Adatok
pasa
0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Felbontottam néhány nap eltéréssel két Vinagora-aranyplecsnis magyar vereset. Mindkét bor készítője háttérbe szorult kissé mostanában. Míg Szőke Mátyás chardonnay-királyként a kilencvenes évek vége felé ért a csúcsra, Vida Péter ugyanazon évtized közepén volt a…..
A Vindexpo és az IWSR előrejelzése szerint három éven belül az európai országok közül az Egyesült Királyságban fogják a legtöbbet költeni borra és pezsgőre. A felmérésben 28 bortermelő és 114 borfogyasztó ország kilátásait vizsgálták. A britek a maguk nyamvadt 27 literes…..
pasa
2007.01.21 11:13:55
A chiantik hányatott gyermekkoráról, identitászavaráról és a szupertoszkánok gravitációjáról már írtam. Én személy szerint soha nem rajongtam értük, saját hierarchiámban a többi sangiovesederivátum (Brunello és Rosso di Montalcino, Vino Nobile di Montepulciano stb.) mögött…..
Minden küzdelem véget ér egyszer. Önök eldöntötték, ki volt a legjobb bortermelő Magyarországon 2006-ban. A leadott voksokból kiderül az is, hogy olvasóink főként Egerért rajonganak, de nem vetik meg Tokajt és Villányt sem. Összesen 324-en szavaztak, és az előzetes lista nem…..
pasa
2007.01.12 10:12:40
Az úgy volt, hogy elhatároztuk hárman – én, a Feri meg a Bíró Imre –, ha már vége van a 2006. évnek, búcsúztassuk tisztességes borokkal őt. És lőn. Eredetileg nem terveztünk konkrét összecsapásokat, csak egészséges sort, a sors keze azonban négy tökéletesen…..
December erős hónapja volt Tokajnak a borvilágsajtóban. A brit Decanter hemzsegett a tokajiemlítésektől, a New York Timesban terjedelmes és alapos cikk foglalkozott a vidékkel és boraival. Végül egy a dugósság elhárításával foglalkozó izgalmas sufni-kísérletsorozatban bukkant…..
pasa
2007.01.05 07:26:09
Az Egri Borvidékért Alapítvány szervezésében, még a nagy össznépi vásárlások közepette tartották meg a rendezvényt. Az alapgondolat: megnézni egy ma és egy lehetőleg tíz évvel ezelőtt készült bort egymás mellett. A tíz évet csak kompromisszumokkal lehetett betartatni a…..
pasa
2007.01.02 10:37:29
Azt állítom, hogy míg Magyarországon eléggé öles léptekkel fejlődik a bortudás – noha sok tanulnivalónk van még, ugye –, addig a pezsgőkultúra sehol sincsen. Magunk sem sokat foglalkozunk vele. Nem nagyon iszunk szpárklingot, vagy ha mégis, legfeljebb szilveszterkor és…..
pasa
2006.12.30 11:53:19
Hogy miért szeretem a bikavért? Talán mert hamisíthatatlanul magyar, a mi garatunkra készül, a szánk íze szerint alakul. Ilyenre csiszolta a magyar talaj, a lélek és persze a gasztronómia. A tiszta kadarkától eltekintve talán ő illik legjobban kishazánk étkeihez. Ezért mindig…..
Elveresedtünk alaposan mostanában, ezért szembemegyek a tendencióval hirtelen. Kóstoltam, azazhogy ittam jó pár fehéret az elmúlt egy-két hétben, köztük egészen finomakat is. És felbukkan egy majdnem új szereplő a Művelt Alkoholista horizontjának nadírján: a Patricius…..
Csak most látom, hogy a Budapestre szakadt angolszászok kajablogjában (Chew.hu) - ami egyébként messze a legszínvonalasabb sajtótermék ebben a témában, jól mutatva az angolszász sajtó szupremáciáját - éppen rácsodálkoznak Takler Ferenc kannás boraira. Egy-két éve még magunk is…..
Jelen szürettől Villányban is startol az eredetvédelmi rendszer, és hátha segít. Classicus és premium, szimbólumok és feliratok, magyar kikerics, 90 és 60 hektoliter per hektár. Sok ez, vagy annyira nem rossz, meglátjuk. A villányi hegybíró mindeközben kívülről megtanulta a…..
pasa
2006.10.29 16:43:33
Amikor kollégáimnak, barátaimnak bikavért szoktam ajánlani – ez elég gyakran előfordul –, rendszerint azt válaszolják, hogy mink nem szeressük a bikavért. Ennek szerintem az a magyarázata, hogy egy rendszerrel korábban alaposan lejáratták a márkanevet, amely azóta sem…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Eddig csak egyetlen-egyet láttam. Az is egy PET palackon egy szupermarkecben.