Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dívamacska

1734 bejegyzést írt és 313 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miért van az, hogy gyakran még komoly közszereplők vagy feleségeik sem képesek megérteni, hogy az öltözettel üzennek vagy azt, hogy a szerephez fel kell tudni öltözni?..
dívamacska 2019.03.24 21:17:25
@croc: Ízlést nem lehet lopni, de ezek szerint volt valaki, aki igyekezett figyelmeztetni őket, hogyan is kellene megjelenni. Csak hát ahhoz intelligencia is kell, hogy felismerd, mikor érdemes másra hallgatni.
1929. Nudista strand Moszkvában..
dívamacska 2018.11.12 12:23:12
@kugi: Szinte biztos lehetsz benne, hogy ember által nevelt medve volt az. Most őszintén, melyik vad jegesmedve hajlandó a kölykeivel együtt odamerészkedni emberekhez és a kezükből enni? Vagy elkerüli őket, vagy kinyírja és megeszi a gecibe mindet. Végül is, a legnagyobb szárazföldi ragadozóról beszélünk.
dívamacska 2018.11.12 21:35:32
@bioLarzen: Persze hogy előjöhet, nem mondtam, hogy kockázatmentes a pacsizás egy "szelídített" vadállattal. De egy vadonban felnőttel a megörökített jelenet teljes képtelenség. És tuti halál.
dívamacska 2018.11.12 21:38:12
@tamask: És ez miben mond ellent annak, amit írtam?
  A Kaliforniában élő, 44 éves Annabelle Jefferson beperelte szüleit, kétmillió dollár kártérítést követelve tőlük örökölt rondasága miatt. Igaz ami igaz, valószínűleg tényleg nem sok kozmetikai világcég kérné fel reklámarcának. Nem csoda, hogy kinézetéből fakadóan depressziós és házasságai is…..
dívamacska 2018.10.01 15:20:55
@erkölcsi hulla: Tessék, itt egy szabad nő, már futhatsz is hozzá, éppen két férj között van.
    Olvasom a nagybetűs NŐI MAGAZINT. Ezt is elérte a kultúrkampf. Vállalhatatlan lett!  Az első cikk egy olyan színésznőről szólt, aki Bereményi Géza verseket szavalt és énekelt, de most úgy szólítja a házastársát, hogy az uram! Az uram ezt mondta, az uram azt mondta. Először azt gondoltam, hogy…..
dívamacska 2018.09.28 13:10:07
@Haloperidol: Hol olvastad, hogy a feministák szerint a szingli anya a királyság?
dívamacska 2018.09.28 13:15:54
@Claudia Gabriella Kozákné Szabó: Tök jó, gratulálok. És aki nem találkozik húszévesen a megfelelő párral, az mihez kezdjen? Vagy ha minden igyekezet ellenére hiba csúszik a dologba, és az évekig működő kapcsolat végül kifúj? Abból a szempontból nem szerencsés a párkapcsolatot, pláne a házasságot (mintha az egy önmagában olyannyira értékes dolog lenne, önnön lényege) az első helyre tenni, mert sokan belefutnak abba, hogy a korai házasság, gyerekvállalás kedvéért félbehagyják a tanulást és a tapasztalatszerzést a munkában. Aztán lesz 2-3 gyerek, anyuka meg ott áll 30 iksz évesen egy normális végzettség nélkül és kényszer HB lesz belőle vagy mehet árufeltöltőnek.
A nők rutinszerűen túlélik a férfiakat, ami több okból lehet: biológiai, szociális vagy akár életmódbeli tényezők miatt. Bár az is meglehet, hogy teljesen más ok húzódik a háttérben. Mégpedig az, hogy a férfiak sokkal több hülyeséget csinálnak, feleseges kockázatot vállalnak. Legyen az egy egyszerű…..
dívamacska 2018.08.22 21:52:00
@Almandin: Azért elől-hátul letámasztva megemelni egy homlokrakodót, aztán beülni alá hűsölni, szerintem egészen biztosan nem munkaköri kötelesség sehol a világban.
A jövőben nem indulhat a társadalmi nemeken és azoknak a tanulmányozásain alapuló képzés az ELTE-n - áll az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az igazságügyi tárca rendeletmódosító előterjesztésében. A magyar közvélemény egyöntetűen nem tud megbirkózni a gender kifejezéssel és annak valódi…..
dívamacska 2018.08.11 20:48:11
@Sir Galahad: Az, hogy a társadalom mindenféle tagjai a maguk kis tudásával meg életéből "többnyire látják" egy szakma, tudományterület értelmét, nem jelenthet alapot arra, hogy ennek megfelelően engedjük állami vagy kizárólag fizetős képzésre az adott dolgot. Szerinted az átlagparaszt mit konyít ahhoz, hogy milyen "hasznossága" van például egy elméleti fizikus munkásságának? Semmit. Nem is kell neki. De ne is ugasson bele, hogy akkor erre indít-e szakot egy állami egyetem vagy sem.
Mivel ma már mindenre (is) van megoldás és vállalkozó szellem, tulajdonképpen meg sem lepődtünk, hogy egy amerikai nő azt találta ki, önként jelentkezik örömanyának olyan LGBT+ párok esküvőjére, ahol valamelyik résztvevő szülei nem tudják elfogadni gyermekük másságát és…..
Két év után végre lehetőségünk nyílt ismét kertszerű izét varázsolni az emeletépítés formájában ledobott atombomba helyén maradt sívó pusztaság helyett. Két kibaszott robikapát is kölcsönkértünk, mind a kettő beadta a kulcsot. Így az utolsó harminc négyzetmétert én ástam fel, kézzel. Ezt az alábbi…..
Lehet, hogy úgy néz ki, egyszerűen csak a férjéből van elege, de a gyermekek internetes biztonságával foglalkozó kampányának bukása azt sugallja, valójában az egész elnökfeleségesdi műfajt megveti...
dívamacska 2018.05.17 15:14:12
1880-as évek az indiai kasztrendszer csúcsán álló brahmin hivatalnok és családja. A brahmin kasztot jellemzően törvényhozók, tudósok, papok és prédikátorok alkotják. Egykori törvény szerint brahmint megölni a legnagyobb bűnnek számított. Mára az indiai lakosság kb. 4%-át teszik ki..
dívamacska 2018.05.01 10:05:07
@Sigismundus: Mármint a gazdájuk.
Egyik nap azon kaptam magam, hogy nem tudom, mit kezdjek az idővel...
dívamacska 2018.02.19 12:51:55
@similar: Á, hagyd! Az így gondolkodók miatt volt Hugonnai élete egy merő küzdelem.
dívamacska 2018.02.19 12:53:11
@similar: Ez nagyon jól megfigyelhető például az én anyámnál, aki retteg meglátni, hogy lehet másként is élni, mint ahogy ő élt, ezért megy a presszúra ezerrel, hogy mit hogyan "kell".
Szülői volt ma. Első osztály, féléves értékelés, meg a többi. Először az egyik tanító néni emelkedik szólásra, elmondja egyebek mellett, hogy hiába a négyig tartó iskola, annyira zsúfolt a gyerekek órarendje, hogy alig marad idő a gyakorlásra, ezért kéri a szülők segítségét. Gyakoroljuk otthon a…..
dívamacska 2018.02.13 21:57:35
@pallasmacska: Értem se.
marsbéli krónikák Trónok harca 2018.02.06 09:57:28
Végre rászántam magam, mert hét évad azért mégiscsak hét éved, és alig két hónap alatt, mindössze egyetlen kéthetes, túladagolás miatti kihagyást (én sem vagyok gép) produkálva ledaráltam a Trónok harcát. Két kérdésem van: 1. Mi a picsáért nem hord senki sapkát? Hatvan réteg ruhában meg IKEA-s…..
Ez nekünk nagyrészt már múlt idő (november óta senki nem volt beteg, de ezt csak rettegve írom le, különben mindjárt telefonálnak az oviból, hogy belázasodott a Kicsi), de pár éve, élénken emlékszem, öt kibaszott héten át itthon volt hol az egyik, hol a másik, hol mind a kettő, miközben nekem…..
Hiába ez a világ legdrágább otthona, a Cylindrocladium buxicola, azaz a puszpángelhalás kórokozója, pont leszarja. Kispolgári káröröm bont bennem szárnyat...
marsbéli krónikák Black Friday 2017.11.24 19:00:25
Mindig is az volt a véleményem, hogy a black fridayen részt venni hajlandókra rá kell gyújtani a boltot,* és ez csak megerősített a nézőpontom helyességében.   * Valószínűleg észre sem vennék a szerzés hevében...
dívamacska 2017.12.16 11:18:53
@zsuzska169: Csak most láttam, amit küldtél. Ez az ember remekül ismeri a macskákat:-)
marsbéli krónikák Papírpunk 2017.12.16 11:15:57
Milyen punkzenész már az, amelyik azzal van elfoglalva évtizedekig, hogy erősítse az immunrendszerét? Már rég halottnak kellene lennie 49 évesen, mint minden rendes punknak...
Korábbi posztunkban egy tanár a földön húzta be az udvarról az osztályba az autista kisdiákot. Rengeteg negatív kommentet kapott autista gyermeket nevelő anyukáktól. Hogyan ítélkeznek, ha egy édesanya csinálja ugyanazt?..
Nemrég szingli esküvőt tartott egy olasz nő - csatlakozva a világtrendhez. Oximoron gyanús? Lehet egyáltalán szingliként esküvőt tartani? Mármint nyilván minden csak $ pénz kérdése. Mennyire megmosolyogtató és mit mond ez el a társadalmunkról, vagy netán kultúránkról?  #21század Egyrészt teljes…..
Time Goes By Oldboy 2003 2017.11.10 09:41:06
A (dél-)koreai filmgyártás nagy hagyományokra tekinthet vissza, amin mindig is jól érzékelhető volt a japán filmművészet nagyon erőteljes befolyása is. A csúcskorszakát az 50-60-as években élte, majd egy nagyon erős minőségi zuhanás következett be a '70-es évektől kezdve. Szerencsére a 2000 évektől…..
Ez van, nincs mit szépíteni a dolgokon, 2017-ben az, amit a TWD a nyolcadik évad premierjében megmutatott, nem sokkal innovatívabb, érdekesebb, modernebb vagy izgalmasabb, mint egy Helyszínelők-epizód, és nagyjából annyira kiszámítható, mint a Zsaruvér, amiben Tom Selleck bajsza mindig a legjobbkor…..
dívamacska 2017.10.25 13:52:44
@Georges Thenault: Ezen én is elgondolkoztam. Meg azon is, hogy egyáltalán minek lőni egy épületet pisztolyokkal meg ilyenekkel?
Két hatalmas diófánk árnyékában nem él meg a fű, csak ritkásan növő gyomnövények. Nem szép gazok azok, de hiába vesződtem az újratelepítéssel, az árnyék és a diólevélből kioldódó juglandin nevű vegyület pusztítja a talaj mikroorganizmusait. Kopár puszta az, fűnyíró…..
marsbéli krónikák WTF? 2017.10.18 15:02:23
Túl bonyolult már nekem ez a világ, azt hiszem...
Miután a Sawyer-család, Freddy Krueger, Jason Voorhees, Michael Myers és társaik már évek óta gyilkolták halomra az embereket, megjelent a láthatáron egy bizonyos Clive Barker, aki minden eddiginél véresebb és betegesebb gore-t rakott le az asztalra. Hiába voltak rémálmaid, hiába szartad össze magad…..
Jessica Whelan egy gyerekeket pusztító ritka rák, a neuroblasztóma miatt halt meg 2016 novemberében. A kislány ekkor négyéves volt… Az édesapja Jessica halála óta a gyermekrákra akarja terelni a közvélemény figyelmét – ezért osztotta meg a gyermeke haláltusáját megörökítő…..
dívamacska 2017.10.12 18:35:03
@karandash: Ha ez ilyen egyszerű lenne, mára el kellett volna tűnnie egy csomó betegségnek, de valamiért mégsem így történt.