Regisztráció Blogot indítok
Adatok
beflower

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kilőtt a vírus Magyarországon, mióta a kormány azt állítja, hogy sikerült lelassítani...
A Fidesz számára életbevágóan fontos lett a felhatalmazási törvény, mert előre látható, hogy a járvány először alig kezelhető egészségügyi vészhelyzetet idéz elő, ami majd éhséglázadással fenyegető szociális katasztrófát, vele párhuzamosan gazdasági-pénzügyi összeomlást és végül olyan politikai…..
Kerek egy nappal azután, hogy a magyar miniszterelnök hétfőn reggel a parlamentben bejelentette, hogy az ország lezárja a határait, még mindig elég nagy a fejetlenség az ügyben, hogy melyik légijáratok tudnak repülni és melyeket törölnek. Mindenképp jobb lett volna a külföldiek pánikszerű kitiltása…..
beflower 2020.03.17 18:20:52
Harc a globális felmelegedés és a világméretű járványok ellen. Két olyan küzdelem, melyek csak a világ kormányainak összefogásával, az emberek felelősségtudatának és szociális érzékenységének erősödésével kezelhető. Ezektől azonban úgy félnek az autokrata vezetők, mint ördög a tömjénfüsttől, ezért –…..
beflower 2020.03.10 18:09:21
A veterán újságíró amerikai állomáshelyéről hozott haza egy beszélgetős műsort. Többnyire előre fölvett interjúval kezdi, tegnap Kiszelly Zoltánt szólaltatta meg. A politológus ugyanis a Mozgástér nevű blogon elmarasztalta a „külföldről pénzelt”, „álcivil” szervezeteket, amelyek „demokratikus…..
beflower 2020.02.12 19:04:35
Várhelyi annyira elhatárolódott Orbántól, amennyire anélkül lehetett, hogy Európa-ellenes diktátornak nevezné...
Fizessék ki neki a veszteségét, különben nem lesz uniós klímacél. ..
Mostantól mindenkinek úgy kell élnie, ahogy azt a Fidesz-KDNP előírja számára. ..
Jordánia sosem volt olyan könnyen elérhető, mint most. Mostantól két városba, Ammánba és Akabába is megy fapados (Ryanair és easyJet), így változatos programot lehet összeállítani. Nem árt azonban felkészülni pár dologra, mert a csodás nyaralás idegtépő szenvedéssé is válhat. Ha valaki az arab…..
Van ez a lakájmédia oldal a pesti srácok. Gondolom sokan nem olvassák azok közül, akik az Indexen járnak, kivéve persze azokat, akik trollkodni járnak libsi cikkek alá, megbízásból. Meg akik még néha ki akarnak kerülni a saját véleménybuborékukból. Én is ezért járok a pesti srácok féle kocsmai…..
Az ötös számú párttagkönyv tulajdonosa nem az a figura, akinek lennének erkölcsi skrupulsai, ha a párt központi irányvonaláért kell harcolni. Ha az éppenséggel a nettó Nyugat-ellenesség, hát nagy elődjét, Rákosit utánozza, mégpedig tökéletesen...
Ezen a héten a szokásos vasárnap helyett szombaton olvashatjátok a blogajánlót (holnap némi meglepetés következik), de remélem, sikerült elég érdekes témákat válogatni. Például megnézzük, milyen hibákat ne kövessünk el egy álláspályázat során, aztán számolunk kicsit, kiderítve, vajon Stockholmban…..
Putyin nagy bajba sodorhatja Európát, mert ha érdekei úgy kívánják, bármikor kiprovokálhat egy újabb nagy menekültáradatot. Madarat tolláról: az Osztrák Szabadságpárt elnöke igen közeli barátjának nevezte az olasz belügyminisztert, aki ellen odahaza éppen most indult ügyészségi vizsgálat a…..
A visegrádi államok tesznek Berlinre, már amennyire ez a gazdasági függés állapotában lehetséges, viszont az olasz változások akár az EU végét is elhozhatják. Az erős emberek mindenütt hasonló módszerekkel gyűrik le a zsenge demokráciákat, de azért nyomulásuk nem végzetszerű. Ausztria négy…..
Minden ellenkező látszat ellenére az ütközetet a Nyílt Társadalom Alapítvány nyerte, amikor egy preventív vágást bemutatva úgy határozott, hogy isten neki, fakereszt, ha ennyire nem látja szívesen a hatalom, akkor rajta ne múljon, átteszi a székhelyét egy civilizáltabb országba. Hogy azután a háború…..
A párt 0,63%-ot ért el a választáson, vissza kell fizetniük a kampánytámogatást, ami 194 millió forint. Van még egy 25 milliós bankhitelük is. ..
A Bizottság elnöke közölte: ha Kelet-Európa nem áll be a sorba, többséggel döntenek az állandó kvótarendszerről; Franciaország megismételte, hogy a visegrádiak búcsút inthetnek az uniós támogatások egy részének, ha nem szolidárisak; Ausztriának nem kellene közelednie szutykos, keleti, utcagyerek…..
Nagyon őszintén mondom, a Theresa May beszédével foglalkozó poszt után nem akartam megint ilyesmivel foglalkozni, de belefutottam egy cikkbe, ami arról szól, miként csuklóztatják a brit hatóságok az Egyesült Királyságban élő uniós állampolgárokat, így aztán mindez erősen érintheti és érdekelheti az…..
Manó két éve indult el külföldre munkát keresni, és itt, a blogon az első időszaktól kezdve követhettétek az életét az első hetektől kezdve a tervezgetéseken át egészen az ügyintézésig. A mai posztban kiderül, hol is tart két év után. Te is hasonló helyzetben vagy? Ötven…..
beflower 2016.10.12 06:52:21
Teljesen megértem a poszt iróját,hiszen én is 55 évesen jöttem 5 éve Németországba!Nyelvtudásom nekem sem volt,szerencsére olyan cégnél kezdtem,ahol ez nem volt probléma.Diplomával a zsebemben lagerarbeiter- ként kezdtem.Ma már a szakmámban dolgozom vegyészként,de 60 évesen reményem sincs szakmai előre lépésre.Szerencsére okt.4-én elértem az itteni nyugdij jogosultság alsó határát.Az Úniós törvény alapján beszámitják az otthoni éveket is,igy megoldódik az öregkori létem.Más világ ez,nem piszkálják az embert/Nav,önkormányzat,évente változó törvényekkel/,tényleg "szabadabb"világ!A fiammal együtt jöttem,egy hónap után jött a feleségem.A következő nyáron jött a vejem,majd a lányom az unokáimmal együtt.Ma már mindenki önálló lakásban él,nagyobb problémák nélkül 5 év után a 3.BMW-met használom.Ez nem dicsekvés,csak tény.A legnagyobb unokám már 3 nyelven beszél,de a 4. a francia is megy neki.Magyarországon ezért egy vagyont kéne fizetni.Azért keményen kell dolgozni,de ez nem baj,mert sok lehetőség van.Napi szinten követem az otthoni eseményeket,néha nem tudom eldönteni,hogy sirjak vagy röhögjek az otthoni történéseken!Hová tart ez az ország?Más országokkal közösen tudjuk megoldani a problémáinkat!A kint dolgozók éves szinten több pénzt küldenek mint az Úniós támogatások!Erre nem szavazhatunk levélben?Ez nevetséges,tragikus!Remélem nem untattam senkit apró szösszenetemmel!
Papp István történész, a Népiblog szerzőjének írása   Egy lapinterjút követően (Szobrot érdemel Ferenc József − Gerő András a Mandinernek) újból kibontakozóban van a vita az Osztrák-Magyar Monarchia megítéléséről, történeti örökségéről. Nagyon lecsupaszítva a kérdést arról: nyertük vagy…..
Sokan vannak Magyarországon olyanok, akik egyszerre több munkát is vállalva próbálnak boldogulni, hol több, hol kevesebb sikerrel. Ez persze nem újdonság, régebben is így volt, miként ez a mai posztból is kiderül. Szerzője, Little Pearl több mint tíz éve döntött úgy, hogy elég…..