Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nourvilaga

52 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gondoltam, hogy leírom az ezzel kapcsolatos tapasztalataimat, mivel elég sokan küzdenek hasonló problémával, hátha a történetemmel tudok segíteni másnak. A történetem ha jól emlékszem 2005-ben kezdődött a Candidával, akkor még nem tudván, hogy mi ez és hogyan lehet kezelni. Nálam a hüvelyi…..
Hozzávalók: 6-8 db eper negyed banán 50 ml kókusztejszín Elkészítés: A hozzávalókat turmixoljuk össze, 1 tányér leves lesz belőle. Elkészítési idő 2 perc...
Az előző két hétben sajnos nem történt változás sem súlyban,sem formában, úgyhogy taktikát váltok. Visszatérek az eddigi legsikeresebb "fogyókúrámhoz", azaz akkor eszem, amikor éhes vagyok és addig, amíg azt nem érzem, hogy tele vagyok. Ennek az első fele könnyen megvalósítható, a második felével…..
Erre a receptre most jöttem rá, amikor jó szokás szerint csináltam a bébiételeket. Imádom a túrókrémet, de a bolti cukros változatot csak igen ritkán veszem meg. Ezek után pedig már nem is kell, mert 2 perc alatt összeüthető a teljesen cukormentes édesség. Hozzávalók: 100 g túró, 1 kisebb banán,…..
Eddig azért sem írtam a blogra, mert súlyváltozás nem történt az utolsó bejegyzésem óta. A súlyom valahol 63-61 kg között ingadozott. Mivel már bőven túl vagyunk a kritikus 6 hónapon, a pici lányom is már 8 hónapos múlt, és már nagyon sok mindent eszik, ezért úgy döntöttem, hogy lefogyok az eredeti…..
A héten rájöttem valamire. Igazából jól érzem magam a bőrömben. Kell-e nekem egyáltalán többet fogyni? Mikor még elkezdtem az egészet, akkor olyan kellemetlenségektől akartam megszabadulni, amik a nagy súllyal járnak. Persze még 71 kg-osan sem voltam elhízva, de nap végére már…..
Most nagyon rövid leszek, mert intenzív anyakihasználtság van. :)  Múlt héten wellnesselni voltunk, ahol félpanzió volt. Nem is kell mondanom milyen fantasztikusan sikerült enni. Azt figyeltem meg, hogy nem tudtam kikerülni a cukros ételeket, mert szinte mindenben volt, ami nem…..
A mérleg 62,9-et mutatott, viszont méretekben óriási különbség nem keletkezett. Azért leírom őket. Méretváltozások: csípő   105 →102→101→100 derék   83  → 82→79→78 mell  95→92→90→91 comb   63 →60→58→59 kar       29 →28→27→27 Úgy…..
Az előző két hétben sajnos nem történt előrelépés, sőt inkább visszalépés. A két hétben sikerült egy mellgyulladást kapni, ami miatt megint lázas lettem. Emiatt a jóga is elmaradt már megint, sajnos csak heti egyszer tudtam gyakorolni. Ami miatt jó volt ez a két hét, hogy…..
Lassan 1 hónapja kezdtem írni a bejegyzéseimet. Az utóbbi két hétben nem jelentkeztem, mert nem írtam, mikor és mennyit eszem, így nem lett volna mit kiírnom. Ma mértem meg magam 64,4-nél állt meg a számláló. Ez egy hónap alatt majdnem 5 kg-ot jelent. Mivel én heti 0,5 kilókkal…..
Nem, nem abszurd dráma! Maga a Wizz-élet bontakozik ki az alábbi levélben, olyan szépséges beszélgetésekkel, mint az- Akkor most mit lehet tenni?!- Panaszt kell tenni a honlapon.- Azzal kezdtük. A honlapon az is ott van, hogy sürgős esetekben hívjam az ügyfélszolgálatot. Azt meg épp…..
Kicsit elkéstem az összefoglalóval, de azért mértem magam hétfőn. Viszont nagy a gyanúm, hogy a mérleg elromlott. Hétfőn ráállva először 67,3-at, majd még egyszer ráállva már 66,5-öt mutatott. Ma a biztonság kedvéért ráálltam a blogírás előtt és 65,9-et kétszer is. Így…..
Ismét itt. Hát a hétvége elég megrázóra sikerült. :) Sajnos három napig egyáltalán nem sikerült jógáznom, mire kitaláltam, hogy a hajnali szoptatás után, visszaaltatva a gyerkőcöt, van minimum egy órám erre. Úgyhogy ez bár sokkal fárasztóbb, még így is megéri, mert egész…..
Nem szándékozom minden napomat leírni, csak mikor a gyerkőc is hagy nekem egy kis időt, illetve ellenőrzésképpen a későbbiekben hetente egy-egy napot. Tegnap (2015.08.17.) mértem magam 69 kg-ot mutatott a mérleg, ami jó, mert legalább az utóbbi egy hónapban nem híztam. Viszont…..
Biztos nem kellene, hogy elsődleges legyen valakinek a súlya szülés után, de én ilyen vagyok. Azért is foglalkozom fogyókúrás témákkal, mert ez valahogy mindig is érdekelt. Szeretek egészséges, fitt…..
Nour világa Éhezési kísérlet 2015.07.03 15:13:44
Találtam egy nagyon jó kísérletet arra, hogy hogyan hat az éhezés, illetve az éhezés közeli állapot az emberekre. A kísérletet dr. Ancel Keys végezte 1944-45 között Minnesotában. Európában az emberek a háború miatt éheztek, de eddig nem volt rá tudományos kísérlet, hogy…..
Régebben azt hittem, hogy a terhesség alatt felszedett kilók kontrollálhatók, ésszerű és egészséges étrend mellett. Lehet, hogy ez bizonyos esetekben így is van, viszont a saját tapasztalatom ennek épp az ellenkezőjét mutatja. Tehát úgy mint mindenben, itt is egyénenként és…..
Nour világa Bodzaszörp 2015.05.19 21:34:09
Ez a bodzaszörp kevéssé édesszájúaknak ajánlott, mert nem lesz nagyon édes. Viszont pont az én ízlésemnek megfelelő. :) Persze aki édesebben szereti, az nyugodtan utánaédesítheti. Hozzávalók: 20-25 bodzavirág (vegyes méret) 250 g xilit 2 db citrom felszeletelve 1 csapott…..
Nour világa Reform kókuszgolyó 2015.03.27 16:34:34
Kitaláltam egy nagyon finom és gyors kókuszgolyó receptet, ami mellesleg cukormentes is. Összetevők: 1 doboz Korpovit cukormentes keksz 3 evőkanál kókusz 2 csapott evőkanál karobpor 100 g növényi margarin 1 evőkanál kókusztejszín kb. 1 dl rizstej xilit ízlés szerint…..
Most, hogy kismama lettem, végre sikerült választ kapnom a bennem megfogalmazódó táplálkozással kapcsolatos kérdésekre, amik ezzel az állapottal járnak. Normál esetben, ha a szükségletednek megfelelő táplálkozást folytatsz, az anyagcseréd beáll egy szintre és a súlyod is.…..
Nour világa Házi hamburger 2015.02.25 15:07:08
Nagyon szeretem a hamburgereket, de az éttermekben kapható változat valahogy ritkán nyeri el a tetszésemet. Szeretem a természetes ízeket, viszont nagyon ritka, hogy ilyen ízű hamburgert tudnék venni. Sokszor a silányabb minőségű alapanyagokat próbálják elnyomni valami jó kis…..
Nour világa Tejmentes smoothie-k 2015.02.08 09:51:34
Még javában tart a tél, de nekem már nagyon gyümölcshiányom van. Múltkor az egyik üzlet polcán lettem figyelmes a gyümölcsös smoothie-ra. Eddig azért nem is nagyon foglalkoztam velük, mert azt hittem, hogy ezek csak tejjel vagy tejtermékkel készülnek, illetve van hogy cukrozzák is…..
Bár általában nem kedveltem a paleo édességeket, de most ezen is változtatok. :) Sok esetben használnak valamilyen édesítőt (xilitet, kókuszcukrot stb.), hogy édesebb legyen a végeredmény. Én viszont próbálok általában úgy alkotni, hogy ne kelljen hozzáadni cukorpótlót, mégis…..
Ez egy nagyon egyszerű almás "süti" recept, ami 5 perc alatt elkészíthető, és nagyon finom. Egyik nagy kedvencem, mert imádom a fahéjas almát, és ennek az íze nagyon hasonlít a fahéjas almás pitére. A recept teljesen cukormentes, az alma épp megfelelően édesíti. Most is épp ezt…..
Nour világa A cukor természete 2014.10.22 15:01:31
Eszembe jutott, hogy mennyire jó lenne írni a cukorról és élettani hatásairól, különösképpen a cukorfüggőségről. Azért is gondoltam erre, mert nálam most épp ennek van aktualitása. (A kép a www.femina.hu oldalról származik.) Az édes ízt már kisgyerek korunk óta…..