Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sargabicikli

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon jó szakmával, komoly hátszéllel is élete legnehezebb öt évén van túl Viktor – ennyi ideig tartott, amíg az átlagosnál jobb feltételek között is sikerült megtapadni, saját, biztos életet és egzisztenciát kialakítani az Egyesült Államokban. A történet befejező része (az előző részt itt…..
Hazaköltözni sok szempontból jó, de rengeteg csalódás is éri az embert – legalábbis Zsófi szerint, aki kérésemre közel hat év után vette fel története fonalát. Akkor Németországban éltek (akkori posztját itt olvashatod el), majd hazaköltöztek Sopronba, ahol furcsa módon elszigeteltebben élnek, mint…..
sargabicikli 2019.02.11 18:20:03
Na Sziasztok Kommentelők! Jaj Istenem, hihetetlen miket tudtok reagálni a posztomra.... döbbenet.
Korábban is reagáltam, pár dologra most is szeretnék, hátha...
na szóval:
család:nincs és nem, örökölni sem örököltem semmit és tudtommal nem is fogok. (Röviden ennyi, részletekbe nem szeretnék belemenni)
megtakarítások és mi lenne ha történne valami jajgatások: semmi nem történne, élném tovább az életem, ezzel kapcsolatban mindig a legfelelőségteljesebb döntést hoztam meg az életemben. Nyugdíjam is lesz, nem kell senkinek se jajgatni, se aggódni. Akkor jártam volna a legrosszabbul, ha most 160 ezer Forintért pedagógusként dolgoznék valahol és még mindig a svájci frank alapú devizahitelt nyögnénk ketten.
munka: ki mondta, hogy nem dolgozom? Dolgozom, de 140 ezer Ft-ból se tudnám eltartani magam és a gyerekem a kiadásainkhoz képest. 400 Euro havonta a gyerek tandíja és akkor még nem tankoltam az autóba. Fhú most ezért is mennyien fognak majd betámadni... na mindegy...
ja igen, ingázás: sokan közületek többet BKVznak Pesten, mint amennyit mi "ingázunk". Fél órát autóban szerintem mindenki kibír.
Sopronnal kapcsolatban pedig nem túlzok. Én senkit nem nézek le egyébként, de tényleg pont ezért a "fotelből megmondom, hogy éld az életed" rosszindulatú emberekből is már nagyon kezd elegem lenni.
A szűk környezetemben, ahol tudok, segítek. Akik személyesen ismernek, pontosan tudják.
Ahogy most ezt írom közben is jött egy messenger üzenet: "tiszta Zsófis. Őszinte, többet leíró, mint kéne, de ettől lett hiteles. Én tuti nem írtam volna le. De őszinte, hiteles." Egy olyan ember írta ezt, aki több, mint 15 éve ismer, még fősuliról. Ezzel zárnám is..... sziasztok!
Időről időre érkeznek olyan levelek, történetek, amelyek kissé árnyalják a külföldi életről szóló képet. Zsófi mai írása is ilyen, ő Németországban találkozott olyan megalázó jelenségekkel, amilyenekkel szerinte Magyarországon egy külföldi nem szembesül. „Több…..