Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Arslab01

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több millió bevándorlót kellene befogadnia Magyarországnak a következő öt évben, mert így tudja biztosítani a gazdasági növekedés ütemét - jelentette ki Orbán Viktor kormányfő 16 éve. A társadalom elöregedésétől egész Európában tartanak.   2001: Magyarország akár 14 millió embernek is megélhetést…..
Bő egy hónappal ezelőtt volt egy poszt, melyben egy hír kapcsán azt a kérdést tettem fel nektek, hogy ha az utolsó (vagy jelenlegi) magyarországi fizetéseteket megtoldanák 100 ezer forinttal, visszaköltöznétek-e (vagy maradnátok-e). A poszt kapcsán írta meg véleményét Paul, ez…..
A magyar iskola nemhogy csökkenti, de még növeli is a társadalmi különbségeket – szólnak a sirámok évek óta, hozzátéve: az ügyben az OECD-tagországok listáinak a végén foglalunk helyet. Mindezek egyik oka egyesek szerint az, hogy az iskola a középosztály tudását, értékrendjét, magatartásmintáit…..
Arslab01 2016.02.16 21:40:59
@aszekelyek: Olyat ismerek, aki tanár volt és elment rendőrnek, fordítottját nem.
MHE Európa válaszúthoz érkezett 2015.11.14 03:18:56
Az éjszakai párizsi terrortámadás után világosan ki lehet jelenteni: Európának választania kell. Vagy folytatja a passzív magatartását, vagy felnő, és háborúba vonul az Iszlám Állam ellen. A passzív magatartás nem tartható fenn tovább. Már a menekültkérdés kezdetén is…..
Arslab01 2015.11.14 10:45:27
@kacsapuszi:
A példád nem jó. Mit szólnál, ha valaki azzal jönne, hogy "Nyílt, brutális, akár világháború mértékű leszámolással" Trianon is eltörölhető lenne, és egy elképzelt, hűazleszajó, ráerőltetem erre-arra az ideámat a tökéletes világról. Trianonnal sem lehet egészségesen együtt éln,i se a magyaroknak, se másoknak. Nemzetpatológia.
Szíria, Líbia, Irak viszonylag jómódú, "felvilágosult" stabil államtól jutottak el a mai helyzetig.
Ha békésen nem tudják megoldani a problémáikat, mitől vagy biztos benne, hogy amit idegenek rájuk erőltetnének terrorral, az nekik annyira k@rvára tetszene és tartós lenne?

"Nem örülünk neki, de többet ér a nyugodt, békés élet, mint az évtizedeken át tartó öldöklés."
Ezt az Iszlám Állam területén élő szunniták is gondolhatják a korábbi évekhez viszonyítva :)
Arslab01 2015.11.14 10:49:23
@arturdent: Egy erős kurd államhoz fel kellene robbantani Törökországot és Iránt.
Szinte még végig sem hallgatta a doktornő, máris jelezte, hogy nem megy ki (ilyenkor az eskü nem számít?), mert erre neki nincs ideje, sem kedve, csak, ha a néni (édesanyám, akinek van neve is) legalább 5000 forintot kifizet. . Jelzem, édesanyám kisnyugdíjas, neki 5000 forint igenis…..
A legnagyobb forróság idején sokan vágyunk arra, hogy víz közelében legyünk, megmártózzunk a tengerben. A European Best Destinations évről évre készít listát a legszebb európai tengerpartokról - ezekről válogattam Önöknek elbűvölő helyeket. Biztosan lesz olyan közöttük, amelyet még nem ismertek,…..
  #510 Erdélyi Zsolt dumája volt, hogy 33-ban Poncius Pilátus a történelem legeredményesebb outdoor kampányát indította el, ami még 2000 évvel később is működik – igaz a hirdetői akarattal pont ellentétes üzenettel. Az iszlám vallásnak is volt pár sikeres kampánya,…..
Arslab01 2015.07.14 14:05:31
@Horváth_Kálmán:
"nem elsősorban az iszlám, hanem a török elnyomás miatt hordozta a szimbólumokat."

a Szapolyai-címerbe a csillag és hold nem a török elnyomás miatt került
Arslab01 2015.07.14 15:57:11
@Horváth_Kálmán: kezdettől benne volt mindkettő
Bár alapvetően politizáló blogot írok, most szeretnék egy kis kitérőt tenni, a másik nagy szenvedélyem, az olvasás felé. Már régóta felgyülemlett bennem egy adag feszültség, méreg, a magyar kiadók felé, és gondoltam önterápiás céllal kiadom magamból. Előre közlöm,…..
Arslab01 2014.12.17 22:08:03
@♔bаtyu♔: Mi volt az erdélyi könyv címe?
Helyi önkormányzatok licitálják egymást felül olyan jogszabályok megalkotásával, amelyek valódi és néhol bevallott célja is a cigány származású állampolgároktól való megszabadulás vagy az ő távoltartásuk. A nyilvánvaló kirekesztés mellett külön figyelmet érdemel az a cinizmus, amivel elintézik a…..
Arslab01 2014.10.07 00:31:26
@BB 89: "Jogász vagyok, az ELTE jogi karán végeztem 2000-ben. Ezt követően Párizsban tanultam ösztöndíjasként egy évig, a nanterre-i egyetem emberi jogi posztgraduális képzését végeztem el. Ügyvédjelötként kezdtem dolgozni, de hamar rájöttem, hogy nem érdekelnek a cégek és az ingatlanok. Gyereknevelésből visszatérve a munka világába már biztos voltam benne, hogy ha jog, akkor jogvédelem. A TASZ-nál először a Szólásszabadság programban dolgoztam, majd a 2010. április 1-én elindult Romaprogram vezetője lettem. "
[Fotó: cink.hu] Jaj, gyerekek, ez annyira nyomi. És főleg azért esik nagyon pocsékul, mert én tényleg örülök a Várkert Bazár felújításának. Ugyanis épp harminc éven keresztül mindenki tett rá, hogy itt rohad a város kellős közepén egy Ybl-műemlék. Még az sem…..
Miközben a hivatalos Magyarország hosszú távú energiapolitikáját teljesen Oroszországhoz köti a paksi paktummal, miközben a kormánypárt hívei szinte minden fórumon Oroszországot látszanak favorizálni a nyugati szövetségi rendszerrel (EU, Egyesült Államok) szemben, Oroszország…..
Arslab01 2014.03.01 21:41:53
@maxval a gondolkodó birca:
"Kárpátalján a lakosság 12 %-a magyar. Abszurd a visszaszerzéséről elmélkedni. "
Inkább az az abszurd, ha nem elmélkedünk akár a jelenleg abszurd dolgokról

Mikor volt Kárpátalján magyar többség? 1000-1918 között? :-P
1919-ben vajon azért került Csehszlovákiához, mert cseh vagy szlovák többségű volt?
Arslab01 2014.03.01 21:43:33
@porthosz:
Ukrajna EU-csatlakozása csak annak állhat érdekében, aki szét akarja verni az EU-t.
Arslab01 2014.03.01 21:56:47
@entrpnr:
"1848 aug. 31.-én visszavonta az udvar a törvényeket, onnantól már puccs volt a szabadságharc, vagy nem? "
Nem az udvar hozta a törvényeket, hanem a magyar országgyűlés... kis magyar jogtörténet...
Ukrajna szakadása többször is napirendre került a magyar politikai gondolkodásban, de olyan messzire még nemigen jutottunk, hogy a Visegrádi Négyek válságtervet dolgozzanak ki a menekültáradat fogadására, kb. 160 000 hazáját elhagyóval számolva csak Magyarországon. Ukrajna…..
Hazudott a jobbegyenes blog a szlovák állami könyvtámogatásról. Szlovákia által támogatott, olcsó, magyarellenes könyvekről jelent meg összeállítás december végén a jobbegyenes blogon. A posztot átvette több szélsőjobboldali híroldal és a Fidesz-közeli Mandiner is…..
Arslab01 2014.01.03 17:27:05
@mohács: "Pedig a igazság az,hogy ezek a népek már régen ezen a teruleten éltek mielótt a Magyarok a 10 századba idejottek."

Ezek a népek még nem is léteztek a magyar honfoglaláskor. Talán max a szlovének és németek esetében lehet kialakult etnikumról meg folyamatosságról beszélni, nagy ráhagyással.
Mikortól adatolható a szlovák népnév (egy cseh képzős szó :-), 1458?
Ha nincsenek magyarok, nincsenek szlovákok-ez fordítva nem igaz.
www.youtube.com/watch?v=A8MO7fkZc5o
Amióta elkészült a Nemzeti alaptanterv véglegesnek mondható változata, köztudott, hogy azok a diákok, akik szeptemberben kezdik meg középfokú tanulmányaikat a 9. évfolyamon, a következő három tanév során kötelesek lesznek összesen legalább 50 órán keresztül szociális vagy…..
A Múlt-kor blog tegnap a szvasztikáról közölt érdekes képeket. Vagyis a nácik által kisajátított horogkereszt Hitleréket megelőző, nyugati elterjedtségéről. Északon is használták, sőt, kissé elforgatott formájában a mai napig használják a szerencse…..
Arslab01 2013.05.27 14:05:33
@Kopasz Szuzukis:
A Carlsbergnek horogkereszt volt a szimbóluma...
A Heineken kitartott a vörös csillag mellett.
A Carlsberg volt a hülye?
Igaz, Hollandiában nem voltak szovjetek
Bár világszerte egyre kevesebb ország hajt végre kivégzéseket, azért még akad jó pár állam, amelynek igazságszolgáltatása előszeretettel gyilkolja saját és más országok polgárait. Íme, öt „egzotikus” bűn tavalyról a nagyvilágból, aminek elkövetése az életedbe…..
Feladta magát a múlt heti pécsi támadó - nyugtázhatjuk az egy hetes hajtóvadászat eredményét. Az elrettentés-pártiak esetleg fellélegezhetnek. Akik azonban prevencióban gondolkodnak, nyilván eltöprengenek az állami gondozás helyzetén, de elsősorban azon, hogy miként kaphatnak a…..
Ha eddig bárki előtt kétséges lett volna a negyedik alkotmánymódosítással beiktatott „társadalmi felzárkózás” fordulat tartalma, a mögötte álló törvényalkotói szándék, akkor azt teljesen világossá tette a társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárság április…..
ProgBlog Értelem és érzelem 2013.04.03 14:06:35
Fenn a létrán áll két walesi,hogy ott majd pár szivart elszí.De a létra széjjelcsusszan,s a két walesi végsőt szusszan.Kék füst írja levegőbe,ami széttör, nem forr össze! Eörsi István - Szigetországi tragédia – 1980(?)     Nem vitás: a határon túli…..
Arslab01 2013.04.04 01:26:17
@nyisziati:

"Az a szintű korlátoltság, bosszúvágy, kisstílűség, empátiahiány, sértettség, ami felhalmozódott az ottélőkben (meg a szlovákiai/ukrajnai/szerbiai magyarokban) nagyon csúnyán el fogja intézni a választásokat. "

helyesbítve: a magyarországi baloldalban :)

Ha a balliberális oldal 90-óta következetesen az alkotmány alapján (!) állt volna ("Magyarország felelősséget érez a határon túli magyarokért") felesleges lenne ez a hisztérikus nyüszítés, ha a határon túli magyarok kerülnek szóba
Valójában a baloldal a legalpáribb szűkkeblű hasnacionalizmusra alapozott, de bebukta.
Arslab01 2013.04.04 13:54:03
@fehérfarkas:

"Pl. Ukrjna nem ismeri el a kettős állampolgárságot, akkor a magyar kormány hiába ad magyar állampolgárságot a kárpátaljai magyarnak, mert az azt jelenti, hogy akkor az ukrán állampolgárságát elveszti, és a szülőhelyéről/lakhelyéről át kell ide költöznie (mivel onnantól kezdve ő már nem állampolgára az adott országnak, hanem külföldinek minősül, és a külföldiekre való tartozkodási jogok lesznek rá érvényesek)."

A való élet nem így működik. A valóságban kárpátaljai ukránok/ruszinok is tömegesen visszahonosíttatják a magyar állampolgárságot.
A magyar állampolgársági törvény nem etnikai alapon biztosítja a magyar állampolgárságot, hanem leszármazás alapján.

Az ukrajnai románok, oroszok is megszerezhették már korábban a román és orosz állampolgárságot, mégse zsuppolták ki őket.
Nem kellenek a krokodilkönnyek
Arslab01 2013.04.04 14:57:09
@fehérfarkas:
Eltaláltad szarva közt a tőgyét :)
Az ukrajnai oroszok esetében az orosz hatóságok nem pártolják a kettős állampolgárság intézményét. Az orosz okmányokért folyamadó ukránoknak általában le kell mondaniuk ukrán állampolgárságukról. Oroszország inkább az áttelepülést támogatja. Tehát szó sincs arról, Ukrajna kizsuppolná a más állampolgárságot felvevőket, így akár a kárpátaljai magyarokat, ami miatt krokodilkönnyeket hullattál.

De Németország is már évtizedekkel ezelőtt megadta a német állampolgárságot áttelepülés nélkül az elveszített keleti területeken élő (tkp lengyelországi) németeknek. A 90-es években élt is vele vagy 300ezer német. Az elég tömeges...