Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pintér Dániel Gergő

65 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mintegy 270 olyan esetet gyűjtöttek össze és elemeztek a „Krízistérkép 2018” című kiadvány szerkesztői, amelyek a tavalyi évben károsan érintettek egy-egy piaci márkát, szervezetet, vagy akár hazai celebritást. A külföldi minták és tudományos módszertan alapján készült, Magyarországon immár…..
Miután kiderült, hogy a Gundel látszólag látványos kettős mércét alkalmaz az általa üzemeltetett miniszterelnöki palota menzájának árképzésében, az étterem - egy-egy kevésbé érdemi megszólalást leszámítva - egy teljes hétig némaságba burkolódzott. (Csak ma, azaz hétfőn jelent meg interjú az étterem…..
Olimpiai lázban ég az ország: győzelmek, meglepő teljesítmények, szórakoztató fordulatok és izgalmak az egyik oldalon, be nem tartott ígéretek, csalódások, kudarcok a másikon. Egy nemzetközi sportesemény kiemelt médiafigyelemre tart számot, így akár győz, akár veszít az adott sportág képviselője,…..
Hillary Clinton, az amerikai demokraták esélyes elnökjelöltje országos szinten jelentős előnnyel vezet Donald Trump, a republikánusok várható jelöltje előtt a legutóbbi közvélemény-kutatás szerint. Miután a lobbista trollzseni Trump én-márkáját már korábban kielemeztük, ezúttal elsősorban az…..
Lehet szimpatizálni Juhász Péter nézeteivel, meg lehet nem. Riportokat is lehet vágni, ha az ésszerűség és az adott formátum úgy kívánja. A politikai televíziózásban kemény kérdéseket is fel lehet tenni. Adott esetben közéleti szereplők zsebében is lehet turkálni. Akár még a magánéletben kutakodó…..
Miközben a marketingszakma soha nem látott térnyerése tapasztalható és a digitális átállás egyre inkább érezteti hatását a kommunikáció és sales területén egyaránt, még mindig akadnak olyan nemzetközi márkák, akik nem elég körültekintően szervezik meg a kampányukat.…..
Író és médiaceleb, ingatlanmilliárdos, megmondóember. A republikánus fenegyerek, Donald Trump ugyan csak a kétezres évek elején kezdett politikai karrierbe, napjainkra mégis a népszerűségi felmérések élmezőnyébe verekedte magát. Szinte szó szerint, ellenfeleit ugyanis gyakran…..
Az infokommunikációs technológiák fejlődése miatt alapvetően változott meg az 1990-es évek végén születettek világlátása, gondolkodása, készségei és kompetenciái, erre a kihívásra pedig a jelenlegi oktatási modell egyelőre még keresi a válaszokat. Miközben a pedagógusok…..
Miközben a kormány halálba küldte a tudománykommunikációt, a Nyugat-magyarországi Egyetemen a napokban vették át a diplomájukat az első egészségügyi területre specializált szóvivők. A posztgraduális, szakirányú továbbképzés legfőbb célja, hogy a jövőben képzett…..
Minden szakmai szempont, közösségi tiltakozás és nyilvánvaló társadalmi igény ellenére a kormány végül biztosan megszünteti a tudománykommunikáció mesterszakot - derült ki a Magyar Közlöny legújabb számából. Újabb szomorú és amatőr döntés született, mely egy éppen…..
Elindult a szallas.hu legújabb reklámkampánya, amely a korábbi évekhez hasonlóan idén is rendkívül megosztó: a szpot főhőse az átlagos magyar utazó, aki nemcsak ízléstelenül öltözködik, de rántott húsos zsemle nélkül be sem teszi a lábát Londonba, ahol folyton magyarul…..
A kormány újabb speciális képzettséget kínáló szak megszüntetését tervezi: az EMMI (Emberi Erőforrások Minisztériuma) a napokban értesítette az ELTE Természettudományi Karát arról, hogy a Tudománykommunikáció a természettudományban MSc-t többé nem indíthatják. Az…..
A kommunikáció gyakorlati fejlesztését már általános iskolában kötelezővé tenné, márkaépítés szempontjából pedig nem lát különbséget a pénzügyi szolgáltatások és a fogyasztási termékek között. Hat éven át dolgozott a Coca-Cola Magyarország közkapcsolati…..
A Gálik Mihály, Aczél Petra, Horányi Özséb nevével fémjelzett BCE Társadalmi kommunikáció doktori programja után 2015 őszétől már Pécsett is tudományos fokozatot szerezhetnek a terület iránt érdeklődő fiatal szakemberek. Bár a kommunikáció BA képzés helyzete rendeződni…..
Március elején robbant a hír: a felsőoktatásért felelős államtitkárság 2016 szeptemberéig több népszerű szak megszüntetését tűzte ki célul, köztük a kommunikációs képzést is. A szakmai szempontokat teljes mértékben nélkülöző döntés előkészítés nemcsak a…..
A közösségi médiában posztoló gyógyítók, forradalmi eljárásokat bemutató Youtube-videók és a televízióban előadó sztárdoktorok az egyik oldalon, a magyar egészségügyi ellátás színvonaltalansága, fülledt várótermek és akadozó orvos-beteg kommunikáció a másik…..
Előző írásunkban az év legnagyobb politikai kommunikációs ballépéseit mutattuk be. Ehhez többek között az önkormányzati választások kampányvideóiból, Orbán-csemeték eseteiből és L. Simon László aranyköpéseiből szemezgettünk. A folytatást az ihlette, hogy 2014-ben…..
A magyar közszereplőknek és a hazai intézményeknek idén egy dologban mindenképp sikerült kiemelkedőt nyújtaniuk, ez pedig az elbénázott kommunikáció. Legyen szó választási kampányról vagy válsághelyzetről, egészen biztosan félresiklott valami. Összeszedtük 2014 legnagyobb…..
Botrányos kiadványra bukkant egy vidéki üzletben a Kisalföld olvasója, mely az egyetem rendezvényén történt erőszakot amatőr szereplőkkel forgatott felnőttfilmként adja el. Bár a pornográf fantáziákban mindig is kiemelt szerep jutott a tanár-diák kapcsolatnak, az iskolapadnak…..
Ízléstelen karikatúrával csinált viccet a pár napja elhunyt ismert ellenzéki aktivista öngyilkosságából a Népszava. Úgy látszik, hogy a 125 éves múltra visszatekintő napilap mélyebbre süllyedt, mint eddig bármelyik szennylap: ha kell, a szerkesztők akár a lelküket is eladják…..
A politika mediatizálódásának köszönhetően folyamatosan egyszerűsödnek a közéleti beszédek. Az ok persze nem ilyen egyszerű, de kétségtelen, hogy ez az egyik. Nézzük meg az ókori szónoklatokat vagy akár George Washington 18. századi székfoglaló előadását mellette pedig a…..
Elkészült a világ első szexhirdetése, amely nem konkrét terméket vagy szolgáltatást, hanem magát a nemi aktust kívánja népszerűsíteni - legalábbis ezt állítja Matus The First, Berlinben élő szlovák alkotó. A Metropolitan Film Institute egyperces videójában nincs…..
Beszédképtelen politikusok, félreszervezett demonstrációk, nevetséges kommunikációs stábok. Most, hogy a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek versenye a hétvégén célegyenesbe ér, úgy gondoltuk, hogy itt az ideje összeszedni a kampány…..
Az ELTE pár héttel az előző után újabb nemi erőszakkal kapcsolatos botrányba keveredett, a cikket valószínűleg senkinek nem kell bemutatni: egy lány bátran vállalta, hogy mi történt vele a tavalyi ETLTE-s, jogi karos gólyatáborban. Újra megnéztük az egyetem…..
Az MTA SZTAKI felajánlásának köszönhetően mától okostelefonos alkalmazáson keresztül is elérhető  első kommunikációs meetup, amit a Média 2.0 blog csapata szeptember 16-án rendez meg. Az előzetes regisztrációk alapján rengeteg emberre számítunk, így kérünk mindenkit,…..