Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kBéla

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Erika stelázsija Hagymás csülök 2019.10.02 00:00:00
Egy szép, mutatós csülköt, bérlevéllel, borssal, egy fej hagymával, 5 gerezd fokhagymával, kuktában előfőztem.Közben megpucoltam egy kiló burgonyát, amit hasábokra és fél kg vöröshagymát, amit laskára vágtam. Besóztam, jól összekevertem és kizsírozott cserépedénybe tettem. Ennek a tetejére került a…..
A "kik a magyarok ősei?" kérdés rendszeresen felvetődik a hazai médiában és Kőrösi Csoma Sándor óta - vagyis már kerek két évszázada - hogy kiemelten foglalkoztatja a magyarságot. Kőrösi Csoma 1819 novemberében (vagyis épp most 200 éve) indult el Erdélyből gyalog-szerrel (!) Indiába és Tibetbe, hogy…..
Megható gondolatokkal búcsúzott a tragikus körülmények között elhunyt Forma-2-es pilótától, Anthoine Hubert-től a Mercedes ötszörös Forma-1-es világbajnoka, Lewis Hamilton, aki közben egy általános problémára is felhívta a figyelmet…..
Avagy mit vigyél és mit hagyj inkább itthon, ha külföldi egyetemre készülsz? Vajon mi lehetne a ‘Nyári teendők külföldre készülőknek’ cikksorozat harmadik és egyben befejező része így augusztus végén, ha nem a Pakolólista?!   Úgyhogy itt van a híres és várva várt Mit pakolj & Mit ne pakolj…..
A cím alapján azonnal felvetődhet a kérdés: mi szükség van a II. világháborús német harckocsiknak a védelemre? Nos, a páncolosok iránti rajongás afféle hobbi lett a hadászat, hadtörténelem és haditechnika iránt rajongók számára és kialakultak a különböző harckocsi típusok saját hardcore táborai,…..
kBéla 2019.07.19 14:07:45
@Equalizer.: Ne csak a tornyot nézd, hanem a test páncéllemezeit! Hogy azok milyen szögben dőlnek vagy nem dőlnek. Aztán döntsd el, hogy a nagy képen milyen harckocsi van!
Carantén Lényeg, hogy pislogjon 2019.03.18 15:00:00
Ott kezdődött, hogy ismerek egy csajt, nevezzük mondjuk Nórinak. Ugyanabba a középsuliba jártunk, csak ő egy évfolyammal lentebb. Amíg én érettségi után autószerelő lettem, Nóri fodrász, amihez én is hozzájárultam - a hajammal: többször is voltam a hajmodellje a vizsgáin, és azóta is ő csetkeli a…..
A hortenzia a divat hullámvasútján ül, hol trendi, hol pedig kifejezetten mellőzött dísznövény. Pár évtizeddel ezelőtt szinte minden szépen gondozott vidéki porta előtt látni lehetett hortenziát, aztán később kikopott az előkertekből, utcafrontokról, átadta a helyét az éppen felkapott…..
Az ünnepek hosszú szabadsága alatt összefutottunk pár régi barátnővel csajbulira. Alkoholmámor helyett Ámorral zsibbasztották az agyamat. Rájöttem, a nők életét folytonos nagy reménykedések töltik ki és keserítik meg. "A legszebb éveimet áldoztam rá..." típusú mondatok négy iksz fölött furcsamód…..
Németországban a nagyvárosok nem biztonságosak, ripakodott rám valaki, amikor lehetséges úti célnak ajánlottam az országot. Szerintem ez egyáltalán nincs így, legalábbis az én saját tapasztalataim alapján, na de én csak egy olyan ember vagyok, aki az átlagnál csupán kicsivel többet jár német…..
KultúrPara A világ 7 új csodája 2018.06.21 07:46:00
Az emberiség történetében számos gyönyörű, különleges, egyedi építmény látott napvilágot. 2007-ben ezek előtt a lenyűgöző látnivalók előtt tisztelegve megszületett a világ új 7 csodáját felölelő lista, melyen többet között helyet kapott a Machu Picchu, a Taj Mahal és a Kínai nagy fal is...
Az intézményesített hadviselés történelmében (hat vagy hét ezer év, könyörgök, ezen most ne vesszünk össze) számos írott és íratlan alapszabály keletkezett, elsősorban a megfigyelésekre alapozva. Ezeket a katona- és katonapolitikus-generációk egymásnak adták tovább, majd ezek jelentős részét…..
kBéla 2018.06.21 12:34:08
@Rókakígyó: Azért ezt a "Hadik András 1757-ben huszárjaival a háború közepén az éjszaka leple alatt 450 kmt megtéve eléri Berlint" át kéne gondolni.
Egy éjszaka alatt 450km? Mivel mentek? A berlini gyorssal?
A késő esti órákban ezzel kapcsolatosan megjelent nemzetközi sajtóhír után a Red Bull Racing kedden reggel bejelentette, hogy a Renault-tól mintegy 10 évnyi együttműködés után elpártolva a Honda erőforrásait fogja használni a 2019-es és a 2020-as szezonban...
Nem is gondolnánk milyen hihetetlen koncepciók születtek autós fronton a hetvenes évek végén és a nyolcvanas években. A processzorok tömeges megjelenése és az űrkorszak érzések mai szemmel is  elképesztő megoldásokra sarkallták a tervezőket. Főleg az olasz tervező irodák diktálták a tempót. Néhány…..
Az idei Bajnokok Ligája döntő kapcsán mindenkinek három dolog jut eszébe: Karius "Lukasz Fabianski" díjas produkciója, Bale klasszis gólja, és nem utolsósorban, sőt, Ramos dobása, melyet Salah, az év (egyik) legjobb formában lévő játékosa ellen mutatott be - ami mellesleg a Nemzetközi Judo Szövetség…..
        Az egyik kedvenc színésznőnk, de már rég láttuk. Most, hogy kisvártatva itt az Ocean's 8, nyilván vannak megjelenései is. Ez az amerikai InStyle címlap és belső anyag is ilyen. Carter Smith divatfotós készítette a képeket, Alberta Ferretti, Isabel Marant, Etro, Altuzarra és LV darabok…..
Fehér - nekünk proliknak csak a lánybúcsúkról ismerős - limóban száguld Babett, Yvonne és Tünde a repülőtérre, ahonnan irány Dél-Afrika. Bogi Tanzániában van éppen, majd onnan csatlakozik, Mardoll pedig a Nagy Almában egyengeti karrierjét, minden bizonnyal Bogi útmutatása és…..