Regisztráció Blogot indítok
Adatok
UTurn

0 bejegyzést írt és 67 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki régebb óta követi figyelemmel a blogunk, annak már feltűnhetett, hogy feladtuk az autonómiánkat hogy egyfajta missziónknak tekintjük azt, hogy ismeretlen és méltatlanul mellőzött filmekre hívjuk fel a figyelmet. Azonban nemcsak a különböző alkotásokkal vagyunk így, hanem a…..
Új mentőcsomagot állítottak össze a deviza-adósok számára   „Még a vonatkozó jogszabályok alapelveinek sem felelnek meg.” – állította Róna Péter a devizahitelek jogi megítélésével kapcsolatban. A világhírű közgazdász most ennél is továbbment, állítása…..
Van aki szerint az nyugdíjrendszer tervezett változása igazságtalan. Mert a gyermektelenek, a szegények rosszul járnak. Érintve is érzem magam, pedig nem látom úgy, hogy az adott postnak igaza lenne. Könnyen mehet oda-vissza a vita: Gyerek nélkül könnyebb karriert építeni. Az így…..
UTurn 2014.06.09 12:54:28
@lavór:
A nyugdíjrendszer fenntartásához egyrészről a folyó kiadások finanszírozásával, másrészről a jövőbeni finanszírozók "előállításával" lehet hozzájárulni. Szvsz kb. mindkettő azonos súlyú.
UTurn 2014.06.09 13:05:01
@lavór: A feki rendszerben a befolyó zseton rögtön ki lesz osztva... szóval milyen pénzt is keresel?
UTurn 2014.06.09 13:06:56
@nu pagagyí:
A feki-ben sose volt tőke.
A tőkefedezeti rendszer csíráját meg feláldozták a jelenlegi ellátottak érdekében.
Az Angliába dolgozó utódjának a szülő nyújtsa be direkbe a számlát, osztjónapot.
Brazíliát csak nehezen érte utol a világméretű biciklis forradalom. A városokban sok az autó, a sofőrök miatt sokáig minden bringaút veszélyes kaland volt. A kerékpárosoknak azonban nemcsak az autósokkal kell megküzdeni. A közbiztonság sincs a topon még Rióban sem, ahol rövid…..
Takáts Pál és Kézi Gábor világhírű magyar akro siklóernyős pilóták egy új ernyő prototípusát tesztelték tandemben a siklóernyősök által közkedvelt szpoton Ölüdenizben, Törökországban. Egyszer csak szétszakadt a cucc a nagy terhelés miatt... A gyártó a szerzett…..
Folytatódik közösségi oknyomozásunk a Posta körüli jelenségek feltárására. Mai megfejtőnk egy volt alkalmazott, aki szerint számos oka lehet annak, ha valahova nem jut el a kézbesítő, de leginkább az, hogy túl vannak terhelve, a felhasználók pedig hülyék: Régi olvasója…..
Sokan érvelnek azzal, hogy elsősorban gazdasági szempontok alapján döntenek az emberek. Azonban a „Jut-e nekem plusz pénz?” szűklátókörűségét csak nagyon nagy jóindulattal lehet gazdasági szempontnak hívni. Ez szimplán önzőség. Ennél jóval kifinomultabb és érettebb…..
UTurn 2014.01.31 16:03:56
@1001nappal: 55% feletti redisztribuciónál nem tudom, hogy miért csodálkozik mindenki, hogy nincsenek új munkahelyek.
HitelSikerek Devizás szájbarágó 2014.01.21 21:07:29
[Még szerkesztés és ellenőrzés alatt !!! ] Szia! Én vagyok az utca embere, hozzád küldtek, ha te vagy a DevizaAdós! Nem tudom miért, mert szerintem nekem nincs ehhez közöm, hiszen nincs hitelem! Sajnos ki kell hogy ábrándítsalak. Jelenleg Magyarországon megközelítőleg egymillió…..
UTurn 2014.01.24 06:50:15
Kedves barátaink, népeink örök és megbonthatatlan barátságára hivatkozva egy visszautasíthatatlan ajánlattal szeretnék kedveskedni nektek. Őszintén szólva sose volt az ínyünkre, hogy nagy pofával kiszipolyoztátok a magyar embereket és kivittétek innen a profitot, de valljuk be,…..
UTurn 2014.01.11 09:31:28
@Hohenstaufen: Ügyes vagy pubika, szépen bemutatkoztál :-)
A marihuána legalizációja nemcsak itthon, de külföldön is évtizedes vita. A legtöbb országban drogként kezelik, ám az utóbbi időben egyre többen jönnek rá, hogy érdemesebb inkább az alkohollal hasonló módon szabályozni a fogyasztását (és persze az "előállítását" és értékesítését is). A téma újbóli…..
UTurn 2013.11.14 16:50:33
@Tarkólövész: Hülyegyerek, agyadra ment a házi kisüsti, ugye?
„A gazdagoktól több felelősségvállalást kérünk, a kisebb keresetűeknek és a szegényeknek, pedig több segítségét akarunk adni, mert ez a lényege a szolidaritásnak, az igazságosságnak.” Ezt mondta ma Mesterházy Attila pártja kongresszusán. Biztos ez a lényege? A kényszer…..
UTurn 2013.10.19 18:00:09
@Sir Galahad: Az, hogy a maszop szerint ki számít gazdagnak már kiderült, amikor az átlagbér dupláját 40%-os SZJA-val adóztatták.
UTurn 2013.10.20 21:03:19
@fehérfarkas:

"Évente 500 mrd Ft marad a költségvetésben a több kulcsos SZJA visszaállításával"

55,5%-os állami redisztribúció után még mennyi bevétel kellene??? A svéd váltóőr tipikus alapesete...
Egy mandátum sorsáról dönthet az erdélyi magyarság - derül ki egy friss kutatásból. Ez az egyetlen kis mandátum természetesen azonnal megmutatta, 2004. december 5. prolijait nem nyelte el a föld az elmúlt évtizedben. Marad a kommentförgeteg az interneten: "aki nem itt adózik, ne…..
Nem szoktam magyar adók híradóit nézni, nekem elég az Euronews. Ezért egy kissé megkésve érkezett el hozzám Mészáros Antónia beszélgetése az ATV-n Kiss Zoltán bloggerrel. A riportalanynak kissé furcsa elképzelése van a nyugdíjbiztosítás, az elöregedési problémák…..
UTurn 2013.10.04 13:04:29
Nehéz pontos statisztikai becslést adni arról, hogy mennyi pénz tűnik el a feketegazdaságban, és hány százezer foglalkoztatott van a szürke és feketegazdaságban, de egy valami biztos: a már rendszerváltás előtt megindult folyamat az elmúlt két évtizedben csak tovább romlott, és…..
UTurn 2013.10.02 19:51:43
@ob.szerver: Idén is 55.5% volt a kiigazítatlan nominális GPD értékkel (amivel egyébként a 2014-es költségvetés is számol, tehát némilég magasabb a tényleges érték) számolva.
Számos hirdetés ajánl megoldásokat az adósággal rendelkező cégekkel kapcsolatban. Hasznos lenne, ha végre tudatosulna a cégtulajdonosokban, hogy biztonságos megoldás nincs, és egyes cégeltüntetési módszerek büntetőjogi felelősségre vonással is végződhetnek. Üdvözlöm,…..
UTurn 2013.09.27 16:52:01
Nem lenne sportszerű további megszorításokkal terhelni az amerikai nyugdíjasokat, akik közül már így is éppen elegen dolgoznak.Korábbi posztunkban írtunk róla, hogy az amerikai nyugdíjkasszák komoly bajba kerülhetnek, könnyen kiderülhet ugyanis, hogy nincs fedezet a jövő…..
UTurn 2013.07.29 17:25:31
@kacsa232: Az unokáknak azért nincs munkahelye, mert nyuggerisztán minden forrást elszív a reálgazdaság elől, nincsenek beruházások, nincsenek új munkahelyek.
A magyar mikrovállalkozások többségében a házipénztár virtuális fogalom: a cégben közreműködők tudnak róla, hogy létezik ilyen, de vezetésének szabályairól, a szükséges nyilvántartásokról és pláne az aktuális pénztáregyenlegről fogalmuk sincs. Ennek oka gyakorlati…..
UTurn 2013.07.29 10:12:53
@Budai Andris: Ügyes vagy, prezentáltad a tipikus irigy lumpemproli mentalitást.
Tombol a nyári hőség. Ilyenkor nehéz logikusan gondolkodni, van úgy, hogy az ország leggazdagabb embere, aki civilben polip, légkondicionált helyiségben azzal eteti a médiamunkásokat, hogy "szinte váratlanul" értesült brókerétől arról, hogy életbe lépett a hűvösebb időkben…..
..
UTurn 2013.07.17 07:16:39
Percenként jönnek ki az újabb hírek a Nečas-kormány elképesztő korrupciós üzelmeiről, de a cseh emberek egyelőre Prágában nyugodtak, nincs spontán összejövetel a cseh parlament előtti téren és a cseh tévészékház előtt sem. Már csütörtökön hírül adtuk, hogy a…..
Eszter barátnője áruhitelt vett fel kölcsönbe, aztán most fizetheti a semmit, mert természetesen a régi jó ismerős azóta bannolta minden csatornán: Röviden .... egy régi ismerősének, akinek a cégéhez szükség volt pár készülékre, a barátnőmhöz fordult segítségért…..
UTurn 2013.06.11 15:42:39
In memoriam Szélsőközép Ha egy országban elfogy (vagy eleve nincs) pénz, azon a kicsin, ami még van, nyomban összekapnak a társadalmi csoportok. Ilyenkor a jobb érdekérvényesítéssel rendelkezők megfizetik házi szakértőiket, hogy megmagyarázzák a társadalomnak, hogy épp…..
UTurn 2013.06.08 13:56:37
@desw:

"Ha úgysem kapok nyugdíjat, minek fizessem a járulékot."

A feki rendszer szar demográfiai mutatókkal már csak ilyen.

"A kérdés az volt, hogy visszafizeti-e anyuka és apuka azt az adókedvezményt és támogatást (oktatás, eü, csp, ...) a meddőnek, ha a gyerekük külföldre megy vagy bűnöző lesz? (a meddő adozó feleslegesen áldozott más gyerekének a felnevelésére, nem lesz belőle semmilyen haszna)"

Ez a rendszer selejtszázaléka. Ha túl magas, akkor befuccsol a rendszer (akár csak most).

"Így járt a nyugdíjas, mi? "

Bizonyos szituáciákban igen.

"Vagy legalábbis nem várjuk el akkor a gyermektelenektől, hogy adók révén hozzájáruljanak egy olyan "befektetéshez", amelyből nekik nem lesz hasznuk."

Ezt már az előbb megválaszoltam.

"Az ötletedből. Azt írtad, hogy a meddő csak 50%-nyi nyugdíjat kapjon, mert nem vállalt gyereket, de azért fizessen ugyanannyi járulékot, mint a gyerekes."

Azért kap csak fél nyugdíjat, mert a rendszer fenntartásáért is csak félgőzzel teljesített.
UTurn 2013.06.08 18:28:48
@desw:

"Gondolom akkor megérted azokat, akik nem szeretnének ebben fejőstehénként részt venni és csak úgy hobbiból bedobálni milliókat a költségvetésbe, és inkább adót csalnak vagy offshore-oznak."

Abszolút megértem és 1et értek velük.

"Egyre jobb! Selejtet gyárt a szülő, de hát nem gond, azért benyeli az adókedvezményt és a csp-t, és a meddő persze fizessen mégtöbbet. Ez valami szocialista gyár gazdasági terve?"

"Ez rendkívül érdekes lenne! Ez valami megkésett áprilisi tréfa, ugye? Nyugtass meg!"

Ezekre ugye nem vársz választ?

"A járulékfizetés lineáris lenne, ezt mondtad. Mi lenne a járadékkal? Százszor annyi nyugdíjat kapna az, aki 100x annyi járulékot fizetett be?

Változna-e a szülő nyugdíja attól, hogy a gyereke csak épp minimálbér körül fizet adót, vagy havonta milliókat dob a közösbe?"

Mi lenne, ha olyan dolgokra nem kérdeznél vissza, amit már leírtam? (persze csak akkor, ha érdemi diskurzust óhajtasz folytatni)

UTurn 2013.06.06. 13:25:01
a átlagnyugíjat kapónak kb. 40-42 éven keresztül kellett volna a mindenkori átlagjövedelem után járulékot fizetni (múlt), és 2.3 járulékfizető utóddal kell rendelkeznie (jövő)

"Mi lenne válásnál? Apukák kalkulátorral kiszámolnák, hogy a pelus volt-e drágább vagy a iskolatáska, és az kap többet, aki többet költött a gyerekre? "

Amíg a bíróság nem mondja ki, hogy az elvált szülők valamelyike nem tett eleget a kötelezettségeinek, addig nincs jelentősége a szülők családi állapotának.

"A munkával töltött évek számítanak, vagy csak az össz befizetett járulék? Valaki 40 év alatt fizet reálértéken 20 millió nyugdíjjárulékot, valaki 10 év alatt.

Kettőnél több gyerek esetén mi lenne? "

Ezt is megválaszoltam gyakorlatilag az idézett posztban.
UTurn 2013.06.09 14:27:28
@desw:

"Bocsánat, ez lenne a válasz a kérdéseimre (kettőnél több gyerek, 100x annyi járulékbefizetés, gyerekek adófizetése)?"

Szerintem minden kérdésre benne van a válasz.

"Példa: 2 válás, 1 anyuka, 2 gyerek és 3 (nevelő)apuka van. Mindhárom apuka megkapja a 2 gyerek után járó +50%-os nyugdíjat, vagy valamilyen képlet alapján csak X%-ot? Mi a képlet?

Mondjuk vérszerinti apuka kap +10%-ot, mert azért csak "megdolgozta" anyukát, második nevelőapuka egy részég állat volt és csak vitte a csp-t a kocsmába, ... "

Marginális, lényegtelen kérdés. (önmagában a nemzés nulla értékű szvsz)

"De akkor miért érvelsz olyan rendszer mellett, ami szerinted is hülyeség? "

Én egy tőkefedezeti rendszerrel szimpatizálnék, egy minimális szolidaritási állami kasszával kiegészítve (mai szinten max 300-500MrdFt).
Sajnos a tőkefedezeti rendszer kezdeményét mostanában nyírták ki, reális esély nincs újabb probálkozásra, tehát marad a feki. Ha már marad a feki, akkor abba az irányba kell elvinni, hogy vegye figyelembe a demográfiai törvényszerűségeket, teljesen ki kell vonni a napi politika hatásköréből.
Még egy fontos kérdés: nem engedhető meg, hogy a mai ellátottak helyzete ne változzon meg, nincs 20-25-30 év a kifuttatásra.
Amikor gyerek voltam, egy nyugdíjasra két munkavállaló jutott. Ma egy nyugdíjasra egy munkavállaló jut. Mire nyugdíjba megyek, két nyugdíjasra egy munkavállaló jut majd. valahogy így: Mondhatnánk, hogy na és, lényegtelen, hiszen egész életemben fizetem a nyugdíjjárulékot,…..
UTurn 2013.05.19 16:38:21
@guma: Sajnos tényleg naiv vagy.
Közmegegyezéssel lehet minimális korrekciókat végrehajtani, Mo sajnos már túl van azon a ponton, ahol ez segíthet. 10%.-os ktgvetési korrekció minimum 2m főt érintene súlyozottan hátrányosan, még legalább 2-4m főt jelentősen hátrányosan.
UTurn 2013.05.19 16:45:09
@Jolka40: komcsi duma
UTurn 2013.05.24 07:25:55
@guma: Kádár népe nem képes felfogni, hogy a szakadék felé megy az ország, csak a hideg virslire és a meleg sörre vágyik...
Az Együtt 2014–Párbeszéd Magyarországért (PM) politikusai – többek között Bajnai Gordon – több hete országjárásba kezdtek, a közösségi hálóban látható „tudósításaik” alapján meglehetősen intenzíven. Ezzel párhuzamosan indult el a pártszövetség köztéri…..
UTurn 2013.05.16 17:05:22
@CSENDES: Mondani is akartál valamit?
UTurn 2013.05.16 17:30:30
@CSENDES: LOL
UTurn 2013.05.16 18:25:45
@csakhalkanszólok:
- Képzeld, megszűnik az APEH!
- Hogy hogy?
- Azt irták, hogy utolsó felszólítás.
Magyarországon elterjedt tévhit, hogy egy Magyar állampolgárnak érdemes Szlovákiába vinnie a vállalkozását. Ez nem igaz, söt egy nagyon veszélyes mutatvány adóügyi szempontból. Egy szlovák cégnek vannak elönyei. Euró van, az autó ÁFA-ját vissza lehet igényelni, bármilyen…..