket tömörítő közép-uráli egyesület heves tiltakozásba kezdett, amikor megtudták, hogy a nyíltan homoszexuális Elton John koncertezni készül hazájukban. Egyenesen Vlagyimir Putyinig mentek, arra kérve az elnököt, hogy törölje a brit előadó fellépéseit, mivel…..