Regisztráció Blogot indítok
Adatok
krampam

0 bejegyzést írt és 696 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Őszinte leszek, nem vagyok a startupok nagy rajongója. Nagyon sok próbálkozást láthattunk már az évek során, de hamar a lista végére érnénk, ha el kellene kezdenünk összeírni az indulásuk után 1-2 évvel később is fennálló próbálkozásokat. Talán a szkeptikus hozzáállásom miatt is lepődtem meg azon,…..
Igazi tovább élő történelem az, amikor bizonyos munkákat nők azért nem végezhetnek – mert nők. Nyilván vannak olyan foglalkozások, melyek esetében ez akár még magyarázható is lenne, de sok olyan van közöttük, aminek tiltása teljesen érthetetlen...
A Citibank árváinak panaszai annyiszor bukkantak fel az elmúlt hónapokban nálunk, hogy kezdem sajnálni, hogy anno nem próbálkoztam a bankkal. Igaz, akkor mára az Ersténél találtam volna magam, ami a panaszok alapján sokszor nem egy leányálom. Akinek van jó tippje, mihez kezdjen az ember a tízezres…..
krampam 2017.08.25 21:31:18
@KaTe: Add odas Te a tíezresedet! Azért mert valami 100-asokban van, attól még lehet nagy érték, ami kellhet otthon is.
A Vietkong alagútrendszerei Ideje végre önálló cikket szentelni ennek a korábban már többször érintett altémának, melynek révén megint csak közelebb kerülhetünk azon kérdés megválaszolásához, hogyan volt képes a Vietkong olyan sokáig hatékonyan harcolni az ellenség közelsége, megsemmisítő tűzereje…..
krampam 2017.07.31 13:01:08
Bömbölő szirénákkal nyit a főcím, egy erdei autósüldözésbe csöppenünk. A menekülő tagok egy szőke csaj a kis csoki lányával, az apuka aki vezet, illetve csak vezetett,mert a következő pillanatban (szerintem teljesen ok nélkül) driftel is egyet a fák közé. Az autónak így búcsút is mondhatnak, papa…..
1916. november 21-én, csaknem kereken 100 éve hunyt el Ferenc József osztrák császár és magyar király, aki 1848 óta állt a Habsburg Birodalom élén, 1867 nyarán pedig magyar királlyá is koronázták. Bár életpályája és működése nem tartozik blogunk elsődleges…..
"Mert aki hazudik, az csal,Aki hazudik, az lop,Hazudni, csalni csúnya dolog!” /A kétezredik év felé, szerzette Nagy Ferenc 1988-ban/ Eltelt életünkből 28 esztendő, és pont ott tartunk, ahol a kommunista rendszer utolsó, vergődő időszakában. Köszönjük Orbán Viktor! Csak a Fidesz! Szóval Tóni,…..
Praxis A beteg nem fejőstehén! 2016.07.19 09:43:37
Majdnem 50 ezer forintot voltunk kénytelenek kifizetni az ingyenes egészségügyi ellátásért. Hogy miért? Biztosak lehetnek benne, nem passzióból, vagy, mert nem tudnánk a pénzünket másra elkölteni. Tisztelt Praxis!   Tudom, nem én vagyok az első, aki ebben a témában önöknek ír, de úgy látszik, sok…..
krampam 2016.07.20 11:52:21
@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft:
Én sem fizettem még soha a dokiknak, s valóban, a jattolók rontják el a rendszert.
Ha valaki meg esetleg tartja a markát, mondjuk egy szülés előtt, akkor be kell verni az orrát, s feljelenteni. És keresni egy másik helyet...
Fekete bőrjakóval, hátizsákkal, feszülős gatyában, bebújós cipővel és egy zöld retro egysebességessel punk lehetsz, mégsem keltesz botrányt Full bőrszerkóban, férfias montival nem köt beléd senki az úton Piros kempingbringával akár egy városi kávézótúrára is elmehetsz Térdet és bokát…..
Étteremmarketing Ne nyald be! 2016.05.18 08:15:28
Elöntötte a médiumokat (köztük még a RTL Híradó is beszámolt róla) a gödöllői cukrász bácsi, Barna Illés története, miszerint egy névtelen bejelentés miatt be kell zárnia az üzletét. Az internet népe elkezdett aláírásgyűjtésbe kezdeni az idős cukrászért, a cukrászdájáért, és persze, mély…..
A Járókelő egyik bejelentője hívta fel a figyelmet a Kőbánya alsó vasútállomáson uralkodó állapotokra. A választ még mindig várjuk a MÁV-tól, milyen lépéseket tesznek majd a helyzet megoldására. Kőbánya alsó vasútállomás, egy viszonylag nagy forgalmú csomópont ehhez képest azonban - túl azon,…..
A növekvő migrációnak és különösen a menekültválságnak köszönhetően robbanásszerűen megnőtt a kisebbségi csoportok száma Európában – különösen a muszlim közösségeké, hiszen a menekültek jelentős része iszlám vallású területekről érkezik. A társadalmi sztereotípiák és félinformációk miatt sokan…..
krampam 2016.05.12 12:44:42
@komisz_kölök: ott a pont! Nem tudom, ki ez a nagyonhozzáértő, aki írta ezt, de bosszantó.

Csak egy adalék:
inforadio.hu/tudositoink/2016/05/10/mohamedan-kereszteny_viszaly_a_taborokban/
Georgiát, oroszos nevén Grúziát, 1801-ban annektálta az Orosz Birodalom. A 19. század folyamán számos változás következett be az ország fővárosának, Tbiliszinek az  életében, mert míg annak első felében egy több mint 70%-os örmény többség alkotta a város legnagyobb etnikai csoportját, a század…..
krampam 2016.02.26 08:37:57
@Szzzz: Ezt jól mondtad!
Annyira bosszantó ez a sok megmondó, mint itt fölöttem pont BIKMAKK...
Baszki, ha egy szuverén országot úgy hívnak, ahogy, ne akarjuk már mi megmondani, hogy az nem úgy van! Sőt, másokat ledorongolni, amiért úgy hívják...
krampam 2016.02.26 08:39:23
@¿Qué tapas hay?: elvezet hozzá a felvonó vagy sem?
A hazai médiafelületek tele vannak egy állami hirdetéssel. Az újdonsült propagandaminisztérium juttatta el tévékhez, papír alapú újságokhoz, internetes portálokhoz. Az első részében térkép tűnik fel, rajta Európa, tőle délre látható Afrika északi partja és a Közel-Kelet…..
krampam 2015.12.22 23:57:38
Két nappal ezelőtt arra gondoltam, és arra nézve fogalmaztam meg költői kérdést, vajon lehetséges-e, hogy Göncz Árpád temetése kizárólag Göncz Árpádról szóljon? Kérdésem, egyben kívánságom-óhajom meghallgattatott. Bár csak a Duna Televízió közvetítését követve…..
Derék republikánusként nem tudok nem röhögve tekinteni az angol királyi családra. Elképesztően szánalmas banda. Ennél már csak az angol nép szánalmasabb, amely megtűri ezt a Truman-showba oltott Barátok köztöt imitáló szappanoperát. Egykor az angol király/királynő valóban…..
"Elment!" - hozták az iráni lapok szalagcímei, miután Mohammad Reza Pahlavi sah 1979. január 16-án elmenekült az országból. A sahot az utca hatalma kényszerítette menekülésre, nem sokkal később, 1979. február 1-én pedig visszatért Franciaországból Ruhollah Khomeini ajatolláh. A…..
Gilde már régóta porosodott a ház különböző részein elhelyezve, végül az erkély alatt várta sorsa jobbra fordulását. Eredetileg a Kedvesemnek szántam, de mivel felépítéséből adódóan sportolásra  csak korlátozottan alkalmas, (mármint a Gilde nevű kerékpár) így…..
krampam 2015.03.27 13:02:10
„A halálbüntetés az emberi élet, Isten ajándékának szentsége elleni sértés. Büntetőjogi szempontból is kudarc, mert az igazságot sohasem érhetjük el egy ember megölése által” – foglalt állást Ferenc pápa, amikor március 20-án fogadta a a halálbüntetés elleni…..
krampam 2015.03.24 13:48:07
@búvár kondér: "Ez a lényeg! Nincs összhangban ....a hagyománnyal és a hivatalos katekizmussal."

Igen, ebben egyet értek Veled.
Miért gondolja azt a poszt írója, hogy törvényszerűen helyes az, ami megkövesedett hagyomány? Mondhatjuk azt, hogy a "Szentlélek sugalmazta", de sajnos inkább aemberi eszmefuttatások gyümölcs, melyek egyáltalán nem mentesek mindenféle politikai, s egyéb behatásoktól.
Meg lehet ideologizálni mindent, persze.
De ne legyünk már olyan farizeusok, hogy elemezzük a többszáz éves iratokat, meg a Hagyományt, stb, hanem inkább tegyük fel az egyszerű kérdést: "Jézus mit tenne?" Tényleg pl. lenyakazná az illetőt? Vagy megkövezné? Valami kövezéses sztori is volt a könyvben, nem? "Az vesse rá az első követ, aki közületek bűn nélkül való..." - valahogy így hangzott.
Persze, én sem szívesen hagynék életben pár "embert", s nem vagyok ellene a háborúban való ölésnek (habár rossznak tartom, de muszáj), de valahogy az államilag kivitelezett, megtervezett kivégzésektől a hátamon feláll a szőr. Elfogták, bűnös, irány egy kőbánya, s ott majd gondolkodhat a tettéről az ember. Mert egyébként a halál nem büntetés neki. Inkább csak spórolás az államnak, mert nem kell "etetni" évekig. De ezért megölni valakit? Spórolásból?

No, csak ennyi. Uff.
Az első bécsi döntésre emlékeztek a DAC ultrái. Elszabadultak a nacionalista indulatok a Facebookon. Érik Szlovákiában is a szkenner, nem bírtak magukkal a Dunaszerdahelyi AC ultrái, politizáltak egy kicsit. A DAC-Senice mérkőzés 38. percében (érted, 1938) molinót feszítettek…..
Én ilyen szomorú bakancsfotót még nem láttam. Pláne, hogy a kis hülye fogpiszkálóval kitámasztott talp egy Vibram, ami a világ első, kifejezetten hegymászásra kifejlesztett vulkanizált talpa a megbízhatóság és a hosszú élettartam ígéretével. Persze, lehet, hogy ez a…..
Az összes valamire való brit újság, majd annak nyomán az egész magyar sajtó felhördült, hogy jaj kérem hajléktalantüskék vannak Londonban. Nem igazán értettem a hirtelen kiakadást. Ennyi erővel azt a szenzációt is megírhatták volna, hogy a narancsízű bubis üdítőkben…..
krampam 2014.06.23 12:28:08
@airdace: "Nem véletlenül látni olyan kevés cigány hajléktalant"

vagy mert kibérel egy lakást, s nem fizeti a bérleti díjat... júj, de rasszista duma volt! ja, tapasztalat? mindegy.
Brazíliát csak nehezen érte utol a világméretű biciklis forradalom. A városokban sok az autó, a sofőrök miatt sokáig minden bringaút veszélyes kaland volt. A kerékpárosoknak azonban nemcsak az autósokkal kell megküzdeni. A közbiztonság sincs a topon még Rióban sem, ahol rövid…..
Eső ellen nem véd, árnyékot nem ad, és már be is repedezett a Kálvin téri villamosmegálló pavilonjának üvegteteje. Valószínűleg nem a télen ráhullott hó tömege törte meg. A 4-es metróhoz vezető lift fölé is ugyanilyen átlátszó íves tető került. Az is be van repedve,…..
krampam 2014.03.07 16:05:46