Regisztráció Blogot indítok
Adatok
beflower

0 bejegyzést írt és 72 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A #lifeshot élesszemű megfigyelői szúrták ki, hogy Alekszej Navalnij jogilag meglehetősen kétes meghallgatásán Moszkvában egy rendőrirodában a faliújságon Jagoda, a hirhedt sztálini titkosrendőrség egyik vezetőjének a fotója látható...
beflower 2021.01.20 06:41:55
Orbán a hívei előtt az igazságot tevő, adakozó „Mikulás”, de minimum a pénzcsináló „állam-bácsi” szerepében tetszeleg. És miközben a 2020-as világjárványos év majd minden külpolitikai számítását keresztülhúzta, úgy tűnik magát ezért a belpolitikában igyekezett kárpótolni. Egyfelől – a járványra is…..
A protekciós-korrupciós mechanizmusokat kiépítő, velejéig romlott orbáni rendszerrel szembenálló magyar ellenzék belföldön lényegében fegyvertelenné vált. Kit, mit kéne támogatni az ellenzéknek európai szinten, hogy együttes erővel véget vethessenek Orbán Viktor politikai ámokfutásának? A 2002-ben…..
Most, hogy a tavaszi kellemetlenségek után vírusszakértőből egyre többen képzeték át magukat matematikussá, maga Orbán Viktor is előállt a maga számaival. Hogyaszongya 30-32 ezer kórházi ápolt és 4480 intenzíves lesz december 10-én (nem ám 4000 vagy 4500, faszt, 4480, ha mégis 4481 lesz a vége, azt…..
beflower 2020.11.09 11:03:34
lll
Nagy vihart kavart a magyar határzár nem csak a külföldön nyaraló vagy határátkelő magyarok körében, de politikusi szinten is. A Németországban élő Dév szerint azonban nem a határzár a legnagyobb gond...
Nem ment zökkenőmentesen a magyar határzár első napja, legjobban talán az ingázók járták meg azzal, hogy szeptember elsejétől a magyar kormány a szigorítás mellett döntött. Igaz, ez sem mindenhol igaz, az osztrák határon egész békés volt a helyzet. Az EU viszont figyelmeztett...
Minden népben van, amit bejön az embernek és persze akadnak olyan dolgok is, amelyek kapcsán valahogy nem találja a közös nevezőt. Természetesen a csak pozitív és a csak negatív dolgok felsorolás is torzít kicsit, ezért a kanadai Kristi listája inkább csak amolyan vitaindító. Ja, és ő Hamburgban…..
Amióta az országgyűlés elfogadta a Büntető törvénykönyv módosítását, a rémhírterjesztésről folyik a vita. Figyelemre méltó Tóth Mihály bíró, Pokol Béla alkotmányjogász, Koltai András médiajogász és Krekó Péter szociálpszichológus okfejtése. Feltűnt, hogy mintha összemosódott volna az álhír és a…..
Az elnökség kicserélődése arra utal, hogy a Momentum már nem kizárólag a 30 év alatti, politikai múlttal nem rendelkezők pártja kíván lenni, ami okos döntésnek látszik a 2022-es választások előtt. A Momentum legnagyobb erénye az „UFO” jellege volt a korrupt, de ugyanakkor hatalmas önérzettel…..
A svédek a nyugati világban meglehetősen szokatlan módját választották az új koronavírus-járvány elleni védekezésnek. Anélkül, hogy most ebbe részletesebben belemennék (elvégre a blognak ez nem profilja), a lényeg az, hogy a svédek jóval kevésbé voltak szigorúbbak a korlátozásokkal, mint akár a…..
Vicces, de rémes is, hogy a Fidesz most a lelkében és testében egészséges vidéket valóságosan is "megvédi" a nemzetietlen, erkölcstelen (sőt ateista!), a dekadens Nyugat által megfertőzött budapestiek hordáitól - ennyit a "nemzeti egységet" képviselő…..
Megszólított egy törppicur álnevű kommentelő: „Zöldi úr! Erről a ’közszolgálati’ hírről mi a véleménye?” És belinkelte az Index cikkét egy német tévéműsorról. A Heute-show arca, Oliver Welke ugyanis pénteken, tegnapelőtt este ezt mondta a miniszterelnökünkről: „Ahol Orbán Viktor dönti el, mi az…..
Hankiss Elemér: "Néhány évvel ezelőtt találtam egy színes metszetet. A 18. század elején készült Tirolban. Az akkoriban gyakori nemzet-karakterológiák egyike volt. A felső sávban egymás mellett sorakoznak az akkori Európa jelentős népeinek képviselői, nemzeti viseletükben. Bal oldalt az országok…..
A teljhatalmú magyar miniszterelnök. (Lendvai L. Ferenc filozófus Orbán Viktorról, Galamus.hu, 2011. július 13.) Azok vonják kétségbe, hogy le akarjuk váltani a jelenlegi rezsimet, akiknek „megköszönhetjük” Orbánék teljhatalmát és a szélsőjobb megerősödését. (Schiffer András LMP-politikus,…..
beflower 2020.04.01 09:46:45
@István Tamasi: Elég nagy idiotizmus ilyet állitani,Ugye?
Kilőtt a vírus Magyarországon, mióta a kormány azt állítja, hogy sikerült lelassítani...
A Fidesz számára életbevágóan fontos lett a felhatalmazási törvény, mert előre látható, hogy a járvány először alig kezelhető egészségügyi vészhelyzetet idéz elő, ami majd éhséglázadással fenyegető szociális katasztrófát, vele párhuzamosan gazdasági-pénzügyi összeomlást és végül olyan politikai…..
Kerek egy nappal azután, hogy a magyar miniszterelnök hétfőn reggel a parlamentben bejelentette, hogy az ország lezárja a határait, még mindig elég nagy a fejetlenség az ügyben, hogy melyik légijáratok tudnak repülni és melyeket törölnek. Mindenképp jobb lett volna a külföldiek pánikszerű kitiltása…..
beflower 2020.03.17 18:20:52
Harc a globális felmelegedés és a világméretű járványok ellen. Két olyan küzdelem, melyek csak a világ kormányainak összefogásával, az emberek felelősségtudatának és szociális érzékenységének erősödésével kezelhető. Ezektől azonban úgy félnek az autokrata vezetők, mint ördög a tömjénfüsttől, ezért –…..
beflower 2020.03.10 18:09:21
A veterán újságíró amerikai állomáshelyéről hozott haza egy beszélgetős műsort. Többnyire előre fölvett interjúval kezdi, tegnap Kiszelly Zoltánt szólaltatta meg. A politológus ugyanis a Mozgástér nevű blogon elmarasztalta a „külföldről pénzelt”, „álcivil” szervezeteket, amelyek „demokratikus…..
beflower 2020.02.12 19:04:35
Várhelyi annyira elhatárolódott Orbántól, amennyire anélkül lehetett, hogy Európa-ellenes diktátornak nevezné...
Fizessék ki neki a veszteségét, különben nem lesz uniós klímacél. ..
Mostantól mindenkinek úgy kell élnie, ahogy azt a Fidesz-KDNP előírja számára. ..
Jordánia sosem volt olyan könnyen elérhető, mint most. Mostantól két városba, Ammánba és Akabába is megy fapados (Ryanair és easyJet), így változatos programot lehet összeállítani. Nem árt azonban felkészülni pár dologra, mert a csodás nyaralás idegtépő szenvedéssé is válhat. Ha valaki az arab…..
Az ötös számú párttagkönyv tulajdonosa nem az a figura, akinek lennének erkölcsi skrupulsai, ha a párt központi irányvonaláért kell harcolni. Ha az éppenséggel a nettó Nyugat-ellenesség, hát nagy elődjét, Rákosit utánozza, mégpedig tökéletesen...