Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dansun

7 bejegyzést írt és 444 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Decemberben utazni kiváltság. Bármelyik városba is látogatunk el, mindegyikben van valami báj. Ilyenkor az egyébként is csodaszép épületek és terek fényárban úsznak. A kirakodók közti séták, egy pohár forralt bor és a sült gesztenye illata teszi igazán különlegessé a karácsonyi várakozás…..
dansun 2018.11.25 22:30:31
@proximaparagem:
...szívesen. Elég hepciásak rá, mint szekély ha lerománozzák. Amúgy pont most pénteken, 30.-án nyit a Christkindlesmarkt.
Vannak pro és kontra érvek a gipszkarton kapcsán, hogy pontosan miért döntöttünk mellette, arról korábban már írtam. Végre eljutottunk odáig, hogy a tervezett két szakasz egyike elkészült, így már vannak személyes tapasztalataim a kivitelezésről...
dansun 2018.11.13 14:45:55
@frikazojd:
...öntapados rezgéscsillapító szalag a neve annak a membránnak, sajnos sokszor kifelejtik.
dansun 2018.11.13 16:49:05
@Nancsibacsi:
...te hol látsz ajtókeretet a képeken? Beltéri ajtóknak kerete meg úgyis csak 3 oldalon van, köze nincs a parkettához. Ha arra gondolsz, hogy az UA-Profil, ami a falnak a része, úgy lett alul egy “L” alakú rögzítő elemmel az aljzatba vagy a födémbe dübelezve, hogy a közte van a parketta, a rezgéscsillapító szalag meg az UW-profil, akkor az nem problema, legalabb nem viszi annyira át ajtócsapodásnál a testhangot.
dansun 2018.11.13 17:24:49
@frikazojd:
ja, Dubai-ban az epitkezesen resilient channel, de a nemeteknel meg Hutprofil 98/15 (mar van valami AP+ nevü is). így hózentróger mintajara magyarul is kalapprofil.
  A napokban fény derült néhány infóra a Top Gun 2. sztoriját illetően. Ennek kapcsán szedtem össze néhány érdekességet az első részről. Azt már tudtuk, hogy a Top Gunnak lesz folytatása 2019-ben, Top Gun: Maverick címmel. A hírek szerint Goose fia, Wirgley - becenevén "Riot"- az egyik…..
Sok utazásomnál elkerülhetetlen volt, hogy Nürnbergbe menjek, így a München-Nürnberg szakaszt már sokszorosan beutaztam. Az élménybeszámolóim alatt gyakran hivatkoztam a München-Nürnberg-expresszre is, de részletesen még nem volt róla szó. A München-Nürnberg-expressz…..
Hegyes Dóra Minden nyárnak, minden tábornak megvan a saját története. A különleges varázs és misztikum, mely kitölti a teret, s egy életre szóló köteléket jelent számunkra. A tábori mindennapok, a bulik, a tópart, az utazások, új barátságok és szerelmek születése, mind-mind egységgé kovácsoltak…..
Ma 71 éve bombázta szarrá Drezda belvárosát az egyesített amerikai-angol légiflotta.   A II. világháború egyik legnagyobb felháborodást keltett terrorbombázása volt ez, aminek a lakosság pusztításán kívül semmilyen célja nem volt. Gyújtóbombákkal szórták meg a katonai jelentőséggel egyáltalán nem…..
Olvasónk az Oázis Computert szidja nagy hévvel, de egyáltalán nincs igaza. Tanácsadóink pontosan leírják, hogy miért járt el teljesen jogszerűen a cég. A szabályozás egyértelmű, úgyhogy érdemes megfontolni, mielőtt áfá-s számlát kérünk a gyereknek rendelt Legóról vagy a nagypapa fúrójáról. Kedves…..
Békebeli.. Balettozó porcelántáncos a vékony, tejesen tört fényű üvegbordákból hengerre formázott vitrinben. Alatta porral szürkített, parányi hímzett terítő. Nézem a sezlonyról, szemben rekamié. Rápaskolok, és mamalakásszagú puha varázsfelhő emelkedik és oszlik szét..…..
Belsőség Trükkös hólánc 2015.01.19 16:59:05
Azt mondják, egy újszülöttnek minden vicc új. Én a tejfogaimat is rég elhullajtottam, de úgy tűnik, a hólánc-iparban nem nehéz nekem újat mutatni. Stump Bandi csak hümmögött, mikor extázisban mutattam neki az alábbi videót, mert ő már látott hasonlót, ráadásul legalább hat…..
Rengeteg filmnél lehet tapasztalni, hogy mennyit számít egy jó lezárás. Néha javít, néha ront rajta, de még gyakrabban teljesen átértékeli az addig látottakat. Nem egyszer mondogattam magamban mozizás közben, hogy "a befejezésen fog itt múlni minden." És van úgy, hogy a jól…..
dansun 2014.11.22 13:50:58
@Hippiusz: ...az az igazság, hogy ez nem bennem fogalmazódott meg. Én anno a '90-es évek végén láttam a filmet, és csak annyi maradt meg, hogy egyszer nézhető sci-fi. Aztán pár éve egy haverral újra néztük, és ő előtte a következőket mondta:
-"Nézd úgy a filmet, mintha a rendezőnek az lett volna a házifeladata, hogy rávezesse vele a nézőt az ateizmusra."
És így már értelmet kaptak az olyan eltúlzott karakterek is, mint a gonosz, karrierista, de istenhívő ellenlábas, a vallási fanatikus terrorista, az hitt és a tudomány között vacilláló szerelmes, meg az egyéb hülyeségei a filmnek, túlvilágról visszatérő halott apa. stb.
dansun 2014.11.22 14:16:19
@Lauro: ...jó, akkor ne nézzük a rendezői szándékot, meg az egyéni olvasatokat. Vágjuk le őket Occam borotvájával, ami marad a lényeg: a film főhőse ateista, és ez eléggé rányomja a bélyegét a film cselekményére, történetére.
Persze lehet, hogy el kéne olvasnom az alapjául szolgáló könyvet, az hozzáadna valamit, de annyira meg nem foglalkoztat.
Belsőség Heti merítés 2014.10.19 09:01:19
Teljesen jó, aki szidja valami széthajtott romot fogott ki... Elöljáróban annyit, hogy imádtam mikor megvettem és még ma is akárhányszor ránézek csak mosolyogni tudok, annyira gyönyörű és jó autó. Hűséges, megbízható társ Amikor eladtam, olyan érzésem volt, mintha…..
Barna hajú lányok Isabella 2014.08.27 16:15:00
..
dansun 2014.08.28 14:20:18
@nemszólokmégegyszer:
...ja, csak a nyaklánc folyton ugyanaz, hogy a fene egye meg.
Ha minden igaz, megvan a veteránozás tökéletes receptje. Merthogy voltam én már a weissenkircheni veteránautó hegyi felfutón az Alfa Giuliámmal, állólámpás Mercivel többször, harminconsok éves Kawasakival is jó párszor, sőt, egyszer még az Autobianchi Bianchinával is két…..
dansun 2014.06.08 15:47:29
@Tizenkettő: ...igen, de az ebay-en a svájci az jobb állapotúnak tűnik, meg nem 800 ezer forint, hanem csak a negyede. Persze a licit mehet még följebb is a következő két napban.
Rövid időn belül a harmadik lenovós laptop elhúzódó javításáról kaptunk hírt. Amióta Magyarországon javítják, valahogy kevésbé javítódnak meg, és azt is sokkal lassabban teszik. Tisztelt Ügyfélszolgálat, a garanciális javításra Önökhöz 2014. február 24-én futárral…..
Sosem voltam még standup comedyn, viszont imádom Russell Brandet, így amikor megláttam, hogy pont a Berlinale alatt lesz a Messiah Complex, egyértelmű volt, hogy akármi is lesz ez, látnom kell. Mivel a műsor megjelent DVD-n is, nem tudtam pontosan, hogy mégis mire készüljek, mennyire…..
Kaptam egy kérdést, ami úgy szól, hogy mit tudok a hóemberek nemi életéről és szaporodásáról. Épp jókor jött, mivel egy megveszekedett ötletem sem volt, miről írhatnék ma. Hát most tudományos igénnyel megválaszolom a kérdést. A hóemberek legtöbbször gyerekek által szaporodnak, mégsem pedofilok.…..
A Becsületesnepper a minap beküldött négy képet a szerkesztőségi levlistára ezzel a három mondattal: 304 ezret futott 1.8-as Honda motor mosás nélkül. Nagybátyám mindig szívja a vérem, hogy miért futtatom a rizsrakétákat. Ezért. Sok-sok év tapasztalatát olvasták,…..
dansun 2013.10.02 15:08:59
@yenoee:
...nem kellett volna berakni a linket?
dansun 2013.10.02 15:29:56
@Bond91:
...a Toyota pont egy kicsit necces. Ott van példának a fenti Hondával egy kategóriájú, 1.8-as benzines Avensisem, ami motorcserés volt garanciában a túlzott olajfogyasztás miatt. A második generáció korai példányaiban a panaszos ügyfelek motorjait szépen cserélgethette a gyártó. :( Mondjuk ettől az olajfogyasztásos bakitól eltekintve, tényleg jó konstrukció.
TComment Így vettünk kisautót 2013.09.30 06:24:55
Ismét nyakig elmerültünk a posványban, kis fogyasztású, városi autót vettünk. Soha többet. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
dansun 2013.09.30 10:42:16
@A Jóskagyerek:
...igazából azzal nincs bajom, hogy Toyotát akar, mert nekem is egy Avensis-em van. Csak szerinte kívülről szebbek, amin megdöbbentem, mert én még a sajátomra is azt mondom, hogy ritka ronda egy formatervet hoztak össze a Toyotánál.
dansun 2013.09.30 17:04:39
@thevoyager:
...ismerős a helyzet, néha egy autóbuzi is inkább a nőnek enged dönteni. :)
...példának, én pár napig használtam egy céges, de benzines Avensis-t, ami épp eladó volt, viszont eszembe se jutott volna megvenni. Erre a kiscsaj beült és azt mondta nekem: ez tetszik, vegyük meg! És ennyi, pedig én Mazda 6-ot akartam. :(
...amúgy a Fabia, egy méltatlanul alulértékelt kocsi, de így legalább jobb vétel, mint egy túlárazott Yaris. Mondjuk, hogy mi szép az tényleg relatív, nekem pl. egy citromsárga Mitsubishi Minica Toppo tetszett meg, amit Angliában láttam. Kicsit ortopéd, de szerelem volt első látásra. :)
dansun 2013.09.30 19:20:43
@Naezatutti?!:
...de, biztos túláraztad! :) Hisz igazából ingyen kellett volna adnod, sőt az átírást is fizethetnéd hálából, hogy megszabadítanak az öreg F Astrától. Komolyan, nekem röhögnöm kellett amikor a friss műszakis autót a külföldi, lejárt okmányú romokkal egy árban hirdettem meg, mégis azzal indítottak a vevők a telefonban, hogy mennyit vagyok hajlandó engedni. Érted, a kocsiról még nem is kérdezett semmit, nonszensz.
Belsőség Heti merítés 2013.09.22 11:58:40
A kis Ékszerdoboz A fényezés után jött a motor. A szervizesek nem találtak rajta semmit, nem is mertek hozzányúlni. Elég ritka darabról van szó, Magyarországon nem is tudok kettőnél többet ezen kívül. Mivel az autó eredetileg angol, csak Olaszországban szerelték össze, ezért…..
Belsőség Moszkva, a vég 2013.09.02 14:21:42
Novgorodi szállodánk, melynek pikantériája, hogy ha akarjuk, Lenin épp ezt ajánlja, bár a wifiért ő is hiába kezeskedett. Az igazi pikantéria persze, hogy ha akarjuk, Vlagyimir Iljics nem is a szállodára mutat, hanem az aljában található szupermarketre, melynek neve mi más lehetne,…..
dansun 2013.09.02 17:14:07
@Inner Circle:
...van, amit a moszkvai eső se mos le! :D
indafoto.hu/dansun/image/3166747-3c73bf54
Tarkovszkij filmje, az Andrej Rubljov élete arról szól, hogy valamikor a 15 század elején egy orosz faluban ki kell önteni és beüzemelni egy harangot. A film nem kicsit lassúbb, mint A szállító, vagy az Expendables 2, de annyit tocsognak a szereplők a hideg orosz sárban, és a…..
[Itt az első rész, a fenomenális toum recepttel, amitől garantáltan elveszíted az összes barátodat, kivéve azokat, akik megkóstolják.] A hummusz a közel-keleten sokkal többet jelent egy egyszerű csicseriborsópürénél, szinte minden étkezés fontos eleme, amiből pitafalatok segítségével a közös tál…..
HamPLÓ Medence a Balatonban 2013.08.26 19:10:48
Valaki nem tudja, mi ez? Innét indult régen a Balatonvilágos - Mars rakétajárat, vagy csak egy olyan gyerekmedence, ahonnét a gyerekek nem tudtak kigyalogolni a büfébe? ..
dansun 2013.08.27 21:48:29
@♔bаtyu♔: ...ez megmagyarázná a Balatoni Világos nevű sör ízét! :D