Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Wild Garden

17 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Wild Garden A rózsák metszése 2014.03.05 08:08:52
Itt a tavasz!  Több cikkemben is kitértem már a metszésre, de ezúttal a rózsa metszéséről ejtenék pár sort. Mivel fagyokra már nem kell számítani és a rózsa rügyei is kipattantak, idén nem kell március végéig várni. Miért metszünk? Metszés nélkül a bokrok csak a magasba…..
   A melegágyi föld az alapja mindennek. Meleget biztosít a nap és a zárt rendszer, vizet a folyamatos öntözés, de ami az igazi terhelést kapja az a talaj. A termőföld a gyökérzetnek olyan, mint nekünk a levegő, ami körbevesz minket.  Ahhoz, hogy kihasználjuk a melegágy…..
Wild Garden Tótakarítás 2013.11.12 12:48:10
   Véglegesen beköszöntött a hűvös idő. Ugyan egyes előrejelzések még mutatnak némi melegedést, de ezek már csak az utolsó rúgások. A víz már nem melegszik fel, elhalnak a víz alatti növényi részek, a tavirózsa is elbarnul, a sás is megdől, a rengeteg vízbehullott…..
   Nem lehet elmenni az aktualitás mellett. Itt a szezonja a szabadgyökerű fák ültetésének. Első sorban gyümölcsöket telepítünk ilyenkor ( ha nem tettük meg korábban konténeres formában), de a kedvelt sövénynövény, a fagyal is napirednen van.    Bármit is teszünk, amit…..
Ebben a bejegyzésben nem annyira a fák ültetéséről, inkább a kiválasztásról és a vásárlásról fejtenék ki pár gondolatot. Főleg a gyümölcsfák vannak napirenden, hiszen eljött a szabadgyökerű növények ülteltésének az ideje. Illetve ezt hagyták ránk az őseink, de…..
A csokros krizantém nagyszerű társa az ősznek, ráadásul szinte minden sarkon árulják, így a beszerzése sem túl bonyolult. Pár éve még csak a temetők virágai voltak, de mára a kertek, bejaratok őszí díszeivé lépett elő a margitvirág. Az eredetileg ázsiából származó…..
Wild Garden Tücskök, békák ... 2013.10.03 20:01:25
Madáratetőt szinte minden kertben találunk. Nagyszerű, hogy gondoskodunk az itthon telelő madarainkról, ami egy roppant pozitív dolog. De !! Nem csak madarak élnek a környezetünkben, hanem különböző rovarok, békák, csigák, de szóba hozhatjuk akár a sündisznókat is. Szerintem…..
   Mi is az a mulch?   Különböző méretűre darált, mindenféle színre szinezett fenyőkéreg? Nem!!!     A mulch (jelentése: talajt takar) gyakorlatilag minden talaj takarására szolgáló anyag, mely nem károsítja a környezetet, levegőhöz juttatja a talajt, de nem engedi…..
Wild Garden Az őszi látvány 2013.09.24 18:12:16
   Télen, amikor szunnyad a természet marad idő álmodozni, ihletet gyűjteni. Fellapozunk pár magazint, sóvárgunk az üde, virágos kert látványáért. De mi lesz az őszi élményekkel. Azzal a rengeteg, csodálatos színnel. Egyszerre élénk és szelíd, sárga és vörös. Egyszerűen…..
   A lampionvirág (Physalis alkekengi) a burgonyafélék családjába tartozó, maximum 60 cm magasra növő, elágazó szárú évelő. Ázsiában, valamint Európa déli- és középső részein, így Magyarországon is őshonos, ennek ellenére nem túl gyakori növény a kertjeinkben.  …..
Wild Garden Őszi formabontás 2013.09.19 16:55:47
   Minden kert dísze lehet egy ízlésesen formára vágott bokor, kisebb fa (alak fa). Nem kell formára nyírni mindent, de egy-egy cserjét/fát újra értelmezhetünk, új hangulatot adva az összhatáshoz. Feldobhatjuk így a megszokottá vált kertünket vagy új karaktert adhatunk egy…..
Wild Garden Hagymaszezon!!! 2013.09.17 14:30:33
   Miután véget érnek az esős napok folytathatjuk a kertészkedést. Ugyan a bimbózó rózsa vagy liliomfa, a virágzó ibolya elhitetheti velünk, hogy még van idő és hosszú meleg őszünk lesz, de a hagymások tavaszi színpompáját szeptemberben kell megalapozni.    Kinek van,…..
Wild Garden Rózsák ősszel.... 2013.09.11 20:07:02
   Az ősz több szempontból is fontos állomása a rózsák életének. Itt az ideje, hogy foglakozzon velük az is akinek már van, de az is aki szeretne jövőre a kertjébe egy szép, életerős, virágokkal teli rózsát. Akinek már van:    Ugyan még nem jött el az év vége, de ideje…..
   Augusztus vége, szeptember fontos állomása a bokrok (fás szárúak) életének. Ebben az időszakban már szinte mindegyik díszcserje túlvan a virágzáson (kivéve a folyton nyílok - nyári orgona v a későn nyílók - angol kékszakáll), többen már másodvirágzásra készülnek.…..
   Vége a kánikulának, itt az ősz. A növények végre fellélegezhetnek a hosszú, forró és száraz nyár végén. Mert ahol nincs öntözőrendszer vagy nem megoldható a rendszeres kiadós locsolás, komoly aggodalomra adott okot az elmúlt időszak. De túl vagyunk rajta, indulhat az…..
Az elmúlt 20 év során Magyarországon jelentősen átalakult a települések szerkezete. Már nem divat hatalmas veteményes kerteket fenntartani. Mind a falvakban, mind a városokban a nagyobb telkeket felosztották, gombamód szaporodnak a társasházak, lakóparkok. Jelentősen megnőtt a…..
Kertjeink elterjedt növényei a tuják és ciprus félék, hiszen mindamellett, hogy nem igényelnek különösebb gondozást mégis állandó díszei kertünknek télen- nyáron. Szépen mutatnak önállóan, sövénynek vagy akár talajtakarónak is. Mit tegyünk újonnan telepített tuják,…..