Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szgyula

0 bejegyzést írt és 606 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan nem gondolnak rá, pedig számos olyan kérdés van, amit nem kérdezhetnek meg egy állásinterjún. Mutatjuk, mire nem kell válaszolnod...
Hiába kértek a választópolgárok mozgóurnát, az urna nem ért el mindenkihez az idei országgyűlési választásokon egyes szavazókörökben. Sajtóértesülések szerint a választások megszervezéséért és lebonyolításáért felelős helyi választási irodák némelyike nem észlelte a mulasztás súlyát: ők a választók…..
Március 4-i dátummal a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség engedélyt adott a benyújtott, a Római-partra tervezett mobil gát hatásait vizsgáló Környezeti Hatástanulmány-ra (KHT). Könnyen lehet, hogy ezzel elhárult a legfontosabb akadály a…..
Egy 16 éves fiúra ráhívta a kórház a rendőrséget, miután drogfogyasztás miatt rosszul lett. Levélben kérjük az Országos Tisztifőorvosi Hivatalt, hogy utasítsa a kórházakat: ne értesítsék a rendőrséget a betegek kábítószer-fogyasztásáról, ez ugyanis jogsértő és káros gyakorlat. ..
szgyula 2014.02.14 08:51:01
@scv: Csak azt képzeld el, hogy lányodnak belekevernek valamit az italába, rosszul lesz, de senki nem fog mentőt híni, mert nem akarják börtönbe juttatni. Pár órával később már a hullaszállítót kell hívni.

Akkor is úgy fogod gondolni, hogy a magyar atom odabasz és egy félmondattal lehúzza a klotyón több évezred felhalmozott tudását? Az orvosi eskü nem véletlenül az, ami és nem véletlenül nem változott az évezredek alatt. A társadalomnak jó, ha bárki bármikor merhet orvoshoz menni, ha baja van. Aki ez ellen harcol, az nemzetáruló.
szgyula 2014.02.14 11:18:19
@scv: A lányod sosem fogja tisztázni magát, mert összesen annyit állapítanak meg nála, hogy drog van a szervezetében, tehát drogfogyasztó, tehát bűnöző tehát lecsukják. Persze komoly esélye van, hogy belehal a drogba, mert senki nem hív segítséget, így csak lábjegyzet lesz egy újságban, hogy "hál istennek megint megdöglött egy drogos picsa".

Nemrég halt meg egy cukorbeteg gyerek, ugyanígy. Részegnek nézték. Ott annyi "szerencséje" volt a szülőknek, hogy a boncolásnál kiderült, mi volt. A Te lányodnál annyi fog kiderülni, hogy drogozott, megérdemelte, így járt...
Megállapodott Orbán és Putyin: pályáztatás nélkül a Roszatom épít két új erőművi blokkot Pakson. Bár jómagam nem vagyok eleve atomenergia-ellenes, ez - különösen a beruházás költségeiben mutatkozó nagyon komoly bizonytalanságok és a hosszú távú anyagi és technológiai…..
szgyula 2014.01.15 13:08:45
@Blogger Géza: Ez világos, de az erőműnek ki kell termelnie a költségét, különben rossz üzlet. Itt kb. úgy jön ki, hogy a lakossági fogyasztás kb. annyi, mint az erőmű kapacitása. Ennek megfelelően egy ALSÓ BECSLÉST lehet kapni a megtérülésre, ha az erőmű építésének egy főre eső költségét elosztom az egy főre eső fogyasztás árával. Ez egy nagyon durva becslés, de ha megfeszülsz, akkor is alsó becslés, ennél hamarabb nem térül meg. Ezt becsültem sok évre, akár 10-re is. Ami ráadásul sokkal hosszabb, ha az üzemeltetéshez is kell pénz. A fűtőanyag sincs ingyen. A megtérülést az is rontja, hogy nem az atomerőmű csak folyamatosan működhet, ezért csak ilyen áramot válthat ki. Azaz nem drága, hanem alapból olcsó áramot nem kell megvenni Paks miatt.

Csak az egy bitesek kedvéért: Franciák azt állítják, hogy 50 EUR-ba kerül 1 MWh előállítása nukleáris erőműben. Az új Paks 2400 MW, azaz 120 000 EUR/óra, 2.5 millió/nap, 1 milliárd/év. Azaz ha csak az erőművet építed meg és nincs fűtőanyag költséged, nincs bérköltséget, nem kell javítani, stb., akkor is 10 év minimum. Ennél rövidebb nem LEHET a megtérülése. Az meg, hogy 20 év múlva (10 év építés, 10 év megtérülési idő) milyen lesz az energiapiac, azt senki nem tudja.

A függőség is jó kérdés. Németország 607 TWh/év. Magyarország 43. Az EU 3000 felett van. Amiből szerintem eléggé nyilvánvaló, hogy Paks nem fog semmit megoldani EU szinten. Ha viszont az EU bajba kerül, akkor édes mindegy, hogy Magyarországon mi van, mert egy ekkora hangyapöcsnyi ország nem életképes magában.

Csak nagyon halkan megkérdezve: 400kV távvezetékből alsóhangon 10 000km épülhetne ennyi pénzből. Aminek töredéke elég lenne egyszer és mindenkorra leválni az oroszokról. Mert hiába miénk az erőmű, ha a fűtőanyag, alkatrész, stb. az oroszok kezében van. Ugye nem Józsi bácsi fogja fusiban javítani a turbina csapágyát (én láttam kis, 60t-s lendkerék csapágyűt tönkremenni). Ugye nem a felesége fogja a Hajdú centrifugában előállítani a fűtőelemeket? Hol is a függetlenség akkor?
Az LMP választmánya  félig adminisztratív okokra, félig a jobboldali sajtó által felfújt garázdaság vádemelés elhalasztására hivatkozva, azt eltorzítva, bántalmazással vádolva kizárt a pártból. Azt is kérték, adjam vissza a mandátumom.  A sajtótájékoztatót nem…..
szgyula 2013.11.09 08:42:03
@városjáró: Ha becsületsértésért és rágalmazásért beperli Szélt, akkor ay LMP és az ügyész megszakadhat, akkor se tudja lemutyizni az egészet, mert azt kell bizonyítani, hogy nőverés történt. Ha nem tudják, coki...
szgyula 2013.11.10 08:42:06
Itt az a vicc, hogy az LMP-ben "ott fent" valaki megnyomta a self destruct gombot...

Az, hogy Laci megverte-e egy nőt anno, az jó eséllyel sosem fog kiderülni, de időben biztos nem. A nagyon sok kötetes, senki által végig nem olvasott történelemkönyvekbe valahol lábjegyzetként be fog kerülni, hogy volt itt egy LMP nevű tiszavirág életű párt, aminek programjáról, értékeiről senki semmit nem tudott. Parlamentbe egyszer került be 2010-ben, mert a liberális és baloldali szavazók számára nem volt más szavazási alternatíva. Igen, én is kínomban szavaztam egyszer rájuk, a nélkül, hogy igazán tudtam volna, mire szavazok. Azt tudtam, mire nem. A papíron egy kocka maradt.

Aztán valami nagyon elmélyült levéltári kutatás során elő fogja talán valaki bányászni, hogy a 2014-es választások előtt belharcok indultak a pártban, aminek első lépéseként elégették az Alapszabályt és elkezdték egymást kizárogatni, feljelengetni, stb. Ez után, mint az összes hasonló párt (pl. Kisgazdák összes inkarnációja) a párt a feledés megérdemelt homályába merült.

De most komolyan. Ebben az ügyben annyira, de annyira kilóg a lóláb. Magyar Nemzet újságírókat megszégyentő módon zajlik a "spin" (csúsztatások hegye). Onnantól kezdve, hogy Lacit minden tárgyalás, fegyelmi nélkül kimutyizták a pártból (mert ez az Alapszabály megerőszakolás az, ha őszinték vagyunk, amit vszg. körberöhögne az első bíróság), nincs igazán miről beszélni. A "nőverés" ügy sosem fog tisztázódni, mert a Fidesz irányában nem ellenséges ügyészség sosem fog vádat emelni. Azaz a végtelenségig lehet olvasgatni a tealeveleket, hogy mik a tények. Nekik az a jó, ha annyit lehet csak biztosra tudni, hogy lezárult egy nyomozás. Vádamelésen meg gondolkodnak. Mert a halasztott vádemelés a panasszal megszűnt, az csak mocskolni jó holtában.

Ebből már nem lehet kijönni. Mondjuk a PM-LMP szakadás is akkora vihar volt egy pohár vízben, mint a Brian életében a Júdeai Nemzeti Front és a Júdea népe Front (nem is beszélve a Júdeai Népfrontról) csatározásai.
  Bombaként robbant tegnap a hír, hogy Balogh József több mint fél éves megállás nélküli hazudozás után részletes beismerő vallomást tett a felesége megveréséről, amit kezdetben a vak komondorukra fogott. Nem tudni minek köszönhető, de a fideszes honatya megtört és nem…..
szgyula 2013.11.05 17:06:51
@Konzervatív0: Első körben kiraknám a pártból. Persze csak akkor, ha úgy érezném, hogy B. tette nem fér össze a párt normáival. Ne keverjük a frakciót (kilépett) a párttal (nem tudok róla, hogy kizárták volna). Utána kiadnék egy nyilatkozatot, amiben nagyon egyértelműen elítélném az illetőt.

És az, hogy ilyen és ehhez hasonló esetekre mindkét oldalon rengeteg példa van (pl. 2006. ősze), az nem ad felmentést. Erkölcsösnek kell lenni, nem erkölcsösebbnek.
Ma a Pesti Központi Kerületi Bíróság a gyülekezési joggal visszaélés szabálysértése alól felmenetet a tavaly március 7-én a Fidesz székházánál demonstráló állampolgárokat. Korábban a rendőrség pedig már megszüntette a nyomozást garázdaság miatt. Tehát jelenleg…..
TComment Soha többé BMW-t! 2013.10.10 08:56:51
Az egy éve használtan vásárolt M6-os motorja három hónap után felrobbant. 8,5 millió a kár. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
szgyula 2013.10.10 15:51:44
Két megjegyzés.

1. "Nyilván jó lenne ha a gyár 20, sőt 50 éves koráig ingyen megcsinálna minden hibát, de akkor nem 40 millió lenne az autó hanem 400 millió."

Ebben súlyos hiba feltételes módot használni. Mert azért kerül 400 millióba újkorában 20 év garanciával, mert a várható, átlagos javítások költsége ennyi. Hogy ezt vásárláskor vagy évek alatt fizeted ki, az nem változtat az összegen. Amerikában, amikor ott éltem, voltak opcionális kiterjesztett garanciák (3, 5, 10, végtelen) készülékekre -- plussz pénzért. Ezekre mindig rákérdeztem, mert jól tükrözte, mennyire gagyi a cucc, mire tervezték, stb.

2. Azt azért lássuk be, hogy egy motor ára, különösen a felső kategóriában messze nem a motor előállítási ára (marginal cost), hiszen iszonyú a fejlesztés költsége. Orvosi műszer területen voltam fejlesztő, ott kevesebb, mint harmada volt a készülék árának a gyártás költsége. Az is sejthető, hogy a tulaj nem fog 9 milliót rákölteni a kocsira. Na ennek fényében ha adnak neki egy motort (akár gyárilag felújítottat), annak a költsége minimális. Ez áll szemben a marketing kárral. Ha csak 1 vevőt elbizonytalanít ez az eset, azon óriási a bukta.

Aki meg azon rugózik, hogy "még mi nem kéne", ahhoz lenne egy egyszerű érvem. Vagy tényleg egyedi eset, hogy felrobban a motor, tényleg csak egy ilyen történt, akkor semmibe nem kerül igazán, méltányosságba belefér. Vagy sokkal gyakoribb, akkor viszont valami nagyon nincs rendben a tervezésnél, akkor meg azért kell megszánni a tulajt.
Múltkor Budapesten egy diáktól vette el az ellenőr a személyijét, mert a bérletére nem írta rá a hallgatói igazolásának számát, most pedig Mariann tapasztalt hasonlót: Rendszeres bérletvásárló vagyok mégis megbüntettek a buszon. Reggel munkába menet kb. 80-ad magammal…..
Megnyugtató érzéssel tölt el, hogy a nemzeti radikális média a korrupció ütőerén tartja a kezét, egy aljas mutyi sem maradhat leleplezetlenül. Fájhat is a feje Papcsák Ferenc gazdag, tolvaj fideszesnek, a Blikk ugyanis megírta, az Alfahír átvette, a Kuruc.info pedig felháborodva…..
szgyula 2013.09.13 15:07:41
@Balt: Azt se felejts-k el, hogy a kommunális adót mindenkire kivetették (65 000 lakás), de bevallást csak a felének küldtek. Azok alapvetően be is vallották és be is fizették. A másik fele a lakosoknak valamiért nem kapott bevallást és "valahonnan" megérezte, hogy nem kell ezt az adót befizetni. Ügyes, mondaná Kohn bácsi. Azért megnézném, hogy azok listája, akikkel befizettették és mondjuk a "nem létező" lista a pártpreferenciákról mennyire fedi egymást.

Az illetékes és a Papcsák azt mondja, hogy 5 év van beszedni az adót, nyugodjak meg (én balek). Szerintem az a NAV illetékes, aki tudatosan nem szed be egy adót, az akár hűtlen kezeléssel is szembesülhet sec perc alatt, de biztos, hogy repül. Itt az adóbeszedéssel megbízott illetékes szabotálja az adó beszedését.
Vicces levelet hozott pár napja a gmail, a zuglói önkormányzat sajtófőnöke - a mára állítólag köztisztviselővé avanzsált, mindenesetre közpénzből fizetett - Cseke Vanda kérte ki magának neve említését blogomban a sikertelenül megrendezett Közbiztonsági Fórum…..
Amint az index.hu beszámolt róla, múlt hétfő este egy villamosvezető "pofán vágott" egy terhes nőt. Ami egy normális országban ilyenkor elvárható lenne, az nem más, mint az erőszak egyöntetű elítélése kellene legyen. Hiszen az erőszakot még az sem indokol(hat)ja, ha a nő a…..
szgyula 2013.06.26 16:55:59
@ErrOr: Én meg úgy hallottam, hogy vér folyt és mentőt hívtak. De ez lényegtelen. Ott kezdődik a történet, hogy lekevert egy pofont. Megkérdezik, hogy miért. Elmondja. Ezt vagy elfogadják, vagy nem. Az elfogadáshoz a nőnek semmi köze, nem neki kell elfogadnia, hanem a BKV-nál valakinek. Ennyi. Nőt tessék külön kezelni, mert nem ő rúgta ki a vezetőt. Ő teremtett egy helyzetet, amiben a sofőrről olyan derült ki, ami miatt VALAKI kirúgta. Ennyi. Ez a sofőrről és a kirúgóról szól. A kirúgónak figyelembe kellett volna vennie a nő tevékenységét, stb. De ez már nem a nő sara. Annak kimondása, hogy aki ebben a helyzetben lecsap valakit az nemhogy villamosvezetőnek de BKV alkalmazottnak SEM alkalmas (ami szerintem is agyrém kijelentés), az az eset lényege. Ezért kell baxtatni az illetékest.
A bosszú és a hűbéresek megjutalmazása, a papcsáki polgármesteri működés alapeleme, nem maradhatott el az FB tagságok újraosztása során. Míg a ciklus elején csak kettő önkormányzati cégünk volt, ma - a takarékosság jegyében - immár hét önkormányzati cégben:…..
[alább Kerényi Imre itteni megnyilvánulására válaszol Kulka]..
szgyula 2013.05.23 16:54:02
@deruyter: Nem, bmeg. Akárki is lesz vagy marad a Nemzeti igazgatója, annak annyit kell és szabad mondania, hogy elhajtjuk a véresbe az összes párt összes söpredékét, akik ideológia alapon akarnak szittya magyar, buzi, libsi, ájtatos, stb. darabokat beerőszakolni a Nemzetibe és mostantól jó darabokat fogunk játszani, párt és ideológiától függetlenül. Pont. Hangsúly levisz. És nem fogjuk a minden kritikán aluli politikusok szemforgató álszent elvárásait kiszolgálni, se náci, se szittya magyar, se libsi, se internacionalista irányban.

Amúgy meg a Vidnyánszky óriáis lehetőséget hagyott ki: Annyit kellett volna mondania, hogy öt évente jó váltani. Jordán, Alföldi, Bajza, Erkel, Szigligeti, Hevesi, Márkus, Major, stb. mind mind HOZZÁTETT a Nemzeti Színházhoz, ő is azon fog dolgozni és ebben a reményben fogja átadni a stafétát öt év múlva egy arra érdemesnek.
szgyula 2013.05.23 17:32:50
@Nero Bianco: Aki ezért szent esküvést tesz, az amúgy se ment volna be, nem nagy veszteség. Viszont esetleg nem kergeti el azt a politikamentes keménymagot, akik színházba előadást nézni mennek. Mint pl. én. Nekem semmi bajom az igazgatócsere tényével. A nagy bajom a mikéntjével van. És még mindig erős késztetésem van, hogy kb. egy év múlva elmenjek újra a Nemzetibe színdarabokra. Mert úgy hallottam Vidnyánszky is jó szakember, egy év alatt az átmeneti káosz is lecseng majd. Konkrétan a politikai hovatartozása nem érdekel és mást se kelljen érdekeljen.
Tisztelt MT weboldal üzemeltetők!    Az oldaluk tetszik, a kommentelőket (akinek ez nem inge, az ne vegye magára!) kevésbé szeretem, nagyon tudják szídni egymást bizonyos esetekben; máskor valóban segítő ötleteket adnak, az jó dolog.  Én nem bizonyos cégre…..
Nincs szerencséje az egyháztörvénnyel a Fidesz-KDNP-kormánytöbbségnek: a törvényesíteni kívánt ideológiai térfoglalást az Alkotmánybíróság (AB) nem hajlandó szentesíteni. A döntés nagyon fontos, de az egyházak helyzetét nem rendezi megnyugtatóan...
szgyula 2013.03.12 10:15:15
@Crescendo: Bocs, de németországban nem az adóbevallásban döntöd el, melyik egyházba fizetsz, hanem a StandesAmt nyilvántartása alapján megy. Módosíthatod, de egyrészt pénzbe került (kivéve, amikor nagykorú leszel egyszeri alkalommal) és természetesen megküldik az érintett egyháznak a változást. Azaz a plébánosnak nem kell kérdeznie, az állam megküldi lényegében. A másik, hogy az érintett egyházaknál automatikusan vonja a munkáltató az SzJA 10%-át. Viszont nem minden egyház esetében. Katolikust igen, anglikánt nem. És eleve csak pár vallást tartanak nyilván, a zsidó, muszlim, buddhista, stb. az egyéb kategóriában van.

Csak a tényszerűség kedvéért.
Lassan lecsengeni látszik az állítólagos hökös listák keltette botrány. A ballib sajtó persze igyekszik az utolsó csepp nácizást is kifacsarni az ügyből, egymást érik a gonosz összeesküvő  hökfasisztákról szóló, szigorúan kizárólag "nevüket vállalni nem merő"…..
szgyula 2013.03.09 08:21:22
@Dzsentrisvihák: Szívesen utánaolvasnék utólag. Hol olvashatok a HÖK belső vizsgálatáról, a felelősökről és a konzekvenciákról? Itt nem a "Full injekciós! Gyönyörű, szerelmes lettem :)
" bejegyzés eredete a kérdés, hanem az, hogy miért nem vigyázott senki egy ilyen listára (név, születési időpont, cím, telefonszám, e-mail). Szerintem a gólyák nem azért adták meg ezeket az adatokat, hogy az mindenki számára kint legyen valahol.