Regisztráció Blogot indítok
Adatok
metalhammer

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A világban korszakváltás zajlik, melynek a magyar kétharmados forradalom az egyik következménye – állította Orbán Viktor a Bálványosi Szabadegyetemen tartott beszédében. A miniszterelnök szerint a régi nyugati életmód fenntarthatatlan, rövidesen összeomlás…..
metalhammer 2011.07.24 12:14:28
Török Gábor kerülgeti a forró kását, de belecsapni nem mer. Már neki is nehéz nem leírni azt, hogy Orbán baromságokat beszél, ismert okok miatt nem teszi. Aszongya hanyatló nyugat, ezt már hallottam valahol. Anno a hanyatló nyugattól vettünk fel kölcsönöket, 1982-tôl az IMF-tôl is, ez az a szervezet amely pénzt ad az ilyen bóvli szintû országoknak mint Magyarország, de némi piaci mûködést kíván mellé (ígéretül, hogy valamikor visszafizetik a kölcsönt), ha kell átütemezi azok visszafizetését mint most a hasonlóan bóvli Görögország esetében. Ha tetszik ha nem ez bizony hozzájárult a rendszerváltáshoz és ahhoz is, hogy nem romániai vérengzés elôzte meg, mert az emberek (zemberek) nem éheztek, volt némi perspektíva a jövôjükkel kapcsolatban. Az IMF-et elküldtük a picsába (szabadságharc), helyette jöttek a kínaiak. A kelet itt volt 40 évig kösz nem kérnénk belôle mégegyszer. Aki tárgyalt üzletrôl kinaiakkal az tudja milyenek, nem sietôsek, nem konzekvensek, és néha Li helyett Yi jön a tárgyalásra ugyanazon pozícióban (természetesen mást mond), de ugye annyira egyforma kicsi sárgák. Aki gyártatott kínaiakkal az tudja, hogy a konténert hányszor kell visszaküldeni: nem olyan, nem akkora stb., semmi baj újra legyártják, hasznuk nyilván így is elég van rajta. Hogyan? Úgy kedves kelet felé tekintôim, hogy éhbérért dolgoznak a szerencsétlenek, mindenféle munkajogi meg védôfelszerelés meg képviselet nélkül. (ahogyan Viktorka a munka törvénykönyvének forradalmi átalakításával). Fogyasztás helyett munka alapú társadalom, már ilyenrôl is hallottam, államilag szabályzott bérek és hiánygazdaság, de dolgozni mindenkinek kell mert olyan, hogy munkanélküli nincs. A Forint fedezete is a munka volt (rendkívül egzakt módon). A nyugat bukása azt hiszem nekünk fájna a legjobban. Kérdem én a munka alapú gazdaság mit hoz létre, csak nem terméket? Ki fogja megvenni a munka alapú társadalomban: zemberek? De akkor megint van fogyasztás. Akkor a munka alapú társadalomban a munka munkát fog eredményezni. Az egyik legyártja, a másik javítja, a harmadik a másik hibáit javítja és így tovább. Azt hiszem ilyen is volt. A társadalmi változások nem egy kedves vezetô rémálmainak kiteljesedései, (láttuk mit jelent ez a XX. sz. folyamán) hanem valós társadalmi érdekek kifejezôdései és nem az egyik pillanatról a másikra hanem fokozatosan alakulnak ki (mert az zemberek nem értik meg). Így volt ez angliában a XVI-XVII. sz.-ban, svájcban a parasztlázadások idelyén (még a vallást is megreformálták ennek érdekében), stb. Ez a fokozatosság a konzervatívizmus alapja, sosem a végképp eltörölni! A határon túli magyarokkal kapcsolatban a 90-es évek végén elbasztunk mindent. Ideológiával nem lehet hosszútávon jól lakni. Akkor a térség mintaállama voltunk, ezt ki kellett volna használni (OTP, Mol csak fecske) befektetésekkel, infrastruktúra fejlesztéssel a környezô országokban úgy, hogy a térség vezetô gazdasági minihatalma legyünk. Ez nem jött össze se belül, se kívül ezért van most Orbán (.
metalhammer 2011.07.24 12:38:51
Karácsony alkalmából az egyik legjobb budapesti program a Nagytétényi Kastélymúzeum meglátogatása. Már hagyománynak számít, hogy decemberre iparművészek karácsonyfáival telnek meg a bútorkiállítás termei. Így olyan karácsonyi programban lehet részünk, amely egyrészt…..
Véleményvezér 2010 már nem 1975 2010.06.23 02:35:00
Ilyen történelmi figuráknak demokratikus országokban soha, sehol, semmiféle emlékművet nem állítanak! (Fotó: szoborlap.hu/Pál Tamás) A Jobbik és Kövér László eltávolítaná Károlyi Mihály szobrát a Kossuth térről, az MSZP viszont tiltakozik. Károlyi szerepének…..
A szomszédos országok elitje nem fogja abbahagyni a magyar kisebbség vegzálását, csak egy erőt mutató, nemzetközileg beágyazott és jól működő biztonsági szervekkel ellátott Magyar Köztársaság nevű állam határozott fellépése esetén. Ilyen jellemzőkkel leírható ország…..
Mi sem mutatja jobban a szocialisták választási esélyeit, mint hogy 2009 nyarán ötletünk nincs, hogy ki lehetne a párt miniszterelnök-jelöltje jövő tavasszal, vagy akár már idén ősszel. Pedig a szocialista Miniszterelnök kerestetik! című szórakoztató műsor a magyar politika…..
w Két pogány közt 2009.06.09 23:00:00
EP-választás, IV. rész - Fidesz A győztes Fidesz nehéz helyzetbe nyerte magát. Kétfrontos harc mellett nehéz megőrizni a hitelességet, és elkerülni a két ellenfél szavazóinak protest-mozgósítását. Ha a Jobbik radikálisainak udvarolnak, azzal az SZDSZ egykori és az MSZP…..
Új Faith No More-lemez nincs tervben, de válogatás az már van, ahogy új Isis is. Ezen kívül Bill Steer is újra creamesen retrorockol, és van két magyar is: Northsicks és Kornélkül. Kritikák röviden: Faith No More – The Very Best Definitve Ultimate Greatest Hits Collection…..
Az amerikai Darkest Hour arról híres, hogy a svéd death vonalat ők (többedmagukkal) plántálták belé a tengerentúli hardcore színtérbe. A zenekar energikus, intenzív, és jó dalokat is ír, de legfeljebb szólók terén tudott igazán elszakadni a nagy mester (At The Gates)…..
metalhammer 2009.06.01 19:14:10
Az izlandi giccskirályok honlapjukon tették elérhetővé a hírt, miszerint befejezték a soron következő albumuk felvételeit - a hír azért meglepő, mivel mindössze egy év telt el a legutóbbi óta. A rajongók annyira ne örvendezenek, mert ettől függetlenül csak jövőre jelenik meg.…..
CLÁ, I'M FROM BARCELONA @ A38 2009 MÁJUS 2. Mint az várható volt egy szépnek induló, aztán beboruló és egészen későn ramatyba hajló kedd estén, ránézésre diplomás, és ránézésre a diplomát jópár évvel ezelőtt bezsebelt közönség gyűlt össze a hajón, szellősen tömött…..
Csütörtökön lesz a nagy nap, amikor a magyar reklámszakma apraja-nagyja nagyon stílszerűen összegyűlik a Gödörben, hogy megünnepelje az elmúlt egy évet, és egymás hátát veregetve megnyugtassa a lelkiismeretét, mondván nem is vagyunk annyira lemaradva a világtól. A…..
Az előző rész tartalmából: a kétharmad igenis elérhető, sőt Pécsett el is lett érve, illetve a kétharmad nem egyenlő az atombombával, mert hasznosan is lehet forgatni. Mellesleg az atombombával is csodás dolgokat lehet megvalósítani, az egyik a gombafelhő, a másik meg a béke.…..
Konzervatórium Csurka VS Jobbik 2009.05.23 13:11:00
Bár alapelvem, hogy egy komolysági szint alatt nem pazarlom az időmet hülyeségekre, de bizonyos helyzetekben muszáj vagyok kivételt tenni. Ilyen, amikor Csurka István Szűrüs Mátyással (!), volt moszkvai nagykövettel és a III. Magyar Köztársaság ideiglenes (és első) köztársasági…..
metalhammer 2009.05.24 18:07:55
@dzsugasvili: nem az fáj, hogy fordul a világ mert az a dolga, csak ha egyszer hibát követtünk el mégegyszer ne kövessük el (komcsik, nácik -ha tetszik ugyanaz). És sajna a te kis megnyilvánulásodból is a bûnbakkeresés és a kikkel nem általánosítás jön. Mi az hogy liberálmocsok, mi a definíciója? Mi köze a homokosoknak a cigányokhoz és a pedofilokhoz? Mi az a multikulturlizmus? És hogy jön ide a fû?
Az újbudai képviselőtestület szerdai, alkoholtilalmat bevezető rendelete után további intézkedéseket tervez bevezetni a kerületben. Mint ismeretes, csütörtök óta a XI. kerületben sem tarthatnak nyitva éjjel azok a boltok, amelyek alkoholt is árulnak. A polgármester ugyanakkor…..
metalhammer 2009.05.23 11:42:58
Ez így demagógia a javából olyan jó magyaros (mármint a posztíró). Az éjjel-nappali=kocsma, (nappal bolt). Emberek megveszik a piát kiülnek a parkba teleszarják, telehugyozzák, teleszemetelik. A szórakozóhelyekrôl ne is beszéljünk a járda mellé biggyesztett néhány szék és asztallal el van intézve a szabadtéri jelleg. Ezeket féltjük? Munkahelyek szünnek meg? Engedjük meg az olajszôkítést az is munkahelyteremtô. A környékbeli ingatlanok árai és az abból befolyó bármilyen (pl. adó) bevételek a fontosabbak, vagy nem a környéken élô de a hely sajátosságai (kollégiumok) miatt ott tivornyázó és ôket kiszolgáló embereké. Az egyik hosszútávú és tervezhetô a másik igencsak szezonális. Írország: éjjel-nappali boltban este 8 után nincs alkohol árusítás, konkrétan vasráccsal zárják el a piákat (érdekvédelem -helyi kocsmák 10-ig vannak nyitva!). 10 óra után csak bizonyos körzetekben lehet szórakozóhely nyitva (Dublin: Temple Bar), de hajnali fél 2-kor azok is bezárnak, mindenki részeg, mindenki elégedett, természetesen ezeken a helyeken nem lehet dohányozni. Az A38 a vizen nem sok vizet zavar, a Zöld Pardon látogatóinak átlagéletkora kb. 15 év (ha jól hallottam szülôi felügyelettel járhatnak oda 18 év alattiak). Tehát ez a két helyet (noha a ZP-t utállom és hihetetlen lúzer helynek tartom, némi önkormányzati összefonódással) ne keverjük bele. Ha ilyen tipusú rendeleteket kiterjesztenék az egész városra hosszú távon sokkal élhetôbb hely lenne Budapest, és nem csak a Kopaszi gát lenne tiszta és kultúrált.
metalhammer 2009.05.23 11:42:58
Ez így demagógia a javából olyan jó magyaros (mármint a posztíró). Az éjjel-nappali=kocsma, (nappal bolt). Emberek megveszik a piát kiülnek a parkba teleszarják, telehugyozzák, teleszemetelik. A szórakozóhelyekrôl ne is beszéljünk a járda mellé biggyesztett néhány szék és asztallal el van intézve a szabadtéri jelleg. Ezeket féltjük? Munkahelyek szünnek meg? Engedjük meg az olajszôkítést az is munkahelyteremtô. A környékbeli ingatlanok árai és az abból befolyó bármilyen (pl. adó) bevételek a fontosabbak, vagy nem a környéken élô de a hely sajátosságai (kollégiumok) miatt ott tivornyázó és ôket kiszolgáló embereké. Az egyik hosszútávú és tervezhetô a másik igencsak szezonális. Írország: éjjel-nappali boltban este 8 után nincs alkohol árusítás, konkrétan vasráccsal zárják el a piákat (érdekvédelem -helyi kocsmák 10-ig vannak nyitva!). 10 óra után csak bizonyos körzetekben lehet szórakozóhely nyitva (Dublin: Temple Bar), de hajnali fél 2-kor azok is bezárnak, mindenki részeg, mindenki elégedett, természetesen ezeken a helyeken nem lehet dohányozni. Az A38 a vizen nem sok vizet zavar, a Zöld Pardon látogatóinak átlagéletkora kb. 15 év (ha jól hallottam szülôi felügyelettel járhatnak oda 18 év alattiak). Tehát ez a két helyet (noha a ZP-t utállom és hihetetlen lúzer helynek tartom, némi önkormányzati összefonódással) ne keverjük bele. Ha ilyen tipusú rendeleteket kiterjesztenék az egész városra hosszú távon sokkal élhetôbb hely lenne Budapest, és nem csak a Kopaszi gát lenne tiszta és kultúrált.
Most, hogy bevezették az újbudai alkoholstopot, ideje kicsit visszakacsintani a témára. A rendeletről az utóbbi idők egyik legnagyobb vitája alakult ki az Urbanistán, bár azért abban nagyjából egyetértett mindenki, hogy a szesztilalom baromság. (Ennél nagyobb egyetértés furcsamód…..
  Az alábbi poszthoz - melynek anyagára az [origo] archívumában bukkantunk -, eredetileg egy jó kis gecizős felvezetést szántunk. Aztán rájöttünk, hogy ennek semmi értelme nem lenne. Beszéljenek a képek. MSZP-kampány, 2005-2006.  ..
Május 7-én csütörtökön a Hegyalja ellátogat az A38-ra, a szervezők egy estére Tisza-parti hangulatot próbálnak varázsolni a Dunán horgonyzó hajó fedélzetére és gyomrába. Az ok egyszerű: az A38 meghívásának a 10 éves fesztivál szervezői nem tudtak ellenállni, úgyhogy…..
Lehetett sejteni, de most már biztos, hogy a Faith No More 1997 után idén ismét a Sziget vendége lesz, úgyhogy akik eddig is önfeledten örültek az újjáalakulásuknak, most már akár táncot is járhatnak miatta. Aztán a világ egyik legnépszerűbb alter rock zenekara, a…..
metalhammer 2009.04.30 10:10:31