Regisztráció Blogot indítok
Adatok
abissum

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Viktor, ezt benézted! – üzenhetjük a kormányfőnek. Orbán ugyanis azt üzente a németeknek: foglalkozzanak a maguk dolgával, miket hagyjanak békén. Ha szót fogadnának, komoly bajban leszünk hamarosan...
abissum 2017.06.18 15:47:33
A volt miniszterelnök többedszer nyilvánította ki, hogy nem hajlandó lelépni a színről, hiszen a politikai piacon van egy jól látható tábora, és ameddig támogatója van, addig vajon mi oka lenne lelépni. Ehhez szereti hozzátenni, hogy mindenkinek megvan a lehetősége arra, hogy hasonló tábort növeljen…..
abissum 2017.02.09 21:22:48
@bekerült: egyetértek, a lényeget leírtad.
abissum 2017.02.09 21:40:16
@Duplaxiii: "Feri takarodj! A nép a korrupcióra szavazott! A saját bűnözői kellenek neki.", szomorú, de így van.
A vér öntötte el az agyam az irigységtől, amikor megláttam a napokig tartó román több százezres tüntetést egy törvény miatt.
Itthon meg az utóbbi évek legmocskosabb és legnyíltabb vagyonlenyúlások történnek a választók egy jelentős részének tapsikolásától kísérve. :(
Ritka a cinizmusmentes mondat e blogon, de most komolyan és őszintén gratulálunk Vágó Józsefnek és társainak azért, hogy létre bírnak hozni egy új magyar légitársaságot. Bement a forgóajtón a világ összes faszfej légiipari szakértője, mögöttük surrant Vágó és vajon ki…..
abissum 2013.07.28 23:02:06
@high up!: +1 xDDD, vaze, szétröhögtem magam....
abissum 2013.07.29 09:19:06
@Nzoltan: ki beszél itt bonyolultról? Feltettél magadnak egy kérdést és szépen megválaszoltad, ez derék! Ellenben én a hihetőről és az abszurdról beszélek, mert
- nem hihető, amit ez a derék ember mond, mert a felcsúti törpe engedélye nélkül ezen a szinten még fingani sem mernek;
- abszurd, hogy biztonsági szakértőként egy komoly tőkével induló cég vezetője lesz, mivel ilyen léptékű céget még életében nem vezetett és nagyon úgy tűnik, ő a "Németh Lászlóné" a cég élén;
- abszurd, hogy "Vágó" névvel leült volna egy arab mágnással egy asztalhoz a cég alakításáról beszélgetni?!
A családi adókedvezmény kiterjesztése nagyon szép gesztus, gondolom, a kádnéppártosok meg is hatódtak és szorgosan törölgetik a könnycseppeket a szemük sarkából, hogy most akkor ők mennyire fasza gyerekek meg minden, azt hiszik, az asszonyok innentől kezdve Harrach Péter képeket…..
abissum 2013.07.28 13:47:53
@egysmás: ..a közmunka egy "fing", azért csinálták, hogy legyen miről pofázniuk! Beruházásokat kellene csinálniuk, illetve ösztönözni a belföldi és a külföldi beruházásokat, de ki az az eszement, aki ilyen körülmények között csak egy forintot is áldoz ebben az országban annak tudatában, bármikor, akár visszamenőlegesen is "lehúzhatja" az állam!? :(
abissum 2013.07.27 12:39:53
Szépen megfogalmaztad, ezért ötös jár, bár az integráns kifejezést nem értem , de ez az én bajom! !
„Az adórendszerben különböző szempontok szerint csoportosítják az adókat.
A rendes és rendkívüli adók közötti megkülönböztetés alapja az, hogy a rendes adók állandó elemei az adórendszernek, míg a rendkívüliek alkalmazását különleges politikai és gazdasági szempontok indokolják.”
Ergo, a „rendkívüli adók” is a rendszer részét képezik, ha jól értem, de legfeljebb, mint írtad, nem tervezhetők?!
Más, jó volna, ha olyan közgazdasági fogalom értelmezésében, mint jelen esetben az új munkahelyek teremtése, egységes álláspont alakulna ki, mert láthatóan nagy a katyvasz e körül.
Szögezzük le, hogy új munkahelyeket csak és kizárólag új beruházásokkal, a meglevők bővítésével, korszerűsítésével lehet teremteni! Röviden ennyi! Más út nincs, hacsak a Jó Istent nem vesszük alapul, mert ő tud beruházás nélkül is munkahelyeket teremteni, azaz, most jut eszembe, még ő sem, mert a templomokat, parókiákat és az egyházhoz tartozó oktatási, egyéb háttér intézményeket is beruházással teremtettük meg, ergo, új munkahelyeket hoztunk létre!
Szempontunkból most teljesen mindegy, hogy ez a beruházás a szolgáltatások (Terézváros kocsmái, éttermei, szállodák, eü, oktatás…stb.) vagy a termelői szféra (ipar, mezőgazdaság) területén történtek!
Ebből következik, hogy önmagában a termelés, az export, összefoglalva a nemzetgazdaság nem teremt új munkahelyeket, csak a meglevőket működteti!
abissum 2013.07.28 11:02:00
@egysmás: ..majdnem egyetértünk mindenben, kivéve a büntire vonatkozó megjegyzésed, mert akárhogy csűrjük-csavarjuk, beruházás és ezért új mhelyeket teremt!A többi stimmt! :)
A hírek szerint személyesen az MNB elnöke tervezi a Nemzeti Bank új logóját. A Bilderberg-csoport által megbízott  Viviane Reding által megbízott Bajnai által megbízott kommunista hekkerek feltörték Matolcsy laptopját, és megszerezték a szupertitkos logóvázlatot.…..
abissum 2013.07.26 20:26:48
@Vidéki: válaszod megnyugtatott, tényleg lövésed nincs, miről beszélsz, mert én a helyedben azért ellátogattam volna arra az ominózus AKK Rt. oldalra és megtekintettem volna, mit mutat az a bizonyos görbe pl. 2012. február óta napjainkig és vissza sem jövök ide újra hablatyolni! :( Az a szomorú valóság, hogy, "nerül" fogalmazva, az államadósság mértéke úgy "csökken" azóta, hogy erőteljesen nő, jelenleg 82.2%! Ennek természetesen nem örülünk, mert, a Blog témájánál maradva, ez csak a hatalmon levők hihetetlen hozzá nem értését mutatja, illetve azt a mérhetetlen cinizmust, ahogy hamis adatokkal "etetik" a népet, köztük téged is hazugságokkal! Jó étvágyat! :)
abissum 2013.07.27 11:06:01
@Vidéki: ...na, látom, a tények már nem érdekesek, mert azok csak zavaró tényezők egy vitában nálad, eljutottunk a "lényeghez", nevezetesen, "pfúj, beképzelt vagy..", mint a homokozóban és vita lezárva!
Nem szeretek idézetekkel takarózni, mert erről a fajtáról meg van a véleményem, de most ide illik egyik kedvenc írom mondása: "Az embereket könnyebb hülyíteni, mintsem meggyőzni arról, hogy hülyítik őket." by Mark Twain xD
abissum 2013.07.28 11:23:04
@Vidéki: "Az embereket könnyebb hülyíteni, mintsem meggyőzni arról, hogy hülyítik őket." by Mark Twain xD
Többször ismételt hangosan az idézetet, forgasd a szádban, ízlelgesd és próbáld értelmezni, amennyiben megy! Ja, mindezt a tükörrel szemben! LOL
Jól van Gyuri, kellett már valami cirkusz a hülyéknek, a Balcsi mindjárt 30 fok, az agyvíz 70, hőségriadó, kisfaszom. Mi is lett volna szép hazánkkal, ha a szabi előtt nem sütsz el valami igazán matolcsyst? Hogy is mondtad? Stratégiai döntések, változó monetáris keretrendszer?…..
abissum 2013.07.25 11:21:38
@jobbdemokrata: mindenki nyugodjon meg, nem lesz itt változás cca. 20 évig! Egyébként meg, szerinted lehet még jobban "tönkreba..ni" egy országot a jelenlegi állapotánál? Meg tudnád mondani, hol áll az a "szabadságharcpos" államadósság most? Esetleg van elképzelésed, hova ment az az irdatlan sok pénz, amit arra "költöttek"?
Jelentkezzen az, akinek a fejéhez pisztolyt fogtak, hogy ha nem vesz fel szirre-szarra hitelt, akkor lelövik!?
abissum 2013.07.25 14:37:54
Nem értem a kérdést, miért baj az, ha egy bankelnök még ehhez is ért?
Véleményem szerint és tudva levő, hogy a "Nagy Nemzeti Mocsodék" vezette banda szinte minden tagja, szinte mindenhez ért! Épp egy logót ne tudnának megtervezni? Ugyan kérem.
Tessék megnézni azokat a lépéseket, amihez különösen értenek:
- 2010 óta úgy csökkentik folyamatosan az államadósság mértékét, hogy az folymatosan emelkedik;
- fenti dátum óta úgy "költenek" ugyan erre több ezer milliárdot, hogy semmi látszata nincs;
- úgy emelik a GDP-t, hogy az folyamatosan recesszióban van;
- úgy emelik folyamatosan a népesség életszínvonalát, hogy 4 millió fölé szökkent az elszegényedettek száma;
- olyan színvonalas, nemzetközileg "közkedvelt" és bevett politikát folytatnak, hogy szart se ér országunk tekintélye;
- olyan mértékű a hazai korrupciós elleni kampány és a hathatós törvénykezés, hogy e téren lassan Uganda után következünk;
Sorolhatnám szinte végtelenül áldásos hozzáértésüket, de nem untatom a nagyérdeműt!
Ellenben azt ki kell jelenteni, lövésük sincs, hogyan kell rejtett módon, suba alatt lenyúlni pénzeket, különösen a közpénzeket, mert, mint láthatjuk, most nyíltan, pofátlanul a "zemberek" arcába csapva teszik, mondhatnánk, szarnak a zemberek véleményére, de még a látszatra is!
Akkor most megkérdezem a tisztelt nagyérdeműt, milyen ország az, amelyik ezt szótlenul, fejet leszegve tűri?
abissum 2013.07.25 17:52:40
A comment:com, mint oly sokszor a múltban, most is segítségére siet a tévéknek, ha kell nekik az ingyenkontent, ha nem, hiszen az a dolgunk, hogy igyekezzünk jobbá tenni a magyar tévézést, már amennyire ez szerény eszközeinkkel elképzelhető. Eddig nem jártunk túl sok sikerrel, bár…..