Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cernette

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt 3 év kormányzati részről nem szólt másról, csak be nem tartott ígéretekről és folyamatos hazudozásról a pedagógusok életpálya modelljével és a velejáró béremeléssel kapcsolatban. Eközben a tanárok kiszolgáltatottabbakká váltak az iskolák centralizációja…..
Ezúttal egy olvasónk levelét közöljük. Tesszük ezt azért, mert az önkormányzati Városkép újság szerkesztőségének ordító hibáira hívja fel a figyelmet. Tanulságos! Érdemes elolvasni! Nem szokásom újságokat minősíteni, de a most postaládákba került Városkép…..
Már indulása pillanatától becsődölt az új állami tankönyvrendelési rendszer, a Kello, annak ellenére, hogy az oktatási kormányzat szűk két hetet adott az iskoláknak a szeptemberi tankönyvigények leadására, amibe ráadásul „belecsúszott” a tavaszi szünet is. Az iskolák…..
Cernette 2013.04.07 21:19:35
@bajszi1:

Ja, amit még kérdeztél: át lehet írni a nevet, ha az osztályok szerkesztése menüpontban egyenként megnyitod a gyerek neve mellett levő ikont, akkor azt írsz be, amit akarsz. De minek? Baromi nagy munka, és hülyén fog festeni az Anyja neve: Kovács János.

Nekem sikerült egy új gyereket nulla adattal regisztrálnom, egyszerűen beírtam 11 db nullát az OM szám helyére, minden más mezőbe egy x-et, végül a születési dátumra 1999-01-01-et, és mindjárt mindent jónak látott a rendszer.

És igen, munka közben baromi jó lett volna kérdezni olyanoktól, akik már felfedeztek ezt-azt az adatbázisban.

És hogy meddig lesz még nyitva? Szerintem hetekig....
Cernette 2013.04.08 00:15:47
@bajszi1:

Megnéztem és kipróbáltam: ha beviszed a gondviselő nevét, akkor azt fogja odatenni az aláírás helyére a pdf formátumú lapokon.

Vagyis a korrekt válasz a kérdésedre: a gondviselő nevének van rovat a tanulói adatok közt. A legegyszerűbben úgy tudod rögzíteni, hogy a tanulók adminisztrálása modulban kiválasztod a megfelelő osztályt, majd klikkelsz a névsor szerkesztése gombra. Erre bejön egy táblázat, és nem kelle egyenként megnyitogatni a diákok rekordjait.
Cernette 2013.04.08 20:29:36
@bajszi1:
Abszolút, ma pl. kiderült, hogy hogyan indult a mára beharangozott két új modul, ti. a könyvtáraké és a szülőké. Na, ki tenne arra, hogy sehogy?

Ők nyeretek.
A népszerű elmélet szerint az emberek a „pénztárcájuk” alapján szavaznak. Szerintem viszont a gyerekeik jövője alapján. Április 8-9: a beiratkozás napja szerte az országban. Ábel fiunk is szeptemberben kezdi az iskolát. Ha kezdi. Mert idén hirtelen több mint 25%-kal több…..
Cernette 2013.04.07 21:39:48
@esthof:

De jó, hogy belinkelted a tankönyvrendeléses posztot! Én most épp azzal töltöm az időmet, hogy az iskolánk minden diákjának a kezébe tudjak adni egy összesítést holnap arról, hogy mennyibe fognak kerülni a könyvei, ill. ha ingyen kapja őket, akkor mit fog újonnan és mit használtan kapni.

Ezt az összesítést ugyan ki lehetne nyomtatni a Könyvtárellátó adatbázisából is, de sajnos az iskolának nincs erre 500 fénymásoló papírja, és a patron is igencsak fogytán van. Nincs más választás, mint összezsúfolni két gyereket egy A/4-es lapra. Így legalább személyre szóló tájékoztatót tudok adni a szülőknek, és igazán nem nagy munka, röpke 6-8 óra alatt végzek is vele...
Csaknem 320 XVIII. kerületi iskolába készülő gyermek beiratkozását utasították el helyhiányra hivatkozva, teljes bizonytalanságban hagyva a szülőket. A szerkesztőségünknek név nélkül nyilatkozó iskola igazgatók elmondása szerint ebben az évben robbant az az…..
Cernette 2013.04.06 13:02:27
"az óvodai csoportszámok mesterséges felduzzasztása előbb-utóbb megjelenik az első osztályokban is"

Ez nagyon félreérthetőre sikeredett, hiszen nem az a fontos, hogy az óvodákat felduzzasztották-e vagy nem (amúgy meg mit tehettek volna, az iskolakezdés előtt egy évvel kötelező felvenni a gyereket óvodába), hanem az, hogy tudható volt, mennyi gyerek megy idén iskolába. És a létszám nem a nyáron született gyerekektől lett ilyen magas, azok legnagyobbrészt ott maradtak az óvodában, a szülőknek ugyanis több eszük van, mint Hoffmann Rózsának, és nem engedik iskolába a épphogycsak hatéves kicsiket.

Lakópark épült lakópark hátán, jellemzően kisgyerekes házaspárokkal tömve, pontosan lehetett tudni már évek óta, hogy idén megy az első nagy hullám iskolába, és már legkésőbb szeptember óta ezen kellett volna agyalni, megoldásokat találni, tanárokat felvenni vagy átcsoportosítani, új termeket kialakítani, stb.

Az önkormányzat nyilván nem foglalkozott már ezzel, oldja meg a KLIK, ha már egyszer államosították az iskolákat. A KLIK-től meg ennyi telik. Ez az évfolyam végig szívni fog, három év múlva majd azt olvassuk, hogy nincs elég nyelvtanár, négy év múlva meg azt, hogy semmilyen szaktanárból nincs elég.

Kedves szülők: a tanárok már régóta mondogatják, hogy Hoffmann Rózsa ámokfutása rettenetes károkat fog okozni, de a gyerekek és a családok ebből eddig még nem sokat érezhettek. Most itt van az első intő jel, amiből talán mindenki megértheti, mennyire fontos lenne, hogy ezt a kártékony és inkompetens bandát eltakarítsuk az oktatás irányításából. Nem patetikus szlogen, hanem húsbavágó valóság, hogy a gyerekeink jövője a tét.