Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Link elek

0 bejegyzést írt és 694 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Otthon nem is gondolná senki, hogy mennyire furcsán egyedül érezhetjük magunkat egy másik országban – írja az eheti blogajánló egyik szerzője, és azzal együtt is igaza van, hogy ő nyilván most, egy év után ért el a határátkelés egyik tipikus szakaszába. Emellett tippeket…..
Link elek 2017.04.30 11:43:41
@nyuszigonosz:

a fiat 1971-ben vette meg az abarth-ot
Nehéz mit írni a mai poszt elé, ami tulajdonképpen (ahogyan azt már Diggertől megszokhattátok) elég erős választ ad arra a kérdésre, hogy miért is lesz a magyarokból határátkelő, és hogy mi a legnagyobb különbség Magyarország és Anglia között...
Link elek 2017.04.18 10:46:55
@diggerdriver:

az mind1
az szamit, hogy kinek a cselekedetei tudnak tobb bajt/jót okozni a masiknak
a
merci/WV/opel vezetoi barmit kernek orbantol, azt azonnal megkapjak, mert a magyar gazdasag osszeomolna, ha ezek barmelyike kivonulna
a kisvallakozokat meg orban ugraltatja, mert barmikor kicsinalhatja őket

erő számit, meg az, hogy az aki ilyen értelemben erős, az mire hasznalja az erejét

ha arra, hogy latvanyosan kibasszon valakivel, azokat jo messze elkerulni
Pedig mindenki jobban járna, ha rendes körülmények között a magyart építené Mick, de ezt már én teszem hozzá, és szerintem mire a poszt végére értek, ti is így gondoljátok majd. Elszántság, kitartás, tervezés – mindez együtt van a történetben, no meg a végén egy…..
Minden ilyen ügyben elindul a demokrácia végéről szóló vita. Én pedig ahelyett, hogy szépen beállnék vagy ebbe a kórusba, vagy abba a másikba, amelyik kéjesen kacag és (a nyilvánvaló politikai megfontolás helyett) üzleti döntést emleget cinikusan, újra és újra megpróbálok - reménytelenül - érvelni…..
Szerintem a legtöbben legalább egyszer eljátszottunk már a gondolattal, hogy milyen lenne olyan munkát végezni, ami nem köt helyhez, amit bárhol a világban végezhetünk – és ha ez megvan, akkor nekivágni kicsit (vagy nagyon) a világnak. Persze a legtöbben maximum a gondolatig jutunk…..
Link elek 2016.08.20 09:18:29
@fhdgy:
ahhoz, hogy szamlazni tudjal kell lennie pl. egy cegednek valamelyik orszagban (lehetoleg ott, ahol konnyu, gyors ceget alapitani, es kicsi/nulla a társasági adó)
a ceged ott fog adozni
te meg az állampolgarsagod szerint a cegbol kivett penzedből, de ez optimalizalhato, a céged tudja fizetni az utazasaidat, azon felul meg alig lesz koltséged

az az orszag ahol eppen vagy az semmit sem tud arrol, hogy te mit csinalsz, el sem érdemes mondani nekik, meg a vegen munkavallalasi vizumot kovetelnek
Határátkelő A megfojtott ország 2016.07.10 06:50:00
Reményeim szerint érdekes útra indulunk ma, jó messze Európától. Kiderül majd, miként fognak halálos ölelésbe egy egész országot a bandák, aztán egy frissen érkezett pár szemén keresztül vetünk egy pillantást Cincinattira, és a végére jut egy számvetés is Indonéziából. Jó utat! Immár hagyomány így,…..
Link elek 2016.07.10 07:57:58
@Golf2:
város függő, sőt azon belül is negyed függő
a rabszolgatarto idoszakban a feketeknek gettokban kellett lakniuk, ez azota sem tunt el teljesen
Fél év már elég hosszú idő ahhoz, hogy az ember levonhassa az első következtetéseket arról a helyről, amelyet új otthonának választott. A mai blogajánlóban megtörténik ez is, aztán egy baleset nyomán ügyet intézünk Angliában, végül slusszpoénként egy hatcsillagos…..
Link elek 2016.05.22 07:46:07
@Golf2:
hotelekbol 7 csillagosok is vannak már
A mai történet ismét azt bizonyítja, amiről már itt is számtalanszor szó esett: nem mindenkinek jön be a külföldi élet, még akkor sem, ha kívülről nézve ki ne szeretne jó…..
törökgáborelemez 515. Nekrológ 2015.03.15 23:08:48
A politikai elemzés halott. Megölték. Megöltük. S még az sem biztos, hogy sajnálni kell ezért.  Az első érdem a pártoké. Ahogy egy nagyon fontos politikus nem is olyan régen egy háttérbeszélgetésen mondta: „igen, mi csináltuk, beküldtük az embereinket, akiknek a nevét sem…..
Határátkelő Bezzeg az írek 2015.03.07 06:49:00
Az ír kormány úgy döntött, megpróbálja hazahívni a határátkelőit, de nem csak a szavak és a Túró Rudi szintjén, hanem konkrét programot kidolgozva. Az elképzelést már be is mutatta a kormány. Szerintetek a magyar kormánynak mit kellene tennie? New Yorkban hagyományosan nagy az…..
Van 27 millió kínai aki nagyon gazdag, még európai léptékkel mérve is gazdagnak számítanak. Ők vásárolják fel a világ luxustermékeinek csaknem egyharmadát, ezzel már 3 évvel ezelőtt megelőzték az USA szupergazdagjait. Mondjuk nem nehéz a matek: az 1,3 milliárd…..
törökgáborelemez 514. A tét 2014.12.04 02:11:12
Orbán Viktor természetesen nem újfasiszta és nem is diktátor. Az elkötelezett antikommunista, konzervatív és korábban a magyar jobboldallal kifejezetten jó viszonyt ápoló republikánus amerikai szenátor mégis ezt gondolja. S amit mond, az legfeljebb árnyalatokban, jelzőkben tér el…..
Ma némi szünet után folytatódik a sorozat, melyben elintézendő ügyeinket vesszük sorra, azaz mi az, amire egy-egy ország esetében figyelnünk kell határátkeléskor. Németországot már kibeszéltük, ma pedig az egyik legnépszerűbb cél, Nagy-Britannia következik. Természetesen…..
Link elek 2014.11.13 08:43:35
@diggerdriver:
csak, hogy jol induljon a napod:D
www.youtube.com/watch?v=Xk1fUzkqwbQ
Ma is járunk egyet a világban, szerzőinket munkába is elkísérhetjük. Vagyis folytatódik „Az én városom” sorozat a Ti jóvoltotokból. Nem is szaporítom tovább a szót, csak annyira, ha gondoljátok, küldjetek hasonló beszámolót a városról, ahol éltek, azokról a részeiről,…..
Link elek 2014.11.08 07:48:49
Miközben Nagy-Britanniában állandósulni látszó vita a határátkelés korlátozása, sőt, sokan egyenesen az Európai Unió elhagyásáról is, mint lehetséges forgatókönyvről beszélnek, egy friss tanulmány szerint a brit gazdaságot nem hogy visszahúzzák az unión belülről…..
Nagy bajban van az Orbán-kormány. Volt már máskor is, de ez most más. Nem fog belebukni, most biztosan nem. De nem is ez a tét: ha nem veszi észre az útelágazódást, vagy csak rossz utat választ, később már másnak, egyértelmű fordulópontnak fogjuk látni mindazt, ami most, ezekben…..
Frissítés - 2014. október 6-án - ehhez a bejegyzéshez. Íme, az érintett országokat sújtó gazdasági károkat illetően friss becslés a Világbanktól. A jelenlegi vészforgatókönyv (idézem): "In Liberia, the hardest hit country, the High Ebola scenario sees output hit 11.7 percentage…..
Link elek 2014.10.10 19:13:29
@Gerilgfx:
A fejlett vilagban nem fog nagyon terjedni.
Az igazi veszely az a videki India. Ott lakik ~600mill ember, akiknek semmilyen WC-je sincs, es a szo szoros ertelmeben az ut szelere szarnak.
www.bbc.com/news/world-asia-india-28735449
Alighanem sokan vannak úgy, mint mai szerzőnk, aki komolyan fontolgatja a határátkelést, pedig Magyarországon is elég jól megél. József kételyei elsősorban nem a politikának szólnak, hanem a saját és a gyerekei jövőjével kapcsolatosak. Nem nagyon szoktam ilyet írni, de most…..
Bepillantás Rákkába. Közben frissítgetem a következő napokban a tegnapi bejegyzést is, az IÁ-val szembeni fellépés nemzetközi tehermegosztási aspektusairól. A fenti videóból érdekességként érdemes figyelni a végén az IÁ-ba feleségnek ezek szerint Franciaországból is szép…..
Külpraktika Eközben Aleppóban... 2014.09.28 09:43:31
Ez itt fent a VICE új dokumentumfilmjének első része Aleppóból, ahol az eredetileg a Szabad Szír Hadsereghez lojális, de nem igazán szekuláris felfogásban harcoló, magát mérsékelt muszlimként leíró Tawhid dandár (a neve egységre, avagy az egy igaz istenben való hitre, illetve a…..
Aki angliai munkavállalásra adja a fejét, annak akár kézenfekvő is lehet megpróbálni az építőiparban elhelyezkedni. Szerintem nem csak őket érdekli majd Digger mai posztja, ami ugyan az angliai építőipart mutatja be, szerintem sokkal többről (hozzáállásról,…..
A politikai értelmezés egyik legzavaróbb sajátossága, hogy az elemző gyakran azt érezheti: a lényeg láthatatlan, s mint ilyen, elemezhetetlen. Kétségtelen, a politikai kommunikáció nagy szárnyai sok mindent eltakarnak, a politikusoknak értelemszerűen nem érdekük, hogy mindenről…..
Link elek 2014.09.05 00:23:35