Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Monet

37 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Hol vannak azok a régi kommunisták? Hol vannak azok az örökké izzadó munkásarcok, azok a tűzben égő tekintetek, amit már annnyian akartak kőbe gyúrni, de sohasem sikerülhetett! Hol vannak azok a döbörgő dalok, azok a visszhangos szavak, amelyre összerándult a burzsoá…..
Szelek és Rózsák A kételyről 2009.02.05 16:35:00
 (Descartes mondta: A kétely a bölcsesség kezdete.) Az első billentyű lenyomása előtt kettő perccel fejeztem be a Lions for Lambs (gyávák és hősök lett magyarul a cím, nem bírom eldönteni hogy jó-e vagy rossz) című film nézését, melyet Robert Redford rendezett.…..
Szelek és Rózsák 4.bejegyzés 2008.11.26 23:15:00
UTÓLSZOR MÉG PÁRISBA   Páris, nyugtató nyugtalanság, Boldogitóbb a szerelemnél, Köszönöm, hogy mégis üzentél: Készül a megvénült nomád Megülni búcsuzó torát S uccáidon utolszor járjon. Páris: nyakamban könnyű járom, Meleg szivem…..
Szelek és Rózsák "3. bejegyzés" 2008.11.25 09:13:20
NEM TUDHATOM...Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent, nekem szülőhazám itt e lángoktól ölelt kis ország, messzeringó gyerekkorom világa. Belőle nőttem én, mint fatörzsből gyönge ága s remélem, testem is majd e földbe süpped el. Itthon vagyok. S ha néha lábamhoz…..
Miután Manu ("Lizaveta Lizanovna") szerint az előző bejegyzésem csak "bejegyzés", így ezzel az újabb "bejegyzéssel" bizonyítom, hogy minden bejegyzésem valahol csak "bejegyzés"... :) "- Mert végre is, van-e szánalmasabb látvány, mint…..
Szelek és Rózsák 2008.11.23 13:03:00
Kányádi Sándor: Betemetett a nagy hó Betemetett a nagy hó   erdőt, mezőt rétet.   Minden, mint a nagyanyó   haja, hófehér lett.   Minden, mint a nagyapó   bajsza, hófehér lett,   csak a feketerigó   maradt feketének   ..
Ilyen ropog a kandalló, földi javakkal, friss házi kenyérrel terített asztal, jóbarátok (ketten), valami kellemes és lágy, egyébként utált (most szeretett) dzsessz és  beszélgetünk  az irodalomról.  Az ember csak azért nem kívánja, hogy minden estéje ilyen legyen,…..
Sokáig ódzkodtam a főváros könyvtáraitól.Úgy gondoltam, hogy én képtelen lennék ott tanulni, futószalagon, "rákötve a rendszerre", tényleg már csak az adekvát kép hiányzik, felülről, elhalványodó kontúrokkal a fejek, mindenki mellett átlag 4, minimum 500 oldalas…..
Szelek és Rózsák Foglalt vonalak 2008.09.25 01:24:00
  Balázzsal közeledünk a Kossuth tér felé, bennem csoki- puding, (igen ez egy fontossági sorrendJ) indexemben -büntetőeljárás szigorlat, rajtam -Kappadochiában vásárolt türkiz kék kendő,  fejemben- némi üresség ezt leplezvén, Arany János utca Kossuth tér…..
Monet 2008.09.25 17:11:13
Azért vágtam hozzád, mert „Meglepetés-nőknek szól” szóval igazából nyilván nem nemi megkülönböztetéssel íródott, csak azt mégse mondhattam, hogy: „figyi Manu, ez azért jó, mert van benne egy néni és akkor telefonálnia kell (ami egyébként egyes hogyismondjam: kultúrkörökben a mosdóba menés szinonimája)…” ez férfivel is lehetett volna jó sztori, nyilván másként megírva egy csomó mindent amiből összeáll, de akkor meg biztos te ajánlottad volna, hogy parancsolj Balázs, ez olyan fiús, olvasd el, s én tettem volna félre a végére.:) és különben is, adtam én már neked könyvet olyan kommenttel is könyvet, hogy: „ez fiús, biztos nem fog tetszeni”, aztán arról nem is írsz meg biztos nem is tetszik. szóval valamit mégis tudhatok.
egyébként meg csak a hölgy fejében van elmegyógyintézet, ott viszont piszkosul nagy diliházat találunk. és eredetileg tényleg csak telefonálni ment be, de megtetszett neki, mert azért ment oda,hogy mondhassa, hogy nem tetszik neki,mer (n)ő már csak ilyen. igaziból nem is akar onnan eljönni, mert az tetszik neki, hogy mondhatja,hogy nem tetszik. na, és az úr el akarja vinni onnan, mert az elmegyógyintézet az nem jó, bizony, végül marad a telefonálás ami igazából látogatás a néni fejében, mert ahelyett, hogy magát legyőzve kijönne, benn kuksol és várja az urat meg azt hogy elvigyék, de amikor ott van, tessék, no akkor mégse. akkor meg minek menjen vissza érte, elég a telefon is… és ez a két dolog egyszerre van. na, és ha ezt megérti valaki, az biztos a női lelket is megérti. leend így.

és még ez jutott eszembe lovasitól:
Menjél messzebb
találj semmit,
tehát még tovább is menjél
mennyit kell még menni,
hogy a neved mondja valami,

És bár ne volna,
de ha van Ördög,
az akkor Ő lesz
és a rúgott gól után is Ő kezd
A Bibliát is jobban tudja
a nőkkel is jobban durva

Álmaid egy pipettából
szemedre ejti
minő mámor
s míg játszadozol a kilinccsel
az ajtón túlról hív, csilingel

Belépsz az utolsó szobába
villanyt olt
az ajtót zárja,
a padlón ültök egész este
 Fent álltam, nagyjából a hegy gerincén- persze ez így nem igaz, nem hegy volt az, hanem domb. Valami igazam azért mégis van ezzel a hegy kifejezéssel, mert a dombon lefelé indulva hamar ott volt a borospince, Karcsi bátyám hegye, mert ugye, a pincét meg a hozzátartozó…..
A TÜNDÉRBóbita Bóbita táncol,körben az angyalok ülnek,béka-hadak fuvoláznak,sáska-hadak hegedülnek.Bóbita Bóbita játszik,szárnyat igéz a malacra,ráül, igér neki csókot,röpteti és kikacagja.Bóbita Bóbita épít,hajnali köd-fal a vára,termeiben sok a vendég,törpe-király…..
Walt Whitman (1819–1892).  Leaves of Grass.  1900. 83. I Sit and Look Out I SIT and look out upon all the sorrows of the world, and upon all oppression and shame;  I hear secret convulsive sobs from young men, at anguish with themselves, remorseful after…..
 A mai sajtó szemlézése során azzal a megérzéssel pötyögtem be a Népszava online kiadásának címét a keresőbe, hogy biológiai órám még az oldal betöltése során is egyre intenzívebben jelezte: igazán eljött egy címlapos, szokásos szombati miniszterelnöki interjú ideje.…..
 http://nol.hu/cikk/496668/Hogy méltóképpen klerikálisan üssem fel Kádár lapját, itt van ez az aszkétikus jelenésnek tűnő Szabad Nép kísérlet Gyurcsány baloldaliságának kimerítő bizonyítására. Kicsit olyan érzésem van, mintha a fejlődő Észak-Koreában járnánk,…..
Zuhogó esőben indultunk. Szerdán egész éjjel utazás, s míg a lányok hátul aludtak, próbáltam Gergőt szóval tartani, nehogy elaludjon vezetés közben. Nagyon furcsa érzés volt, sorra elhúzni a szebbnél-szebb Verona, Firenze, Arezzo, Róma és végül a hajnali Nápoly mellett. Más…..
Hazajöttem Nápolyból és ezt találtam a blog kulisszái mögött. Örülnék, ha valaki lefordítaná nekem a következő sorokat. Ja, és ez a megszólítás....."Drága blogger! Annyira imádod a Szex és New Yorkot, hogy az is megfordult már a fejedben, hogy a lábikrádra tetováltasd…..
1864 nyarán, mikor Sherman tábornok Georgia fővárosából, Atlantából tovább indult, olyasmit írt a szeretteinek, hogy most ugyan tovább indul befejezni a háborút, átvágva az egész hatalmas „Mély-Délen”, egészen Savannah gyapotkikötőjéig, amely ugye akkoriban a Dél…..
Vannak helyek amelyekröl elöre erzed, hogy összezavarnak majd idöben es terben es ugy erzed jo lenne mar kicsit utanajarni a dolgoknak - EPHESZUS es "környeke" Vannak helyek ahova meg meg sem erkezel -hajnal van es sötet es 10 orat töltöttel a buszban es nem erzed a tagjaidat es…..
 Tegnap magyar vacsora volt nalunk.Reggel ota csak a gulyasra tudtam gondolni .......olvasas közben setalas közben uralta a napomat. Gondoltam reggel levelben közlöm anyukammal hogy most "elesben" el kell keszitenem a gulyas ( multkor szükkörben került sor az alkotasra es…..
Szelek és Rózsák Úton én is 2008.05.10 20:09:00
Kinn ülök a teraszon, és élvezem, hogy Velába beköszöntött az a régi, jól ismert, klasszikus olasz nyár. Elég nehezen sikerül a múlt hétről szóló élménybeszámolómat rendbe tenni a fejemben, egyrészt már jó ideje kések vele, másrészt meg a két szomszéd cseh lány lenn…..
Reneszánszát éli a szebb napokat látott magyar baloldal udvari médiája, sorban születnek és renoválódnak a webes felületeik az utóbbi időben. Előbb a stop.hu (a Népszava és a Blikk koktélja) jelent meg, majd az utóbbi napokban a zoom.hu (úgy látszik, mostanság a 4 betű játszik…..
Tiszta idő volt, szerencsésen vágtam át a Pó-síkságot, pontosabban annak északi utolsó csíkját, nem kattogott a vonat-mert itt valahogy nem kattog - így csak ha megálltunk eszméltem a szürkületben, fel-fel nézve újságomból, még szerencse, hogy csak egy átszállás kellett, és…..
A JogAr blog a változás ideje 2008.04.14 16:23:00
A magyar politika rendszerváltás utáni történetében a pártpolitikai küzdőtéren már jó néhány változást konstatálhatott az adott időben azt megfigyelő, illetve a később – hozzám hasonlóan- mások elmondásaiból, leírásaiból tájékozódó. Ha sorba vesszük ezeket a…..
Manukám, mint mindig, ezúttal is meghajoltam a diktatórikus hajlamaid előtt, így aztán olvashatod a -kettővel ezalatt-található bejegyzésben szedett-vedett toszkánai emlékeim. Emellett felhívnám figyelmed arra, hogy admin helyzetemmel visszaélve bármikor nyilvánosságra hozhatom az…..