Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Trottervoltam

0 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Nagy-nagy szeretettel üdvözlöm az összes erre tévedt olvasót! Minden idők egyik legnagyobb színésze, Al Pacino ma ünnepli nyolcvanadik szülinapját. Ennek apropóján, eme cikkben 5+1 kiváló alakítást gyűjtöttem össze tőle. Szerintem nincs is értelme tovább húzni az időt, vágjunk bele!   +1: Az ír…..
Martin Scorsese kérdés nélkül egyike minden idők legjobb rendezőinek. Olyan kiváló alkotásokkal járult hozzá a mozi fennmaradásához és virágzásához, amilyenekkel csak nagyon kevesen tudtak az évek alatt. Egy olyan legenda lett az igazi filmszerető emberek körében, kit egyértelműen a legnagyobbak…..
Nick Cave minden bizonnyal a legizgalmasabb figura a popzene elmúlt négy évtizedéből  (1973 óta aktív, de első albuma csak 1979-ben jelent meg), aki immár több mint húsz nagylemezből álló életművet tud maga mögött, nem is beszélve a számtalan EP-ről, koncertalbumról, filmzenéről és más zenészekkel…..
Kettőből kettő eddig, ami égő, meg minden, de a nézettséget nem befolyásolja. A leak tegnap este 8 körül jött ki a redditen (igen, láttam; igen, direkt nem tettem ki; nem, nem néztem meg), a forrás az Amazon Prime, ahol HBO-sorozatokat is lehet nézni, és amikor egy júzer a ma hajnali 8x02-re…..
Idén januárban Románia – 12 éves tagságának kezdete óta először – töltheti be fél éven át az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét. A legjobb alkalom, hogy velük folytassuk a tagállamok filmművészetét bemutató sorozatunkat. A lista alapjául különböző netes streamingszolgáltatók sikerlistája,…..
Trottervoltam 2019.04.07 00:03:47
Szerző: Harmat Árpád Péter Az emberiség több millió éves történelme - de még az ember megjelenése előtti időszak is - tele van rejtélyekkel, melyekre a modern tudomány napjainkban sem képes megnyugtató válaszokat találni. Rengeteg a megmagyarázhatatlan, feltáratlan és kevéssé ismert esemény. Ezek…..
A clevelandi Rock and Roll Hall of Fame intézményét jobb körökben nem szokás komolyan venni. Az egy dolog, hogy a Deep Purple harminc évet várt a beiktatásra - tavaly kerültek be, huszonegy évvel a Led Zeppelin és tíz évvel a Black Sabbath után - de az már komolyan vérlázító, hogy a Green Day* ott…..
A házastársak szexuális élete a középkorban nem volt magánügy, mert az egyház a családi élet intim pillanatai fölött is ellenőrzést akart gyakorolni. Úgy tartották, hogy a házasságot Isten nem a „test gyönyör iránti vágyának kielégítésére” engedte meg, és önmegtartóztatás nélkül a házasságban…..
Nagy dolog történik a héten csütörtökön (azaz ma) és pénteken (azaz holnap). Igazi zenei mérföldkő az ország életében, hogy a Red Hot Chili Peppers két koncertet is ad Budapesten. A negatív emberek persze rögtön óbégatnak, hogy már megint csak akkor jut el hozzánk egy egykor meghatározó zenekar, ha…..
Mint ismeretes, Jason Newsted 15 év együttműködés után, 2001-ben hagyta ott a Metallicát, melynek akárhonnan is nézzük, már szintén 15 éve. Habár 2011-ben egyszer fellépett Lars Ulrichékkal, mindez csak egy baráti gesztus volt a zenekar 30 éves fennállásának celebrálása…..
Trottervoltam 2016.08.31 20:55:19
@NZperX: biztos megvan még a maszter valahol....
Sőt, a Red Hot Chili Peppers a szegény ember Faith No More-ja. Mindkettő a Fox News műsorában hangzott el Greg Gutfeld műsorvezető szájából. A zenekar azzal kapcsolatba került a műsorba, hogy Flea odaadta egy hangszerét Kokónak, a gorillának, aki meg is pengette azt lelkesen. Gutfeld azt is…..
Laux József sokat adott a magyar zenének. Tizenkilenc évesen, 1960-ban korengedménnyel a Benkó Dixieland Band tagja lett, majd 1964-ben csatlakozott az Omegához dobosként. Később alapítótagja lett az LGT-nek, hazaköltözése után könyvkiadással foglalkozott. Tegnap, hetvenhárom évesen halt meg rövid…..
Nem ez az első alkalom, hogy erről a sorozatról írok, de talán furcsának tűnhet, hogy most kifejezetten a 6. évadot választottam témául, hiszen korábban nem beszéltem külön az egyes évadokról. Hogy ezúttal mégis megteszem, arra egyetlen mentségem van: az, hogy a 6. évad alapvetően különbözik a…..
Borzasztó nagy lendülettel indult az HBO Bakelit (Vinyl) című sorozata, még itt, Magyarországon is. Az első évad szépen le is ment, a kritikák pedig felemásak voltak. Ennek ellenére az indulás után az HBO nagy lelkesedéssel a második évadot is bejelentette a Mick Jagger és Martin Scorsese által…..
  A napokban moziba érkező Bazi nagy görög lagzi 2-nek elég magas lécet kell megugrania - az első rész 14 évvel ezelőtt az egyik legnagyobb box office siker volt; számszerűen az 5. legnagyobb bevételt hozó film Amerikában. Ez már magában is megsüvegelendő teljesítmény, hiszen olyan milliós…..
Oké, a Slayer az Slayer, senki nem tudja lenyomni őket, de a Dead Cross első dala hallatán azért picit ráncolhatja a homlokát Kerry King. Ebben a zenekarban dobol a Slayerből már másodszor kirúgott Dave Lombardo, aki összeállt pár Locust- és Retox-taggal, de ez egy dolog, mert ettől még lehetne szar…..
Az utóbbi években egyre gyakoribb eset, hogy ismert zenészek állnak össze egy kis örömzenélésre, aztán a dologból vagy egyszeri és megismételhetetlen alkalom lesz vagy valami egészen más nő ki belőle. A Guitarworld összeállított egy 20-as listát a legnevesebb szupergroup-okról,…..
Trottervoltam 2014.09.01 16:41:04
Szerdán megmutattuk a Lángoló Gitárok első éves szerkesztőségi listájának utolsó harminc helyezettjét, most pedig jön a legjobb húsz. A tegnapival ellentétben most minden egyes helyezetthez fűztünk valami kommentárt is, raktunk bele linket, hogy könnyebben utána lehessen járni a jó zenéknek.…..
A Tankcsapda egykori gitárosa mostanában nem a haldokló hazai poppiacon, hanem New Yorkban tevékenykedik Gun4Gun nevű zenekarával, amiben nemrég történet egy tagcsere: Sam Roon bőgős helyére az igen határozott külsővel bíró HasH érkezett, egy brooklyni arc, aki korábban a YDB (Ol'…..
Egyes amerikai filmtörténészek szerint "minden idők legnagyobb, el nem készült filmje" címet egyértelműen Stanley Kubrick Napoleonja viseli. Több éves tervezgetés, kutatómunka, forgatókönyv, vázlatok, de kész mozi helyett mindössze egy vaskos kötet maradt az utókorra, benne…..
Van három fazon a rács mögött: Jack, a strici (John Lurie), Zack, az egykori dj (Tom Waits) és Roberto (Roberto Benigni), akiről azt gondolnánk, hogy egy másik bolygóról jött, de csak egy eltévedt olasz tipo. Jack és Zack, a két palimadár olyan bűnért ül, amit nem ők…..
Ha minden idők legjobb játékosáról beszélünk, a legtöbbször Joe Montana neve merül fel. Nem is alaptalanul. A San Francisco 49ers (és a Kansas City Chiefs) egykori irányítója valóban hihetetlen dolgokat mutatott be pályafutása során. Egy korábbi posztban már megemlékeztünk a…..