Regisztráció Blogot indítok
Adatok
unomma

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A HírTv-hez igazolt Veiszer Alinda, Alinda címen indít beszélgetős műsort hétköznap esténként, első vendége Nagy Kriszta Tereskova festőművész lesz, vettük tudomásul rezignáltan, majd robbant a gecizős beharangozó videó, úgyhogy olyan izgatottan ültünk a tévé elé, mintha…..
Teszt: Volvo 7700 helyközi csuklós   Mi lenne ebben az őrültség? Eleve nem nekem kell vezetni, ez már önmagában el kell hogy adja a helyközi autóbuszt. Ennek ellenére mindenki, akinek megemlítem, hogy busszal megyek, úgy néz rám, mintha legalábbis az Iszlám Államhoz…..
Vendégszerzőnk, Bencsik Gábor írása. Kísértet járja be Magyarországot – a feltétel nélküli alapjövedelem kísértete. De talán pontosabban is fogalmazhatunk: zombi járja be Magyarországot – egy már sok millió életet követelő eszme élőhalottja. Mert itt nem a Marie…..
unomma 2015.04.09 12:42:12
Az írás összemossa a társadalom filozófiát az aktuál politikával. Ami az előbbit illeti, valamiért elhallgatja, hogy az általa szimplán kommunistának nevezett társadalom filozófia nem csak úgy a semmiből került elő, hanem éppen az általa favorizált világnézet több évszázados fennállásának súlyos társadalmi kudarcai hívták életre. Csak utalnék rá, hogy a konzervatív keresztény állam két ezer év alatt több embert ölt meg, mint a kommunistának (liberálisnak?) nevezett világnézet a maga kb. 200 éve alatt. Ebből nem következik, hogy akkor az jobb lenne. Csak az következik belőle, hogy rá kellene ébredni végre, nincs olyan társadalom filozófia amely minden társadalmi problémát maradéktalanul meg tud oldani. Ezért van igaza annak a gondolatnak amely szerint minden gondolati rendszerből érvényesíteni kell ami abból valóban praktikusan használható, vagy másként fogalmazva, hagyni kell érvényesülni a másik ember életszemléletét. Rohadt nehéz. Attól profi egy politikus (egy párt!) ha ezt meg tudja oldani. Mellesleg ez a liberalizmus eredeti tartalma. A Vatikán már rájött, a Fidesz-Kdnp és szavazó tábora még nem. A magyar jobboldal bűne, hogy a 2/3 birtokában megvalósíthatta volna az 500 éve hiányzó közös társadalmi cselekvést, ehelyett a NER hangzatos szólamai mögé bújva olajat öntött a tűzre. A kormányzó erő tele van okos emberekkel, kár, így nem maradt hely a bölcs ember(ek)nek.
2013 novembere és 2015 februárja között egyáltalán nem írtam Dezsőről – az volt a terv: majd ha purrog szépen és végre jó lett a motorja, megírom. A legutóbbi posztban be kellett ismernem, semeddig nem jutottam. Röviden összefoglalom a motorral kapcsolatos ügyeket: – a svéd…..
Régi sztori, kerestem is sokáig, mire rátaláltam, Pista múltkori posztja miatt jutott eszembe. Még a 2010-es nagy belvizek idején sikerült valakinek egy gumilánctalpas John Deere kombájnt fülkéig a sárba ásnia. Aki látott már ilyen gépet közelről, tudja, minden egyes alkatrésze…..
Sacramento, Kalifornia. A Quick Quack Car Wash egyik helyi kirendeltségénél (csak Sacramentóban kilenc gyorsmosójuk van) a 94 éves sofőr összehozta a világ tán leggyorsabb autómosását. Állítása szerint, miután befizetett a kiválasztott mosóprogramra, elindult a kocsijával, de…..
unomma 2015.01.18 10:47:47
@Mmboci: Nos, mennyi? Ez is csak egy közhely. A baleseti statisztikák semmi ilyet nem mutatnak, de az ellenkezőjét annál inkább, a görbe csúcspontja 40 év alatt van és a görbe alatti terület 95% a 20 és 65 év közé esik.
Amúgy egy mezei autómosó, full bekamerázva.
Hosszabban és szerintem viccesebben esik neki a kinevezésnek, az egészet arra főzve fel, hogy ha valaki sikerrel tud navigálni egy szappanopera történetszálai között, akkor nem okozhat gondot neki egy ilyen ország politikai viszonyai között ellavírozni. Mi is elküldhetnénk a…..
unomma 2014.12.06 11:28:27
@ROHZSI: Zsidózzál csak nyugodtan kis haver, tudod az ip címe és MAC címe alapján mindenkit megtalálunk. Türelmesen várj a sorodra. Te tényleg olyan hülye vagy, hogy azt hiszed csak az USA hallgat le mindenkit? Itt Haifan 15 perc alatt vannak annál a palesztinnál akit gyanúsnak találnak. Már régen nem bízzuk a hozzád hasonló gój faszokra (ez jól esett)a sorsunkat. Még ahhoz is hülyék vagytok, hogy a saját sorsotokat megoldjátok.
Belsőség Heti merítés 2014.11.30 09:38:10
Az imádnivaló ékszerdoboz ... Azzal, hogy megvettük az autót, egy álom vált valóra, főleg az öregemé ... az igazi az lenne ha még állna mellette egy biturbós Ghibli II...:D A kicsi francia, aki sokat utazik A használata közben rájöttem még: nagyon koszolódik az…..
unomma 2014.11.30 11:20:19
@T54-44: Erre mi felénk nem sok értelme van, de itt Canadaban minden autón rajta van. Ez egy pillanat alatt le-föl nyitható hűtőtakaró. Na de itt -40 fok van alkalmanként.
Dr. Szerényi Gábor egy egészen jó ember. Legalábbis ilyennek ismertem meg és ritkán csalódom az emberekben. Megkedveltem, mert elképesztően felkészült és soha nem hagyja el a jókedve és ha látja a stáb, hogy a szereplők még este bírják és viszik előre a dolgot, akkor mindenki…..
unomma 2014.11.29 12:05:45
@Aranyba mártogatott étnyúl: Befogják vezetni, nem lesz ingyenes, egy újabb adó (ha mégis ingyenes, akkor úgy mint az eü. ellátás), a szarul közlekedő, mert szabályokat leszaró fiatalabb korosztály számára nem, viszont a rutinos idősebbek számára igen, akik lehet, hogy a legújabb KRESZ táblát már nem tanulták meg, viszont négyfelé tudnak egyszerre figyelni. Amúgy ez a TC-s fazon a szerkesztőség legbunkóbb tagja, Spectrumos műsora lapos, szegényes a szövege primitív és öncélúan trágár. Megpróbálja Winklert utolérni, de hát szánalmas...
Belsőség Misszionárius póz? 2014.10.04 14:00:06
Aki megfejtené, hogy mit akart az Allianz ezzel a kompozícióval kifejezni a szabadtéri kiállítási területen, az megérdemli, hogy egy bónuszkategóriát ugorjon felfelé a kötelezője. Nekem csak egy tippem van: a Daewook szeretik a fajtársaikat. ..
Belsőség Bonyolult, mint a faék 2014.08.26 14:01:34
Gianni kitalálta. Két pohár bor között, bal kézzel rajzolt egy egyszerű gépet, egy éket. Mielőtt az esti AS Roma meccsre kapcsolt volna a Rai1-ról, még azért csavarintott rajta egyet, ezért nem lett fából az az ék. Nem aggódott, hisz mi baj lehetne? Az ék akkor is egyszerű, ha…..
unomma 2014.08.26 19:47:30
Ha megnéznék ezt  a kisfilmet, talán a H. Péter-féle megélhetési taplók is megértenék, miért nem állunk rokkantparkolóba. Ezt még az olyan szánalmas alakok is felfogják talán, mint azok, akik azzal védekeznek, hogy csak két percre álltak meg. Meg hogy egyébként sincs annyi…..
unomma 2014.08.13 13:33:38
@KAMA3: Na erről szól valójában ez a történet! Vagyis dumál itt a nagy többség úgy, hogy kívülállóként fogalma nincs az érintettek valódi szükségleteiről. A Te esetedben a csőlátás tárgya, hogy - nyilván nem vagy érintett, csak "okoska" - minden mozgássérült egyben kerekesszékes is! Hát nem! Szóval még egyszer:Semmit rólunk, nélkülünk!
unomma 2014.08.13 15:02:16
@KAMA3: Szóval akkor "...kell plusszban furikázni métereket." vagy nem kell? A mellébeszélés, pszichiátriai "szakvélemény" uncsi. Mellesleg pluszban az egy(1) "sz". Na csá!
Belsőség Te leültetnéd? 2013.09.27 10:05:27
Sok eseménynek adott helyet mostanában a Hungaroring. Ott volt a tavaszi, és a nyár végi pályanapunk, a WSR, most pedig a második Golf-nap. De ez nem csupán egy szokványos autós találkozó volt, néhány körrel egy versenypályán. Kislámpás matt egyes hátulról. Nagyon…..
Budapest csodás város. Szó szerint, mert itt olyan csodák történnek, mint kevés más helyen. A gázvezetékek pont olyankor szorulnak cserére, mikor az összes városlakó visszaér a nyaralásból, elkezd megint munkába járni, meg gyerekeket iskolába szállítani. A gázvezeték tehet…..
Belsőség Kungur, már Mazdával 2013.08.28 19:19:23
Indulás után nagyon gyorsan kiderült, hogy itt nincs autópálya, és az út elég rossz. Konkrétan amolyan román-magyar átmenet, kilométere válogatja. Nekem furcsa volt, hogy épp itt, ahol az orosz földgáz 90%-a, ami sok lóvé, és marha sok kőolaj van, ami az útépítés alapanyaga,…..
Pár hete unottan böngésztem a címlap programajánlóját, amikor belefutottam egy Skoda Találkozó hirdetésébe. Egy pillanatra eltöprengtem, hogy mégis mikor láttam utoljára faros Skodát a forgalomban. Eltűntek. Nekem pedig hiányoznak. Családunk első autója egy Skoda S100 volt. 50…..
unomma 2013.08.25 10:44:20
@kultúrpesszimista: Mennyire nem így van!! Volt vagy van Neked Skodád? Vagy csak fröcsögsz? Először is ennek a típusnak az őse az 1000MB,ami a Renault Dauphine másolata, ezt csinálták meg valóban "tiszta" cseh alkatrészekkel a Csehszlovákok. De a műszaki koncepció és a formaterv nem az övéké. Itt látható:www.google.hu/imgres?imgurl=http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9a/Renault_Dauphine,_1960.JPG&imgrefurl=http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Renault_Dauphine,_1960.JPG&h=960&w=1280&sz=326&tbnid=-D1zhpvmu3KqLM:&tbnh=90&tbnw=120&zoom=1&usg=__k87C0rbca5mnfnd1XiIW7OLALsA=&docid=8r6BOXk6wEDL_M&sa=X&ei=dMEZUpLPB4O64ATb94GwDA&ved=0CDIQ9QEwAA&dur=462

Ami a jelenlegi Skodákat illeti, az megint nem úgy van. Először is legalább 4 ország alkatrészei vannak benne (nekem van és volt Skodám, tudom miről beszélek). A váltó Japán, a karosszéria cseh (anyaga, gyártása, forma terve), az apróbb cuccok (benzin szűrő, szivattyú stb.) kínai, a motor német, stb.
unomma 2013.08.25 11:10:22
@kultúrpesszimista: Na ne röhögtess, majd mindjárt kirohanok és elkezdem fényképezgetni az alkatrészek adattábláit. A váltóm Aisin Warner 09GR (tudod ez az egyik legnagyobb japán váltógyár), a Roomster forma terve cseh (lásd genfi autószalon 2005-2006 hivatalos sajtó anyagát, a Yeti és a Fábia szintén), ebben lehet, hogy tévedek, de úgy tudom az említett típusok padlólemeze is cseh, most cseréltem benzin szűrőt, gyertyát(Madein China), a külső és belső tükör az enyémen kínai, de láttam már Octaviat tajvani tükörrel. A szellőző ventilátor valamint a pollen és légszűrő kínai. Na mindegy, nem győzködlek, hisz' végül is nekem tök mindegy...Az egy másik vita tárgya lehetne, hogy jó e az a világnak, hogy mindenütt megszűnt a nemzeti autógyártás, illetve ahol nem, ott mi van a műszaki színvonallal. De az egy másik fórum lenne...Itt maradjunk a tényeknél!
unomma 2013.08.25 11:26:10
@kultúrpesszimista: Nekiállhatnék fényképezgetni az említett alkatrészek adattábláit, de a fenének sem ér annyit. Meg ide fel sem tudnám tölteni a képeket. Vedd a fáradtságot és nézz utána annak amit állítasz. Csak "illusztrációként" írom, most voltam 50 ezres szervizen, minden amit kivettek az autóból kínai volt (beletenni is csak ilyet lehetett), a váltóm a legnagyobb japán váltógyártó AW 09GR típusa, az indító motor, az akkumulátor a szellőző ventilátor, a külső és belső tükör mind neves gyártó kínai terméke. A Yeti a Roomster és a Fábia formaterve cseh.
Belsőség Heti merítés 2013.04.07 07:52:22
100% élvezet :) Ismerem a márkát és a magyar felhozatalt. Teljesen reménytelen közel gyári állapotú 126-ost találni, pláne emberi áron. Jó, ha negyedévente felbukkan a hirdetések közt egy kicsit is normálisan kinéző darab, de annak az ára is rettenetes. Az összes…..