Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kabai Domokos Lajos

1247 bejegyzést írt és 1382 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
CÍMKÉP: Magyar Péter a Facebook-oldalán, április 10-én jelentette be, hogy a TISZA-párt nevű formációhoz csatlakozik, amelynek azonnal egyik alelnökévé választották. Ismerősöm szerint: ráhibáztam, amikor a kiegyezési gondolatot emeltem ki az újdonsült politikus szombati beszédéből. Nekem azonban…..
CÍMKÉP: A „Nemzeti menet és demonstráció egy új Magyarországért” címmel megtartott  tüntetés első sorában a két hölgy között Magyar Péter. Deák és Kádár után új kiegyezést ajánlott, amikor kimondatlanul egy kormányprogram vízióját vázolta fel. Ennek néhány központi eleme lenne: a tudáshoz jutás…..
CÍMKÉP: Gulyás Márton beszélgető-műsorához toborzott alanyokat Miskolcra, március 30-ára – Téveszmék határozzák meg az úgymond szabad, tehát szegregáló, alapfokú iskolaválasztást támogatók gondolkodását, de a turné (és a küzdelem) folytatódik. „A szabad iskolaválasztás teszi tönkre a magyar…..
CÍMKÉP: A frontokon elszenvedett kudarcok, az ember- és fegyverhiány ellensúlyozására az ukrán hadsereg mindennapossá tette az oroszországi lakosság félelemben tartását szolgáló dróntámadásokat, amelyekre Moszkva minden eddiginél brutálisabb csapásokkal reagál – Végre napról napra pontosan be…..
CÍMKÉP: Láncra vert kutya valahol, valamikor Magyarországon – Krasznahorkai négy, a társadalmainknak a legalsóbbtól a legfelsőbb rétegéig jellemző perspektívátlanságáról szóló regényének számomra ugyanaz az üzenete: a világ minden élőlényét valamilyen mértékben az önzés hajtja. A kivételek ez alól:…..
CÍMKÉP: Amikor még álompárként mutatta magát Varga Judit és Magyar Péter – Az ország jövőbeni sorsáért általában is aggódó, öt évvel ezelőtti cikkemben nyugtalanítóan tipikusnak éreztem az ügyeik mögül már akkor felsejlő szemléletmódot. (Fotó forrása: HVG.hu) Ha tudom, hogy ez kerekedik ki…..
CÍMKÉP: Székely Örs és Borbély András beszélgetésében lépésről lépésre kibontakozott, hogy a hétköznapjainkat akkor is áthatja a fasisztoid felfogás, ha a fasiszta rendszer nem is épül ki teljesen – Az írásomban azt is igyekszem vázolni, miért összeegyeztethetetlen a politikai baloldali felfogás a…..
CÍMKÉP: Lvovtól, Odesszán, Donyecken, Belgorodon át Moszkváig egyre több támadás miatt takarja el tűztenger az égboltot. A képen a március 22-én este, a Moszkva környéki hangversenyközpont közönsége ellen indított terrortámadás következménye – Washington és Moszkva céljai változatlanok, de…..
CÍMKÉP: Szó sincs arról, hogy a nyugati fegyvereket csak katonák ellen vetné be az ukrán hadsereg. Egyelőre kilencezer kisdiák kimenekítését kezdték meg az ukrán határhoz közeli, oroszországi Belgorodból és a terület járásaiból a harcoktól távolabbi területekre. (Foto: Dmitrij Duhanyin /…..
CÍMKÉP: Az oroszországi államfőválasztás eredményei a szavazatok 98,28 százalékának összeszámlálása alapján, a jelölteknek a szavazólapon szereplő sorrendjében, 2024. március 18-án reggel – Nem lett volna alapvetően más a helyzet Navalnijjal és Nagyezsdinnel sem. Viszont a nyugati politikusok elmúlt…..
CÍMKÉP: Hábetler András lélegzetelállító versmondása után szívszorító mondatokkal jellemezte a szerinte bennünket is megtestesítő orbáni kormányzási rendszert. „Nincs bennük szeretet. Ezért kell elmenniük” – mondta többek között a rádiós beszélgetésnek abban a részében, amit szó szerint idézek, a…..
CÍMKÉP: Alekszandr Dugin március 7-én jelentette meg a hazájában is nagy vitát kiváltott „Oroszországnak totális militarizálásra van szüksége” (России нужна тотальная милитаризация) című cikkét – A Bekiáltásban viszonylag részletesen ismertetem a szöveget, és linket adok a Krausz Tamással készült…..
CÍMKÉP: 2024. március 15. Magyar zászló a koronás címerrel Budapest egyik kertvárosi negyedében – A magyar tudathasadás azzal kezdődik, hogy a legszentebb ünnepnek tartott polgári forradalmat, amelynek betetőzése a trónfosztás, azaz a királyság megszüntetése volt, úgy éltetjük, hogy jelképeinkkel is…..
CÍMKÉP: 2014-ben a Majdan kemény magját, illetve márciustól az oroszok elleni szabadcsapatok, illetve még azon a tavaszon kormánytámogatással a Donyec medence lakossága elleni büntető zászlóaljak tagjait adó banderisták felvonulásai Ukrajnában rendszeresek. A transzparensen: „Vallásunk a…..
CÍMKÉP: Szénási, Spiró és Hatos a Klubrádió március 11-ei adásában a realista, ezért nagyon kellemetlen Szép Ernő életművéről beszélgetett – Az „Emberszag” című kötete munkaszolgálatra hajtott, idős nyomdászának történetéből értettem meg, hogy több olvasómat miért zaklatta fel a szokásosnál is…..
CÍMKÉP: Miközben Budán az államfő beiktatása zajlott, Pestre gazdatüntetést szerveztek. Valamivel a kezdés előtt mindössze 30 ember és egy traktor várakozott egy Népligethez közeli parkolóban, ám a Parlamentig az sem mehetett el – A kiszolgáltatottságra, a szolgalelkűségre, a megfelelési kényszerre,…..
Kabai Domokos Lajos 2024.03.10 23:07:34
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Így, így…#
CÍMKÉP: Joe Biden és Vlagyimir Putyin moszkvai találkozója 2011. március 11-én – Vajon tényleg csak a fiatalokon múlik a jövő, miként ezt Putyin vizionálta, s nem a nagyhatalmak háborús héjáin? (Fotó: TASZSZ) I see a future... / Látok egy a jövőt... – harsogta szokásos, tempós gyaloglásom közben…..
Kabai Domokos Lajos 2024.03.09 22:54:12
@Kovacs Nocraft Jozsefne: …azért van köztük tíz év különbség, s nem Biden javára. Csak mondom…#
CÍMKÉP: MAGYAR TANYA, 1956 – A kényszerrel beadatott föld a tulajdonosok nevén maradt, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a téesz megszűnése után, a felmenők halálát követően, én magam is örököltem az eredetileg anyai és apai nagyszülők nevén lévő, bár az öröklések miatti osztódások után viszonylag…..
CÍMKÉP: Az unokám óriásteknőse az óceánok szennyezésével küzd, miközben az emberiség az információs hulladéktömegben fuldoklik, s az internetes hálózatokon vergődik.  Ez itt a reklám helye. És mégsem, mert az internetes világhálót használók gondjai jelennek meg a cikkben. A Facebookkal való több…..
CÍMKÉP: ELŐRE, A KOMMUNIZMUS GYŐZELMÉÉRT! A marxi–engelsi–lenini életmű szentháromságtanná silányítását használják a kapitalizmus igazolásához a mai propagandisták „Ez egy eredendően bűnös eszme” – kaptam fel a fejem a mondatra, ami az M5 tévécsatorna Kommentár Klub február 25-ei adásában…..
Kabai Domokos Lajos 2024.03.05 19:33:34
@AvéCézárVavan: Tőlem ennyire telt, de majd a beszólók…#
Vlagyimir Szolovjov, az orosz média talán leghatásosabb, az EU szankciós listán lévő műsorvezetője így vezette fel szarkasztikusan a február 28-ai vitaműsorában a Joe Biden-bejátszást, amelyben az amerikai elnök saját cionizmusával kérkedett: Biden, természetesen, abszolút a mi jelöltünk, támogatjuk…..
Emmanuel Macron francia elnök az Ukrajnát támogató, 2024. február 26-ai párizsi konferencián elhangzott mondatai sokakat meghökkentettek a NATO-ban, illetve az Európai Unió fővárosaiban, de látom a fokozatosságot is a Nyugat előrenyomulásában (videókép) Emmanuel Macron francia elnök február…..
Kabai Domokos Lajos 2024.02.29 06:00:36
@Botka Lajos: És a kisebb vereségek utáni nagy támadások utáni nagy győzelmek…#
Victoria Nuland a CNN 2024. február 20-ai adásában – Abban a kilencéves borzalomban, amit az oroszországi lakosság a Szovjetunió szétesése után elszenvedett, könyékig benne volt a washingtoni és a New York-i döntéshozók keze is. Ugyanúgy, mint az ukrajnai pusztítás megalapozásában. Victoria…..
Ostromállapot a kijevi főtéren, a Majdanon 2014. február 18-án – Utóbb két grúz mesterlövész állította, hogy kívülről (is) szervezték a vérengzést. A Berkut rohamosztagosai már akkor panaszkodtak, hogy lőfegyver nélkül, alkalmatlan felszereléssel kell szembeszállniuk a képzett szabadcsapatok…..
Kabai Domokos Lajos 2024.02.25 02:19:22
Londonban hamarabb született meg az ítélet, mint hogy lezárult volna a vizsgálat. Ezeknek ott, Londonban elment az eszük! Esetleg a népet nézik teljesen tökkel ütöttnek? Vagy tényleg tudják a tutit, de nem árulhatják el, mert az MI5, a brit titkosszolgálat a gyilkosa? Több ötletem nincs annak a…..