Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szagértő szakértő

0 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pályafelújítás miatt február 26-a óta a Pécs-Budapest vonalon pótlóbuszok közlekednek Százhalombatta és Kelenföld között az InterCity vonatok helyett. Egy ilyen tömeges átszállás mindig óriási muri bír lenni, de a csomagokkal vonszolódás eleve egy nehezen élvezhető műfaj, az emberek, ha morgolódva…..
Szagértő szakértő 2018.05.05 17:38:58
@Beer Monster:
Ne haragudj, de alapvetően buta ez a hozzáállás amivel írtál... Burkoltan azt írtad le, tök mindegy, mi okozza a meghibásodást, a lényeg az eredmény.
Hát nem! A vákuum WC nem arra lett tervezve, hogy alsógatyákat, fémtárgyakat, betéteket, pelenkákat stb. dobáljanak bele, mert nem erre szolgál. Abba "kis- és nagydolog", EÜ papír, illetve az öblítővíz mehet és slussz.
Röhejesség: nézőpont kérdése... Lehet, hogy röhejes egy olyan életfelfogással, ahol a WC használat tabu, de általánosságban minden életben lévő ember kijár WC-re, az életünk része. Nem azt hallod, ahogyan csurgat az ember, hanem az öblítés szippanását.
Sokkal röhejesebb, és környezetkárosítóbb a pottyantós megoldás, aminél a matéria fele a kocsi alkatrészeire ömlik, utána pedig abban tapicskolnak a szerelők, és más dolgozók...
Szagértő szakértő 2018.05.05 20:25:33
@Xezs7: Valahogyan meg kellett oldani az anyag távozását. Ja, és nem 160 km/ó sebességben kellett gondolkodnia akkoriban :)
Ne felejtsd el, még most is divat a derítő alkalmazása vidéken, emellett mennyire volt ez szempont mondjuk 1950-ben, hogy ne a vágányok közé menjen a sz.r?
Szagértő szakértő 2018.05.06 22:32:40
@Beer Monster:
Az utastér közepén való elhelyezésnek nincs köze hozzá. Azért van az utastér közepén, mert oda rakható be a kerekesszékes emelő, a kerekesszékes utasnak pedig könnyedén el kell jutni WC-re, nem tud végiggurulni a szerelvényen.
Ellenben te az utastéren folyó hugyról beszéltél. Én elmondtam az okát a vákuum wc balkáni használatában.
Kedves MÁV Blog! Tulajdonképpen örök témában írok most, ami a nyári időszakban aktuális úgy idén, mint tavaly, vagy azelőtt volt. De eljutottam oda, hogy mégis hangot szeretnék adni ennek, a nagy nyilvánosság előtt, mert tehetném azt, hogy elintézem általány-kártérítésben…..
Szagértő szakértő 2015.06.28 20:48:10
@Dr_utcai_arcos:

Meg van oldva+tudnak helyjegyet adni. 3 egész euróba kerül. A kedves tapsikolós ribi fizesse meg a helyjegyet ne európázzon. Vagy ha nem fizetett helyjegyért és jöttél te, aki igen és elfoglaltad a jogos helyedet akkor kussoljon álljon fel, és adja át a helyet neked.

Nemzetköziben én sem veszek soha helyjegyet, ha jelentkezik valaki a helyért a helyjegyével 10mp alatt összepakolok elnézést kérek és továbbállok. Nem tapsikolok európázva....Na de ez én vagyok.
Szagértő szakértő 2015.06.28 20:56:30
@Online Távmunkás:

"Angliában visszatérítik a bérletek árának egy részét, ha sokat késnek a vonatok."

MUHAHAHAHAHAHAAAAAAA. És akkor kultúrált voltam. Kérlek lőjjük el a "japánban 10 mp késésért mindenki harakirit követ el" bullshitet is és akkor minden tökéletes.

Elmondom az angol történetem:

Megveszem a jegyem Manchester-London menettérti. Virgin trains. épp visszafelé mennék, amikor közlik Londonban, hogy van egy kis problema, ráomlott a kő a sínekre, átszállás lesz.
Virgin bizonytalan ideig nem indul. Indul másik járat (London Midland asszem') kérdezem elfgoadják a jegyet? Dehogy fogadja el lóf....t, az csak a közvetlen járatra jó, ez meg most átszállásos. Ugye mert át kell szállni a kőomlás miatt. Mondom de ez vasúti hiba, nem? Nem, ők nem tehetnek róla. Miért ÉN tehetek? Ő, nem, de ők sem. Patthelyzet.
Kérem, hívja ki a vezetőjét, beszélni tudjak vele. Kijön egy arrogáns fazon, vázolom neki a helyzetet, Virginnel szerződtem, juttassanak el A-ból B-be. Ők nem tudják nem indul stb stb. Nem érvényes az átszállásra.

Bemérgelem magam, odamegyek a kalauzhoz, vázolom a helyzetet. Elmondja, nem én vagyok az első de nem fogadhatja el a jegyem blablabla. Mindenesetre megsúgja, a többiek felszálltak... Nem tudtam, hogy felkérés a táncra, vagy ,ajd jön és jól megbüntet?
A vonaton végül elszáguldott mellettünk.

Kőomláshoz érünk, leszáll a vonatról kb 500 ember, buszok sehol. Menj gyalog csezdmeg. :( Nagy nehezen bedöcög valami csotrogány, kb a BKV-nak is jobb buszai vannak már, átvánszorgunk kőomláson túlra. Ott kerülő útirányon nagy nehezen jön egy Virgin, végre örülök, nem kell harcolni. Felszállunk jön a kaller, nekiáll kötekedni, hogy én ott szálltam fel pedig ez útmegszakítás nélkül érvényes. Elmondom mi a szitu, kikerültük a kőomlást. Őt az nem érdekli blablabla. Végül otthagyott.

Na, hát ennyit a nagy utasbarát, seg.gedet kinyaló nyugati szolgáltatóról... Még hogy visszafizetik, aha... Ébredj már fel.
Tök felesleges és hülye vonatnevek, néha logikátlan menetrend, száz féle kocsitípus és egyre több kötelező helybiztosítás jellemzi a hamarosan életbelépő nyári balatoni vasúti forgalmat, de persze látszik, hogy a MÁV nagyon igyekszik az utasok kedvében járni.…..
Szagértő szakértő 2015.06.14 14:15:13
@Basilisk Captain:
Nem terveztem ellőni, de igazad van ezekkel mind számolni kell... Ja nem nem kell számolni ezek csak járulékos dolgok. :)
Egyéne válogatja nekem a repülés és a pihenés egy mondatban nem fér össze, de mondom ízlésekről nem vitázunk.
Szagértő szakértő 2015.06.14 14:24:09
@Basilisk Captain:

Én nem kapok FIP-et, így fizetős utam volt. (Öngól, jól érzem?)

Bulgáriába a FIP tulajdonos vasutasoknak is a román szakasza teljesárú jegyet kell venni, a bulgár szakaszra pedig 20 vagy 25 eurós felárat. + kötelező 10 eurós helyjegy.
Ez egy 4 fős családnak 100 ezer felett van bőven. De egy személynek is 30e körül. Gyakorlatilag aki FIP-el megy az a MÁV szakaszt kapja ingyen, és a bulgároknál kap kb 30% kedvezményt. A mezei utas pedig az NRT kedvezményt kapja a teljes szakaszra 30%-ot, nagyjából egálban van a kettő...
De ha ez neked "pár forint" kérlek azt a pár forintot küldd el nekem :))
Szagértő szakértő 2015.06.14 14:26:10
@Basilisk Captain:
Ja amúgy repültem már, pont ilyen fapados trágyalével, ahol nyakamban volt a lábam egész úton, és úgy a repülés első 15 percében volt izgalmas az út utána a nagy semmit lehetett bámulni.
Ja meg a wizzáir "termékbemutatóját" amire ku.rvára nem voltam kiváncsi.
Időről-időre felmerül a kérdés, hogy kihez kell fordulni, ha valaki könnyebben megsérül a vonaton? A válasz nyilván a jegyellenőr, de úgy tűnik, még mindig nehézséget okoz(hat) az elsősegély doboz megléte a vonatokon: Múltkor szükségem lett volna kisebb baleset miatt egy…..
Bármerre indulunk is autóval, motorral, vagy akár gyalogosként, előbb-utóbb szinte biztosan furcsa, megmagyarázhatatlan forgalmi helyzetre bukkanunk. A Kresz Klub videójában - amelyet Pető Attila KRESZ-oktató készített – a világ talán leghülyébb közlekedési lámpáját…..
Szagértő szakértő 2015.05.17 09:00:51
@Bence Ludvig: Ugye azt is tanultad, hogy a szakmánk nevét közlekedésmérnöknek hívják? (Így egybeírva.)
Amúgy nagyjából el is felejtheted amit megtanítanak a valósághoz annyi köze van.... BME? Győr?
A magyar hatóságok lázas gyorsasággal gyártottak bizonyítékot arra, hogy a hazát gazdasági menekültek ezrei ostromolják naponta. Pechesek voltak azok a koszovóiak, akik éppen akkor próbálták elhagyni országunkat, amikor az illetékesek kiadták rájuk a kilövési engedélyt.…..
Szagértő szakértő 2015.02.08 14:56:45
@♔bаtyu♔: Akkor valószínűleg nem ugyanazokat a menekülteket látjuk ugyanabban a keletiben... Vagy neked is csak jólesik egy kicsit cigányozni?
Szagértő szakértő 2015.02.08 15:10:36
@♔bаtyu♔: Kellően sokat járok ott, hidd el...
Szagértő szakértő 2015.02.08 15:27:39
@Ráérek: Alkalmas vagy értő olvasásra? Kétlem mondjuk, de hátha.
Az Attraktor lesz a Discovery Channel történetének első magyar gyártású produkciója, ami azért nagyon nagy szám, mert még soha nem fordult elő a magyar tévétörténelemben, hogy egy online újság, jelen esetben az Index videótartalmát egy világszerte elérhető, globális…..
Szagértő szakértő 2014.11.07 13:26:15
@lOc (a pasztafáriánus):
A digisek velem geyütt reménykednek az "enkór"" eddig is megbízható feltöltő csapatában, és szarnak a digi fejére :)))
De kárpótlásul nézhetjük a digi minőségi discovery pótló csatornáit mert a digi kilóra mérte a csatornákat, természetfilm-természetfilm egyre ment...
Hétfő posztunkra 2 reakció is érkezett. Na egyik sem a MÁV-tól, hanem két egymástól független Pétertől, akik szintén a Split-Budapest vonaton ültek illetve álltak augusztus 1-én. Duplán eladott jegyek, lezárt átjárók, használhatatlan wc, lemaradt utasok. Újabb pikáns…..
Jobbegyenes Igény, az volna rá 2014.06.05 20:01:56
Szerdán törölték a Tolvajkergetők közel 200 ezer rajongóval rendelkező Facebook oldalát. Az indoklás a szokásos volt, rasszista és sértő tartalmak miatt kellett eltűnniük. Az internetezők egy része ünnepel, a másik része sopánkodik, a tolvajok átmenetileg fellélegezhetnek,…..
Szagértő szakértő 2014.06.06 10:19:48
@Benjamin Eisenberger:
Igen, ott van a rendőrség, aki nem mellesleg most is őrzi (!!!) azt a szegény ismert bűnözőt. Az a rendőrség, aki magasról tett a lakásából kipakolt néni segítségkérésere.
Ezért kell a TK, nem másért.
Buda és Pest egyesítésének 100. évfordulóját még sokkal alaposabban ünnepelte meg a főváros, mint a mostani 140. fordulót. 1973: az év, amikor tűzszünethez ért a vietnami háború, amikor Nixon a Watergate botrányban fürdött, amikor felépült a Gagarin hőerőmű, amikor…..
Szagértő szakértő 2014.05.28 20:14:15
Kerékagy Mi mennyi, Bubikám? 2014.03.23 10:12:05
Az árak ismeretében a sajtó máris Európa legdrágább közösségi biciklis rendszerének aposztrofálta a Budapesten kiépülő Bubit. Megkérdeztük a BKK-t, és sok európai rendszer tarifáit hasonlítottuk össze, hogy kiderüljön, mennyiben állja meg a helyét ez a megállapítás. A…..
Szagértő szakértő 2014.03.23 13:22:36
@brlv24:
Én sem tartom soknak, ha a napi rendszeres útvonalamon laknának állomások. De sajnos csak a belváros és csak a belváros létezett. Olyan, hogy mondjuk egy Örs vezér tere vagy Keleti-Déli pályaudvar ugyan már... :-/

Simán kerekeztem volna melóba vele minden nap, de így? Van sk. bringám, de pont az a baj, hogy melóban nincs biztonságos hely ahol hagyni lehetne...
Szagértő szakértő 2014.03.23 15:09:45
@Dr_utcai_arcos:
Nem kell ehhez bankár, csak egy pici gondolkodás:

Ha havonta veszem meg a bérletet az 12*10500 azaz összesen 126000 pénz. Ha egyben akkor 114000. A kettő között 12 ezer a különbség.

Mivel egy éves béren kívüli juttatás keret van, ezt a pénzt magamnak spórolom meg, mert 126e helyett csak 114e-t visz el a keretből. Így a fennmaradó 12 ezret költhetem szép kártyára vagy más választható elemre. Így összességében az én beruházásom nekem kamatozott 12 ezret amit majd szép kártyán kapok meg. (És a befektetett 114 ezerhez képest a 12 ezer 10,5%-os kamat.)
Szagértő szakértő 2014.03.23 20:10:15
@dumdidum42:
Mivel nem vonják le, és rajta marad a számládon, ezért aligha forgatják bármilyen offshore vagy nem offshore cégben...
Ez online tranzakcióknál bevett eljárás: Pl. ha szállodát foglalsz, megterhelik a számládat, (csak zárolnak) megnézik van-e pénzed... És ha megjelensz feloldják a zárolást.
Vagy valaki már megint megtréfálta az akcióstábla-készítő kisiparosokat az óbudai Auchanban, különben hogyan jöhetett volna létre ez? Köszönjük a képet Beának...
Subba Sebesvonat 2013.12.26 15:13:30
Dombóvárnál kicsit meglódult a mozdony ma délelőtt: Végre valami szemmel látható nyoma is van a MÁV sokat emlegett folyamatos minőségi fejlesztésének ..
Amikor egy ismerősnek említettem, hogy "fotósvonatozni" megyek októberben, értetlenül kérdezett vissza, hogy az meg mi a méltóságteljes hétcollos csillagtök. Nos: vasútfotózni sokféleképpen lehet. Van, aki minden idejét a sínek mentén tölti, és amikor éppen nem jön valami, akkor is azt figyeli,…..
Szagértő szakértő 2013.11.28 20:19:53
@SomiTomi:
"hogy előremenésnél miért "közeledj felém" jelzést ad a mozdonynak"

Mert az távolodj tőlem jelzés...
Mindig örül az ember a jó infografikáknak. Ezúttal sajnos nem tudjuk, hogy ki készítette az alábbi térképeket, de az tény, hogy mindegyik rendkívül érdekes tényeket mutat meg, a női melltartó mérettől a legelterjedtebb vezetéknevekig, országokra/államokra bontva. Ilyen adatokat…..
Szagértő szakértő 2013.11.24 11:41:58
@colorcam:
Köszönöm, ma is tanultam valamit ;-)
Az, hogy ma meghalhatott valaki Budapest egyik legforgalmasabb pontján, egy szálloda előtt az úttesten, abban mára sajnos nincs semmi kirívó. Viszont ez annál elszomorítóbb és elgondolkodtatóbb. Talán nem túlzás, ha azt mondjuk nap, mint nap hagynak cserben állampolgárok, más…..
Szagértő szakértő 2013.11.24 11:37:29
@jogalany:
És ez így van, sajnos.
Ismerősömmel esett meg, hogy egy idős hölgy a szeme láttára esett össze. Odaugrott, látta, hogy baj van, nem csak elesett. Befutott a pár méterre lévő irodába, hogy hívjanak mentőt, mert nála nem volt telefon. Addigra kijöttek a másik helyiségből egy molnárkocsival (az volt kéznél) hogy rá tudják ültetni, azt gondolták látatlanban, hogy csak elájult. Ez úgy 10 mp volt. Mire visszament, már fennakadt a szeme. Próbálták légútjait szabaddá tenni, újraéleszteni, mentő is pár perc alatt kint volt. (Nekem akkor szóltak át hogy baj van miután hívták a mentőt). Én úgy 300 m-re lehettem. Mire odaértem, már jött a mentő. Ők sem tudtak segíteni rajta...
Mégis ennek ellenére is hónapokig hurculták meg a srácot, mire végre lezárták a nyomozást, mert mindez egy nyilvános közintézményben történt. Többször is berángatták a rendőrségre ilyen olyan papírért, mondja el mi és hogyan történt. Ez már pár éve volt, így már sejthető, hogy végre abbamaradt, de ezek után teljesen kikészült már. Nem lepődnék meg rajta, hogy ezután ő sem venne észre inkább semmit...

És ugyanez van a tolvajokkal, buszfirkálókkal stb-vel is, az ember inkább oda sem néz, nem is lát semmit, mert a végén ő kap kést a hasába, vagy jobb esetben járkálhat tanuzni a rendőrségre hónapokig............

Persze ne az jöjjön le ebből, hogy megértem és támogatom ezt a hozzáállást, de akárhogyan nézem, elgondolkodtató a dolog...
IDDQD Birkaművészet 2011.08.08 10:57:00
Tudom, hogy vírusvideó, meg gerillakampány, és hogy pont az a cél, hogy sokan megosszák, de amikor egy reklámban az a legkevésbé vicces, hogy LED-ekkel szerelt birkanyájjal Pongozik két juhász, akkor felőlem akár az ördög is állhat a dolog mögött. ..
Szagértő szakértő 2013.11.10 13:37:56
@MrEd: Letelt a 2 év rakd be neki, hadd írja, hogy 4 négy!! :D
Gombák nőnek a Szombathely-Budapest gyors egyik vagonjának padlózatából.  ..
Szagértő szakértő 2013.11.06 22:21:30
@Xezs: A román kocsikon elő szokott fordulni sajna...
A gellérthegyi brutális szoborcsonkoláson sokan kiakadtak - én is. Ugyanakkor az is igaz, hogy nem lehet minden köztéri alkotás mellé rendőrt állítani - főleg nem egy parkban, ahol simán dolgozhatnak az újrahasznosítók akár órákon keresztül anélkül, hogy megzavarnák…..
Lehet, hogy unalmas mindig a BKV angolságain és egyéb marketingakcióin szórakozni, de erre tényleg nem találtunk szavakat: a népligeti metróállomáson egy kis papirosra a következők vannak felírva ékes külföldiséggel (a kép kicsit homályos, de sajnos csak nemokos telefonnal…..
Szagértő szakértő 2013.11.01 19:01:11
Részben érthető a hiányosság. Minimálbér felett épp egy picivel mértékű bérezésért köpésálló esőkabátban dolgozni nem a 2 diplomás 3 nyelvet perfektül beszélő emberek mennek el BKV (vagy hogy kielégüljenek az újdonságokra vevő olvasók: BéKáKá) pénztárosnak.
Mi ehhez hozzászoktunk. Részben ezért is volt furcsa a nem túl régi élményem Prágából:
Kellett egy vasúti menetrendkönyv. Hogy miért ezt most hagyjuk, süsü vasutas vagyok, van aki rendőrnek született van aki továbbtanult vasutasnak. Na, de odamentem egy kis elővárosi állomás pénztárához, érdeklődtem, hogy tud-e angolul. Pironkodva mondta, hogy "A little". Ennek ellenére gond nélkül megértette, hogy mit szeretnék, és el is mondta hogy mivel nincs, hol találok majd.
Másik pályaudvaron ugyanígy jártam, "csak egy kicsit" mégis perfektül elbeszélgettünk végül a két vasútról is. Tehát nem a "tícket ófisz informésön" vonalon mozogtak.
Ezt csak tetézte az, hogy akárhová mentünk mindenhol gnd nélkül kommunikáltunk angolul. Már félelmetes volt, hogy sehol nem kellett kezeslábas kommunikációba bonyolódni.

Aztán lehet, hogy Magyaroroszág is ilyen egy külföldi szemével, és több helyen kapnak segítséget, mint ahány helyen a "tícket-tícket" választ, én is szívesen segítek bárkinek aki angolul kérdez tőlem munka közben is.

Persze ettől függetlenül kicsit ciki a kiírás, de nem kell a pénztárost elitélni. Alapvetően ez nem az ő hibája, főleg nem 40-50 éves fejjel. A rendszer hibája, hogy olyan a nyelvoktatásunk, amilyen.
A UPC ma délután jelenti be hogy 240 megabájtos internetszolgáltatást is képes már nyújtani. Üröm az örömben, hogy a a kiszivárgott bejelentéssel kapcsolatban a UPC felhasználói ahelyett, hogy átadták volna magukat a felhőtlen és optimista derűnek, inkább panaszaikkal, pikirt…..
Szagértő szakértő 2013.08.25 12:03:35
@Kirándulás:
Így van, nálunk ugyanez volt. Volt egy nagy irodája az UPC-nek a lakótelepen, és volt 4 buszmegállóval arrébb mégegy.
Megjött a Digi, feleannyiért adott mindent (TV net telefon) persze a net 20x gyorsabb...
A lakótelepi iroda 2-3 hónap után beárt (amikor már mindenki felmondta a szerződését :D ) a távolabbi húzta még fél évig.... Azóta kb mindenki digis.... :)

Aztán a birkák 1 évvel később jöttek kampányolni, hogy menjünk az UPC-hez. Nem bírtam megállni, hogy mondjam nekik, hogy az egész lakótelep UPC-s VOLT. Gondolkodjanak el, hogy miért. És elkezdett magyarázni a szervizhálózatról, meg a Digi szar szolgáltatásáról.
Mondtam neki, hogy egyszer szombat reggel bekapcsolom a gépet, nincs net. Nézem, WTF. Átmegyek szomszédhoz, neki sincs. Hinnye ennek fele sem tréfa, hívom a Digit. Ránéz, mondja, igen látja, nem válaszol a lépcsőházi eszköz. Küldi a szerelőt.
Hosszú hétvége pont, gondoltam 4-5 nap minimum net nélkül...

Kb 2 órával később csörög a telefon. Felveszem. Gipsz Jakab vagyok a Digitől, elhárítottam a hibát, a lépcsőházi eszköz tápegysége pusztult meg, kicseréltem. Kérem ellenőrizze van-e internet, 10 perc után visszahívom. Addig nem megyek el...

Miután felszedtem az állam a padlóról, megnéztem, volt net...

Most 6 éve van digink, semmi más probléma nem volt még velük.
Ma levélben fordultam a villamospályák felújításáért felelős BKK-hoz. Azt kértem tőlük, hogy sürgősen szüntessék meg a napok óta tartó áldatlan állapotokat a Böszörményi úton. Annak ellenére, hogy az 59-es villamos augusztus 21-e óta már az átépített pályán, a teljes…..
Szagértő szakértő 2013.08.23 21:37:09
@zozo6296:
"Pedig ha a peron nagyon-szélére építenék a korlátot, szerintem elférne ott, de hát aki nem akarja, az nem fogja..."

Szerinted igen. A szakemberek viszont gondolkodnak is.
Ha nagyon-nagyon a szélére építenék, akkor a korlát mellett tartózkodó, urambocsá' annak támaszkodó utast gond nélkül elkaszálná egy nagyobb furgon vagy akár egy BKV busz kinyúló visszapillantó tükre.
Nem véletlenül írták, hogy "űrszelvény biztosítása miatt".

Ha esetleg egy hátitáskával támaszkodik neki egy iskolás azt már meg sem említem....

Így viszont nincs egy korlát, ami hamis biztonságérzetet adna, és optimálisan a természetes veszélyérzet diktálja, hogy ne állj közvetlen a padka mellé...