Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ubcontrol

59 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma már nem különc, aki Omni-Tellel megy Legacy versenyre, mert inkább az olyan verseny ritka, ahol nincs ilyen pakli a top8-ban. A kombó szerelmeseinek ajánlom figyelmébe a Tin Fins a decktípust, mely még nem ért el átütő sikereket, mint egy GP, vagy SCG győzelem, de már három…..
Blogomon tavaly év végéig sorra vettem tulajdonképpen az összes számomra érdekes pakli típust. Talán még folytatom, mert az új lapok megjelenésével feltűnnek új stratégiák, megerősödnek rég elfeledett lapok az új szinergia hatás miatt, vagy éppen annyira egyoldalú lesz a…..
A kombó paklik minden más formátumnál jobban kibontakozhatnak ebben a formátumban. A jól ismert és kedvelt Gush-Fastbond interakció mellé bekerült a Doomsday nevű sorcery varázslat a pakliba, mely névadója és motorja lett ennek a stratégiának. Ennek a spellnek a segítségével…..
Vintage XI. pakli elemzés: Dredge 2015.01.10 18:21:45
Vintage formátum egyik etalonja a Dredge pakli. A Workshop alapú Stax, a kék (Mana Drain-es) kontrollok, a Null Rod alapú aggrók és a Ritual alapú storm paklik mellett a mechanizmus megjelenése óta létező és tier 1 deck. 2011-ben Vintage World Championshipet nyert, 2012-ben Bazaar of…..
Vintage Vintage Super League 2015.01.05 11:21:27
Aki szeretne gyorsan, magas szinvonalon tájékozódni a Vintage világáról, annak cikkeim elolvasása után ajánlom a Vintage Super League versenysorozat fordulóinak megtekintését. Tavaly augusztustól decemberig tíz Magic híresség mérte össze tudását a játék legerősebb…..
Az év utolsó három hónapjának egyértelmű nyertese a Delver. A Treasure Cruise megjelenésével újabb lendületet kapott az amúgy is kedvelt, kis lényekre épülő tempo pakli.   MTGO Holiday Festival decemberi Vintage versenyen a top8-ban kettő, a top16-ban öt Delver pakli jutott be,…..
Az idei év közepét dominálta ez a pakli típus köszönhetően a Conspiracy-ban kijött új planeswalkernek Dack Fayden-nek.Az archetípus egészen 2003-ig nyúlik vissza, amikor Kombinálták a Mindslaver-t a Goblin Welder-rel.Ben Kowal volt idén az első aki valódi eredményt hozott ezzel a…..
Több alap archetípusról volt már szó az év folyamán, most bemutatok egy szívemhez nagyon közel állót, mely szintén kötelező darab a formátummal megismerkedni vágyóknak. A pakli a Fastbond nevű enchantment és a Gush nevű instant laphúzás interakciójára épül. A földek…..
Az egyik Legacy Liga verseny nyereménye egy Food Chain nevű enchantment volt. Ilyet eddig csak Goblin Legacy deckben, illetve EDH pakliban láttam. Nem igazán mozgatott ez a zöld lap. Aztán utána néztem, mi is az a Food Chain kombó, amit néhányan emlegettek? Manapság is játszák a…..
Legacy XIII. pakli elemzés: Elves! 2014.12.23 23:51:33
Egyik legalapabb törzsi pakli a Magicben. Régóta létezik különböző variációkban és élvezetes vele játszani. Az írás apropója a karácsonyi hangulat, ami olyan elfes szerintem, de lehet, hogy csak a Grincs című film miatt érzem ezt. Ha már filmek, most nézem a Hobbit…..
Egy hónapja volt a minden eddigi részvételi rekordot megdöntő Legacy GP New Jerseyben. Második helyet ért el Tom Ross az általa kitesztelt és egyre tökéletesebbre csiszolt Infect paklijával. Jó látni, hogy az ilyen szinten felkészült versenyzők kerülnek a kétezres…..
Kedves Legacy rajongók! A nyaram viszonylag szabadabban telt, így újabb paklikat tudtam tesztelni szabadidőmben. Az egyik egy olyan control/prison elemeket felvonultató kombó, ami a tier1 paklikkal szemben is helyt tud állni. Nicknevemhez méltóan végre kék-feketét játszhattam! Tezzeret…..
A blogomon korábban volt szó a RUG Delverről, egy hosszabb írásban foglakoztunk vele Fabio segítségével. A Delver stratégiák az Innistrad kiadás megjelenése óta jelen vannak ezen a formátumon. A RUG mellett a BUG változat is nagy népszerűségnek örvendett, a legjobb paklik közé…..
Még mindig a formátum meghatározó pakli típusainál tartunk, melyek ismerete szükséges a Vintage játékosok számára. A Bomberman alapvetően egy kék-fehér kontrol pakli, ami kombó segítségével nyer. Az Auriok Salvagers – melyet sok esetben Cavern of Souls-ból kasztolnak – a…..
Vintage VI. pakli elemzés: Merfolk 2014.04.15 14:21:33
Letisztult és hatásos. Csupán kék színnel, kilenc bacis landdel és csak négy power lappal működik a regnáló Vintage bajnok pakli. Nagyon hasonló összetételben Legacy és Modernen is létezik ilyen pakli, ahol bár nem ennyire eredményes, de mindenképpen versenyképes és játszható…..
Legacy IX. pakli elemzés: MUD 2014.04.07 15:12:19
“Future wars may begin in the air, but they will end in the mud.” - George Smith Patton IVAmikor a fenti idézetet először olvastam, azt gondoltam, ez is egy flavour text valamelyik kártyáról. Lehetne, de ez egy amerikai „hadvezér” bölcsessége, aki megjárta az elmúlt évtized…..
Legacy Legacy GP Párizsban 2014.03.06 14:31:52
Ez volt az idei európai Legacy nagyrendezvény. Szándékaimmal ellentétben nem tudtam kiutazni. Néhány magyar játékos részt vett a megmérettetésen, de a második napra senki sem jutott be közülük. Sokat lehetne írni a versenyről, a deckekről, a felmerülő kérdésekről és bírói…..
Vintage V. pakli elemzés: Fish 2014.02.13 17:23:51
Ezek a Null Rod alapú aggrók archetípusába eső deckek a Vintageben. A Fish elnevezés az 1998-as római Pro Tourra vezethető vissza, ahol Nicholas Labarre második lett egy Merfolk paklival. A Fish - hal - a Merfolkra utal. Azóta minden kicsi, de képességekkel felruházott lényt,…..
A kombó sokak számára vonzó típus, hiszen itt sokat kell gondolkodni és lehet az egyik pillanatról a másikra nyerni. Az egyik klasszikus Vintage kombó pakli a The Perfect Storm. Hogy nézett ki annak idején? 2008 Vintage Championchip top 8 Tommy Kolowith 1  Flooded Strand 2 …..
Számomra ez egy kiforrott, jól összeállt régi pakli volt, amikor tavaly tavasszal megismertem. Storm típusú pakli a Tendrills of Agony óta van, de Az Ad Nauseam kiadása volt a mai paklinak a kulcsa, előtte az Empty th Warrens segítette az irányt, de nem volt igazán erős laphúzó…..
Fontos, hogy a banlista, a power 9 és a meghatározó pakli típus a blog elején tisztázva legyen. Miután letudtam a kötelező penzumot, írok olyasmiről írok, amit tényleg élvezek, a formátum egyik legerősebb kontol stratégiájáról. Nagyon „puritán” a lista, nemrég akár…..
A monored Goblins alap Legacy pakli. Jópofa törzsi deck, amit relatív olcsó összerakni és könnyű vele játszani. Kis túlzással, ahol Legacy van, ott Goblinok is vannak. Nem tier 1, de nyert már komoly versenyt és nem egyszer volt top8 világszerte. A fetchek és duálok ezt a típust sem…..
A Vintage emblematikus decktípusa a Mishra’s Workshop alapú artifact pakli. Minden versenyen találkozhatunk ezzel a típussal, a Top8-ba is rendszeresen bekerülnek ennek különböző változatai. „Vagy ezzel kell játszani, vagy ami ezt meg tudja verni!”-írtam a Metagame oldalán. Most…..