Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Martin Ethelwolf

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Farkas Attila Márton! Elképedve olvastuk az új ateizmusról szóló írásodat a Kálvinista Apologetika oldalán. Igazad van abban, hogy az új ateizmus nem olyan, mint a régi. Az új ateizmus sohasem fogja már befogni a száját, nem fog a békesség kedvéért úgy tenni, mintha az egyházak, szekták…..
Martin Ethelwolf 2020.04.05 18:44:21
Kedves Waldi (talán Waldman Tamás?)
semmi közöm a kálvinistákhoz. Egy kálvinista ismerősöm kérdezte hogy ezt, az egyébként egy zárt csoportban született posztomat kiteheti-e, s én igent mondtam. Bárkinek igent mondtam volna.
Olvasván a reakciótokat, azt hiszem, alapos félreértés történt. Nem a vallások védelmében írtam ezt a szösszenetet. Utálom a valláskárosultságot, a vakhitet, s ennek sokszor hangot adtam az általad is említett műsorunkban is. Gyakorló vallásos se vagyok.
Ez esetben csak szimplán titeket utállak (nem személy szerint, hanem mint jelenséget), s ennek adtam hangot, amihez egyelőre még jogom van. Utálom a szar humorotokat, az ostoba arroganciátokat, utálom a bolsevizmushoz hasonló, "emberjobbító" világnézeteteket, otromba frázisaitokat. Utálom, hogy a tudományra hivatkoztok, miközben avítt, kétszáz éves vulgármaterialista közhelyeket nyomattok, pedig azóta kicsit többet tudunk az emberről, társadalomról, kultúráról. Utálom, hogy a humanizmusra és a toleranciára, a gondolat szabadságára, és hasonlókra hivatkoztok, de ha hatalomra jutnátok, minden általatok károsnak ítélt éltformát, alkotást és gondolatot betiltanátok, mert ebből, a bolsevikokra kísértetiesen emlékeztető frázisokból és a vallások iránti acsarkodásból pontosan ugyanaz jönne ki, mint ami kijött az összes megvalósult ateista mennyországban, ahol a véget vetettek a "sötét, középkori babonák" uralmának a fejekben, és megvalósították a "józan ész és a tudomány" uralmát. Például Enver Hodzsa Albániájában, Mao Kínájában, Pol Pot Kambodzsájában, hogy csak a legtisztább ateista országokat említsem. Gyanítom nagyjából ugyanaz lenne várható tőletek is adott esetben, mert a hasonló stílus és hasonló tartalom hasonló tetteket eredményez általában.
Mert szövegelhettek ti arról, hogy nem akarjátok a vallásos embereket bántani, az az általatok vallott elvből, miszerint maga a vallás gyakorlása támadás az ész ellen, s a vallásos ember, mint olyan, beteg, és a mérsékelten vallásos még rosszabb, mint a fanatikus, mert képmutató (stb), csakis vallásüldözést és jogfosztást eredményezhet. (Amúgy vicces, hogy egy Martin Scorsese vagy egy Carl Gustav Jung beteg, de az Ateista Mémbázis félanalfabéta fikakenegetői egészségesek
Puzsér Róbert és Farkas Attila Márton kétfelvonásos drámája már elnevezésében is provokál. A zsidók szégyene, áll a borítón, rajta kép: horogkereszt fonódik össze hatágú csillaggal. A provokációra alapvetően rá lehet húzni a sok másra is igaz alaptézist, hogy akkor…..
Martin Ethelwolf 2015.01.19 12:54:13
@Mercel: Akkor olvasd el miattam:-) FAM
Szerencs cukorgyárának hűlt helye 1989 októbere a köztársaság kikiáltásával a rendszerváltás legsűrűbb időszaka volt, most 25 éve. De mi volt a rendszerváltás? Mi történt velünk akkor és azóta? Erről kérdeztünk magyar véleményformálókat, publicistákat Velünk élő…..
Martin Ethelwolf 2014.10.30 00:28:01
@Martin Ethelwolf: @Holger Hartland: Továbbá nagyon is jól ismerem a magyar népet, lévén én is a fia vagyok, és nem turista:-)
Martin Ethelwolf 2014.10.30 00:30:19
@gyalog.galopp: Igen, barátom, én a magyar nép szenvedő tagja vagyok, mindig is az voltam, mindenféle arisztokratikus kívülállástól és előjogoktól mentesen. Azt meg, hogy én mit tettem, vagy miként vittem a vásárra a bőrömet, az én magántörténetem, amivel nem dicsekszem, mert rendkívül ízléstelen volna.
Martin Ethelwolf 2014.11.06 06:26:59
@Holger Hartland: Nálunk bizonyos szempontból kb 500 éve ugyanaz a helyzet. Van egy bezárkózó szittya nacionalista tábor és egy mindenkori centrum felé kacsintgató modernizáló, ám ezért cserébe a hazát kiárusító tábor. Ez anno a szapolyai féle köznemesi párt vs főnemesi párt volt, aztán ez ismétlődött unalomig, és ma is ez van. Úgyhogy a nemzetostorozás is éppúgy aktuális (lehet), mint a 16-ik században és azután.
A szerzők szíves engedélyével szó szerint másodközöljük Puzsér Róbert és Farkas Attila Márton (FAM) írását az Apu azért iszik, mert te sírsz blogról, mivel mélyen egyetértünk a poszt tartalmával és a pontos helyzetelemzéssel. Nemrég három szélsőjobboldali alkotó…..
Martin Ethelwolf 2013.04.14 13:29:19
@Tintafolt: Igazad van, a DK nincs ott. Az is rendszerpárt, persze, talán azért felejtettük ki, mert jelentéktelen.
Viszont én beleírtam a vége felé az én verziómba, hogy a Jobbik csak elsőre (vagyis nézeteiket tekintve) rendszerellenes párt, valójában - mint a hideg polgárháború egyik gerjesztője - (azaz gyakorlatilag) rendszerpárt. Ezt viszont a Puzsér kivette.
Martin Ethelwolf 2013.04.14 13:31:02
@DrGehaeuse: Esküszöm nem vagyok hiú, de a cikket én is írtam. Kívánom, hogy ha csinálsz bármit is az életben, vonják kétségbe a szerzőséged ugyanilyen ormótlan tapló módon.