Regisztráció Blogot indítok
Adatok
spangolo

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A thai társadalom egyik véglete az a család, amelyből az apa pár év után lelép, az éjszakai életre kényszerítve ezzel az anyát, de a legtöbb családban imádják a gyerekeket és nagyon összetartóak. Folytatódik a múlt héten a bulgáriai poszttal megkezdett sorozatunk, melyben…..
spangolo 2013.05.22 02:52:59
@hagyma: "szerinted ahhoz ki kell probalni, hogy elkepzeld???"

Igazad van elképzeltelek a rénszarvas hátán.
Nagyon jól néztetek ki.
Mind a ketten mosolyogtatok.

Tényleg könnyen ment.
Talán elég is, ha annyit írok a mai poszt elé, hogy szerzője Sámán (korábbi posztjait itt, itt és itt olvashatjátok el), aki ezúttal is egy nagyon érdekes írást küldött. Igaz, sámáni hosszúságú, de érdemes elolvasni, mert nagyon jól világít rá arra, hogyan is állnak hozzá…..
spangolo 2013.05.19 22:56:22
@mirx:
SEX-500
Reményeim szerint új sorozat indul mától, ugyanis arra kértem az országfelelősöket, hogy írjanak arról, milyenek a családi, baráti kapcsolatok az adott országban, hogyan viszonyulnak egymáshoz az emberek – egyszóval próbálják meg ezúttal az emberi viszonyokat kidomborítani. Az…..
spangolo 2013.05.17 18:35:14
@hagyma:
"/ket honapig ismerhettem es egeszen ertehetetlen modon, nagyon szeretett, ezen az egesz csalad csodalkozott, meg a halalos agyan is felult es megolelt/"

Kicsit morbid a helyzet, de azt el kell ismerned:
Ha valaki szeretni akar téged,
annak sokat segit ha nem érti csak egy töredékét annak amit beszélsz.
Már elég régen fontolgatom, hogy érdekes lenne utánajárni, vajon mi motiválja azokat a külföldieket, akik határátkelésre adják a fejüket, miért indulnak el és mit várnak az új élettől – végül pedig érdekes, hogy az előzetes elképzeléseik beigazolódtak-e. Úgyhogy a mai…..
spangolo 2013.05.15 16:27:41
@váj mí: "Szóval csak angliai posztok vannak a beérkező levelek között HÁ postaládájában, és félt, hogy parasztlázadás lesz."

Nem, nem. A sámános cikk is ott van május 1 óta. De a londoni beszámolók biztos előbb érkeztek, Biztos ki kell őket futtatni.
spangolo 2013.05.15 17:17:42
@hagyma: "felreertes ne essek, de a poszthoz nem tudok hozzaszolni, egyedi esetek, kiragadott reszletekkel
de kosz:)"

Itt a bizonyiték hogy nemaz igazi hagyma nyilatkozik.

Ilyet az IGAZI hagyma soha le nem irt volna.

Igazi hagyma:

Mindenhez ért ..... és......
Mindenről nyilatkozik
Külföldön élve az ember vagy megpróbál minél gyorsabban beilleszkedni, vagy inkább magyarokkal van együtt, amennyit lehet. Mai szerzőnk, Lilla ilyen tapasztalatokat is szerzett, olyan ismerősökkel, akik nem járnak el szinte sehova, nem csinálnak semmit, belesüppedtek a mocsárba, ami…..
spangolo 2013.05.14 20:51:00
@ffüttyfürütty: " Elso kerdes magyarokhoz: "Kata vagyok. Van egy turorudid?" :)"

A mekkora a túrórudid?? - kérdésnek jobban fognak orulni.
Akik sokallták az angol posztokat, azok most dörzsölhetik a kezüket (meg persze a többiek is), mert olyan történet következik, amilyen garantáltan nem volt még a Határátkelő történetében (de a magyar sajtóban sem nagyon szerintem...): Levente ugyanis a karib-tengeri Sint Maarten…..
spangolo 2013.05.07 21:19:01
@hagyma:
"nezem mindjart mennyibe fajna idoben"

Segitek: Két hét = 14 nap

Nemsoká tényleg tudsz egy (1) karibi szigetről nyilatkozni.
Ez már lényeges előrelépés tegnap óta.
Megfigyeltem (így bőven több mint 600 poszt után nem nagy kunszt, persze), hogy érdekes hullámokban jönnek az írások, mintha egyik vonzaná a másikat, így aztán ma megint egy angliai történet következik. Számomra Róbert írásának a vége volt a legérdekesebb, amikor arról ír, a…..
spangolo 2013.05.07 05:09:23
@montroyal:
"@montroyal: hat ez nem igaz, ez pont nem
ez igaz az angolokra, a nemetekre, az olaszokra, a franciakra
pont az amerikaiakra nem" hagyma

Mondja ezt a világlátott amerikai turista, aki az elmúlt 15 évet a karib szigeteken töltötte..........................
Határátkelő Mi kell Angliához? 2013.05.05 06:53:00
Alázat, nyelvtudás és az ország szokásainak, írott és íratlan törvényeinek betartása hiányában szinte előre jósolható a kudarc – írja Gábor két és fél év tapasztalat után. Egy étteremben kezdte, mert valahol el kell kezdeni, azóta vezető fejlesztő egy webdesign cégnél.…..
spangolo 2013.05.05 21:11:30
@váj mí:
Anyák napjától.
Nálatok nem ünneplik?
Nincs ilyenkor több vendégetek?
spangolo 2013.05.05 22:06:22
@hagyma: "de meg soha de soha senki nem uvoltott velem"

Itt is mindig UVOLTENEK Veled,

DE MEG SE HALLOD

mert mindig cask beszelsz, mondod a magadét
Van egy olyan pillanat a legtöbb, egyedül útnak induló, a szeretteit, családot (akár csak ideiglenesen) hátrahagyó határátkelő életében, amikor elgondolkozik azon, vajon helyesen döntött-e, és mit keres ő egyáltalán ott, ahol van. Tapasztalatom szerint ez szinte független attól,…..
spangolo 2013.05.03 21:54:21
@Barátusz:

"munkáésságának ismerete korfüggő."

1995 óta érettségi tétel
spangolo 2013.05.03 21:58:01
@spangolo:
Ezek a lányok olyan Hungarikumok, mint a Túró Rudi, és Kalocsai Paprika.
Már hamisitják is őket.

A rúdtánc is azért kell hogy olimpiai sportág legyen mert ott mindig mi nyernék a románokkal felváltva.
spangolo 2013.05.03 23:17:27
@tildy:): Nehogy azt mond hogy a kolbászt sem szereted.
Mindig örömmel osztok meg sikertörténetet, márpedig spanyol országfelelősünké, Roxié kétségtelenül az. Akik követik a blogot, azok tudják, hogy Roxi eddig Madridból küldte jobbnál jobb írásait, nos, mostantól változik a helyszín, mert áttelepült a tengerpartra. Menjünk vele…..
spangolo 2013.05.01 22:56:28
@tildy:):
"en repat nem" milyen répát nem? egészet vagy reszeltet?
spangolo 2013.05.01 23:05:41
@tildy:):
Nincs minden répának rossz ize és nem is kell mindet lenyelni.
Kicsit rendhagyónak nevezhető a múlt szerdán lezajlott Fogadó, mert a résztvevők egymással is elkezdtek beszélgetni, nem csak a vendégnek tették fel kérdéseiket. Valamint talán az is kicsit más volt, mint máskor, hogy Sámánt, aki már több posztot is írt a blogon, közkívánatra…..
Ugyan ma is Anglia az úti cél, de a szigetországi létnem ezúttal a sötétebbik oldalával ismerkedünk meg. Kata egy családnál volt bébiszitter és körülbelül minden megpróbáltatáson átesett, amin ilyen helyzetben áteshet az ember. Horrorsztori őt megtámadó gyerekekkel,…..
spangolo 2013.04.24 11:26:52
@tanato:
Ha szereted a feleséged csúnya nanny-t veszel fel.

Ha nem szereted - csinosat.
Az amerikai egészségügyről sokan gondolják azt, hogy ismerik (leginkább talán a rengeteg kórházsorozat miatt), ám a valóság kissé talán más, mint amilyennek elképzeljük. A rendszer finoman szólva is kissé ellentmondásosnak tűnik, legalábbis innen, a távolból. Hogy milyen…..
spangolo 2013.04.20 00:59:22
@Mirjam2:

"elajulok ha vert latok"

Akkor hogyan eled tul a nehez napokat?

Kómában?
Ma három az egyben napot tartunk, azaz egy történetben tulajdonképpen hármat mond el Roland. Mindháromnak más a végkicsengése, és mindháromnak megvan a maga tanulsága, kezdve attól, hogy mennyire vigyázni kell a szállásközvetítő cégekkel egészen odáig, hogy lehet-e elégedett…..
spangolo 2013.04.14 20:40:52
@A Tyne folyó déli partja:
"small talkot meg mondjuk tereferének"
Ezt a terefe-rét egy keksze márkán és egy régessrégi TV müsoron kivül még soha sem hallottam.
Élő beszédben soha.

Ez még talán még furcsább mint a smalltalk.
A csevely is elég hülyén és erőltetetten hangzik de lehet hogy csak az én füllemnek.
(én még a csilli villi-t és a csilliárd-ot sem birom hallgatni)
Múlt héten Kenyából Tyimpike és Andris fogadta az érdeklődőket a Határátkelő Fogadójában, úgyhogy most ennek a beszélgetésnek olvashatjátok egy szerkesztett változatát, segítségül annak, aki esetleg lemaradt volna róla, vagy nem szeretné visszakeresni a Facebook-on. Miért…..
spangolo 2013.04.10 19:40:11
@Babette_:
Spangola (kifejezés az URBAN DICTIONARY-böl)

a term italian americans in the northeast boston area use for dirty ass spics that drive up and down your street all day with nowhere to go in their shitty ass Honda's from 88 that sounds like the fuckin exhaust has been draggin for the past 6 years. These SPANGOLA's usually travel with MUD DUCKS. These dirty beaners usually have dirtstaches and taco stains from head to toe.
No background information on this one..italians just see dirty spics and spangola rolls off the tongue noone knows the true origin.
"Hey Vinnie that fucking SPANGOLA has been lowering property values in my neighborhood ever since him and his 38 dirty ass family members moved into that house on the corner."
Az Egyesült Államok az utóbbi évszázadban szinte folyamatosan az ígéret földje volt emberek millióinak, és ma is az, csak ma jóval nehezebb letelepedni ott, mint akár pár évtizeddel ezelőtt. A lehetőségekről és a szabályokról Sándor írt részletes és érdekes…..
spangolo 2013.04.10 19:35:05
@ctboy: Hasznos cikk.