Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Baka88

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Baka88 2019.03.13 09:03:46
@krisss93: Már tegnap megakartam kérdezni, de csak ma reggel, ahogy szétnéztem a honvedelm.hu ott lettem figyelmes erre, hogy inkább hasonlít a Szolnoki katonák által hordott egyenruhához, mint a 15M-hez.
honvedelem.hu/cikk/114962_latogatas_a_kulonlegeseknel
Baka88 2019.03.13 12:07:12
@durczás: Szerintem csak egy képen kellene felismerhetetlenre változtatni a katonát,ahol épp megmutatja az "ázsiai" kollégának CZ scorpion evo 3-at.

OFF:
CZ Bren 2-ből melyik kaliberűt fogjuk gyártani? 7,62 vagy 5,56?
A magyar honvédségben széles körben eddig nem rendszeresítettek előre porciózott “harci” élelmiszer csomagot. Pár éve láttam egy próbálkozást, de arról további információm nincs. A korábbi MRE egy szürke színű, elég vékony műanyag borítással rendelkezett. Az oldalán…..
Első ránézésre a warrior tripla tártartója elég “high speed”, mivel kevés helyet foglal, gyorsan lehet hozzáférni a benne lévő tárhoz, és ha a gumipók esetleg elfáradna, könnyű cserélni is. Korábban már egy hasonló szerepelt itt az oldalon, CQB nyitott zsebként, illetve a…..
Baka88 2013.06.03 12:53:54
@Légionnaire: Én is jóval bejegyzés után jöttem rá, hogy nem kibiztosítani kell, hanem csőrre kell tölteni a fegyvert tárcserénél(szóval én hibáztam de nagyot) .Amúgy köszi,hogy leírtad legalább nem fog elfelejteni mi a taktikai tárcsere.
Baka88 2013.06.22 20:16:42
@gyula0910: Köszi a link-et már nézem is :)
Annak a kevéske információnak a nagy része amit tudok a JTAC-ről, a légierő blogról származik, akiknek már volt szerencséjük munka közben lencsevégre kapni őket. Ami érdekesség de eddig nem láttam munka közben, az ide haza újnak számító Rover 5I kézi kommunikációs eszköz.…..
Még az MSA headband-es változatánál szó volt róla, hogy az a verzió noha hordható sisakkal együtt, de nem a legjobb választás. Bár ideig-óráig a sisakból eltávolított megfelelő párnázással valóban elfér maga a párnázott vastag pántja, de pár óra után nagyon…..
A hetes szakasz bevetésre készen A brit SAS modernkori mindennapjait bemutató memoárok áradatát tízegynéhány éve az az Andy McNab (írói álnév, ne feledjük) indította el, akinek Bravó Kettő Nulla című visszaemlékezése – szerencsére – magyarul is megjelent. Azóta számos…..
Ha megnéztétek a videót, elsőre kicsit Hollywood szagú az egész. Jobban átgondolva viszont ötletesnek és hasznosnak tűnik már.  Már a második világégés során, és vietnámi konfliktus alatt is, léteztek hasonló kiképző helyek, ahol az adott hadszíntér környezetét…..
Baka88 2013.04.04 14:06:41
Hellóztok!

Az itt található kommentek olvasás közben eszembe jutott azt most leírom ide. Nem vagyok katona se rendőr se tanácsadó, de nagyon érdekkelnek az katonai témák, meg én is szeretnék katona lenni.
Ezeknek a kiképzésnek az a lényege, hogy az eddigi tapasztalatok át adják, meg a katonák bele kóstoljanak a háború valójában. A MILES rendszer jó, mert az ellenfél, ha eltalálnak, jelezi, hogy jobban figyeljen oda, mert a valódi harcban akár ott is maradhat és az ellenfél. a kiképzőknek is jó, mert tudják, mire kell jobban oda figyelni a legközelebbi foglalkozáson, és mit hibázott el a kijelölt állomány.
A paintball jobb mert legalább, ha az illetőt eltalálják, fáj.
Az USA-ban, mint a film is mutatja, tényleg olyan mintha egy filmbe sétálna be az ember. Például egy teljes afgán falut lemásolnak és az emberek tényleg pástú nyelven beszélnek, meg a helyi ruhákat viselnek. Ha jól tudom, más ország katonai alegységei megfordulnak, ott mielőtt kimennek külszolgálatra.
A sebbesültek imitálása is egy jó dolog, mert az ember legalább hozzá tud szokni a csonkolt test, a vér és hulla látványához. Meg a szakszerű sebbesült ellátást is lehet ilyen gyakorlatokon tanítani, és gyakoroltatni.
Nekem ennyi volt a véleményem,de már az elején írtam nem vagyok még benne szóval csak azokat írtam le amit eddig olvastam vagy hallottam. Ha valaki jobban tudja az nyugodtan leírhatja legalább új infót kapok amit majd használni tudok.

Ide a végre egy Magyar kiképzést rakok be :
www.youtube.com/watch?v=8KF3tUYAAVQ
Combat Gear Blog Rite in Rain 2013.03.11 08:00:00
Kifejezetten utálom amikor a fontos információk, jegyzetek eláznak és használhatatlanok lesznek néhány alkalom után. Zsebre vágva az izzadság teszi tönkre őket, a hajnali páráról, esőről és hóról nem is beszélve. És hát ezek a körülmények azért elő-elő fordulnak. Na de…..