Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RatkoLaci

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az arisztokrata gyermekbe születése pillanatától a kivételezettség tudatát nevelték. Mire felnőtt, magától értetődőnek tekintette, hogy mindenből a legmagasabb színvonalú jár neki. Az élet minden területén tiszteletet követelt magának és igényt tartott az irányításra. Elitizmusuk fontos eleme volt…..
RatkoLaci 2014.07.15 08:28:55
@kewcheg: Békaperspektívából nézve ez igaz. És ugyanez igaz a mai tőke alapú "arisztokráciára", ha csak a fogyasztási oldalt nézzük.
Hosszú út vezetett a pallosjoggal rendelkező ősöktől a XX sz. eleji arisztokráciáig. Sőt, ha megnézzük, addig egyben volt az ország (török kort kivéve) amíg a tényleges hatalmat uralták. A XIX. sz végétől az ország tényleges vezetése már megoszlott az arisztokrácia és a nemesség, felső polgári réteg között - el is vesztettük az országot.
Ez is egy lehetséges megközelítés, persze "méltó" az Ön kommentjéhez.
RatkoLaci 2014.07.15 21:53:16
@..,: Miért, ez a mai pénzoligarchákra nem igaz? 5 odaadná a vagyona felét, egy csomó kérdést meg lehetne oldani. Nem így működik a világ.
Miközben a magyar politikusok többsége végleg belebolondult a 30 milliós Magyar Birodalomról szóló álomba, a magyar közvélemény Bosznia után már Szerbia és Bulgária elfoglalásáról álmodozott, addig Hungária szláv népei reménykedve várták a trónörökös hatalomra…..
RatkoLaci 2014.06.30 17:38:56
@Csehszlovák Kém: azt a Csehszlovákiát (és utódállamait)helyezed mindenki elé, ahol még mai napig is él a Benes dekrétum?
Vagy ez nem érdekes?
RatkoLaci 2014.06.30 17:39:41
@Csehszlovák Kém: Tudatlan vagyok, a Fehérhegyi csata óta nem tudok semmi fegyveres ellenállást. Ja, még a svejki katonai hozzáállás jutott el hozzám.
Bár a középkori krónikákban sok cseh vitézről olvastam.
  Jó, oké tisztázzuk az elején, hogy aljas voltam a címadással, bár egy szót sem hazudtam. Tényleg Orbán nevét vésték épp a Tisza-emlékmű kőtáblájára hétfő délelőtt, mikor ott jártam, de nem a miniszterelnökét, hanem Orbán Antalét. Ő volt ugyanis a Tisza-emlékmű…..
RatkoLaci 2014.06.04 11:19:03
@hellsing: Élt (éltél) a szocializmusban? Mert akkor azt mondták, hogy minden rossz, ami magán. Most azt mondják a közgazdászok (ha még élnek, akkor ugyanazok), hogy minden rossz, ami állami.

Mit mond Kína: akkor sem fogadták el a SZU véleményét, ma sem fogadják el az USA-ét. Vegyes gazdaságot alakítottak ki, és ezzel, eddig sikeresen csökkentik a lemaradásukat. Sőt.

A mi mindenttudú közgazdászaink akkor is és mai hü..eségeket beszélnek. Persze mi nem Kína vagyunk, de miért kell mindig vki se..ét nyalni?
RatkoLaci 2014.06.04 13:54:45
@Iosephus30: nekem az Akadémia melletti épület jut eszembe ilyenkor. A volt spenótházat 25 vagy 30(?) év után lebontották, most egy fokkal jobb épületet építettek a helyén, de azért, ha Angliában lennénk, fogadnék, hogy 30 év múlva ezt is le fogják bontani.
RatkoLaci 2014.06.04 13:57:15
@Online Távmunkás: sajnos a díszkövezésnek még van egy praktikus oka: nem kell hetente füvet vágni és locsolni naponta. Ráadásul az üzembentartás, mint költségtényező, a döntéshozók szemében nem kifizetődő a beruházással szemben - szerintem mindenki érti, hogy mire gondolok.