Regisztráció Blogot indítok
Adatok
unionista (törölt)

0 bejegyzést írt és 196 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Tudható volt, hogy be fog következni, így meglepve igazából senki sem lehet. A kormány április 18-i határozata csupán megerősítette saját, decemberi döntését. A szöveg nem fogalmaz világosan, de olybá tűnik, hogy hosszan tartó, súlyos betegség után 2014. január…..
unionista (törölt) 2013.04.29 00:15:36
@Heil Péter:
mindkét felfogás 0% körüli gazdasági növekedést produkált.
unionista (törölt) 2013.04.29 00:15:51
@Mr. Waszabi:
és miben volt jobb az előző struktúra? amivel próbálkoznak az gyakorlatilag az kelet-német modell. mindegy, hogy azt walter ulbrich, erich honecker, egon krentz elvtárs vezeti. abból a trabant, a wartburg és az ndk turmixgép jön ki. a "kivehető ajtós". lényegtelen, hogy fejlesztési ügynökség van, tárcaközi egyeztetés, vagy a miniszterelnök maga dönt.

amíg nem lesz szövetségi államrend, addig magyarországon nem lesz gazdasági növekedés. a nyugat-német modellre kellene áttérni: arra, hogy a városok fejlesztik az ipart. a régiók pedig a vidéket. partnerségben a piaccal. államszövetségi keretek között.

az országos pártvezetők ennek a legnagyobb ellenzői. azért, mert ha az országos politikától valamilyen módon függetlenednek a tartományi kormányok és a városi önkormányzatok, akkor a minisztériumokban alig maradna pénz. a tanácsadó testületek alig tudnának valamit átkönyvelni a saját számlájukra. lehetne persze így is lopni. de bármennyit nem lehetne. ebből az egészből lehet, hogy még mindig bajnai a legjobb. de valójában vele sem lesz jobb. feltéve, ha egy különös véletlen folytán megválasztják. mert az, amit a tanácsadóik elképzelnek részben 2001 körül, de legkésőbb 2006 tájékán megbuktak.
unionista (törölt) 2013.04.29 13:45:00
@Csacsa55:
a civilizált világban ez ennél sokkal egyszerűbben működik. németországban, vagy akár kínában. két közhatalmi formációval tárgyal mindenki. az egyik a város (városállam), a másik a régió (szövetségi állam). ezek vezetőit a nép közvetlen választja meg, az országos politikától többé kevésbé függetlenül.

a nemzeti fejlesztési ügynökség, a tárcaközi egyeztető bizottság, a miniszterelnökség fejlesztési feladatokra azért nem alkalmas, mert ha mindent országosan akarsz döntenek el, akkor nem alakul ki valódi verseny. mert van egy központ, ami majd eldönti, hogy országosan mi a prioritás. ugyanaz a feudális ("uruszágos") gazdaságirányítás lesz, mint a népi kínában, vagy az egykori kelet-németországban.

nem egy föderális államszervezet alakul ki. hanem egy feudális. a magyar nyelvben: "uruszágos". amiben esély nincs arra, hogy egyes városok, egyes régiók kiugró teljesítményt nyújtsanak. hanem 0 növekedést produkál mindenki. a lényeg az, hogy minél több pénzt lehívjanak. minél több pénzt elosszanak. teljesen mindegy, hogy összevonsz, vagy szétválasztasz. de azért csak hajrá.
Nos, ha minden jól megy, már el is indult publikus üzemmódban Uj Péter projektje, a 444.hu. Az eseményre Facebookon közel kétezren iratkoztak fel. Magát a site-ot pedig elindulása előtt nagyjából három és félezer ember lájkolta.  Ez a néhány ezer ember és az ő ismerőseik…..
Kocsis Máté szerint a trafikok körül kialakult botrányt csupán „a multinacionális vállalatok, a dohánylobbi és a baloldali pártok” gerjesztik, Lázár János pedig úgy vélekedett, a koncessziót elnyerők listáján háborgók „a magyar vállalkozók érdekei helyett ismételten a…..
unionista (törölt) 2013.04.29 11:59:21
@aristo:
bajnai lehet, hogy ki akarta semmizni a debreceni barnevált. nem tudom. csak azt, hogy a wallis egy többszörösen szétlopott cégbe fektetett be. abból üzleti alapon pénzt kivenni nem lehetett. aztán amikor erre rájöttek, akkor csődbe vitték. a családokat sokszorosan verték át. ha valaki tisztességesen megírta volna ezt a sztorit, akkor úgy kezdi, hogy debrecenben volt (ha jól emlékszem) ács elvtárs.
unionista (törölt) 2013.04.29 12:18:43
@Hepci:
így palcsó tomi nyert, úgy meg biztos lang györgyi. nyilván hatalmas nagy különbség.
unionista (törölt) 2013.04.29 12:45:09
@aristo:
tudod mennyi pénz van a szippantós bizniszben. vagy a nyilvános budikban. százával nyúlták le a trafikokat. ezért van botrány. persze majd elhalkul ez is. és jön a következő.
Policity A kisajátított fogalom 2013.04.27 12:53:12
A hazai politikai küzdelem különleges helyzetben van. Érezhetően másról szól 2014, mint a rendszerváltást követő eddigi választási évek. Technikai értelemben kuriózum az új választási és viszonylag új intézményi rendszer főpróbája, és majd az új erőviszonyok között…..
Fotó: Kós Károly Egyesület Vajon mit szólna a sajtó és a nép, ha bejelentenék, hogy paprikafüzérrel díszített, szájában bűvös kockát tartó óriáspuli helyett egy gyakorlatilag ablaktalan zárt héj képviselné Magyarországot a világkiállításon, aminek központi…..
unionista (törölt) 2013.04.28 23:50:17
@telkoe:
ne viccelj már. ez a sevillai csarnok egy kicsit sem olyan, mint a sagrada familia. nincsenek gótikus elemei. és egy kicsit sem hasonlít hundertwasser házaihoz. ez a városias eklektikába se fér bele. nem vagyok művészettörténész. de ehhez nem kell annak lenni.

egy makovecz fan mondja már meg, hogy ez a pusztán kívül milyen környezetbe illeszkedik? vagy ha erre tömegigény van, akkor ez az iskola építsen keleties városnegyedeket. és ha ez templom, akkor nyilván lesz hozzá felekezet, gyülekezet. és akkor járjanak oda a népek. de ennek semmi köze nincs a nyugati építészethez, vagy a nyugati kereszténységhez. legfeljebb annyi, hogy az rombolta porig.
unionista (törölt) 2013.04.29 00:44:31
@telkoe:
amikor írsz egy kommentet, akkor áruld már el, hogy mire gondolsz. mit szeretnél. milyen forrásból épüljön fel ez az épület, és mi végre álljon ott. illetve hol?
unionista (törölt) 2013.04.29 00:57:41
@Buga.Jakab:
nem lennének ezek az épületek annyira rosszak, ha illeszkednének a környezetükbe. és ezt a sok templomot fenntartanák a makovecz hívek.
A címben Észak-Korea mint egyetlen még ma is igazán kommunista, és nem a kapitalizmus felé tartó ország szerepel. Írhattam volna azt is, hogy rezsicsökkentéssel a lenini úton, vagy a szocializmusba, vagy hasonlót. A lényeg, hogy lássuk, arról van itt szó, hogy az állam…..
unionista (törölt) 2013.04.28 19:12:43
@Brendel Mátyás:
az erőművektől közvetlen legfeljebb csak lakóközösségek vásárolhatnának. de még így is közös gerincvezeték kellenek. a megoldás elvben az, hogy minden régiónak van egy saját közmű hálózata, és a városoknak lehetnek saját erőműveik. és ezekbe szállna be a piac: fejlesztőként, üzemeltetőként. ehhez az országos politikától független tartományi kormányok, és városi önkormányzatok kellenek. ez az, ami nincs. ettől függetlenül valamilyen vegyesvállalati formát kell kitalálni. mert másképp a rendszer nem tartható fent. nem működik a totális piac.
unionista (törölt) 2013.04.28 19:36:37
@Value Akokabe:
elvben a "budapest bank", vagy a "budafoki takarékpénztár" lehetne köztulajdonban. a város, vagy a városrész tulajdonában. és az foglalkozhatna mikrohitelezéssel. ettől még persze működhetnének magántulajdonú bankházak. de lehetne a városok, vagy a városrészek kezében. persze úgy, hogy azok függetlenek az országos politikától.

orbán viktor azt mondja: hogy önkormányzati vezető ne lehessen parlamenti képviselő. rendben. miért ne lehetne tovább menni. miért ne mondhatná azt bajnai: önkormányzati vezető ne lehessen párttag. úgysincs tagsága.
unionista (törölt) 2013.04.28 21:59:10
@Brendel Mátyás:
többszörös lefedettség van. ezért drága a mobilszolgáltatás. tegyük fel, hogy bemész a piacvezető szolgáltatóhoz. ez ugye a t-mobile. azt mondod nekik, hogy te a legegyszerűbb megoldást választanád: feltöltőkártyás csomagot szeretnél. minden irányba fix tarifával. akkor 46 forint a percdíj. és ennyi az sms díj. ez akkor is nagyon drága ha ebből 2 forint extra telekom adó. persze azt mondják, hogy van mindenféle akció. de tegyük fel, hogy mikor van csúcsidő és mikor nincs, nem akarom elküldeni a bónusz kódot, nem akarok hűségnyilatkozatot, stb. mert tudom, hogy akkor még többet mobil szolgáltatásra fizetni. nincs olcsó megoldás. háromszereplős piacon amúgy verseny sincs. kartell van.
Mandiner blog Ki a civil? 2013.04.26 10:31:00
Magyarországon lassan keményebb munka kibogozni a valóság szálait, mint egy C-vitamin-, valamint fájdalomcsillapító-túladagolásban íródott Philip K. Dick-regényben. Dübörög a gazdaság, vagy nem? Jobban teljesítünk, esetleg mégsem? És a legjobb: civilek-e akik annak mondják…..
unionista (törölt) 2013.04.28 00:03:08
@mavo:
a civileknek a kormányzattól függetlennek kell lennie. de nem csak anyagi értelemben, hanem minden vonatkozásban. a civilek dolga kifejezetten az, hogy az önkormányzatokat ellenőrizzék. függetlenül attól, hogy éppen ki van kormányon. ezt érti félre az értelmiség. az egy másik kérdés, hogy mit mond az egyén (individual). bárki mondhat bármit. vagy majdnem akármit. de ha el kezdenek aláírást gyűjteni a kormány mellett, vagy ellen, akkor az nem lehet civil csoportosulás.

ha a heti hetes tarlóst bírálja, akkor mondhatják azt: őket lokálpatriótákat érdekli a főváros. vagy patriótaként az, hogy mi történik debrecenben, vagy hódmezővásárhelyen. de onnantól kezdve, hogy azt mondják: "orbán viktor" mindjárt pártpolitika. mindegy, hogy megvédik, vagy támadják a kormányzót. az már nem lehet civil. a "békemenet" sem az.
unionista (törölt) 2013.04.28 00:38:30
@mavo:
röviden és tömören: a civilek bírálják az önkormányzatokat. vagy alakítsanak pártot.
unionista (törölt) 2013.04.28 10:18:20
@mavo:
egyezzünk meg abban, hogy orbitális idiótának tartjuk egymást.
Puzsér Róbert Média: a népek ópiuma címmel tartott stand-up estet csütörtökön a Bazaar Klubban. Terítékre került Hajdú Péter, Friderikusz, Tvrtko és Horváth Ádám, a Szomszédok rendezője is. Kérdés, hogy mennyivel különb náluk a magyar média fenegyerekének kikiáltott kritikus, aki maga is a…..
Ezt is megéltük: Pedro Almodóvar, az elmúlt harminc év művészfilmeseinek egyik doyenje a zs-kategóriás, teszkó-gazdaságos, kilencvenkilenc forintos vígjátékok szintjére süllyedt. A Szeretők, utazók egy használható alapötlet elpocsékolt megvalósulása, ami méltatlan a régen…..
unionista (törölt) 2013.04.27 09:52:27
@jose maria padilla:
éppúgy, mint a nemzeti érzület.
     A leideni egyetem nyilvánosságra hozott egy egyetemi rangsort kizárólag a tudományos publikációk száma és minősége alapján. Az ilyen rangsorokkal érdemes nagyon óvatosan bánni, nem lehet belőlük nagyon komoly következtetéseket levonni.     …..
unionista (törölt) 2013.04.24 20:56:03
@jotunder:
nem azt várom, hogy meggyőzz. éppen ellenkezőleg azt, hogy megcáfolj. írj egy mondatot az andragógia tárgyköréből, ami nem egy sztereotip kijelentés. és akkor az andargógia áltudományossága meg van cáfolva, nem várom el, hogy meggyőz. egyetlen mondattal cáfolj. tessék.
unionista (törölt) 2013.04.24 21:53:49
@jotunder:
na ne mond.
unionista (törölt) 2013.04.24 21:56:40
@Lasombra:
nem olyan érdekes ez. de gondold meg. vannak a sporttörténészek. akik leírják, hogy mióta szerepel a taekwondo az olimpiák programjában. legalább schmitt pál óta tudjuk, hogy abból is lehet tudományos értekezést írni. engem ez egyébként nem zavar. felőlem maradhatott volna a helyén. az sem zavart, ha megint mások azt mondták: az egyik kutyaütő helyébe ültessenek egy másikat. csak azt mondom, hogy ezt válasszuk el az igazi tudományoktól. és akkor utána írjon valaki abból értekezést, hogy a brazilok ötször nyertek focivébét.

de, hogy a témánál maradjak. véletlen idézek az andragógia magyar wiki oldaláról. annak a közepéről:

"A felnőtteket belső tényező motiválja: önbecsülés, önmegvalósítás, meg akarnak felelni az új kihívásoknak. A gyerekek inkább külső nyomásra, motivációra tanulnak."

nincs olyan gyerek, akit az önbecsülés, az önmegvalósítás motivál? nincs olyan gyerek, aki meg akar felelni az új kihívásoknak? mert az andragógia tudománya szerint a gyerekek nem ilyenek, bezzeg a felnőttek. és ez nem egy áltudomány. hogy is volna az. mert van tudományos folyóirata, van tudományos tanszéke. ma már mindennek lehet. ennek is.

még csak azt se mondom, hogy számolják fel teljesen. hanem azt, hogy ez kerüljön a főiskolákra. az andragógiát tanítsák mondjuk békéscsabán. legyen ott is felsőoktatás. mert abból több kell. rendben. de mondjuk szegeden meg legyen rendes tudományegyetem.

gondolkozz el ezen 10 másodpercig.
Mandiner blog Egy párt elegendő! 2013.04.23 13:31:00
„Ahol demokrácia van, meg jólét, ott egy párt is bőven elegendő, a pártosodás – miként 1989-ben is – a bomlás biztos jele” – írja Ugró Miklós a Magyar Nemzetben. 2013 áprilisában. Csak bólogatni tudok! Dolgozó népünk épp eleget hallott a különböző…..
unionista (törölt) 2013.04.23 15:44:10
@bbjnick:
az eredendő bűn lakitelek. ahol a iii/iii és a mszmp jobbszárnya (a hazafias népfront) gyűlt össze. a többi ennek egyenes következménye.
unionista (törölt) 2013.04.23 16:40:36
@bbjnick:
ne viccelj már.
unionista (törölt) 2013.04.23 16:55:19
@Vidéki:
civilizált világban demokrácia az, amikor a közhatalom megoszlik a politikai pártok és a független (pártatlan) képviselet között. tehát emberek nem csak úgy kerülnek hatalomba, hogy egymás faszát szopják. a demokrácia = többpártrendszer nagyjából törökgáboros, kuminferis leegyszerűsítése ennek a dolognak.
   Jó a viszonyuk a bankoknak a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) új vezetésével, de a Magyar Bankszövetség számára a jegybank vezetője, Matolcsy György is abszolút tekintélynek számít... (Kovács Levente, a Bankszövetség főtitkára)      A…..
unionista (törölt) 2013.04.23 10:19:25
@jotunder:
a politika modern kori vallásgyakorlás. a politológia modern kori teológia. a probléma, hogy ebben a mezőnyben orbán viktor akar egyedül egy felekezetet létrehozni. egyedül ő az, aki mindig a híveihez beszél. a politikában nem az rossz, hogy vannak hívők. hanem az a jó. nyilván azt fogod mondani, hogy idióta vagyok. de te vagy az ostoba.
„Jósolni nehéz, különösen a jövőre vonatkozóan” (Mark Twain) Úgy esett, hogy az első pun háborúban (Kr. e. 249) Publius Claudius Pulcher konzulként, a római hajóhad élén a szicíliai Drepana kikötőjénél szembekerült a karthágói hajóhaddal. Az ütközet előtt a…..
unionista (törölt) 2013.04.23 01:10:37
@Tündér_Lala:
az európai nemzetállamok gyengék. tehát akkor másik dolgot kell kitalálni. az európai unió nem lenne akkora hülyeség, mint aminek ma látszik. megyei képviseletre alapozva lehetne egy tisztességes "birodalmi" parlament. de akkor is túl sok érdek ütközne össze a kormányzati döntéshozatalban.

tehát akkor most egy az államnál nagyobb, de az uniónál kisebb formációt kell megtalálni. és azt megtenni főhatalommá. de mivel te jobboldali vagy ezért nyilván szerelmes vagy valamilyen szent szarba. ezt csak azért kell leírni, hogy az összeomlásnál aztán azt lehessen mondani: ti kúrtátok el. nincs sok értelme. de mindig a nacionalisták basszák el a világot. :-D
unionista (törölt) 2013.04.23 01:19:51
@Tündér_Lala:
szóval érted. mióta nemzetállam magyarország? 1920 óta. akkor sem. mert azóta kívül van a nemzet egy jelentős része. előtte a kárpát-medence felébe harmadában volt magyar identitású. inkább volt multikulti királyság, mint nemzetállam. utóbbit csak a parasztgyerekek kedvéért hazudjuk. a magyar királyság sose volt "nemzeti". az arisztokrácia az első perctől kezdve rühellte a népi nacionalistákat. rögtön az első latinkeresztény uralkodó. aki a saját családját is megcsonkíttatta, csak azért, hogy a nacionalizmusnak esélye ne legyen. értem persze, hogy a nép ezt akarta. de az arisztokrácia ennek az ellenkezőjét gondolta. egészen addig amíg az ország király nélküli királysággá nem vált. akkor aztán szétesett. sikerült összehozni egy nácinémet és szovjetorosz megszállást, amerikai szőnyegbombázást. úgy, hogy a kárpát-medencét amúgy senki sem akarta igazán megtámadni. a korabeli nagyhatalmak sportból vonultak be. az amerikaiak rutinból leromboltak néhány várost. ennyit ért a szuper nacionalizmus.
unionista (törölt) 2013.04.23 01:24:40
@calabria007:
a globális pénzpiac kezdetben is olyan volt, mint most. az online kereskedelem ezt az egész folyamatot felpörgette. felnagyította. ebből kellene tanulni.
„A nyugatiaknak meg kellene tanulni az egész kontinens történelmét, érezniük kellene azt a fájdalmat, amelyet a posztszovjet államok átéltek” – mondta Radosław Sikorski lengyel külügyminiszter a pozsonyi GLOBSEC kül- és biztonságpolitikai fórumon. A Visegrádi Négyek…..
unionista (törölt) 2013.04.22 21:17:43
egy közép-európai (német-lengyel-cseh-szlovák-osztrák-magyar) fed kellene. közép-európai felsőház. mondjuk német többség lenne. de másként berlin nem menne bele. aztán ki lehetne ezt bővíteni romániával, szlavóniával és a vajdasággal. és az adriai szabad kikötőkkel. a délszlávok simán belemennének ebbe. mert kulturálisan ők is megosztottak. a "közép-ejrópaiak" a duna-száva vonalának északi vonalára költözhetnek. attól délre laknak "igazi" szerbek, az "igazi" horvátok. belgrád és zágráb határvárosok. az adriai szabad kikötőket (az olasz trieszt, a horvát pula, rijeka, zadar, split, raguza) használjuk közösen a déliekkel

commons.wikimedia.org/wiki/File:Balkan_topo_de.jpg

ha ez nem megy (ami azért a valószínűbb, mert hol van benne a nagy lengyel világfájdalom ugye), akkor a ljubjana-pozsony-krakkó-varsó vonalig érdemes a befektetni. akkor nincs más lehetőség, mint lengyelországot informálisan újra felosztani, szlovákiát és a közép-európai együttműködésből kihagyni. a cseheket szokás szerint megenni reggelire. ha a visegrádi népeknek nem kell a közép-európai fed. (német védnökséget, német gyarmatot jelent gyakorlatilag.)

aki tud jobbat az szóljon.
unionista (törölt) 2013.04.22 22:43:17
@SontPent:
a népet kellene megkérdezni. ha az jön ki, hogy nem kellenek szövetségi keretek, akkor felejtsük el. legyünk ősnemzetből világnemzet. régebben ezzel próbálkoztak az albánok. most ezt csinálják a macedónok. nekik nem jött be. de hátha nekünk.
unionista (törölt) 2013.04.22 22:44:12
@S=klogW:
akkor marad az, hogy vagy te taposod el őket, vagy a külföld tapos el téged.
Egyre inkább borulni látszik a hazai energetikai szektor fenntarthatósági suszterszéke, és ez nem jó hír. Nem jó hír, mert egyre több energiát, pénzt, paripát és fegyvert kell majd a jövőben azért áldozni, hogy a napjainkban visszanyesett lábakat így-úgy kipótolhassuk majd. A…..
unionista (törölt) 2013.04.22 21:30:34
@Dörnyei József:
a kapitalizmus első törvénye, hogy az oligopóliumok hasznán osztozni kell. a probléma, hogy erre se a kormány, se a piac nem hajlandó. illetve nem tudjuk pontosan, hogy mit gondolnak a németek.

az e-on hungária "rendesen" német-magyar vegyesvállalat. szóval abban igaza van orbánnak, hogy olyan nincs, hogy a németek örök időkre bevásárolták magukat. ezt ők sem gondolhatják komolyan. aztán az egy másik kérdés, hogy ugyanez a kormány úgy képzeli, hogy a kétharmaddal létrejött a szultánság. és a harácsra felépítheti a gazdagságot. éppenséggel megteheti persze. de nem gondolhatja komolyan. persze ha orbán viktor minden áron nemzetvesztő politikus akar lenni, akkor csak tessék. ő lehet a kelet-európai hugo chávez.
Fontos, hogy a kultúrpolitika különböző szereplői képesek legyenek érdemi vitát folytatni egymással, bár a nyilvános pódiumbeszélgetéseken a párbeszéd iránti nyitottság gyakran nagyobbnak tűnik, mint a valódi „terepmunka” során. És persze az érintettek politikai vagy…..
Ahogy a rezsicsökkentés mindenhatóságával kapcsolatban, úgy a 2014-es választási esélyekről is egyre biztosabb véleményeket hallok. Akár elégedetten, akár lemondóan is mondják, egyre többen ismételgetik, hogy a Fidesz nem tudja elveszíteni az egy év múlva esedékes…..
unionista (törölt) 2013.04.21 22:41:26
@Akitlosz:
a szlávok összeállhattak volna egy vallási tömbbe. egyesíthették volna az északi és a déli törzseket. nyilván ezzel is számolt a magyar fejedelemség és német-római császárság. ez lehetett az egyik érv a bajorok behívása és a latin-kereszténység felvétele mellett.
unionista (törölt) 2013.04.21 22:51:31
@Akitlosz:
ha a földközi tenger térsége nem alkot egy laza államszövetséget, akkor a portugál, spanyol, olasz, görög válságra nem lesz igazi megoldás. észak-afrikában és az arab félszigeten is lázadoznak a népek. mediterrán fed létrehozása közös érdek. római birodalom 2.0.
unionista (törölt) 2013.04.21 22:59:19
@Akitlosz:
évszázadok óta ez németország és a németalföld gazdasági modellje. nem tűnik működésképtelennek.
  2011. december 13-án lépett életbe az Európai Unió közös gazdasági kormányzásra vonatkozó ún. 6-os jogszabály-csomagja. Ennek részét képezi a makrogazdasági egyensúlyhiányok kezelésére, a felügyelet erősítésére szolgáló EU-rendelet, amely alapján a…..
unionista (törölt) 2013.04.21 18:45:53
az alapprobléma, hogy magyarországon évek óta nincs gazdasági növekedés.
kepfeltoltes.hu/130421/1_grafikon_www.kepfeltoltes.hu_.png

egy közép-európai (német-osztrák-lengyel-cseh-szlovák-magyar) fed kellene. közép-európai szövetségi fiskális és monetáris tanács. közép-európai szövetségi bank, befektetési és tartalék alap. és egy szövetségi kormány. bajnai gordon vezetésével. ha ezt tető alá tudja hozni, akkor megérdemli, hogy beleírják a nevét a történelemkönyvekbe. különben meg nyilván elzavarják. akkor is ha véletlen választást nyer az ellenzék.

a liberális értelmiség nem ismerte fel, hogy államreformot szövetségi keretek között lehet csinálni. közelekdést, közműveket szövetségi keretek között kell építeni. nem máv kell, hanem szövetségi vasúttársaság. keleti nyitás szövetségi keretek között mehet végbe. szövetségi, szövetségi, szövetségi. ez a mantra. ezt kell bevésni mariska néni agyába. ami nem egyszerű.

a b-terv lehet az, hogy magyarországot helyi (!) népszavazásokkal felosztják gazdaságilag nyitott és zárt térségekre. ahogy németországban is van stadkreis és landkreis. urban és rural district/area. a sok stadkreis viszonylagos önállóságát kell kivívni az önkormányzati választásokon. bajnai budapest főpolgármestere lehet.
Egy évtized után szerencsésen megindult a leányfalui gázoló, Francis Ciarán Tobin kiadatása Írországból, így talán végül csak győzedelmeskedik az igazságszolgáltatás: a tettes leüli büntetését, ami elől a túlontúl laza fogházi szabályozásnak köszönhetően egykor…..
Közvélemény-kutatások iránt rajongó főszerkesztőnk tett egy próbát, és felmérte a Tumblr magyar közösségének politikai preferenciát. A mikroblog-platformot használók és olvasók médiafogyasztási szokásait, világnézeti megoszlását, szavazási hajlandóságát,…..
Hogy áll most és merre tart a magyar közélet? Erre kereste a választ Böcskei Balázs politológus, az Intézet a Demokratikus Alternatíváért igazgatója; Ravasz Ábel szociológus, a felvidéki Publicus Slovensko munkatársa; Balogh Ákos Gergely Mandiner-főszerkesztő és Békés Márton,…..
Most, hogy elintéztük – dacára a kommunisták ármánykodásának -, szentmise szóljon Orbán Viktor születésnapján, ideje továbbgondolkodnunk. Bár szeretett vezérünk szerényen elhárította az ötletet, mondván, nem az ő érdeme a kora – hát akkor kié??? -, biztosak vagyunk…..
unionista (törölt) 2013.04.18 12:57:20
@Kék az ég:
http://video.xfree.hu/?n=violang449|470427240b50bb1d92ab4a072600bafe&vcim=K%E1d%E1r%20J%E1nos%20interj%FA%20II.%201988.%20Szovjet%20cs#videoloc
Önmagát valamire is tartó publicista nem áll neki a trash-kultúrát (?) ócsárolni: nem feketepákózik, nem kiszeltündézik, nem elemzi, mivel masszírozták a nézők agyát az Éjjel-Nappal Budapest legutóbbi adásában. Jóérzésű polgár nem jelöl ki magának efféle ellenfeleket,…..
Különösen kiélezett a feszültség mostanában a magyar kormány és a nemzetközi közvélemény egy része között, így érdemes az elmúlt hetek után ismét egy újabb epizód erejéig foglalkozni a kérdéssel. Mivel ez az epizód is jóval túlmutat önmagán. Orbán a napokban két…..
unionista (törölt) 2013.04.17 14:30:40
@fehérfarkas:
ezek kim kommentelők. külön csoport van ezekre.
unionista (törölt) 2013.04.17 15:18:51
@Kandeláber:
az eu csatlakozó országok eltérő módon teljesítettek a visegrádi régióban:
kepfeltoltes.hu/130403/1_grafikon_www.kepfeltoltes.hu_.png
a balti államok hasonló pályát futottak be.
kepfeltoltes.hu/130417/2_grafikon_www.kepfeltoltes.hu_.png
magyarország lóg ki a sorból. amelyik nem tud fejlődni. de ezért valószínűleg nem az unió a hibás.
unionista (törölt) 2013.04.17 16:22:22
@Kandeláber:
hja, csak lengyelország úgy esett vissza, hogy közben majdnem 50%-os fejlődést produkált. magyarország meg úgy, hogy szinte semmit sem. azért ez különbség. valljuk meg.
ProgBlog Belügy 2013.04.16 21:39:06
„Ebben a pillanatban még én, és csak én vagyok a fejedelem, az történik, amit én akarok, és arra veszem rá a vár alatt élőket, amire akarom. Ha megparancsolom, hogy gyújtsák fel ezt a várat, irtsák ki az idegeneket… és éljünk a magunk ízlése és vallása és rögeszméi…..
unionista (törölt) 2013.04.17 11:52:29
@gyárvárosi:
de a magyar népesség egy része ezt nem akarja. keleties. szent istván az egész "uruszágra" rákényszerítette a latin-kereszténységet. a nép egy része nem akarta. aztán a bajorokkal jól pofán verette őket. így vettük fel a német-rómaiak vallását. a lakosság egy része ennek akkor is ellene volt. és most is ellene van. magyarország eleve egy törzsi, vallási megosztottsággal jött létre.

a demokrácia az lenne, hogy ezt intézményesítjük. de nem úgy, hogy négy évente egyik, vagy másik csoport uralkodik. hanem akkor kisebb széttagolt nyugatos, és nagyobb összefüggő keleties körzetekre kell osztani az országot.

ahogy németországban is van landkreis és stadtkreis. és akkor a tőkés tudja, hogy neki hová érdemes települnie. és azt, hogy melyik az a körzet, ahová ne menjen, mert az "népnemzeti" territórium.
unionista (törölt) 2013.04.17 11:58:30
@Fejesrob:
legyenek olyan körzetek, ahol a nemzeti nagytőkés uralkodik. ezt akarjátok nem? akkor legyen ez. de legyen olyan, ahol a nemzetközi. mert ezt akarja a másik tábor. a nyugatosok nemzetközivé akarnak válni. akkor hadd váljanak. az a demokrácia, hogy nem kell tök egyformának lenni.
unionista (törölt) 2013.04.17 13:08:31
@Sunder:
errefelé most nyílt egy új tesco. 6 órában 60 ezer forintot keresnek az alkalmazottak. és elmagyarázták nekik, hogy 1 év múlva a többség ki lesz rúgva. mert másik munkanélküliért veszik fel a támogatást. ez is egy multi. tesco gazdaságos.