Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pradarics Tomi

229 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Október 17-e az ökölvívás ünnepnapja. Vasiliy Lomachenko és Teofimo Lopez tíz hónapnyi várakozás után végre összecsap egymással. A tét a könnyűsúly vitathatatlan világbajnoki titulusa. Azonban még a díszes övek sem tudják maradéktalanul kifejezni a párosítás teljes körű jelentőségét. Egy…..
A július 21-én a felkapott WBSS torna cirkálósúlyú döntőjében diadalmaskodó Oleksandr Usyk alaposan meghökkentette a bokszvilág nagyobb hányadát, amikor szinte menetet sem veszítve iskolázta le a mérkőzésre hozzá hasonlóan veretlenül, és két bajnoki övvel a tarsolyában érkező Murat Gassievet. Usyk…..
Ezekkel a szavakkal kezdte beszédét a Magyar Ökölvívó Szakszövetség Duna Arénában tartott szerda délelőtti sajtótájékoztatóján a szövetség elnöke, Erdei Zsolt. A rendezvény célja a 2018-as AIBA Ifjúsági Férfi és Női Ökölvívó Világbajnokságnak népszerűsítése volt, amelyet hatalmas fegyvertényként…..
Néhány héttel ezelőtt robbant a hír, hogy a veretlen nagyváltósúlyú Magyar-bajnok Berki Fecó több éves megállapodást kötött a brit Siesta Boxing Promotions istállóval, amelynek keretében külföldön és hazai pályán egyaránt láthatjuk majd bokszolni a 22 esztendős versenyzőt. A southamptoni székhelyű…..
Bár a hétvégén összesen négy világbajnoki ütközetet rendeznek, ezek közül egyedül a veretlen IBF váltósúlyú címvédő Errol Spence Jr visszatérése üti meg az általános szurkolók ingerküszöbét. Vajon a texasi bunyós képes lesz olyan teljesítménnyel előrukkolni, amellyel maga mellett tudja tartani a…..
Terence Crawford tíz hónapos pauzát követő visszatérése csak hab a tortán az előttünk álló hétvégén, amelyen láthatunk többek között egy izgalmasnak ígérkező visszavágót Leo Santa Cruz és Abner Mares között, két és fél éves inaktivitás után újra a kötélnégyszögben köszönthetjük Tyson Fury-t, választ…..
Hatalmas szenzációként a brit székhelyű Siesta Boxing Promotions kötelékében folytatja ökölvívó pályafutását a veretlen Berki Fecó. A 22 esztendős fiatalemberrel kettő+kettő éves megállapodást kötött a vállalkozást vezető, orosz születésű Al Siesta. (Photo: Godó Sanyi/Team Berki)   A…..
A hivatalosan szankcionált pusztakezes ökölvívó mérkőzések ötletének megvalósításán 2009-től kezdve dolgozott a műfaj kedvelője, David Feldman, június 2-án pedig az üzletember vágya testet ölt majd az első, Bare Knuckle Fighting Championship (Csupasz Öklű Harcok Bajnoksága) fantázianevű rendezvény…..
Egy sportközvetítés akkor működik jól, amikor felkészült, objektív kommentátorok választékosan és érthetően beszélnek a mérkőzésekről és az adott sportról, izgalmasabbá és könnyebben követhetővé téve az eseményeket a laikus nézők számára. Az információmorzsák, apró megjegyzések nagy mértékben…..
Pradarics Tomi 2018.05.13 10:45:10
@LAM:

Nem szeretnék összeesküvési elméleteket gyártani. Nem feltételezem a TV-ről, hogy elvárja, hogy a kommentátor felmagasztalja a sportolók és a sportesemény színvonalát, ahogy azt sem, hogy a promóternek a keze benne lenne.

Egyszerűen a kommentátor mondott egy blődséget, amelyről később, miután a mérkőzéslistára pillantott, felismerte, hogy valótlanság volt. Viszont ahelyett, hogy elnézést kért volna a nézőktől, amiért bakizott, inkább alátámasztotta a valótlanságát azzal, hogy meghamisította a bunyós előéletét. Ezt pedig össze is foglalom a cikkben.

Nem vádaskodok, nem mártok be senkit. A tényeket ábrázoltam.
Pradarics Tomi 2018.05.13 10:47:39
@hdnctrl:

Az M4 Sporton az ökölvívó közvetítéseket többszázezren (200-300 ezres átlag) követik figyelemmel.
Pradarics Tomi 2018.05.13 10:59:05
@szepipiktor:

Ha egy amerikai lapnak írok a gáláról, attól miért lenne nekem konkurens a magyar TV? Ez hogy logikus?

Bokszberkekben mindenki ismer, tudja, hogy ki vagyok. Szekeres Péter is tudja. Demeter Laci is. Rácz Félix is.

Ha szerinted az sértegetés, hogy elmondom, hogy nem szép dolog tudatos valóságtorzítással élni egy kommentátornak, akkor ezek szerint neked nem probléma, ha átvernek lépten nyomon. Nem szeretnéd őket megsérteni azzal, hogy megkéred őket, hogy ne tegyék.

Én viszont szeretném, ha ez nem fordulna elő, mert ez méltatlan a mindenkori sportközvetítésekre nézve. A sportközvetítés egy hivatás. Ezt meg kell értenie annak, aki mikrofon elé ül. Vannak alapvető normák, amelyeket nem szegünk meg.

Hibázni lehet, és elő is fordul. Benne van a pakliban. De a hallgatók/nézők tudatos manipulálása nem szabad, hogy benne legyen. Az mindennek a legalja.
A veretlen cirkálósúlyú kihívót, Szellő Imrét idén már másodjára láthatjuk a szorítóban, amikor péntek este Szentesen bokszol főmérkőzést a Felix Promotion soron következő eseményén. A februári, Denis Grachevvel szemben aratott pontozásos győzelme után a WBO Interkontinentális övét birtokló Szellő…..
Május első hétvégéje a teljes ökölvívó szezon egyik legfontosabb periódusának csúcsa évtizedek óta, miután május 5-én tartják a Cinco de Mayo ünnepséget, amely elsősorban a külföldön élő mexikóiak egyik felkapott eseménye. Idén is parádés párosítással készültek a promóterek, ezen az alkalmon csapott…..
Wanheng Menayothin (születési nevén Chayaphon Moonsri) helyi idő szerint szerda este lépett kötelek közé, hogy már kilencedik alkalommal tegye kockára a 2014 novemberében begyűjtött WBC szalmasúlyú világbajnoki övét. A címvédés ténye azonban ezúttal az árnyékában maradt egy sokkal magasztosabb…..
A hétvége csupán egyetlen jelentős ütközetet tartogat a férfi, illetve a női mezőnyben, akad azonban még látnivaló azok számára, akiket nem csak a jéghegy csúcsa hoz lázba. Lássuk a szombati nap nyolc említésre méltó ütközetét RingCsoda nézőpontból... (Photo: www.boxingscene.com)   Shohjahon…..
A mai napon közel számos említésre méltó ütközetet láthatnak a boksz szerelmesei szerte a világon. A hétvége slágereseményeit a brooklyni Barclays Centerben, valamint a belfasti The SSE Arenában rendezik, ezen kívül azonban láthatunk feltörekvő, vagy épp visszatérő bunyósokat angliai, thaiföldi,…..
Múlt csütörtökön, a tokiói Korakuen Hallban rendezett ökölvívó gálára érkező szurkolók nem készülhettek túl sok drámára, miután megváltották jegyeiket egy öt összecsapásból álló, szolid jelentőségű eseményre, ám az este különleges jelenséget tartogatott számukra, amellyel egyben sokadszorra is…..
Április 13-án hazánk első számú bokszpromóciója, a Felix Promotion történelmi rendezvénnyel jelentkezett az M4 Sport képernyőjén, miután 2002-es megalakulása óta első ízben hozott tető alá ökölvívó gálát Erdélyben. A nagyváradi esemény főmérkőzését az amatőrként junior világ-, valamint felnőtt…..
Az idei esztendő első igazi szupermeccsét a cirkálósúlyú World Boxing Super Series torna első elődöntőjének résztvevői, Oleksandr Usyk és Mairis Briedis vívta egymással. A két veretlen versenyző egyaránt világbajnoki övvel a derekán érkezett a mérkőzésre, amelynek győztese így egyesített, WBC/WBO…..
A jelenlegi hétvége nem bővelkedik a jelentős gálákban, az egyetlen figyelemreméltó gála azonban dúskál az említésre érdemes párosításokban. A szombati napon, a las vegasi Hard Rock Hotelben, valamint a Showtime csatorna képernyőjén két világbajnoki ütközet mellett egy eliminátori találkozót láthat…..
Az idei ökölvívó szezon első címegyesítését cirkálósúlyban rendezik Oleksandr Usyk és Mairis Briedis között. A két veretlen világbajnok összecsapására, amely egyben a felkapott WBSS torna első elődöntője is lesz, Rigában kerül sor, ahol e sorok írója is tiszteletét tette az amerikai BoxingScene.com…..
A RingCsoda legfrissebb interjúalanya a 2012-es londoni olimpia bajnoka, profiként eddig veretlen, cirkálósúlyú WBO világelső Oleksandr Usyk volt. Az ukrán sztár január 27-én a lettországi Rigában lép szorítóba, amikor a szintén veretlen, WBC világbajnok Mairis Briedisszel szemben igyekszik címet…..
Van, amikor egy cél eléréséhez merőben más út juttat el, mint amerre az eredetileg tervezett irány mutat. Ryoichi Taguchi és Milan Melindo szupermérkőzésekről álmodtak, ám nem jártak szerencsével mindaddig, amíg fel nem ismerték, hogy az út a céljaik felé egymáson keresztül vezet. A két kislégsúlyú…..
A decemberi hónapok első heteinek telítettsége után az év hátralévő részében általában már nem rendeznek jelentős bokszmérkőzéseket a világon. Ez alól csak egyetlen ország kivétel, még pedig Japán, ahol az esztendő utolsó két napján tömjénezve vannak a gálák világbajnoki mérkőzésekkel. Idén egy…..
A sportok többségében a versenyzők teljesítménye nincs kitéve külső elbírálásnak. Amikor a száz méteres síkfutás rajtpisztolya eldördül, az atléták kilőnek, és amelyikük elsőként repül be a célvonalon, az nyeri a versenyt. Aki messzebbre hajítja a kalapácsot, aki nagyobb tömeget emel maga fölé a…..
Az ökölvívást, mint minden más sportágat, az ikonjai viszik előre. A nagy bajnokok a sportág emblematikus figurái, akik emberek millióihoz kerülnek közel, nem csak a sportteljesítményükkel, hanem a karakterükkel is, amely maradéktalanul kirajzolódik a hosszú évek során, amelyet a reflektorfényben…..
Egy bokszmérkőzés legegyértelműbben úgy érhet véget, hogy az egyik ökölvívó harcképtelenné teszi a másikat egy pontos és szabályos találattal. A sportágat kedvelők túlnyomó többsége szereti és várja, hogy az összecsapások eképp fejeződjenek be. A legtöbb ütés, amely lezár egy mérkőzést, előre…..