Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Saxonus Petrus

0 bejegyzést írt és 79 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van Kálvinnak egy rövid, magyarra eleddig le nem fordított dialógusa, ( tudomásom szerint) az egyetlen egyébként az életműben (Ad quaestiones et obiecta iudaei cuiusdam responsio, azaz: válasz egy zsidó kérdéseire és ellenvetéseire), melyben egy zsidóval beszélget. Dialógust írni…..
Saxonus Petrus 2013.06.13 17:00:51
@Nuntiulus Noster: Ez hazudozása Luthernak. Az öreg apakomplexusos Márton doktor elszökött a vitáról, mikor nem tudott érvelni. Dr. Eck kérte, hogy igazolja, hogy a Biblia szerint nem a zsinatokra, nem a pápára, vagy a tanítóhivatalra, hanem Dr. Lutherra kell hallgatni, ha autentikus biblia-magyarázatot akarunk.

Persze a hóhért hamar akasztotta Münzer Tamás őskommunista. Hogy neki a Szentlélek ezt meg ezt súgta.

500 éve adósak a válasszal (a szubjektivizmus emberi tanításának isteni igazolásával) az eretnekek.
Saxonus Petrus 2013.06.13 17:01:54
@_Epikurosz_: Nincs "fő ága" (maximum statisztikailag), mivel nincs a zsidóságnak nagyon rég óta központi főtanácsa.
Biztos egy kalap alá vehető a zsidók nem zsidóval, a feketék fehérrel való házasságának tiltása a melegházasság nemlétével? Az érintettek másképp gondolják. Sőt: ateisták, marxisták és melegek közt is vannak a melegházasság ellen küzdők. A párizsi tüntetéseken…..
Saxonus Petrus 2013.06.12 12:41:57
@kesztió: Jó, egyenlőre egyiket sem bizonyítottuk, de ez már érdekes, hogy szeretnél hinni benne, magyarra fordítva (nem akarlak kiforgatni), jó lenne, ha lenne ilyen.

Akkor már csak az áll előttünk, hogy bizonyítsuk az objektív (erkölcsi) természettörvény és természetjog létét. ;)
Saxonus Petrus 2013.06.12 12:44:28
@dobray: Rütyütyűűű! Ebből mi lesz. :)
Saxonus Petrus 2013.06.12 13:08:41
@kesztió: Ha nem tetszik, vagy ha logikailag nem igaz? :)
„Szerintem, amint a háború és a viszály két különböző szó, úgy két külön lényeg is, két különböző tényre vonatkozik. Ez az úgynevezett »saját«-ra, vagy »rokon«-ra, az meg az »idegen«-re és »elütő«-re. Ha saját vérünkkel tusakodunk, e harc neve: viszály, ha…..
Saxonus Petrus 2013.05.29 10:29:46
Mi a véleményem az egészről?

Kb. ugyanaz, mint mikor a Wall Street a kommunizmus ellen kiabált, és nem tett semmi érdemlegeset. Európában van egy belső és külső ellenség.

A multikultit már bevallottan a zsidók csinálták, míg ők kőkemény nürnbergi törvényekkel építkező országot vezetnek, mint fiókszervezetet.
www.youtube.com/watch?v=4QoJGvEVogI

Erről persze nem "szalonképes" beszélni.

A külső ellenség az iszlám. Az ördögien zseniális, hogy egyik vagy másik mellett törnek lándzsát, de a szerző által említett Martell Károly és a katolikus keresztény középkor antijudaista is volt, az antiiszlamizmus mellett.