Regisztráció Blogot indítok
Adatok
László Idősebb Csuja

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hazánkban bár csak ma kezdődik a hivatalos kampányidőszak, a Fidesz (ellenzéki politikusokat Soros Györggyel összemosó) plakátjai már február eleje óta láthatóak. A hirdetéseket elnézve, az elkövetkezendő 2 hónapban a következőkre számítunk: annak ellenére, hogy a kormánypártnak lehetősége lenne egy…..
Tealevelek Mate, a varázsital 2010.07.06 21:18:00
Először is szögezzük le, a mate tea szigorúan véve nem tea, mert nem a Camellia sinensis növény leveleiből készül, hanem egy örökzöld pálmafajta, az Ilex paraguarensis szárított leveleiből és ágacskáiból készítik (ami itt nem okoz minőségromlást, sőt!). Pozitív hatásai…..
László Idősebb Csuja 2017.03.14 17:56:36
EGYETEMISTÁK figyelem!

Már több, mint 20 éves tapasztalatom alapján mondom, hogy a szívet és a vérnyomást NEM pörgeti fel a mate tea, viszont a fekete kávé azonnal. Ezért is gondolom, hogy ha netalán mégis lenne benne koffein, akkor se az felelős a mate tea különleges hatásáért. Különösen ajánlom a mate teát tanulás vagy más nagy szellemi igénybevétel idején. Azonnali hatású és sokkal erősebb, mint a ginko. Különösen jó szellemi frissítő hatása van a mate teának ginszenggel kombinálva. Egész nap és egész éjjel iható a kombináció és folyamatosan topon tartja a szellemi kapacitást.

Fekete kávét vagy klasszikus teát nem javasolok a mate és ginszeng mellé, mert nagyon ütik egymást, rontják egymás hatását. Legjobban a mate-ginszeng tea kombináció termett mézes ízesítéssel hat. A termett mézben olyan anyagok vannak, amik természetes íz harmonizálók, továbbá fokozzák az antioxidáns hatást és azonnali energiapótlást jelentenek az agynak. Javasolom még a folyékony lecitint kanalazgatni és a natur méhpempőt a nyelv alá tenni, hogy az egész agyfényesítő hatást megkoronázzuk.

EMÉSZTÉS JAVÍTÓ

Gyerekkorom óta volt kemény székletem, és ez a panaszom teljesen megszűnt a mate tea rendszeres fogyasztása óta. Volt egy időszak, amikor igencsak csóró voltam (Bokros csomag idején) és elég hiányosan táplálkoztam, de a mate teáról akkor se mondtam le. Szerintem átlag orvosi szemmel vitamin hiányos is volt a táplálkozásom. Ennek ellenére nem volt semmilyen hiánytünetem. Szerintem az egyoldalú táplálkozásomat nagyon jól kiegészítette a mate és olyan mértékben rendben tartotta az emésztésemet, hogy a szükséges vitaminok felszívódtak és mégiscsak hozzájutott ezekhez a szervezetem.

VÁRANDÓS ANYUKA

Szerintem várandós anyuka nyugodtan próbálja ki a mate teát és ha a vérnyomás csökkentő hatás esetleg túl erős akkor csökkentse az adagot. Az indiánoknak a mate fogyasztására évezredes tapasztalatuk van. Ha bármilyen mértékben veszélyeztetné a magzatot, akkor biztos, hogy a kultúrában megjelent volna, hogy a nőknek tilos lenne mate teát inni, hiszen a természeti népeknél a termékeny korú nők természetes állapota, hogy vagy szoptat vagy várandós. De NINCS mate tea ivási tilalom a nőkre a természeti népeknél.

VÉRNYOMÁS CSÖKKENTŐ

Miért csökkenti a vérnyomást a mate? mert a paraszimpatikus idegrendszer aktivitását növeli és a hajszálerek vérellátását javítja. Ezért is nem javasolom a hagyományos teával vagy kávéval kombinálni, mert azoknak a fő hatóanyaga viszont a hajszálerek szűkítésével éri el a jól ismert hatást.

FERMENTÁLT VAGY NEM

Gyakorlati tapasztalatom, hogy a fermentált mate az igazi. Annak van azonnali és tejes értékű hatása.
A tányérunkra kerülő élelmiszerek jó része erősen függ a beporzást végző rovarok – pl. méhek - lététől, hiszen ennek a tevékenységnek óriási szerepe és jelentősége van a mezőgazdaságban. Ám a növényvédő szerek használata egyre nagyobb mértékben veszélyezteti mind…..