Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Öregtölgy

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A komposztálás sok éve a kerti témák egyik legnépszerűbbike, hiszen abszolút zöld elképzelés, házilag is kivitelezhető, megoldást jelent többféle problémára, nem csoda hát, ha gyakran előkerül. A legtöbb leírás ugyanakkor jellemzően odáig jut, hogy taglalja az előnyeit, és próbálja rávenni a…..
Öregtölgy 2020.11.15 13:39:20
@Oudusere112: 15 kg zöld hulladékot rakhatok ki, annyit visznek el.
" ..naivság azt gondolni, hogy ezeknek nincs pénze rá " van fogalma az átlag vidéki lakosság anyagi helyzetéről ? (a Bp.-i agglomeráció településeit nem számítom ide )
A hulladék szó általános használata félrevezető, mert nagyon sokan nem a fahulladékra asszociálnak, hanem minden egyébre a tejfölös pohártól a gumiabroncsig.
Szelektíven gyűjtöm a szemetemet és a nagyobb hulladékomtól is lomtalanításkor szabadulok meg. Viszont képtelen vagyok egy nagyobb teljesítményű aprítóra beruházni és nem én vagyok az egyedüli az országban.
Az a tény, hogy panelba küldött, szintén jelzi, fogalma sincs a magyar vidékről. A házamért egy garzont sem kapnék.
Indulat az van önben bőven, de előbb nézzen körül a való világban és utána ítélkezzen.
Öregtölgy 2020.11.15 13:59:02
@Oudusere112: Miért általánosít ?
Évente két alkalommal engedélyezte nálunk az önkormányzat a tüzelést. Ezt be is tartottam ( a környezetem is ) Aki ezen időszakon kívül tüzelt azt eddig is meg lehetett büntetni.
Nagy valószínűséggel az ön településén is hasonló a helyzet. Miért nem tett feljelentést, ha a tüzelés állandó volt.
Öregtölgy 2020.11.15 14:17:24
@gigabursch: Azt várom tőlük, hogy nem csupán az általuk elképzelt idealizált világot (ami lehet, hogy sohasem létezett) próbálják meg bármi áron ráerőszakolni az országra, hanem széleskörűen tájékozódnak, majd gondolkodnak és csak utána következik a megbüntetjük, börtönbe zárjuk, felnégyeljük.

Én sokszor néztem, olvastam a Levegő Munkacsoport, a Greenpeace és társaik megszólalását. Következetesen csak az avarégetéssel foglalkoztak. Vagy csak a saját zsebkendőnyi telkükön lévő rózsa és orgona ágak eltüntetésére koncentráltak, vagy ők sem tudnak általánosan kivitelezhető megoldással szolgálni. Ezért aztán nem beszélnek róla. Könnyebb beígérni a büntetést, aztán majd csak lesz valahogy.
Oudusere 112 is csupán addig jutott el, hogy menjen panelba minden vidéki. ( nincs is annyi panel ) Elhiszem, hogy voltak negatív tapasztalatai, de ebből nem lehetne általánosítani. A tényleges helyzet megismeréséhez nincs kedve, ezért utál mindenkit aki az ő színvonala (anyagi, nem szellemi ! ) alatt él.
Őserdő. Első hallásra nem feltétlenül a Kárpátok havasai vagy a lengyel erdőségek jutnak eszünkbe, de nem is a Kékes – holott Európában is sok helyen találunk ősi, emberi beavatkozás nélkül fennmaradt ökoszisztémákat, „eredeti erdőket” (primary forests). Nemrégiben térképre tették, hogy hol vannak…..
Két érdekes és érdeklődésre számot tartó téma kerül ma terítékre, ugyanis mindkét témakörben nemrégiben született új szabályozás, melyek fontos változásokat ígérnek. Az egyik az engedély nélkül fúrt kutak legalizálása, a másik pedig az avarégetéssel kapcsolatos új rendelkezés. Terjengős bevezetés…..
Csajok, semmi pánik! A válaszoló férfiak több mint háromnegyede NEM a nő külsejét kívánja meg. Olvasd el, hogy egy valódi nő mit írt a norbiféle férfi társaknak. (Kép: Piqsels)  Mindenekelőtt köszönöm annak a 311 férfinek, aki kitöltötte a kérdőívet! Mit köszönök? Azt, hogy felvállaltátok a…..
Aki sokat markol...az többet termel - tartja a bányászmondás, ezért bányagépek méretezésénél nem finomkodnak a mérnökök. Igazi kolosszusok születnek és már nem a motor teljesítménye vagy abroncsok mérete szab határt, hanem a gyári felújításhoz való elszállításuk. Három…..
Mert egyedül Orbán Viktor képes megvédeni az országot a migránsoktól. (1 pont)Mert kaptam egy trafikot és nem szeretném visszaadni az előző tulajdonosának. (100 pont)Mert én is részesülök az intézményes korrupció áldásaiból. (100 pont)Mert csak ez a kormány támogatja a családokat. (1 pont)Mert…..
A karácsonyfa az ünnepek csúcsdísze, nappalink ékessége. Ha az egyik legdekoratívabbat akarjuk, akkor áldoznunk kell egy normand vagy normann vagy megint másképpen normandiai fenyőre. A karácsonyi előkészületek hajrájában kétségkívül nem az a legfontosabb, hogy hogyan hívják a fenyőt - csak formás…..
Ez a poszt kevésbé fog szólni a Mindenki című, új Oscar-díjas rövidfilmről, és sokkal inkább azokról az emlékekről és felismerésekről, amelyeket bennem indukált. És ezzel azt hiszem a film kritikájának javát le is tudtam. Hiszen mi lehet nagyobb elismerése egy műalkotásnak, mint az, ha a valóságra…..
Tamás, 30 éves, az ország keleti megyéjének egyik kisvárosában él. Közel, s távolban nincs munkalehetőség, egyetlen esély a közmunka. Magányos,így se támogatás, se kiegészítés. Egyetlen lehetőség nyaranta az egyik közelben lévő konzervgyár, időszakos munkaként, minimális pénzért. Váltani nem tud,…..
Öregtölgy 2017.01.08 15:11:14
@Willkommenskultur: Közel 1500 hozzászólásod volt, ha a többi is ilyen felületes, kár az időt erre pazarolnod.
Én csupán 190 km-re lakom a fővárostól, de a legjobb összeköttetés esetén is közel négy óra az út. A tömegközlekedés nem olcsó, a stoppolás az utóbbi 20 évben már sokkal nehezebb mint előtte, a személygépkocsi megléte pedig nem jellemző a közmunkásra.
Egy mondat fölött átsiklottál: " Ezeket az eseteket első körben azért írtam le, hogy akinek nincs az ismeretségében közmunkás, vagy más probléma miatt elszegényedett ember, lássa, hogy bárkivel megtörténhet bármi"
A közmunkás szó hallatán nagyon sok ember -- aki nem ismer személyesen egyet sem -- lusta, munkakerülő és elsősorban cigány emberre gondol. Ez nagy tévedés !
Nagyon sok közmunkásra a fentiek nem igazak. Innen a kitörés pokolian nehéz, nem tudsz elmenni munkát keresni, mert nem kapsz szabadságot. A keresés egyik legegyszerűbb helye az internet lenne, de arra már a többségnek nincs pénze. Mint az előbb említett hosszabb utazás sem érhető el.
Ismerek embereket, akiknek családi összefogással sikerült eljutni Baranyából Győr-Sopron megyébe ( nem Londonba !)
Szóval, ha nem ismerünk valamit pontosan, ne ítélkezzünk felületesen.
Öregtölgy 2017.01.08 15:36:12
@Sir Galahad: Igaz lenne, ha el lehetne menni. A baj ott van, hogy a közmunkásnak ismeretlen a szabadság (kérem a jogászokat, ne mondják, hogy de igen, én a valóságról beszélek) és a könyvtár is munkaidőben van nyitva.
Ha sikerül elcsípni egy felvételi beszélgetést, kell egy emberséges háziorvos aki betegállományba vesz, hogy el tudj menni.
Ass blaster Proli filmkritika 2017.01.02 13:28:45
Moziban voltam. A szék kényelmes volt. Több jót elmondani nem tudok. A lányom rángatott el megnézni ezt az emberiség elleni merényletet. Szerencsére elég magasan ültünk hogy a filmvászonról kiömlő nyáltengerbe ne fulladjunk bele. Amennyiben ez a mozi a hollywoodi romantikus film paródiája akart…..
Az OMSZ előrejelzése szerint komoly lehűlés várható a következő napokban. A téli tüzelőt gondolom már mindenki (akinek fa tüzelésű kandallója, kályhája, stb. van) beszerezte (ugye olvastátok a Fogyasztóvédelem tanácsait?), az aprítás/hasogatás praktikáit azonban még most sem késő…..
V. Pál ügyével többször is foglalkoztam korábbi bejegyzéseimben, a borlopásos-mérgezéses ügynek ugyanis kertészeti vonatkozású vetületei is vannak, a szomorú eset jól világított rá, hogy a vidéki háztáji gazdálkodás lassú kihalásában főszerepet játszanak a gazdák életét megkeserítő terménytolvajok.…..
Álmodozunk a Mondsee-nél vagy bárhol, aztán ülünk be az autóba. Te, figyelj, mondja, kéne már végre vennem anyámnak pár dolgot. Amit gondolok, azt még itt sem írom le. Ami a számon kiszalad: miért?! Miért? Két napja vetted tele a hűtőt. Vettél fagyasztott halat, karamellizált lótüdőt,…..
          Kedves állampolgár, kérjük töltse ki az alábbi kérdőívet.            1. Mostanában sokat lehet hallani arról, hogy a miniszterelnök egy közönséges gazember, aki eladta Magyarországot az oroszoknak. Ön mennyire tartja fontosnak azt, hogy az országot ne…..
Előre bocsátom, a Unicef munkája fontos és csodálatos, és a fejlettnek nevezett világnak feladata és kötelessége támogatni a nyomorban élőket más kontinenseken. Nem ezzel van a gond. De kezdem egy kicsit messzebbről. Szinte minden reggel megállítanak munkába menet a WWF-es fiatal…..
Örülünk, Vincent? Lúgosítás* 2013.05.01 03:35:00
E cikk eredeti változatát a Környezetvédelem.co.hu internetes lapnak írtam, még tavaly. Ottani írásaimat a jobb oldalsávban, a "P/c szerint a világ" rovatba kattintva olvashatjátok; a két utolsó azonban nem jelent meg (ez egyúttal azt jelenti, hogy a jövő héten hozom a…..
Öregtölgy 2013.05.01 15:29:19
@flamer: Politikai kommentek szoktak kiváltani ilyen ingerült reakciót. Ha már laikusként nem nyilváníthatok véleményt akkor elmondom két szakembertől kapott információm. Az egyik húsüzemben a másik egy tejipari laboratóriumban dolgozott és egyik sem ette a saját termékeit. Mindketten háztáji, vagy kisüzemi termékeket igyekezett beszerezni.
A miértre közel hasonló választ adtak: "én tudom mi van benne"
Öregtölgy 2013.05.01 15:38:43
@Teljesítményfokozó sporttáplálkozás: Ha a gazdag ember csak ült és szolgái hordták elé az ételt folyamatosan akkor biztosan volt köztük cukorbeteg. Az étel minősége önmagában nem garancia az egészségre. A csökkent fizikai aktivitás legalább olyan fontos.
"A Britannica Hungarica Nagylexikon a csaknem 25 éves múltra visszatekintő, de ma is folyamatosan frissülő, bővülő Encyclopædia Britannica (15. kiadás) és a Britannica Online Academic Edition alapján, a Britannica Hungarica világenciklopédia átdolgozásával készült. A mintegy…..