Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szabó Szandra

14 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha az ember társaságba megy, általában tudja, hogy mire számíthat. Minden társaságnak megvannak a maga kulcsfigurái.Ott van először is a társaság középpontja. Jópofa, mindenkit megnevettet a vicceivel, érdekes történeteket mesél, és nem utolsósorban mindig képes arra, hogy a…..
Egy tavaszi napon, anya, apa és Dodóka megállapodást kötöttek. Említett megállapodás arról szólt, hogy Dodóka régi vágya, hogy eljárhasson focizni teljesülhet, cserébe Dodóka megtanul úszni. A kompromisszumok már csak ilyenek, mindenki felajánl valamit. Dodóka nagyon szerette…..
Pannika rendkívül élénk társasági életet él. Az egyik kedvenc összejöveteli helyszín a nagyszülőknél van. Az otthonán kívül ez az a hely, ahol igazán meg tudja mutatni igazi arcát.Persze az odavezető út sem unalmas. Pannikával semmi sem unalmas. Amikor anya és apa eltervezik,…..
A női táska mindig rejtély.Egy igazi női táskában, a tulajdonosán kívül senki nem igazodik el.Kimondható, hogy egy férfi számára mindig rendetlen, amiben semmit nem lehet megtalálni - a kulcscsomó, az iratok, a csoki, a mentolos cukorka csak akkor bukkanak fel, amikor az ismerős női…..
Gyermekkori Kalandok Jó? 2013.05.08 14:18:12
Pannika kérdéskultúráját tekintve egészen egyedi fajtáját dolgozta ki annak, hogyan bizonyosodjon meg arról, hogy a kommunikációban szereplő másik fél vajon elfogadja-e az ő nézőpontját. Ez már a kérdésfeltevésének módján is világosan látszik. Ha ugyanis Pannika szeretné,…..
Gyermekkori Kalandok Dodó retteg 2013.05.03 13:50:48
A gyermeki félelmek nagyon ijesztők tudnak lenni.A gyermekek számára legalábbis mindenképpen.Egy-egy sárkány, vagy boszorkány, napokig, hetekig tudja borzolni a kicsik lelkivilágát is.Így van ezzel Dodóka is. Dodó egyébként rendkívül bátor, a végrehajtott hőstettekről nagyon…..
Gyermekkori Kalandok Séta 2013.04.30 14:38:47
Sétálni jó dolog. Ragyogó tavaszi napsütésben, amikor a szellő lengedez, különösen kellemes.Nemcsak a testet, de a lelket is felfrissíti. Kipihentté tesz.Mindezt persze csak akkor, ha nem egy két éves gyerekkel teszed.Abban az esetben nyugodtan felejtsd el a pihenést. Pannika két…..
A reggeli készülődés minden gyermekes családban hasonlóképpen zajlik.Semmi más nem kell hozzá, csak türelem.Türelem.Türelem.Sok türelem.Na jó, rengeteg türelem kell hozzá.Persze vannak reggelek, amikor nem. De ezek általában ritkák. Mondjuk évente 1-2.Anya már hat óra harminc…..
Gyermekkori Kalandok Azt a kéket 2013.04.20 22:52:21
Panni szeme kék.Panni kedvenc színe a kék.Ez egyelőre vitathatatlan.Hogy a két dolog kapcsolatban áll-e egymással, egyelőre még nem tudni. Bizonyos azonban, hogy egyszer ki fog derülni. Panni, hogy kedvenc színét, a kéket másokkal is megkedveltesse, minden lehetséges alkalommal…..
Pannika igazi nő. Ez már most látszik. Még ugyan alig két éves, de már pont azzal a kacér mosollyal bűvöli a férfinem képviselőit (köztük Dodókát, apát és a nagypapát), amivel egy tapasztaltabb kamaszlány a fiúkat. Kezdjük ott, hogy Pannika odavan az ékszerekért. Nem kell…..
Ha valaki nem tudná, már a 2 éveseknek is van öntudatok.Így van ezzel Pannika is, aki a hatalmas mosolyok, a hatalmas ölelések, és a hatalmas öntudat gyermeke.Pannikát nagyon könnyű megsérteni.Megbántani.Megsebezni a lelkét.Elég hozzá egyetlen apró mozzanat. Egy tett, ami nem tűr…..
A gyerekszoba helyszínének állapota a gyakorló szülők számára nem kétséges. A rend ismeretlen fogalomnak számít a gyermek témakörrel kapcsolatban. Így van Dodóka és Pannika szobájában is.   Fürdés után anya azt kéri, hogy villámgyorsan tegyenek rendet, akkor aztán…..
Alszanak a gyerekek? Nem. Jobbára eszük ágában sincs. Hatkor vacsora, hétkor fürdés, fél nyolctól mese apával. Vagy anyával. De többnyire inkább apával. Utána következne az, amit édes álomnak nevezünk. Édesek. Csak nem álmosak. Mármint a gyerekek. Bár, végül is,…..
Kedves Olvasóim! Üdvözöllek a Gyermekkori Kalandok oldalán. Ez az első blogom, és az első blogbejegyzésem. Az oldalamon olyan történeteket olvashatsz, amik gyermekekről szólnak felnőtteknek. Olyan felnőtteknek, akiknek vannak gyerekeik (azt hiszem, hogy ők igazán át tudják majd…..